Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hva gjør man med en innpåsliten venn?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

For en tid tilbake lagde jeg en tråd der jeg la ut om min daværende sosiale situasjon. Jeg fortalte om hvordan kveldene ble brukt forran pc'en eller hos en av mine _få_ (2) venner og som oftest da også forran pc'en. På skolen var jeg "populær" og en alle kunne snakke med men der stoppet kontakten og jeg slet med og finne på noe med mine nye venner fra videregående på fritiden, de tok aldri kontakt, og fester og slikt var en ting som aldri skjedde.

 

Nå er situasjonen ganske annerledes; Jeg tar kontakt, de tar kontakt, jeg blir invitert på fester og føler jeg har et mye bedre sosialt liv. Iallefall bedre enn det var.

 

Desverre merker jeg at en av de 2 vennene jeg hadde før blir mer og mer pågående. Han er der jeg var før med liten omgangskrets og få å være med på fritiden.

 

Min forandring kom av at jeg ble mer selvsikker, torde snakke med folk jeg ikke kjente så godt og prøvde så godt jeg kunne å være en person folk ville være med, det gjør ikke han.

 

Han tør fortsatt ikke snakke med folk og er _veldig_ tilbaketrukken i sosiale sammenhenger, de gangene han er med. Jeg ble først oppmerksom på dette da jeg hørte noen andre snakke om han og hvordan de syntes han var en etterdilter som aldri sa noe og når han først sa noe var den en rar kommentar noe i en samtale han ikke hadde tatt del i.

 

Problemet er at det virker som om han ser at jeg er forandret, men ikke tør gjøre det samme. Han har alltid brukt meg som en målestokk for hva han føler selv han er "kul" nok til å gjøre; Kjøpe merkekler, skaffe facebook, begynne med fotball og en mengde andre greier der han "hermer" etter meg. Noe som gjør meg mer og mer irritert da jeg er lei han alltid skal følge meg og ikke tør ta egne avgjørelser.

 

Han følger etter meg på skolen og setter seg der jeg sitter i kantina selvom jeg er den eneste han kjenner der, legger til mine nye bekjentskaper på facebook og liknende, folk jeg VET han aldri har snakket med. Ikke noen big deal egentlig men når en annen venn av meg spør om han som la han til var han "kompisen" min ble jeg litt irritert.

 

En siste ting er at han er som et sosialt handicap; Han blir mer og mer masete! Nesten hver dag og hver helgedag spør han om hva som skjer ikveld, hvis jeg sier jeg ikke har noen planer spør han om å finne på noe (Noe som vil si ingenting) eller å få bli med på det jeg skal; Fest, filmkveld og liknende.

 

Et eksempel er at jeg skriver "Spiller volleyball" som msn status, 10 min etter tikker det inn en melding der han spør om å finne på noe... Jeg ignorerer og ytterligere 3 meldinger tikker inn. Før han begynner å ringe noe han aldri hadde gjort om han ikke hadde visst at jeg gjorde noe sosialt. Han SKAL være med, selvom det er med folk han aldri har møtt eller aner hvem jeg er med.

 

Dette har skjedd _mange_ ganger.

 

 

 

Jeg har begynnt å ignorere han, si at jeg er opptatt eller på besøk hos familen og liknende, Hva skal jeg gjøre?!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Altså, vi er ikke bestevenner, det er bare det at han ikke har andre venner og vil bruke meg og min nyvunnede sosiale status til å få det som jeg har det.

 

Jeg vil ikke være støttekontakten hans!

Er du så sikker på det da? eller er det bare noe du tror og føler at han gjør? Er ikke sikkert han mener og gjør det samme som du mener han gjør!

Lenke til kommentar
Altså, vi er ikke bestevenner, det er bare det at han ikke har andre venner og vil bruke meg og min nyvunnede sosiale status til å få det som jeg har det.

 

Jeg vil ikke være støttekontakten hans!

 

Det er bare du som føler deg for god for han, voks opp! 

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar
Vær ærlig med han, si at du ikke vil være venn med han mer. Han vil nok ta det tungt, men han overlever.

Det er et av andre alternativer, men jeg mener at han heller burde støtte han og hjelpe han videre. Sånn som trådstarter beskriver vennen sin, så kan det hende at han blir helt avsosial og kanskje ender borti mennesker som han ikke burde være med.

Lenke til kommentar
Og det er derfor han har så mange venner?

 

Grunnen til at han ikke har venner er trolig fordi det er for mange av dem som tenker på "status", jeg har like mange a-sosiale sofagriser som venner som jeg har damemagneter. Om han ikke har venner synes jeg hvertfall at du burde sette deg ned og tenke på hvordan han har det.

 

 

 

 

Det høres hvertfall ikke gøy ut å sitte inne hele dagen å håpe på at telefonen ringer, eller det ringer på døren. Tenk hvordan han har det på fritiden!

Lenke til kommentar

Jeg skjønner trådstarter godt på en måte.. Det er jo utrolig kjipt når han henger rundt beina på ham HELE tiden og skal være med på alt. Man har jo venner som man gjør visse ting med og andre venner hvor man gjør andre ting, og det er ikke sikkert man vil ha med de på alt. Spesielt når de andre synes han egentlig er jævli lame og rar.

 

Samtidig så ville jeg aldri ha brutt kontakten helt, han er vell en god og morsom venn når han ikke er så klengete :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...