Jump to content

birk88

Medlemmer
 • Content Count

  661
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da har jeg gått til innkjøp av On1 Photo Raw 2020.5. Fungerer det, er det en billig erstatning til Lightroom (og mitt bruk av Photoshop). Programmet får bra kritikk, og kommer med en haug av “presets” og “styles” lignende Nik Presets etc. (tror jeg). Likte godt å bruke Nik før, så jeg vurderte også DXO photo med Nik, men den kombinasjonen ble 4-5 ganger prisen av On1 Photo Raw. I tillegg kan On1 Raw programmet brukes som plugin til Apple Photos, Lightroom og Photoshop skulle man ønske det. Fulgte også med en lærebok med videor, så hvis kvaliteten er der, er det “good value” 🙂 .
 2. Får håpe nye eiere kan få igang Olympus igjen. Jeg har også hatt en runde for å se om FF kan friste, men er ikke blitt helt overbevist (ennå ihvertfall). Pris er en ting, kameraene koster og skal man ha noen bra objektiver, så drar det seg fort oppover i pris. Størrelse også, de speilløse kameraene er greie, men objektivene er større og tyngre enn det jeg synes er greit. I tillegg så tror jeg de fleste innser at det er veldig greit å ha et kamera som er værbestandig. Ser at EM-1 Mk.3 er testet på dpreview. Grei test, men mange hadde vel håpet på mer i forhold til mk.2. Personlig så synes jeg prisen er noe for høy, de burde kjøpt inn søkeren til Canon R eller Nikon Z6 og kjøpt software fra Huawei. Når man ser hva de (Huawei) får ut av mini brikker i telefoner, tenk hva de kunne fått til med MFT.
 3. Ja. Det ser ut til at butikkene bruker kronekursen fra mars/ april når de priser varene. Dette selv om kursen nå ser ut til å være på vei tilbake der den lå før korona viruset satte inn for fullt. Er ikke sikker på at dette øker inntjeningen for bransjen. Som du er inne på Okapi, så er dette en hobby for mange, og da betyr prisene ganske mye når det gjelder nye kjøp. Når det gjelder X100V så er det et utrolig spennende kamera. For meg mangler det stabilisering, men det kommer sikkert (?) i neste utgave (iom at X-T4 har fått det). Det som. forundrer meg litt, er bruktprisen på disse. Etter det jeg kan se, ligger den veldig høyt, selv for de gamle modellene. Er det virkelig noen som kjøper et brukt kamera for å spare en tusenlapp eller to?
 4. Enig. Prisen ser litt for høy ut nå, men den kan jo forandre seg (hvis ikke NOK stupdykker igjen). Etter at jeg har «nerdet» litt på nettet, lurer jeg på om 24MP er nok for oss som planlegger å ha MFT/ APS-C parallelt? Ser jo at skal man bare ha et system, så er det den mest fornuftige oppløsningen, men har man MFT/ APS-C og skal ha noe vesentlig annerledes, må man da opp i ca. 45MP? Ikke så lett å finne ut dette, iom. at stort sett alle som tester ser ut til å være sponset av den ene eller den leverandøren. .
 5. Z5 så absolutt spennende ut. Eneste er at prisen ser ut til å bli litt høy. Ihvertfall som veiledende skal man tro fotomag.no. 21 800 med kit objektiv blir vel mer enn Z6 går for nå.
 6. Ja, jeg vurderer også mkiii, men synes kanskje den blir litt for lik den jeg har. Tror jo fullformat vil være mer spennende, men må jo si jeg blir betenkt når jeg ser hvor liten forskjell det egentlig er mellom MFT, APS-C og fullformat.
 7. Hei Vidvinkel objektivet har jeg hatt, og det brukte jeg mye. Husker jeg var veldig fornøyd med det, og det var absolutt skarpt. Når det gjelder macro, kjenner jeg ikke den du linker til, men den ser spennende ut med innebygd lys. Ser at man kommenterer skarpheten, og det hadde jeg sjekket ut mer, for med macro er jo greia at det skal være skarpt. I tillegg er den også uvanlig vid (90mm er vel det som tidligere var mest vanlig), men det tror jeg ikke er noe problem.
