Jump to content

Kampsport

Medlemmer
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6232 profile views
 1. Du får medisiner om du går fast på dem av fastlegen.. Han har jo enn grunn til å få det... EDIT: Han får mest sannsynlig fotlenke, og er lov å gå på medisiner man får av fastlege.
 2. Han har vært intressert i våpen i ca 20 år, så er stor mulighet for det
 3. Gjerne send meg bevis på det. Søker du våpen har klubben han går i sagt du må sende serie nr til FG godkjent våpenskap på våpensøknaden når du søker.
 4. Måtte jo grunnlag for spørsmål og svar så har litt og si. Men dette er ikke "fyllekjøring".
 5. Enig med edruelighet osv. selvfølgelig, men alle gjør feil, ja noen værre enn andre. Men skal man bli dømt for resten av livet fordi man gjorde en feil? Og for eksempel, edruelighet, hva vil det si? Mange som eier våpen som fester ofte uten å miste våpen, men hvis du fks må gå på medisiner resten av livet ditt for la oss si skader, (og man er vant til å bruke de faste så man blir ikke "ruset", selv om man har det i systemet..) Så visst man er skadet og MÅ gå på disse medisinene som sagt resten av livet og har smerter osv men blir tolerant og ikke ruset betyr det da at man ikke er edruelig nok til å erverve? Skjønner om man bruker både lovlige og ulovlige rusmidler for å kun ruse seg at man ikke har NOE med våpen å gjøre. Han jeg snakker om har alltid vært intressert i våpen (kunne ha skaffet våpen for lenge siden før "ruskjøring"... Og hva vil lenge si? Etter ferdig sonet dom, 5 år? Lengre? Husk også det koster mange tusen kroner for å kunne søke, så alle har ikke midler til å bare investere i det og "KANSKJE" få det godkjent (Før man kjøper må man ha ett FG godkjent våpenskap som ligger fra 3500-8000 kroner, så må man jo selvfølgelig være med i en klubb og betale rundt en tusen lapp i året for medlemskap, 1500kr for selve søknaden (første gang) så vet du ikke om du får lov så kommer nok ikke mange til å ta sjansen, spesielt med lavere inntekt... Kjenner personlig folk som har ranet butikk/bensinstasjon og drept (ulykke) ett barn, som eier våpen. Så bli dømt 1 gang for ruskjøring mot det (sier ikke ruskjøring er ok, eller noe som skal taes lett på, men folk med værre dommer eier LOVLIG våpen) Lett å dømme folk uten å vite hele historien...Jesus.
 6. Hei. Har en venn av meg som ikke er dømt enda, men sikker på han får 2 år for "ruskjøring". Han har vært medlem og aktiv i pistolklubb i over 2 år. Når han blir dømt, kan han lovlig eie våpen (pistol)? Han er veldig seriøs når det kommer til våpen - ikke rus og våpen. Dette er over 14 mnder siden han ble tatt, og får maks 2 år. Etter straffen er betalt + bot, kan han da kjøpe lovlig pistol? Han er stor våpen-entusiast, og er veldig seriøs med våpen som sagt. Dette er også første straffesak. Han er klar i hodet og bruker ikke stoff osv. Han sparer det lille han har så han kan eventuelt kjøpe våpenskap, våpen, ammo og søknaden på 1500kr. Vet personlig om folk som er kjent av politiet som skøt ei dame som gjør at hun sitter i rullestol, og han var kjent for rus osv av politiet, men han hadde masse forskjellige våpen men de tok aldri ifra han noe før dette, og sikker på han har vold + masse annet på rullebladet. Håper vennen min har muligheten, god fyr og veldig seriøs.
 7. 21 Savage - Brand New Draco
 8. Han prøvde det med 2 forskjellige advokater, men fikk kun råd, og de ville ikke stille... Så han vet ikke helt hva han skal gjøre annet enn tilstå som planlagt.. Men 11mnd fra det skjedde til retten, første dom, (ikke straffet tidligere) 3 forskjellige promille dom på samme sak, pluss han takket ja til promillekurs selv om politi sa det kanskje var fullt (det burde bli lagt vekt på at han ville ta kurset om det er fullt! ).... Og det teller jo fra han mistet førerkortet om han fikk 2 år, det har jo allerede gått over 11mnd til han skal i tingretten, med alt sagt og tilståelse så kan det jo ikke være mer enn 6 mnd til han kan ta lappen her? Høres riktig ut, advokat sa det og at disse tingene og situasjonen har han krav på mildere straff på flere ting..
