Jump to content

Kontorstol

Moderatorer
 • Content Count

  10604
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Kontorstol

 1. Yep for uinntresant og forvirrende hadde håpet på et nytt Dishonored spill men dette gadd jeg ikke å spille mer en 1 time så ble det avinnstalert. Vil virkelig anbefale deg å gi det et par timer til. For meg klikket det virkelig på plass etter 3-4 timer når jeg skjønte hvor genialt og originalt konseptet er. Og voice actingen i seg selv gjør det nesten verdt det.
 2. Poenget er å ha en pc som ikke brukes til nedlasting av torrents, browsing på nettet og der det installeres ørten utvidelser i nettleseren. Dette vil gi en stor trygghet sammenlignet med min ultrabook som dama låner og mer praktisk enn den klumpete gaming-pcen. En kryptert Linux-pc er med andre ord ikke nødvendig for å øke sikkerheten.
 3. Hei. Jeg begynner å bli litt paranoid når det kommer til handling av krypto, og vil ha en egen laptop som bare brukes til dette. Den må gjerne være bitteliten (under 13"?) og ha nok batteri for et par timers bruk. I tillegg vil jeg ha Windows for enkelhets skyld. Er det noe som gir grei value for et par tusenlapper?
 4. Takk for svar. Som jeg skrev tar jeg ut innskuddet fra ASK, så det utløses ingen skatt. Gevinsten lar jeg stå i markedet sammen med månedlige innskudd. Litt av poenget er å sikre oppgangen den siste tiden samtidig som jeg tar noe del i en eventuell videre oppgang.
 5. Jeg regner med å kjøpe bolig innen et par år, og har derfor planer om å selge meg ut av et indeksfond som jeg hadde øremerket til EK. Tenker å ta ut innskuddet fra ASK og sette dette inn på en boligsparekonto med 2,8 % rente. Samtidig tenker jeg å fortsette den månedlige sparingen i indeksfond. Håper med dette å sikre litt EK samtidig som jeg holder meg i aksjemarkedet. Noen grunn til at dette er en dårlig plan?
 6. Bugs var bare en liten del av problemet med Cyberpunk 2077. Det største problemet var dessverre mye verre, og kan aldri fikses med verken oppdateringer eller DLC; Etter første akt er alle aspekter av spillet et totalt sjelløst skall av det de prøvde å lage. Verdens mest polerte gråstein er fortsatt bare en gråstein. Jeg skal aldri bruke et minutt til på dette produktet, uansett om det kommer ultra HD-utgave på PS5 eller expansion pack med 20 timer ny story. Vil anbefale alle som ikke har spilt det å slutte å vente og gå videre.
 7. Om du har lang horisont kan du spare i et globalt indeksfond. DNB Global Indeks er et veldig bra valg. Du trenger ikke å diversifisere med flere fond.
 8. Jeg har tre stk IKZ hos Nordnet.
 9. Er det flere her som har kjøpt Revolution Populi (RVP), eller i det minste hørt om de? Hvis ikke vil jeg abefale dere å lese litt om RVP og deres planer om et clearing house for krypto. Holdt en auksjon/ICO tidligere i år, men er fortsatt pre-marketing frem til main net slippes (muligens i løpet av Q4), og har en mcap på ca. 50 mill usd (80 mill om man regner med låste tokens). Om de får til nevnte clearing house tror jeg at dette blir stort, og mens den enda ligger under radaren hos de aller fleste er den i hvert fall verdt en titt. White paper Disclaimer: Jeg har selv en stor posisjon i RVP
 10. Ved kjøp av aksjer i små volumer er Nordea det beste alternativet. Plattformen er så som så, men med kurtasje på 0.04 % (min/maks på 1/99kr) er det nok verdt det.
 11. Jeg endte opp med å kjøpe fra Ledger selv pga. at de uansett var de eneste som hadde den på lager.
 12. Er det noen andre enn fra nettsiden til Ledger selv det er trygt å kjøpe fra i Norge?
 13. Takk for svar! For min del begynner det å nærme seg 200k, så det skal ikke veldig mye til (til krypto å være) før det blir seriøse summer. Jeg skal lese meg litt mer opp på Ledger etc før jeg bestiller, men tror jeg vil sove litt bedre om natten med litt bedre sikkerhet.
 14. Mine verdier i krypto begynner å bli store nok til at jeg må tenke sikkerhet. I dag har jeg alt i en Metamask-wallet, og er naturligvis redd for at denne hackes eller mistes (selv om jeg ikke vet hvordan det skal gå til). Jeg vurderer derfor å kjøpe en Ledger Nano X, og derretter å lagre seeden til denne fysisk et par steder. Hvor sikkert vil dette være, kontra dagens Metamask-wallet (gitt at ingen finner en fysisk kopi av seeden osv.)? Jeg har også tenkt på om seeden kan lagres trygt digitalt i Digiposts arktivsystem?
 15. Jeg vet ikke helt hvordan det regnes ut, men jeg vil anta at verdien vurderes til å ligge litt under prisen på bruktmarkedet, som er rundt 500kr med kit-objektiv (det som følger med den billigste pakken).
 16. Om det skjedde utenfor hjemmet (noe jeg vil anta med mindre du minstet det i badekaret) vil du være dekket av reiseforsikringen, men med et så gammelt kamera i nybegynnersegmentet vil det neppe gi noen utbetaling (med mindre du hadde et dyrt objektiv) pga. egenandel (ofte 2000kr) og pga. at det trekkes i fra verditap grunnet alder.
 17. Hun har dessverre ikke BSU lengre, mens jeg sparer maks i BSU og har en god slump i BSU 2. Igjen er spørsmålet hvor høy risikoen for nedside er for rentefond i løpet av de neste par årene. Det er selvfølgelig vanskelig å si, men noen mener sikkert noe.
 18. Jeg vet at det ikke er risikofritt, men spørsmålet gjelder hvor betydelig risikoen er. Jeg har selv en stor andel av min EK i indeksfond, men samboeren ønsker ikke å ta like høy risiko.
 19. Hei. Samboeren har noen hundre tusen som skal brukes som EK i løpet av 1-2 år, og med dagens bankrenter synker de i verdi. Vil det være noe getydelig risiko ved å sette de i et rentefond ala DNB Aktiv Rente?
 20. Jeg kjøpte 51k doge 4. april, og hodler fortsatt. Er spent på hvor dette ender. Flere som fortsatt sitter inne?
 21. I en tid der det flommer over av alt for mange enorme open world spill er dette triste nyheter. Jeg er neppe alene om å heller ville ha 8-16 timer med et vellagd og lineæret narrativ enn 100 timer til i en alt for stor verden.
 22. Har Shell Mastercard, men er det noe som gir bedre sparing i Trumf nå for tiden?
 23. Samboeren min eier en bil, som er forsikret på henne hos Tryg, uten å ha førerkort. Hun fikk til og med den bonusen som jeg hadde opparbeidet meg på min forrige bil (to år siden den ble solgt) selv om vi opplyste om at hun ikke hadde førerkort når vi kontaktet Tryg angående forsikring.
 24. Man får nå kjøpt melatonin depotablett reseptfritt på apoteket. F.eks denne.
 25. Jeg har hatt Acer Swift 3 i et par år nå, og er veldig fornøyd med både byggekvalitet, ytelse og batteri. Og modellen du har sett på er nok enda bedre.
×
×
 • Create New...