 8. Hei Liker jo utstyr så jeg har jo litt 🙂 . Kamera er OMD E-M1 med batterigrep. Denne begynner å bli noen år, men liker den forsatt godt.Av objektiver har jeg 12-40 2.8 Pro, 17/45/75mm f1.8 og 60mm f2.8 macro. Savner vel egentlig ingenting her, men skulle jeg kjøpt noe ville det vært de to Pro du har. Dvs 7-14 og 40-150.
 9. Husker jeg skulle til Dubai på jobb (ikke foto). Kollegaen min og jeg reiste med hver vår Computrekker sekk full av fotoutstyr. Han med Nikon og jeg med Canon. Idag hadde vi sikkert betalt overvekt bare med fotoutstyret. Der nede var det så varmt, og så mye fin sand, at vi hverken orket eller turte å bruke det noe særlig 🙂 . Forøvrig fikk jeg en liten aha opplevelse går. Skulle teste ISO på MFT kameraet på kveldingen (22.30 dårlig gatelys og regn). Skrudde opp til 16000, og det var som ventet relativt dårlig, men så tok jeg noen bilder med iPhone 11. Og de ble imponerende bra til å være fra en så liten sensor. Her er det helt klart ny software og teknikk som gir disse fine resultatene, ikke større sensor etc. Så er det sånn at det er mobil industrien som leder utviklingen, mens fotoindustrien (uten penger til research??) henger etter? Det er jo ikke tvil om hvilken industri som har mest penger, og på alle tester av mobil så er kamera et av de viktigste punktene. Huawei er strålende på nattfoto.
 10. Ja, størrelsen på objektivene er noe som bekymrer. Husker med gru Canon tiden min hvor jeg sleit med tung fotosekk både på ferie og jobb. Derfor er tanken fortsatt å ha MFT systemet, men i tillegg ha en FF med et fastobjektiv.
 11. Noen som har fått mer erfaring med alternativer nå? Har tynet Aperture så lenge jeg kunne, men kjøpte ny Mac for tid tilbake, og da må jeg finne på noe nytt. Har brukt Capture One men denne var ikke helt det jeg ønsker.
 12. Det var noe slikt jeg tenkte. Antar Sony er et bedre valg enn eksempelvis Canon, iom. jeg ønsker stabilisering i hus. Hadde Canon før, så jeg vet at objektivene med IS holder høy klasse, men kan disse brukes på de EOS RP/ R6?
 13. Jeg er helt enig med dere begge, men tanken var vel ikke å være helt fornuftig :-) . Egentlig så dekker jeg hele behovet mitt med MFT systemet. Jeg har ingenting å utsette på systemet, størrelse/ vekt er prefekt, bra stabilisering i huset, bra objektiver og en bildekvalitet som dekker alle de behovene jeg har. Så jeg har ingen tanker om å kvitte meg med MFT. Det er heller snakk om et parallelt løp. Kan jo være spennende å prøve noe nytt.
 14. Som jeg skrev over så er det Oly MFT systemet jeg har, og er som sagt veldig fornøyd med det. Har begynt å se på de mulighetene kameraet mitt faktisk gir (og som jeg tidligere har oversett), og det ser veldig spennende ut. Dvs. diverse ART jpg settings etc. Etter å ha lest litt rundt, kan det være at et fullformat kamera sammen med et fastobjektiv kunne vært en fin ting. Spesielt for høst/ vinter og dårlig lys. En speil løs variant av FF bør jo ikke bli så voldsomt stort og tung.
 15. Takk for innspill. Skal sjekke ut de du nevner. Men egentlig ser jeg jo at jeg har mer eller mindre beskrevet mitt eksisterende system (som jeg er veldig fornøyd med), dvs. MFT med Olympus systemkamera. Så hvis man skulle se på noe annet, eksempelvis Sony og FF. Er det noen som har erfaring med disse? Ser bl.a. at objektivene er relativt store og dyre, og at noen synes meny systemet er litt «tungt».
×
×
 • Create New...