Gå til innhold

Lost 6x17-18: "The End" (USA)


Anbefalte innlegg

Hvorfor er det ingen som stusser over det faktum, at når broren til Jacob ble kastet inn i hulen, så ble han forvandlet til smokey, men når Desmond, Flocke og Jack går gjennom samme inngang, så skjer det ingenting. Hva er greia med det?? Enda et hull i historien, og enda et bevis på at sesong 6 var et hastverksarbeid...

 

"Brother" var død når han ble forvandlet til Smokey. Desmond, Jack og Flocke var ikke død. Er nesten latterlige de innleggene hvor folk kommer nærmest ut å skal "henrette" forfatterne når de ikke har tenkt ut ting selv.

Nope, broren var ikke død når han ble kastet inn i hulen, det ble sagt i den episoden at moren gjorde noe med dem, slik at de ikke kune drepe hverandre. Det er først ETTER at broren går inn i hulen at han blir drept.

 

 

For de som hevder at, "wow han falt 25 meter, da er han nødt til å bli drept". Jo, men nå snakker vi om en serie, hvor en mann først faller flere meter ned fra en bygning, overlever, havner på rullestol, er i et fly som krasjer, og det øyeblikket han havner på øya, så kan han gå!!!

 

 

 

 

Forøvrig vil jeg si at jeg liker Lost veldig godt, det var en veldig unik serie, men slutten ødela mye for meg. Vi fikk aldri svar på mange viktige elementer i historien. Jeg hadde alltid troen på at forfatterne skulle klare å knytte sammen de løse trådene. Tro meg, jeg var villig til å kjøpe en hvilken som helst forklaring. Og jeg tror mange føler litt som meg, at dette var en veldig lettvint slutt. De kunne enkelt ha forklart mer rundt mytologien på den tiden de hadde. Det blir rett og slett idioti, at de nå hevder at de skal legge til 20min ekstra materiale i sesong 6 DVD/Bluray boksen, hvor de skal forklare mer om mysteriene. Alle med litt vett i hodet skjønner at dette er bare et salgstriks for å få folk til å kjøpe dette.

 

 

Sesong 6 virker som et eneste rot. Den siste episoden var litt trist, men, samtidig var det et antiklimaks, når man ser at hele flash sideway var purgatory, uten noen som helst betdydning for den egentlige historien. Ikke synes jeg man så noe karakterutvikling i flashsideway heller. Darlton hadde GOD tid til å forklare oss mytologien bak øya.

 

For de som videre hevder at det var karakterene som var det viktigste i serien. Så vil jeg si, ja, det er sant, karakterene var viktig, men selve øya var en karakter også. Øya fikk menneskelige og gudommelige karakteristikker. Og, etter hver episode, så var forum over hele verden fylt med teorier om hvorfor og hva de ulike mysteriene betydde. Det er få som brydde seg om Kate skulle bli sammen med Jack eller Sawyer. Jeg vet selv, at noe av det som engasjerte meg mest var mysteriene. Jeg bryr meg ikke om Kate blir sammen med Jack/Sawyer, hvis det var det serien handlet om, da kunne jeg heller ha sett på, i gode og onde dager, eller en annen tørr såpeserie...

Endret av Sonja84
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så på et intervju med M. Fox hos Jimmy Fallon i går. Der han får spørsmåler; Kate eller Juliet? Svaret hans var; Both, at the same time. Viste seg å være rett. Lurte på å om han sa dette bare humoristisk ment eller om han faktisk prøvde å hinte til at Juliet var kona i sideways.

Lenke til kommentar
Har kanskje tidligere sagt at jeg ikke bryr meg med de uløste mysteriene, og det gjør jeg ikke særlig heller... Men skulle det vært et ubesvart spørsmål som ble besvart... Måtte det ha vært den fire-tåede statuen. Den måtte ha vært utrolig stor i det hele. Ville i alle fall bare sett den, om ikke fått noe videre forklaring.

Statuen er kanskje et av de minste mysteriene. Det har vært mange på øya før. Den ble bygget av noen tidligere. Men jeg skal være enig i at vi ble løyet til, på den måten at statuen ga inntrykk av å være viktig, men så var den bare en filleting.

 

Som så mye annet i Lost.

 

Produsentene har løyet mye.

En morsom ting med statuen er hvordan den har forandret seg eller om det faktisk er to forkjellige, i en scene har den beina spredd, mens i en annen har den det samlet.

