Jump to content

Moskus

Medlemmer
 • Content Count

  11862
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Moskus last won the day on November 12 2013

Moskus had the most liked content!

Community Reputation

2505 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22730 profile views
 1. ... du kan selvfølgelig styre Hue-bridg'en direkte fra Python, men det er også gode integreringer i Home Assistant. Og HomeSeer selvfølgelig.
 2. --> hjemmeautomasjon.no Hvis du kan kode i Python, og ser for deg å benytte det, så undersøk Home Assistant.
 3. Se på HomeSeer eller Home Assistant. Den første koster penger, den siste koster tid.
 4. I 1987 var ikke mobiltelefoner allemannseie og det var NMT-nettet som ble brukt. Det har ikke med båndbredde å gjøre. Det hadde med frykt for forstyrrelse av sykehusutstyr å gjøre. Ikke en problemstilling nå på samme måte. Det gjør det alltid.
 5. Jeg tror at hvis man får til en milliardomsetningen i bedriftsmarkedet, så vil dette garantert finne veien til privatmarkedet også. Det blir konkurranse, og prisene vil synke, og noen vil tenke "Hmm! Vi kan jo enkelt utvide markedet vårt. La oss få IKEA på tråden". Men det kommer selvfølgelig ikke til å skje neste år...
 6. Det kan nok være. Jeg legger jo ikke skjul på at dette er noe jeg ønsker meg selv. Men jeg tror også at markedet faktisk ikke vet hva de ønsker, eller for å si det på en annen måte: At de ikke vet hva de burde ønske seg. I mange tilfeller må faktisk produktet komme først, og så må markedet vise interessen etterpå. Jeg tror at hvis prisen blir lav nok så er dette en soleklart god investering for mange, selv om du tviler på det og prøver å vurdere "nytteverdien" av det. Det blir litt som å ha en fjernkontroll til en TV: Samfunnsmessig har den ingen nytteverdi, den gjør jo bare at folk sitter mer i ro. Men det betyr ikke at de fleste opplever det som hendig å ha det. Jada, det er mulig å sette hjul på møbler og flytte dem manuelt. Men det er få som gjør det. Det er derimot ganske mange som kunne hatt godt av å støvsuge under sofaen eller bak sengene oftere enn de gjør. Hvis du bruker 20.000 kr på en sofa, og det koster 3000 kr ekstra å få den motorisert, så hadde iallfall jeg kjøpt det. Noen må faktisk tenke på utsiden av boksen for at verden skal gå videre.
 7. Jeg tror at AI som maler er en dårlig vurdering på om AI generelt sett er vellykket eller ei. Enda verre hvis det er prisen som er målestørrelsen. Og det har nok ingen sammenheng med hvor mye bruk man har av automatisk flyttbare møbler.
 8. Det automatiske. Automatikk er bedre enn manuelt arbeid. En del av de som ikke har smarthus har en tendens til å ikke se nytten av det. "Alle klarer jo å skru av en lysbryter, det trenger man ikke gjøre automatisk". Men når jeg enkelt kan senke strømforbruket og strømkostnad ved å slå av varmtvannsbereder og varmekabler når prisen er høy, eller enda bedre når den potensielle effekttariffen slår til, så har pipa en annen lyd. Jeg skulle gjerne hatt mulighet til å flytte sofaen unna automatisk et par ganger i uka slik at robotstøvsugeren kan få støvsugd skikkelig under der. Men igjen: Alt er avhengig av prisen. Hvis de koster 50.000 kr pr hjul, så er det kun en vakker drøm. Koster det 500 kr pr. hjul så er mer spørsmålet om man får kvantumsrabatt hvis man kjøper 30 stykker.
 9. Potensialet er det jo ingenting å si på, det er jo enormt! Kostnaden i et høyst eventuelt privatmarked er imidlertid noe helt annet...
 10. Tror det er et spørsmål om definisjoner... Skal ikke bruke mange tusenlapper lenger på en Denon-forsterker før den har det. Samtidig er det en funksjon som er gøy i ca 2,5 minutter, så det spørs om det er verdt innsatsen.
 11. Interessant lesing! Synes det er "festlig" at vi har nøyaktig samme problem for smarte bygg og smarte hjem: Mangel på åpne APIer. Proprietære løsninger er en uting og et hinder for videreutvikling. Datadeling er fremtiden, og en forutsetning for å gjøre hjem, bygg og verden smartere. Det problemet var altså der for 10 år siden, det er der i dag, men det er lov å håpe at det er borte om 10 år.
 12. Da er det bare du som kan finne ut hvor den er. Den er et sted mellom selve lampen og sikringsskapet.
 13. Oi, spennende. Langt fra henhold til NEK der, altså. Og forstod jeg deg riktig at det faktisk ikke er noen bryter eller dimmer på vegg? Er det plass til en slik modul inne i selve lampen?
 14. Men ledningen kommer vel ikke rett ut av himlingen?
×
×
 • Create New...