Gå til innhold

Rødvin for "nybegynnere"


Anbefalte innlegg

Er det noen som har litt greie på rødvin og kan

anbefalere noen typer til en som er helt grønn

på området?

jeg har smakt litt forskjellige typer til nå, kan ikke huske navnet på

 

noen av dem men syntes "all over" at rødvinssmaken er god, men litt tung å drikke.

 

om dere vet om noen "snacks" som er godt til vin hadde jeg satt pris på

om dere hadde delt det også. ost med kjeks, morrpølse kanskje?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da skal du velge veldig sær rødvin, vidarkri.. (Recioto della Valpolicella, Mas Amiel eller portvin)..

 

Et greit sted å starte kan være søramerikansk vin på Merlot-druen- Har ikke helt oversikten over dem nå, en stund siden jeg var på nybegynner-stadiet.. :whistle: Et annet alternativ som er kraftig, men ganske nybegynnervennlig er en tradisjonelt laget Rioja, men de ligger gjerne litt høyere i pris. Hvis du synes rødvinssmaken er god, men litt tung er et alternativ å drikke mindre av gangen..

 

Hvis du vil ha lettere viner er Beajolais fra Frankrike (den beste produsenten heter Jean-Paul Brun) og Dolcetto fra Italia gode valg.

 

Men det beste rådet jeg kan gi er å gå på polet og si du vil lære mer om vin. Polet er en fantastisk god kilde, mange av de som jobber der kan skremmende mye..

 

Jeg synes det kan være godt med litt chips til rødvin, men det kommer an på vinen. Noe vin er bare godt når det drikkes til mat..

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Sjokolade og marsipan. :thumbup:

Nei! Dette er no av det verste til vin. Du ødelegger smaken på begge deler. Chips er godt, type Sørlandschips ol.

 

Vin laget på Cabernet Sauvignon er som regel gode og lettdrikkelige. Ellers er Primitivo / Zinfandel også et godt valg, mer alkoholholdig og krydret smak.

 

jeg kjøpte en fransk vin i dag som er lagd av merlot druer. 109 kroner :)

gleder meg til i morra for å prøve den

Link?

Endret av Senyor de la guerra
Lenke til kommentar

Snakk med folk på polet. En av de største fordelene med å ha et nasjonalt monopol på salg av (bl. a.) rødvin er at de som selger det faktisk kan veldig mye om det og er engasjerte. Fortell det du sier her, hva du har smakt, si hva du skal spise til, og hvor mye du har lyst til å betale. Om du har en favoritt når det kommer til drue eller land kan du ta med dette og.

 

Det viktigste er egentlig pris og mat. Jeg har hatt en del veldig fine nye bekjenskaper etter å ha stolt blindt på personalet på polet, de anbefaler ofte viner som får strålende anmeldeldelser i dagspressen uken etter, da de alltid er litt i forkant med hva som er bra av nyankomne varer.

 

Jeg prøver å enten notere ned navn og eventuelt hva jeg spiste til om jeg finner noe som er skikkelig godt. Om man smaker en god vin på en restaurant kan man alltid spørre kelneren om hva det var, mange er veldig glade for å kunne snakke om viner med folk som liker dem.

Lenke til kommentar

Merlot druen har et typisk plommepreg over seg, og de "skikkelige" vinene på merlot er som regel av den litt kraftigere varianten.

 

Et fint sted å begynne på vin er i Italia, veneto, hvor du finner en rekke lette valpolicella viner, lett drikkelige, lite garvestoffer. De fungerer utmerket som drikkevin eller til lette retter som feks ost og kjeks, fisk, lyst og magert kjøtt (svin, kylling, kalkun).

Ellers så har man også viner på primitivo druen fra Italia, mye brukt i Puglia. Viner på primitivodruen er litt søtlige og finnes i flere varianter fra meget lette til litt kraftigere. La Dolce Vita er eksempel på en meget lett primitivo, så har du kraftigere som feks Berens. Passitivo synes jeg er fin, den er veldig fyldig, mye smak, men fremdeles lett på garvestoffene. Den samme druen finnes også i USA, men her heter den Zinfandel. USA har derimot andre viner som mange liker, lette og drikke, saftige, sødmefylte som feks Blossom Hill, Arrow og Falling Feather.

Videre finnes det viner fra italia på barbera druen som er lett drikkelige, på flaske har men feks Renato Ratti som er lett på garvestoffene. Barberaen kjennetegnes av at den er bløt og lett drikkelig.

Fra Australia og Chile spesielt får du tak i en rekke viner som er saftige og fruktige, mye som følge av en druesort som legger til rette for slike viner samt et varmt klima. I disse landene brukes mye Shiraz, Cabarnet Sauvignon og litt merlot. Her får du også en del viner med litt sødme i som feks Yellow Tail Shiraz, rosemount osv. Argentina og Spania har mye tyngre, krydra viner som du kanskje bør holde deg unna til å starte med hvis du liker litt lett vin, det eneste måtte vært El Copero fra Spania.

Fra frankrike kan en Beaujoleis være et alternativ, eller feks J.P Chenet Cabarnet Syrah, Jules, Medinet, alle lette viner med lite garvestoffer.

Lenke til kommentar

J.P Chenet Cabarnet Syrah er ingen god vin (etter min mening). Der betaler du for flaskedesign fremfor smak. Merkelig ettersmak av denne, samt ganske smakløs.

 

Prøv heller noen av disse:

Rioja - Montecillo Reserva - 2005

Puglia - Canaletto Primitivo - 2007

Rioja - Campo Viejo Reserva - 2005

Solaz - 2007

(Osborne har generelt sett mye bra viner)

 

... eller de er ikke beaujoleis da :blush:

Endret av Senyor de la guerra
Lenke til kommentar

jeg kjøpte en fransk vin i dag som er lagd av merlot druer. 109 kroner :)

gleder meg til i morra for å prøve den

Link?

 

Den het Les Jamelles, "sett inn lenke" fungerte ikke, men her er den uansett :)

http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/v_ViewProductDetail-Start;pgid=PDdIpmopVUk000EIiDawO9sM0000mTHw_D1P?ProductUUID=0mIKdlGlWZcAAAEIiGRkR0TM&CatalogCategoryID=&JumpTo=OfferList

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...