Gå til innhold

TSP

Administratorer
 • Innlegg

  5 767
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

Innlegg skrevet av TSP

 1. Det ble gjort noe planlagt vedlikehold av serverleverandør. I den forbindelse oppsto det en ikke-planlagt feil som kunne skape problemer. 

  Beklager ulempene. Generelt bør man regne med at det på nattestid kan oppstå noen mindre perioder med ustabilitet/feil som følge av både automatiske og manuelle vedlikeholdsoppgaver som legges til den minst trafikkerte tiden.  

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
 2. Hei, det ses på problemet. Vi mente vi løste opp i det i går, og det så ut som ting var på bedringens vei fordi vi så mye færre feilmeldinger på vår side, men åpenbart er det fremdeles noe feil her. Som dere selv har vært inne på så fungerer forumet for noen helt fint, mens andre har mye problemer. 

  Jeg har vært i kontakt med serverleverandør på nytt for å få hjelp til å se på det igjen. 

  Beklager ulempene!

  • Liker 3
  • Hjerte 4
 3. Abigor skrev (2 minutter siden):

  Hva er forskjellen på "Nylig aktivitet" og "Dette snakker vi om nå"? Begge deler skal da vise ferske innlegg, men det er ulike tråder som dukker opp i de to sidene.

  Begge skal vise ferske innlegg, men det er noen forskjeller i funksjonalitet. 

  For "Dette snakker vi om nå" har man ikke mulighet til å selv velge hvilke kategorier som skal ignoreres, men vi har bestemt at noen kategorier skal ignoreres for alle i den oversikten (Blant annet Lekeplassen). I tillegg vil "Dette snakker vi om nå" tilpasse seg konteksten, så hvis man er i spill-delen vises kun tråder fra kategoriene der.

  • Innsiktsfullt 1
 4. John-B skrev (34 minutter siden):

  Jeg liker å bruke "Nylig aktivitet" for å se hva som diskuteres, men synes det er fryktelig irriterende at alt "søppelet" fra Lekeplassen etc. også dukker opp der. Er det mulig å få fjernet hele Off-topic kategorien fra den visningen?

  Hei! 

  Inne på den siden, over trådlisten, finner du knappen "Innstillinger". Den kan du trykke på for å velge kategorier som du vil skal ignoreres. 

  • Innsiktsfullt 3
 5. Bjerknez skrev (4 minutter siden):

  Det skjedde ikke akkurat nå, men det skjedde forrige gang jeg postet. Jeg ble tatt rett til en levende annonse først i tråden før den gikk til siste innlegg. 

  Men akkurat nå så gikk den rett til det siste innlegget. 

  Om det skjer igjen når du poster ett innlegg så gjerne ta et skjermbilde av hvilken annonseplassering du scrolles til, og i hvilken tråd det skjedde i. Toppbanner-plasseringen skal hvert fall ikke være et problem lenger for øyeblikket. 

 6. Bjerknez skrev (42 minutter siden):

  Jeg mistenker sterkt at det kanskje kan være de animerte annonsene her inne som kan være årsaken. Jeg gikk inn i denne tråden nå direkte via link i mailen. Den hoppet først rett til øverste annonse på siden, før den hoppet ned til siste innlegg. 

  Kan det være en årsak?

  Opplever du fremdeles problemet? Det skal som sagt være løst nå. Det skyldtes toppbanner-plasseringen, så inntil videre har vi fjernet annonsen der for innloggede brukere, og har meldt inn problemet til de står for mye av annonsekoden hos oss.

  Jeg utvidet det nettopp til å gjelde i hele forumet, og ikke bare trådvisningen, da vi i starten trodde problemet kun begrenset seg til inne i tråder.

 7. Hei, du kan trykke "Følg" inne i Fotball-kategorien: https://www.diskusjon.no/forum/327-fotball/

  Da blir du varslet om nye tråder. Hvis du ønsker å følge trådene som blir opprettet også, så må du klikke deg til tråden når du får varsel og følge tråden derfra.

  Det er ikke mulig å si at det kun skal gjelde for eksempel tråder med "Kamptråd" i tittelen, men jeg kan ikke se at det opprettes så mange tråder der at det burde være noe stort problem.

