Jump to content

Kontorstol

Moderatorer
 • Content Count

  10566
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Kontorstol last won the day on August 1 2018

Kontorstol had the most liked content!

Community Reputation

2271 :)

About Kontorstol

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 06/06/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

34504 profile views
 1. Jeg har et par Dali Zensor 1, og er veldig fornøyd. Høyttalerene er aktive, dvs. at de har innebygget forsterker, og kan brukes både trådløst og via kabel.
 2. Jeg fikk nytt Shell MasterCard for et par mnd siden, og det hadde trådløs betaling.
 3. Jeg ville definitivt droppet nytt HK, solgt begge 1070 og kjøpt 2070. Mye bedre på alle måter.
 4. Administratorer, moderatorer og veiledere arbeider frivillig og får ikke betalt. Det gjøres alltid en vurdering om en feilpostet tråd skal flyttes eller stenges, og i tilfellet som refereres til over ble tråden stengt.
 5. Å sette pengene på sparekonto i seks år er idiotisk, og om man har fått i oppgave å forvalte pengene best mulig bør man ikke ta på seg jobben om man ender opp med å sette det på sparekonto der renten i beste fall motvirker inflasjonen. Seks år er i grenseland når det gjelder aksjefond, og jeg ville selv gått for en investeringskonto og Nordnet Smart 5. Dette er et "smart" kombinasjonsfond som bør gi en ganske god balanse mellom avkastning og risiko. Fondet er også valutasikret, og i tillegg får man rentebeskatning på gevinsten (22 % i stedet for 32 % i vanlige aksjefond). Det første sikrer verdien mot nedgang ved sterk kronevekst, mens sistnevnte gir vesentlig besparelse i skatt.
 6. Det er nok mer sannsynlig at du aldri har tenkt over det før.
 7. Det er helt normalt. Folk er forskjellige, og det er ikke uvanlig at venene er synlige i håndflaten.
 8. Det er ganske vanlig å vise til utlyst annonse i starten på søknaden, f.eks ved å skrive "Jeg viser til utlyst stilling og søker herved på stillingen som stillingsmedarbeider hos Stillingstilbyder AS". Dette viser med en gang at det er en søknad på en utlyst stilling, og ikke en generisk åpen søknad. Å påstå at det er å be utlyser se på sin egen stilling er bare tull.
 9. Om du fortsatt har mulighet til å fylle opp BSU vil det være mest lønnsomt. BSU gir i praksis rundt 29 % risikofri avkastning det første året.
 10. Dette var virkelig nostalgisk lesning. Blir spennende å plukke opp Desperados igjen.
 11. Dine Penger har skrevet noen artikler om forvaltningskostnaden over tid. Denne kan leses uten abonnement. Selv om eksemplene som brukes ikke har de samme tallene som det blir spurt etter i tråden viser de likevel hvor stor betydning forvaltningskostnaden har.
 12. For mange reseptbelagte medikamenter kan man ikke ta ut mer enn det som dekker forventet forbruk. Om dette gjelder for din medisin vet jeg ikke, men det er ikke usannsynlig. Det vil ikke få noen konsekvenser om du går på apoteket og spør om du kan få ta ut mer. Du bør snakke med legen om du ikke kan eller klare å holde deg til den dosen som er satt av legen.
 13. Du får en liten rød klistrelapp hos posten som sier at du ikke vil ha reklame. Trenger ikke å ha en fysisk liten postkasse for å slippe det.
 14. Dine Penger har ofte nettmøter der man kan sende inn spørsmål til Hallgeir Kvadsheim. Om du legger med nok info og likevel klarer å holde spørsmålet relativt kort vil du sikkert få et godt svar. I tillegg er det mange her på forumet som kan gi gode råd.
 15. Det er ingen grunn til å tro at et aktivt forvaltet globalt fond kan slå et globalt indeksfond over tid, og jeg ville derfor flyttet alt fra Skagen Global A til DNB Global Indeks. DNB Teknologi kan du beholde for spenningens skyld, men la DNB Global Indeks utgjøre nesten hele porteføljen din.
×
×
 • Create New...