Lurer på om dette er bevisst, eller bare en film feil

 

Den videoen der har jeg ikke noe særlig tro på. Den viser jo statuen fra forskjellige vinkler. Mellomrommet mellom beina vises ikke på den ene fordi den vises fra en viss vinkel.

 

Jeg har liten tro på at de endret på statuen underveis, så her holder jeg en knapp på "synsbedrag"/vinkel.

Lenke til kommentar

Jeg elska hvertfall finalen! Følte selv at jeg skjønte det på en måte. Som mange andre sier så er Lost en serie om karakterene, og derfor blir jeg ikke så opphengt i alle de spørsmålene som er ubsvarte, selv om gjerne ville vite hva den asken var for noe, og hytta.

Problemet med slutten er at den ikke hadde noe med serien å gjøre. Når alt kommer til alt kunne jeg klart meg med en slutt som i det minste var relevant, selv om det ikke kom flere forklaringer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Ikke synes jeg man så noe karakterutvikling i flashsideway heller.

Godt poeng.

 

For en serie som liksom kun skulle handle om personene, var det ufattelig lite karakterutvikling i FS.

 

Nok en selvmotsigelse, altså. Løgn. Lurer på når forfatterne skal slutte å lyve for kundene sine.

Lenke til kommentar
Hvorfor er det ingen som stusser over det faktum, at når broren til Jacob ble kastet inn i hulen, så ble han forvandlet til smokey, men når Desmond, Flocke og Jack går gjennom samme inngang, så skjer det ingenting. Hva er greia med det?? Enda et hull i historien, og enda et bevis på at sesong 6 var et hastverksarbeid...

Nå skal ikke jeg forsvare forfatterne for mye, for de har tydeligvis ikke tenkt over ting så nøye som jeg trodde. Men situasjonen var jo annerledes.

 

Hvis det bare er en Smokey og den ble satt fri da MIB havnet i hulen, var det ikke noen Smokey igjen der til å ta over kroppen til andre som måtte havne der.

 

Jack var jo også den nye Jacob, så kanskje det er slik at vokteren av øya kan gå ned i hulen.

 

Desmond var jo spesiell, så kanskje også han var såpass spesiell at han kunne gå ned.

 

Men her blir det mye spekulering, og når vi vet hvor mye rot og selvmotsigelser produsentene har prestert hittil, så er vel den enkleste konklusjonen rett og slett at de nok en gang har tabbet seg ut.

 

Hvorfor drepte ikke den røyken alle sammen i sesong 1, hvorfor måtte den røyken vente så lenge.

Det blir påstått at Smokey ikke kan drepe kandidater. Dessuten trengte Smokey dem til å drepe Jacob.

 

"Brother" var død når han ble forvandlet til Smokey. Desmond, Jack og Flocke var ikke død. Er nesten latterlige de innleggene hvor folk kommer nærmest ut å skal "henrette" forfatterne når de ikke har tenkt ut ting selv.

Om MIB var død eller ikke blir det en selvmotsigelse.

 

Var han død, tok moren feil om at Jacob og broren ikke kunne drepe hverandre.

 

Var han ikke død, tok moren feil om at en skjebne verre enn døden ventet dem hvis de gikk inn i hulen.

 

Bare nok et eksempel på villt kaos i historien som forfatterne ikke engang gadd å forklare.

Lenke til kommentar

Synes episoden var skuffende mtp slutten.

 

Har dog skjønnt det lenge da Lost ble mer og mer suppete. Det var rett og slett umulig for serieskaperne å grave seg ut av hullet de hadde laget for seg selv.

 

De av dere som tror at serieskaperne hadde sett for seg avslutningen iløpet av sesong 1 er fryktelig naive.

Lenke til kommentar

da har jeg akuratt sett sesong/serie avsluttningen og må si jeg sitter med litt blandede følelser, var ikke helt slik jeg hadde sett for meg og ganske åpen slutt som mange sier. Hadde sitt for meg noe mer konkret avsluttning der vi fikk svar og ikke satt igjen som ett lite spørsmålstegn.