   

  Skjermbilde 2023-09-20 kl. 10.47.21.png

 8. Jeg er tilbake i jobb på tirsdag. Det er dessverre mye å henge fingrene i for tiden, så jeg ser ikke helt for meg at dette er noe jeg får prioritert å se ordentlig på før i september.

  NoBo skrev (8 timer siden):

  @TSP er det som omtales i denne tråden et kjent problem med forumsoftwaren eller mer isolert til diskusjon.no sitt oppsett?

  Det virker ikke som et kjent eller utbredt problem, noe som dessverre er med å gjøre det ekstra krevende å feilsøke. Jeg har for eksempel ennå til gode å oppleve det selv. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
 9. Noen innlegg om problemer med "Gå til første uleste innlegg" ble flyttet til en annen tråd: https://www.diskusjon.no/topic/1935131-gå-til-første-uleste-innlegg-fungerer-ikke/

  @NoBo @.berZerk @Snowleopard @Uderzo Om nattmodus: Vi er ikke helt komfortable med å markedsføre nattmodus for sterkt ennå. Derfor er det litt bortgjemt så de mest ivrige kan bruke det. Vi kommer nok til å revidere plasseringen i forbindelse med en senere "teknisk omlegging" av menyen i toppen. Symbolbruken kan vi godt endre på,

  Også har jeg inntrykk av at det jo ofte er diskusjoner rundt hvorvidt man foretrekker "inverted" symbol- og kontrollbruk. Det er nok noen som vil mene det omvendte er feil også :)

  @Kakeshoma @fnwilborn @NoBo Om reklame: reklamen i toppen av siden på mobil er fjernet igjen. Setter ellers pris på om tilbakemeldinger rundt reklame tas i egne tråder i tilbakemeldingskategorien, for eksempel denne tråden: https://www.diskusjon.no/topic/1937020-irriterende-reklameplassering/?do=getNewComment

  @NoBo @Uderzo Om formatering (bakgrunnsfarge og tekstfarge som overstyrer standardfarger i forumet): Jeg er klar over problemet og kommer til å se på løsninger, men det er litt komplisert. Jeg synes det er noen klare ulemper ved å skulle strippe alt av stiling som standard ved innliming. Det optimale ville nok heller vært en løsning for å kun strippe kopiert tekst- og bakgrunnsfarge fra teksten.

  Løsninger for nattmodus i form av nettlesertillegg løser det med en helt annen type implementering, som ikke er aktuelt for oss.

  Bugle skrev (På 19.7.2023 den 1:18 AM):

  Hva med at brukerne kunne legge til en eller tre favorittråder?

  Det ville spart meg for flere klikk, samtidig forstår jeg at det skaper mindre klikk for forumet.

  Du kan lagre siden som favorittmerke/bokmerke i nettleseren din, eller du kan bruke knappen "Favoriser" oppe til høyre i feltet med tittelen på tråden. Da vil tråden dukke opp i "Mine innlegg" som er lenket til i menyen i toppen: https://www.diskusjon.no/index.php?app=tekcode&module=myposts&controller=view

  Skjermbilde 2023-07-20 kl. 17.27.18.png

 10. NoBo skrev (På 18.7.2023 den 12:27 AM):

  Reklamen øverst er heller ikke helt hundre. De er ofte litt bredere enn skjermen. Bruker Safari på iPhone. Eksempler

  Reklamen øverst på mobil skal enn så lenge ikke være der, så den er fjernet igjen. 

  shockorshot skrev (På 18.7.2023 den 2:13 AM):

  Hos meg føles det som om marginen på sidereklamen er satt litt feil. Litt for tight og alltid litt feilplassert relativt til reklamen på topp.

  image.png.b789c77a8cfcf03455e727caaebcf3c9.png

  Edit: Dette er på PC (Opera)

  Dette er nå ordnet opp i. Årsaken er at hovedinnholdet har fått bittelitt mer plass enn før.

  Bjerknez skrev (På 18.7.2023 den 2:39 AM):

  Jeg tenker at kvalitet er bedre enn kvantitet. Slik det er nå føler jeg dere bare pøser på med reklame uten å offre en eneste tanke på hvordan brukerne opplever det. Husk at majoriteten i dag bruker mobile enheter. Slik jeg ser det virker det som om reklamen er bedre tilpasset alt annet enn mobile enheter. 

