Gå til innhold

Generell diskusjon rundt praktisering av dødsstraff samt hvilke metoder som benyttes


Generell diskusjon rundt praktiseringen av dødsstraff samt hvilke metoder som benytes  

582 stemmer

  1. 1. Hvordan stiller du deg til bruk av dødsstraff?

    • Er for bruk av dødsstraff
      127
    • Er mot bruk av dødsstraff
      426
    • Vet ikke/ingen formening
      32


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å endre lover på grunn av enkelthendelser er noe jeg i nesten absolutt alle tilfeller syns er en utrolig dårlig ide.

 

Norske strafferammer er mer enn tilstrekkelige, siden det er fullt mulig å holde Anders Behring Breivik fengslet resten av livet hans. Det holder lenge.

 

Nå var det som sagt ikke bare den saken jeg tenkte på:

 

Gjelder forøvrig ikke bare i Breiviksaken.

 

For å nevne andre saker fra de siste årene kan vi jo ta Orderud, Baneheia og Holmlia. De skyldige i disse sakene har også blitt behandlet altfor mildt! Det gjelder de skyldige i en rekke andre saker og forøvrig!

 

Og med tanke på hvordan man blir behandlet i de norske fengslene selvom man sitter der for de grusomste handlinger er det ikke tilstrekkelig i det hele tatt! Fikk du med deg at amerikanerne lo av hva slags celle som ventet Anders Behring Breivik!?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Siste forsøk for å unngå giftsprøyta

 

Store folkemengder og sterkt mediepress for å redde Troy Davis' skjebne.

 

Tilhengerne til Troy Davis gjør nå sitt siste desperate forsøk på å redde den dødsdømte fangen fra giftsprøyte. Davis er dømt til døden for et drap han angivelig skal ha begått i 1989, men menneskerettighetsforkjempere mener dommen mangler viktige tekniske bevis.

 

I 20 år har de kjempet for å få saken gjennopptatt, uten hell, skriver nyhetsbyrået AP.

 

Hele fire ganger tidligere har delstaten forsøkt å få 41-åringen henrettet, men hver gang har den endelige avgjørelsen blitt utsatt.

 

Striden, som har vært en av USAs største mediesaker de siste dagene, har et sentralt raseaspekt. Mørkhudede Davis er dømt for å ha drept en hvit politimann i Georgia. Mørkhudede tiltalte blir oftere dømt til døden enn hvite, og det hjelper ikke Davis` sak at mannen arbeidet for myndighetene.

 

http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/siste-forsoek-for-aa-unngaa-giftsproeyta-3589169.html

 

Interessang sak. Dersom han er skyldig er det ikke tvil om at han fortjener å henrettes! Men hvis bevisene er uklare så er det jo en annen sak. Kravet til dødsstraff må være at bevisene er klare og at gjennomgangen av saken er demokratisk. Men nå han har ventet så lenge så synes jeg det e runderlig at det aldri er avklart om bevisene holder eller ikke. Blir spennende å se hva som skjer.

Lenke til kommentar

"På tide å avskaffe"... "Barbarisk skikk"...

 

To av tre amerikanere støtter dødsstraff

 

Og annenhver mener at flere bør henrettes.

 

64 prosent sier at de er tilhengere av dødsstraff, mens 29 prosent sier at de er imot, viser en meningsmåling Gallup har utført i USA.

 

Halvparten av de spurte, 49 prosent mener at dødsstraff bør benyttes oftere, mens 18 prosent mener at det benyttes for ofte.

 

http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/to-av-tre-amerikanere-stoetter-doedsstraff-3336870.html

 

Dette er fra i fjor.

Lenke til kommentar

Så skal det være avgjort:

 

Dødsdømte Troy Davis (42) blir ikke benådet

 

Ankeinstansen i delstaten Georgia har avgjort at Troy Davis ikke slipper unna dødsstraff.

 

MacPhail-familien ikke i tvil

 

Familien til den drepte politimannen har motsatt seg benåding og mener Davis må bøte med livet.

 

- Rettferdigheten seiret, det er slik jeg ser på det. Det var det vi ønsket. Jeg er overbevist om at han er den skyldige, sier moren Anneliese til CNN.

