Jump to content

Moskus

Medlemmer
 • Content Count

  11913
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Moskus last won the day on November 12 2013

Moskus had the most liked content!

Community Reputation

2536 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

23037 profile views
 1. Så vidt jeg vet er det enda slik, jeg har ikk fått med meg noen nye oppdateringer.
 2. Jeg kan ikke svare for SmartThings her, men jeg har ingen problemer med dette for IDlock og HomeSeer. Regner med at SmartThings har de samme mulighetene. Ja. Og ja.
 3. Akkurat kameraer vet jeg ikke om, men IDlock og Dimmer 2 burde fungerer prikkfritt. Det samme med HeatIt-termostater.
 4. Ja, heldigvis er det sommer, og en lavsesong. Vi har særdeles lite besøk i juli. Men skal innrømme det er kjipt uansett. Kan se ut som vi i verste fall mister en del data. @inneskole, skulle du ha behov for guider eller plugins så bare spør. Vi har dem jo.
 5. Ja, jøss. Er det noen jeg unner ferie, så er det @iblis. Han har ikke for lite å gjøre for tiden. Ja, man skulle tro at det var så enkelt...
 6. Ja, det var jævla uflaks. Men Murphys lov gjelder. Det er er jo ikke sånn at det hadde hjulpet om jeg hadde hatt tilgang, for jeg hadde sikkert bare gjort vondt verre. Så vi diskuterer med host'en om å finne den kjappeste og forhåpentligvis smootheste løsningen.
 7. Neida, bare at @iblis, som er vår sys-admin, har ferie uten internett-tilgang.
 8. HDL bruker BusPro eller KNX, så det burde være fint mulig å beholde utstyret, men bytte ut kina-hjernen.
 9. Nei, dessverre. Men det finnes flere protokoller som de flest smarthussystemer med respekt for seg selv støtter. F.eks. er Zigbee (som oftest blir brukt til "smarte" lyspærer, tenk Philips Hue eller Ikea Trådfri) og Z-wave (som i mange år er brukt for dimmere, termostater, etc). Med Homey, og andre hub'er/smarthushjerner med respekt for seg selv, kan du bruke begge deler. Ja og nei. Det er "nettopp" inngått et samarbeid der de store også er med. KNX, Zigbee og Z-wave er med, og mange andre. Om det blir en suksess eller ei er vi nok en del år fra å finne ut. Men det kan gå som xkcd spår: F.eks. er alle (iallfall nesten) de store innen AV-utstyr også med i HDbaseT-gruppa. Men hvor mye HDbaseT (som ville vært fantastisk mye bedre enn HDMI) ser du hos Elkjøp?
 10. Merk at det ikke er kult i mer enn et par uker å styre lyset fra en app. Etter det er det bare praktisk hvis det går mer automatisk, så det kan være verdt å ta med seg. Ellers er det ikke så mye å gjøre: Så lenge du har et moderne, nytt ledningsnett er det ikke noe problem så langt det ikke er stappfult i koblingsboksene dine. Bare legg inn smarter dimmere eller brytere, så får du full kontroll. Vi hadde et ganske smart hus før vi pusset opp og elektrikeren spurte om det utgjorde noen forskjell for meg. Vi skulle ikke ha KNX eller andre slike dyre greier, men har Z-wave-dimmere i alle bokser. Så utenom en del ekstra trekkerør til bevegelsessensorer, vinduskarmer (rullegardiner og solskjerming) og nettverk, så er det likt som før.
 11. Det er bare en myte. COVID-19 har mutert minst én gang, og angriper nå hardere på Apple-produkter enn andre.
 12. Hvis du kan sette opp et glass mellom deg og skjermen, så er det en fordel.
×
×
 • Create New...