 

Men avsluttningen var jo fin, lykkelig slutt og alt i alt en god avsluttning

Lenke til kommentar

For dere som lurer på hva som skjedde da Desmond trakk opp the cork, så er det veldig åpent for videre teorisering etter finalen om hva som faktisk skjedde. Det er godt mulig at det fungerte som en egyptisk Swan hatch, da å trekke ut corken var som å ikke trykke på knappen. Vi så jo da John valgte å ikke trykke på knappen, begynte alt å riste, og det kom røde og svarte egyptiske symboler som betyr, så vidt jeg husker, helvete og/eller død. Mulig det var underverdenen. Uansett, vi så jo at det var farger som indikerte helvete eller underverdenen, med at det var rødt, eller lava/magmafarget om du vil.

 

En annen teori, er at det var vulkanen vi har hørt så mye om. I sesong 3, i den Ben-sentriske episoden The Man Behind the Curtain, og i sesong 5, i The Incident, Part 1, blir det hintet til vulkan/egyptisk historie. Vi ser også på Danielle's kart over the island at det er et krater, altså et vulkanisk krater, på øya. I sesong 3, i Ben sitt flashback, snakker Annie med læreren sin, og da snakker de om at det er en vulkan på øya og at den en gang for lenge siden hadde utbrudd. I bakgrunnen ser vi på tavla at når vann tilføyes vulkanen (eller noe slikt) så vil den ha utbrudd. Det jeg vil fram til, er at kanskje dette skjedde da Desmond trakk ut the cork. Kanskje vulkanen holdt på å ha et utbrudd, da den ble tilføyet vannet som rann inn i den elektromagnetiske energien. Nå vet ikke jeg om det er et utrykk som heter elektromagnetisk ladet vann, men noe slikt kunne vel ha forekommet for at vulkanen nesten hadde utbrudd, fram til Jack reddet øya.

 

Bare noen teorier å tenke gjennom. Tror jeg forklare meg ganske greit. Håper.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jack var jo også den nye Jacob, så kanskje det er slik at vokteren av øya kan gå ned i hulen.

Jeg tror alle kan gå ned i hulen, men man overlever ikke.

Desmond var jo spesiell, så kanskje også han var såpass spesiell at han kunne gå ned.

Jeg tror ikke Desmond er spesiell. Han skjøt seg selv med en vaksine flere ganger daglig gjennom mange år da han var i luken, jeg tolker det som at det var dette som gjorde ham så tolerant mot elektromagnetisme. Derfor klarte han å overleve kilden til øyen, riktignok bare så vidt.

 

Men her blir det mye spekulering, og når vi vet hvor mye rot og selvmotsigelser produsentene har prestert hittil, så er vel den enkleste konklusjonen rett og slett at de nok en gang har tabbet seg ut.

 

Om MIB var død eller ikke blir det en selvmotsigelse.

 

Var han død, tok moren feil om at Jacob og broren ikke kunne drepe hverandre.

 

Var han ikke død, tok moren feil om at en skjebne verre enn døden ventet dem hvis de gikk inn i hulen.

 

Bare nok et eksempel på villt kaos i historien som forfatterne ikke engang gadd å forklare.

 

For å være helt ærlig, så ser jeg ikke helt hva som er vanskelig å skjønne. Moren gjorde så de ikke kunne drepe hverandre. Derfor, når Jacob prøvde å drepe MiB ved å kaste ham inn i hulen, kunne han ikke dø. I stedet ble han til røykmonsteret. Da Jack kom ned i hulen, kunne han dø, og derfor skjedde det. Jeg tror at Mother visste hva som ville skje med broren fordi det samme har skjedd med henne (mye i Across the Sea tyder på at hun var et "smokie" selv). Historien har gjentatt seg flere ganger - platespilleren som hakker - og så skal vi håpe og tro at med Hurley som ny vokter vil platen spille videre.

Endret av Fisker
Lenke til kommentar

Men hvis moren var en smokey, hvem var da motstykket før Jacob og MiB kom til øya? Ville ikke moren, mens hun var smokey, gjort alt hun kunne for å forlate øya, ikke forsvare den?

 

Eller er det kun fordi MiB før han ble smokey ville av øya? (tenker på din teori om moren som smokey fisker)

Lenke til kommentar

@Jotun: Jeg tror ikke hun var et smoke monster, nettopp for de grunnene du nettopp sa. Tror nok MiB ville forlate øya fordi han alltid ønsket det. Jeg er fortsatt veldig uklar på om jeg skal tro Smokey er broren til Jacob eller om det bare er et smoke monster, jeg da.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...