 

- Jeg tror dødsstraff er den eneste rette måten å gjenopprette rettferdighet på, sier datteren Madison MacPhail til nyhetsbyrået AP.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10038717

 

Amnesty reagerer kraftig på avgjørelsen:

 

Dette er dypt tragisk for USA

 

Natt til torsdag skal Troy Davis (42) henrettes med giftsprøyte i Georgia. Henrettelsen har blitt utsatt fire ganger allerede, og det finnes ikke fysiske bevis i den kontroversielle saken. Amnesty mener USA står i fare for å henrette en uskyldig mann.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7800858

Lenke til kommentar

Natt til torsdag henrettes han

 

En amerikansk komité har avvist søknaden om benådning av dødsdømte Troy Davis. Beslutningen vekker sterke reaksjoner.

 

Henrettelsen skal dermed gjennomføres etter planen i et fengsel i Jackson, sør for Atlanta, klokken 01.00 natt til torsdag. Med giftsprøyte.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4233246.ece

 

Da gjenstår det å se hva slags nyhet vi får om noen timer. Enten må det bli at henretelsen er utført eller at dne nok en gang er utsatt. I akkurat denne saken ville jeg nok støttet en ny gjennomgang av bevisene og vitneforklaringene, men jeg synes nå det er underlig at det kan foreligge tvil når det har hatt så mange år på seg.

Lenke til kommentar

Dette taler ikke positivt for det amerikanske rettssystemet. Skulle tro at de var litt mer tvilende til å henrette folk i USA uten skikkelige bevis, enn land som Iran, Kina, og andre stater i Midtøsten. Den amerikanske staten er et redskap for undertrykkelse.

 

Morsomt å se hvor primitive familien til den drepte politimannen er. Det er synd at det mest sannsynlig går en drapsmann fri, mens en annen person må betale for hans gjerninger.

 

Amnesty viser seg forøvrig fra sin vanlige gode side, men desverre ser de ikke ut til å lykkes denne gang. Jeg har gjort mitt for å forsøke å påvirke, og anbefaler alle til å gjøre det samme.

 

http://www.amnesty.no/

 

 

Nei til dødsstraff!

Endret av A H P
Lenke til kommentar

Obama kan ikke stoppe kontroversiell henrettelse

 

Mulighetene for at den kontroversielle henrettelsen av Troy Davis ikke gjennomføres finnes, men regnes som lite sannsynlige. Desperate støttespillere ber Obama, statsadvokaten og fengselsansatte om hjelp.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7802049

 

Utrolig. jeg hadde aldri fantasert om at noen ville innbille seg at dette er presidentens sak. Men utrolig å se hva slags enorm oppmerksomhet denne saken får. Nå er jeg virkelig spent på hva nyheten vil bli om noen timer!

Lenke til kommentar

For å nevne andre saker fra de siste årene kan vi jo ta Orderud, Baneheia og Holmlia. De skyldige i disse sakene har også blitt behandlet altfor mildt! Det gjelder de skyldige i en rekke andre saker og forøvrig!

Det er aldri funnet noe bevis på hvem som er drapskvinnen/mannen i orderud saken og alikevel vil du drepe alle sammen... :no:

 

Interessang sak. Dersom han er skyldig er det ikke tvil om at han fortjener å henrettes! Men hvis bevisene er uklare så er det jo en annen sak. Kravet til dødsstraff må være at bevisene er klare og at gjennomgangen av saken er demokratisk. Men nå han har ventet så lenge så synes jeg det e runderlig at det aldri er avklart om bevisene holder eller ikke. Blir spennende å se hva som skjer.

Det er ikke underlig i det heletatt. Det er ofte umulig å bevise sin uskyld og derfor burde bevisbyrden være på annklager. Men det skjer gang på gang at folk både i Norge og i USA blir dømmt til strenge straffer uten noe som helst fysiske bevis, men kunn på vitneutsagn og indisier.

 

Fritz Moen satt i fengsel i 27 år til han døde i fengselet for to drap han ikke hadde gjordt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...