  Jeg skjønner at reklame må til å alt det der, men gjør det skikkelig. 

  Vi kommer oss nok ikke unna reklame. Så er jeg enig i at man bør sørge for kvalitet i både implementering og annonseinnhold, det er noe som fortløpende diskuteres internt. I den diskusjonen er det veldig verdifullt med slike tilbakemeldinger som du kommer med her, så takk for det :)

  Zeph skrev (På 19.7.2023 den 8:38 AM):

  Ein detalj eg gjerne skulle sett at det vart gjort noko med. Dette er eit problem eg ofte møter på med mobiltelefonen.

  Når forumet lastar inn så er det eit tomt felt under menylinja der reklamen skal dukke opp. Om du då scroller ned for å trykke på ei lenke til ein tråd, så kan alt innhaldet forskyvd nedover i den augneblinken reklamen blir lasta inn i det tomme feltet, fordi innhaldet tar større plass vertikalt enn feltet i utgangspunktet tar opp.

  Reklamen i toppen av mobilvisning er fjernet igjen. Det var en feil at den dukket opp.

  Zeph skrev (På 19.7.2023 den 8:38 AM):

  Eg ser at ulike reklamar tar ulik plass vertikalt, men er det ikkje mogleg å løyse dette på eit vis? Kanskje feltet må vere stort nok til å dekke dei reklamane som tar mest plass vertikalt?

  Sidan reklamane har ulike dimensjonar så veit du aldri når dette skjer eller ei.

  Det er generelt en litt tricky utfordring med ulike høyde på annonser. Det er også noe det er veldig fint at dere kommer med tilbakemeldinger rundt. Jeg har valgt å løse det ved å reservere noe av høydeplassen for å dekke de fleste annonser, men det dekker ikke det høyeste. Problemet er at man enten reserverer for lite plass (og at det utvides, som du sier), eller man reservere for mye plass og det blir mye unødvendig tomrom under annonsene.

  • Hjerte 2
 11. Det er bare fonten i trådtittelen i en tråd du reagerer på? Vi kan selvfølgelig skifte den tilbake, men generelt sett bør man være forberedt på, og bli vant med at vi kan komme til å gjøre slike justeringer i blant :) 

  Denne gangen skjedde det i forbindelse med at vi uansett måtte bytte Diskusjon.no over til et felles malverk for Egmont-foraene. 

  @Reg2000, @:utakt: ikke forvent at det gamle forumutseendet vil være tilgjengelig spesielt lenge. Det er bare midlertidig i en kort overgangsperiode.

   

 12. Jeg bor i et borettslag hvor jeg opplever at det fort blir veldig varmt i leiligheten om sommeren. Jeg er interessert i å se på løsninger som kan bremse varmen i å trenge inn i utgangspunktet, og da virker utvendig solskjerming å være mest effektiv. 

  Jeg har primært sett på solfilm/vindusfilm siden det virker som dette vil være lettest å "selge inn" for styret/neste års generalforsamling. At det estetiske uttrykket av fasaden ivaretas er viktig for borettslaget, så jeg ser for meg det beste vil være en vindusfilm som gir mest mulig varmeavvisning, med minst mulig endring av innvendige lysforhold og refleksjon/innsyn. Jeg ser for meg det også bør være en løsning som man selv kan velge om man ønsker, siden det vil påvirke lysforhold. 

  Er det noen som har erfaring med dette i borettslag/sameier, osv.? Jeg var i kontakt med styret vårt tidligere i vinter, men jeg var for sent ute til at det kunne bli tatt opp på årets generalforsamling. Hvis jeg skal fremme det til neste års generalforsamling ønsker jeg å ha litt mer kjøtt på beinet/konkrete forslag til hva borettslaget burde tillate rundt utvending solskjerming for de som ønsker det.

  Det virker som leverandører som markisemannen, fasadeprodukter, osv. ikke tilbyr solfilm som en del av produktene sine. Virker som de fleste som tilbyr solfilm kun går mot bedriftsmarkedet, så jeg sliter med å finne leverandører jeg kan få veiledning fra. 

  Skjermbilde 2023-06-18 kl. 14.11.35.png

×
×
 • Opprett ny...