 9. Takker for svar. Oxycontinen har han gått på i x antall år. Får ved faste doser lov av legen til å kjøre på dem. Ja, det er ikke noen unnskyldning i det han har gjort, derfor har han jo lagt seg langflat. Dette med 15 dagers fengsel/ankelbånd er jo helt standard så det er ikke det som han var misfornøyd med, det var politiets somling nesten 10 mnder før innkallelsen kom i posten, og på rettsdatoen i tingretten vil det gå over 11 mnder siden hendelsen. Han ga fra seg førerkort på stedet, og da om han får 2 år blir det vel trukket fra de 11 mndene + eventuelle strafferabatter. EDIT: Han har jo høy toleranse på medisin, og blir jo ikke ruset ved normal doseringer. Og da han ble stoppet sto han i ro (vet det ikke har noe å si) men dette er i ikke i Oslo, men en liten by og det står i tiltalen at selv om det var nærme sentrum var det lite trafikk og lite "fare", husker ikke ordrett. Så det var på en tid på døgnet det ikke var mye folk eller trafikk. Og nei dette er fakta, prøver IKKE å lage unnskyldninger. Dette var cirka det som sto i tiltale.
 10. Han har lov til å kjøre på smertestillende da de er depotmedisiner. Og kan ikke gå uten dem, uansett. Han har til og med gått ned 1/3 av døgndosen av seg selv.
 11. Hallo, har noen spørsmål. Som tittelen sier er "Ivar" tatt i ruskjøring. Datoen han skal møte i tingretten er 09:00, 27. august 2021. Litt info om Ivar: han er avhengig av lappen mtp jobb, venner, handling og andre standarder. Han samarbeidet med politiet fra start til slutt. Han har prolaps og slitasje i korsryggen, to nakkebrudd og andre smertefulle tilstander. Han har også sosialangst, uro, sliter generelt med søvn fra barndom og "vanlig" angst. Han går fast på medisiner som Oxycontin og Valium. Han går fast, hver dag på dette dessverre. Dette med retten har ikke gjort det psykiske bedre, han fortalte meg han nesten ikke sov og følte seg utmattet hele tiden selv om han angrer dypt og vet godt at det er hans egen feil. - Ivar er en ung mann som ble tatt for ruskjøring, dato 17. september 2020. - Ivar er IKKE tidligere straffedømt - Han har innrømt forholdet, ble tatt med til blodprøve osv. - Han ble stoppet ikke langt fra sentrum. Det var ingen/svært lite trafikk, ca 23:30 på kvelden. - Politiet/tingretten har brukt nesten 10 måneder på å få innkallelse til retten. - Datoen da Ivar skal i tingretten har det gått OVER 11 måneder fra han mistet lappen på stedet. - Ivar takket JA til promillekurs da politiet spurte han, men politiet sa at det kanskje ikke var plass, men det skal vel ikke gå utover siktede hvis de ikke har kapasitet? Han har jo allerede takket JA... - Politiet kom også med 3 FORSKJELLIGE promillemålinger i avhøret, første var 1,2 så ble det 1,3 og etter ei stund var det påstand om 1,5. For meg personlig har jeg aldri hørt dette og heller ikke Ivar...Høres ikke ut som de vet hva de holder på med. - Da Ivar mistet førerkortet på stedet regnes det fra da. Politi har kommet med 15 dagers fengsel (ubetinget) og 1,5 ganger månedslønn (har lest og hørt det er standard). Ivar er på AAP dessverre med det minste lovlige utbetaling som er 2G. - Førstegangs dømte på mindre saker som dette (ikke grove ting) for dem noe strafferabatt? - Står i dommen at det er foreslått 2 år uten førerrett (dette må vel begynne fra 17. september 2020?), det er førstegangs straffelse, med innrømmelse (vet dette gir generelt strafferabatt + slipper saksomkostninger), boten på 25.000 kroner når man har AAP og det laveste inntekten, er dette noe som kan forandres? Og den ekstremt lange tiden før politiet kom med brev fra tingretten (nesten 10 mnd, og rettsdato på over 11mnd etter saken tok sted? 3 forskjellige promillemålinger på samme sak...hallo? + Ivar har vært ett seriøst medlem i en lokal skytterklubb, ca. 2 år. Kan det ødelegge for Ivar da han skal søke om erverv om pistol? (han er ikke som sagt tidligere straffedømt og har jobbet med sprengstoff...) Hilsen Kampsport, Ivars venn.
×
×
 • Create New...