Gå til innhold

Dilemma: jobb eller studier?


Anbefalte innlegg

Det siste året har jeg tatt realfag for å forbedre meg til informatikk eller fysikkstudier(har ikke bestemt meg helt enda). I vinter fikk jeg også "Drømmejobben" på 1./2. Linjesupport hvor jeg lærer nye ting om Nettverk, drifting av servermiljøer og mye annet hver dag.

 

Jeg trives veldig godt i denne jobben, men den krever at jeg jobber ett visst antall timer dagtid på hverdager. Det gjør det vanskelig å kombinere med studier.

 

 

Noen som har noen tanker rundt dette?

 

Er nesten helt sikker på at jeg vil studere, men det er så vanskelig å gi slipp på en så bra jobb jeg bare har vært i i ett halvt år.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville holdt på jobben ja. Er veldig viktig inne IT for å komme deg videre. Du er heldig som har fått "foten inn".

 

Du kan jo ta studier igjennom nettkurs o.l. Eller lese på egenhånd så ta sertifiseringer.

 

Noen skoler tillater at du leser på egenhånd så møte opp til examen.

Lenke til kommentar

Jeg ville tenkt meg om to ganger. Dette er et ganske viktig valg - det påvirker deg resten av ditt liv. Først og fremst må jeg si at utdanning er viktig, spesielt i fremtiden. Jeg tror også at mange jobber innen IT kommer til å forsvinne til Asia i fremtiden, litt slik som fabrikker o.l har forsvunnet.

 

Dessuten kan det hende du får en lignende jobb du allerede har, bare litt "høyere i pyramiden" hvis du tar utdanning. Du kan jo snakke med sjefen, og spør hva han tror om fremtiden. Kanskje det er mulighet for å komme tilbake MED utdanning?

 

Dessuten, hvis du jobber for et firma og dette går konkurs, eller at du mister jobben av andre grunner, hva gjør du da? Det er mye sikkerhet forbundet med utdanning, som definitivt er bra å ha i fremtiden.

 

Dessuten er det veldig selvaktualiserende å ha utdanning. Du får ny kunnskap, som kan brukes på enormt mange plan. Ikke bare det at du blir god innen det du utdanner deg til, du får også "oppgradert hodet". Du blir rett og slett smartere.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det spørs jo hvor mange timer i uka du må jobbe. Jeg tok Ingeniør Datateknikk og hadde 20-30 timer jobb ved siden av. Jeg la arbeidet til ukedagene, var på skole/jobb mellom 06:30 og 19:00 man-tors, korte fredager og fri lørdag og søndag.

 

Du må vurdere hvor lett du lærer ting (dette har betydning for hvor mye tid skolen vil ta), hvor mange timer du må jobbe, hvor fleksibel arbeidsgiver kan være, avstand fra jobb til skole. Det aller meste er mulig bare du går inn for det ;)

 

Det er alltid greit å ha en utdannelse, selv om erfaring kanskje teller mest.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...