Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

I følge dpreview, så har den samme sensor som GH2; men imaging-resources hevder at det er samme sensor som G5.

Det var jo en del som hevdet at GH2-sensoren satt i G5 også så kanskje begge har rett. DxO gir 60 til GH2 og 61 til G5 så det tyder jo på samme eller veldig beslektede sensorer.

 

Fargegjengivelse er en vanskelig sak. Når dere ser Akams målinger er de korrekte for testoppsettet. Imatest-diagrammet er imidlertid basert en på måling under repeterbare forhold (slik må det være for å kunne sammenligne), men det betyr ikke nødvendigvis at resultatet ville blitt eksakt likt under andre forhold. Som regel gir kameraene lignende farger under mange forhold, men det er alltid variasjoner.

 

Som Tomsi42 skrev i et tidligere innlegg vil RAW-resultatet fra samme sensor normalt gi veldig likt resultat fra flere modeller. Normalt vil JPG-konverteringen også holde seg ganske lik på kameraer fra samme produsent, men av og til gjøre de justeringer i bildeprosessoren og da kan fargene endre seg selv om sensoren er den samme.

 

En annen ting er RAW vs JPG. Bruker du JPG får du produsentens RAW-konvertering. Konverterer du med Adobes programvare vil du default få kameraets hvitbalanse, men Adobes "fargeprofil" som ikke gir samme farger som produsentens.

 

Riktig eksponering er viktig for riktige farger, undereksponering gir tilsynelatende mer mettede farger og undereksponering av ansikt kan være vanskelig å fikse i etterkant uten at det ser kunstig ut.

 

Er hvitbalansen feil blir selvsagt andre farger også feil så for å få fargene riktige er korrekt hvitbalanse kanskje det aller viktigste. Med RAW kan den selvsagt settes i RAW-konverteringen, men det er ikke alltid like lett å finne hva som er riktig der.

 

Når du ser Imatestdiagrammet er bra gråskala (punktene i midten) viktige IMO, samme gjelder hudfarger mens mange av de andre fargene ikke er så essensielle. Når avviket går i en linje fra/mot senter er snakkom at fargen blir mer/mindre kraftig. Går linjene mer på tvers av dette blir det fargestikk som er mer alvorlig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor har du funnet det skjemaet ?

 

edit: Grunnen til at jeg spør, er at den sansynligvis sier mer om JPEG-motoren eller råkonverteren som er blitt brukt enn selve sensoren.

 

Du kan jo finne resultatene til G5 fra samme kilde, og se på den. G6 sensoren skal være lik.

 

Men hudtoner fra E-M5 sine råfiler syntes jeg alltid så penere ut enn fra GH2 sine råfiler, begge konvertert i adobes ACR.

 

Er fra akam dette, så antar at dette chartet er basert på råfiler og ikke jpeg.

 

Men dette har blitt veldig forbedret på GH3-en, noe jeg merker veldig godt når jeg tar portretter, så derfor er jeg noe skuffet om G6 har samme fargenøyaktighet som GH2.

 

Men, for all del, gh2 er et knallbra kamera. Det var godt nok til å få meg som Panny fanboy en stund. Det er kun hudtoner som ble det største minuset for min del. Men dette rettes uansett kjapt i acr, men det er deilig å slippe å gjøre det i det hele tatt med GH3-en, det var lissom poenget :)

Lenke til kommentar

Jeg har 14mm og 20mm, og har vel egentlig lyst å erstatte de med 12mm, 17mm og 25mm ...

 

Mhmm... Tell me about it :(

 

Det hadde vært passe behagelig å vandre rundt med top notch fastoptikk i alle de viktigste brennviddene for 90% av bilder som blir tatt. 13374 kroner er faktisk ikke mye penger for slik kremutstyr spør du meg :)

 

Sammen med en E-M5/GH3 med det svake AA filteret dem har blir det hvertfall ikke mangel på detaljer :)

Lenke til kommentar

Jeg har 14mm og 20mm, og har vel egentlig lyst å erstatte de med 12mm, 17mm og 25mm ...

 

Hvorfor vil du bytte ut 14mm egentlig?

Pga. ønske om mer vidvinkel?

 

Kvalitetsmessig (dvs. IQ) ser de (etter det jeg kan lese meg til) ut til å være bortimot likeverdige.

Lenke til kommentar

Hvorfor vil du bytte ut 14mm egentlig?

Pga. ønske om mer vidvinkel?

 

Kvalitetsmessig (dvs. IQ) ser de (etter det jeg kan lese meg til) ut til å være bortimot likeverdige.

14mm er ikke alltid vidt nok; derfor 12mm. Hvis jeg da også anskaffer meg en 17mm; så regner jeg med at 14mm blir liggende hjemme og vansmekte ;)

 

Den er jo også mer lyssterk.

f/2.5 kontra f/2 er ikke nok til å bytte i mine øyne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...