Gå til innhold

TSP

Administratorer
 • Innlegg

  5 767
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av TSP

 1. Her har det oppstått en feil i tilgangsstyringen som er rettet opp i nå.
 2. Det ble gjort noe planlagt vedlikehold av serverleverandør. I den forbindelse oppsto det en ikke-planlagt feil som kunne skape problemer. Beklager ulempene. Generelt bør man regne med at det på nattestid kan oppstå noen mindre perioder med ustabilitet/feil som følge av både automatiske og manuelle vedlikeholdsoppgaver som legges til den minst trafikkerte tiden.
 3. @mobile999 @torbjornen det er gjort en restart av en PHP-server som var problematisk. Og det ser ut til å ha løst opp i ting! Vi følger med videre og håper det holder seg slik
 4. Hei, det ses på problemet. Vi mente vi løste opp i det i går, og det så ut som ting var på bedringens vei fordi vi så mye færre feilmeldinger på vår side, men åpenbart er det fremdeles noe feil her. Som dere selv har vært inne på så fungerer forumet for noen helt fint, mens andre har mye problemer. Jeg har vært i kontakt med serverleverandør på nytt for å få hjelp til å se på det igjen. Beklager ulempene!
 5. Begge skal vise ferske innlegg, men det er noen forskjeller i funksjonalitet. For "Dette snakker vi om nå" har man ikke mulighet til å selv velge hvilke kategorier som skal ignoreres, men vi har bestemt at noen kategorier skal ignoreres for alle i den oversikten (Blant annet Lekeplassen). I tillegg vil "Dette snakker vi om nå" tilpasse seg konteksten, så hvis man er i spill-delen vises kun tråder fra kategoriene der.
 6. Hei! Inne på den siden, over trådlisten, finner du knappen "Innstillinger". Den kan du trykke på for å velge kategorier som du vil skal ignoreres.
 7. Hvis bredden på nettleservinduet ditt er under 980px vil du kunne oppleve at menyen gjøres om en til en mobilmeny. Løsningen er altså å øke størrelsen på nettleservinduet. Dette brytningspunktet har ikke blitt endret på en god stund.
 8. Om det skjer igjen når du poster ett innlegg så gjerne ta et skjermbilde av hvilken annonseplassering du scrolles til, og i hvilken tråd det skjedde i. Toppbanner-plasseringen skal hvert fall ikke være et problem lenger for øyeblikket.
 9. Opplever du fremdeles problemet? Det skal som sagt være løst nå. Det skyldtes toppbanner-plasseringen, så inntil videre har vi fjernet annonsen der for innloggede brukere, og har meldt inn problemet til de står for mye av annonsekoden hos oss. Jeg utvidet det nettopp til å gjelde i hele forumet, og ikke bare trådvisningen, da vi i starten trodde problemet kun begrenset seg til inne i tråder.
 10. Vi har nå hevet inn en midlertidig fiks for innloggede brukere i trådvisning inntil vi finner en permanent løsning på problemet.
 11. Hei, du kan trykke "Følg" inne i Fotball-kategorien: https://www.diskusjon.no/forum/327-fotball/ Da blir du varslet om nye tråder. Hvis du ønsker å følge trådene som blir opprettet også, så må du klikke deg til tråden når du får varsel og følge tråden derfra. Det er ikke mulig å si at det kun skal gjelde for eksempel tråder med "Kamptråd" i tittelen, men jeg kan ikke se at det opprettes så mange tråder der at det burde være noe stort problem.
 12. Ja, det var ikke helt enkelt, @Morromann. Jeg har lagt inn en fiks i innlegget du forsøkte sitere, så det burde være enklere å fjerne videoen fra sitering av det aktuelle innlegget nå. Husk ellers at det også er mulig å markere tekst i ett innlegg og trykke "Siter utvalg"
 13. Jeg er tilbake i jobb på tirsdag. Det er dessverre mye å henge fingrene i for tiden, så jeg ser ikke helt for meg at dette er noe jeg får prioritert å se ordentlig på før i september. Det virker ikke som et kjent eller utbredt problem, noe som dessverre er med å gjøre det ekstra krevende å feilsøke. Jeg har for eksempel ennå til gode å oppleve det selv.
 14. Noen innlegg om problemer med "Gå til første uleste innlegg" ble flyttet til en annen tråd: https://www.diskusjon.no/topic/1935131-gå-til-første-uleste-innlegg-fungerer-ikke/ @NoBo @.berZerk @Snowleopard @Uderzo Om nattmodus: Vi er ikke helt komfortable med å markedsføre nattmodus for sterkt ennå. Derfor er det litt bortgjemt så de mest ivrige kan bruke det. Vi kommer nok til å revidere plasseringen i forbindelse med en senere "teknisk omlegging" av menyen i toppen. Symbolbruken kan vi godt endre på, Også har jeg inntrykk av at det jo ofte er diskusjoner rundt hvorvidt man foretrekker "inverted" symbol- og kontrollbruk. Det er nok noen som vil mene det omvendte er feil også @Kakeshoma @fnwilborn @NoBo Om reklame: reklamen i toppen av siden på mobil er fjernet igjen. Setter ellers pris på om tilbakemeldinger rundt reklame tas i egne tråder i tilbakemeldingskategorien, for eksempel denne tråden: https://www.diskusjon.no/topic/1937020-irriterende-reklameplassering/?do=getNewComment @NoBo @Uderzo Om formatering (bakgrunnsfarge og tekstfarge som overstyrer standardfarger i forumet): Jeg er klar over problemet og kommer til å se på løsninger, men det er litt komplisert. Jeg synes det er noen klare ulemper ved å skulle strippe alt av stiling som standard ved innliming. Det optimale ville nok heller vært en løsning for å kun strippe kopiert tekst- og bakgrunnsfarge fra teksten. Løsninger for nattmodus i form av nettlesertillegg løser det med en helt annen type implementering, som ikke er aktuelt for oss. Du kan lagre siden som favorittmerke/bokmerke i nettleseren din, eller du kan bruke knappen "Favoriser" oppe til høyre i feltet med tittelen på tråden. Da vil tråden dukke opp i "Mine innlegg" som er lenket til i menyen i toppen: https://www.diskusjon.no/index.php?app=tekcode&module=myposts&controller=view
 15. Nattmodus er på plass nå. Enn så lenge er det ganske gjemt, men hvis du går nederst på siden skal du finne et sol-ikon (som også ser ut som et tannhjul) til høyre for der det står "Kontakt oss". Trykk på det for å bytte mellom natt og dag-modus. Vi kommer nok til å gi det en mer synlig plassering etter hvert
 16. @NoBo som @vidor er inne på var det nok bare en midlertidig feil i kommuniseringen mellom servere. Det er som regel ikke noe stort poeng i å bruke mye tid på undersøke årsaken til slike feil hvis de sjelden oppstår. Beklager naturligvis ulempene.
 17. Reklamen øverst på mobil skal enn så lenge ikke være der, så den er fjernet igjen. Dette er nå ordnet opp i. Årsaken er at hovedinnholdet har fått bittelitt mer plass enn før. Vi kommer oss nok ikke unna reklame. Så er jeg enig i at man bør sørge for kvalitet i både implementering og annonseinnhold, det er noe som fortløpende diskuteres internt. I den diskusjonen er det veldig verdifullt med slike tilbakemeldinger som du kommer med her, så takk for det Reklamen i toppen av mobilvisning er fjernet igjen. Det var en feil at den dukket opp. Det er generelt en litt tricky utfordring med ulike høyde på annonser. Det er også noe det er veldig fint at dere kommer med tilbakemeldinger rundt. Jeg har valgt å løse det ved å reservere noe av høydeplassen for å dekke de fleste annonser, men det dekker ikke det høyeste. Problemet er at man enten reserverer for lite plass (og at det utvides, som du sier), eller man reservere for mye plass og det blir mye unødvendig tomrom under annonsene.
 18. Det er bare fonten i trådtittelen i en tråd du reagerer på? Vi kan selvfølgelig skifte den tilbake, men generelt sett bør man være forberedt på, og bli vant med at vi kan komme til å gjøre slike justeringer i blant Denne gangen skjedde det i forbindelse med at vi uansett måtte bytte Diskusjon.no over til et felles malverk for Egmont-foraene. @Reg2000, @:utakt: ikke forvent at det gamle forumutseendet vil være tilgjengelig spesielt lenge. Det er bare midlertidig i en kort overgangsperiode.
 19. Som du så la jeg inn knappen igjen her om dagen. Og som Runar så fint tipset om:
 20. Takk for tilbakemelding, jeg skal se om vi får gjort noe med dette i løpet av uka.
 21. @Zork @Comma Chameleon @Snowleopard noen andre ting måtte komme på plass først. Beklager at dette dermed ble forsinket. Vi har nå byttet over til nytt malverk for Diskusjon.no og dere kan nå finne en sol dere kan trykke på i bunn av siden (ved siden av "Kontakt oss") for å bytte til nattmodus.
 22. Jeg endte for ordens skyld opp med å bruke https://www.systima.no/. Fikk ikke noe problem med dem, og kostet ingenting på daværende tidspunkt i mitt tilfelle.
 23. Hei, det ser ikke ut for meg som du burde dukke opp i de listene, @NoBo. Skjer det hver gang, eller bare noen ganger? Kunne du forsøkt å endre tilbake til synlig status, for deretter å endre til skjult igjen, for å se om det gjør noen forskjell?
 24. Jeg bor i et borettslag hvor jeg opplever at det fort blir veldig varmt i leiligheten om sommeren. Jeg er interessert i å se på løsninger som kan bremse varmen i å trenge inn i utgangspunktet, og da virker utvendig solskjerming å være mest effektiv. Jeg har primært sett på solfilm/vindusfilm siden det virker som dette vil være lettest å "selge inn" for styret/neste års generalforsamling. At det estetiske uttrykket av fasaden ivaretas er viktig for borettslaget, så jeg ser for meg det beste vil være en vindusfilm som gir mest mulig varmeavvisning, med minst mulig endring av innvendige lysforhold og refleksjon/innsyn. Jeg ser for meg det også bør være en løsning som man selv kan velge om man ønsker, siden det vil påvirke lysforhold. Er det noen som har erfaring med dette i borettslag/sameier, osv.? Jeg var i kontakt med styret vårt tidligere i vinter, men jeg var for sent ute til at det kunne bli tatt opp på årets generalforsamling. Hvis jeg skal fremme det til neste års generalforsamling ønsker jeg å ha litt mer kjøtt på beinet/konkrete forslag til hva borettslaget burde tillate rundt utvending solskjerming for de som ønsker det. Det virker som leverandører som markisemannen, fasadeprodukter, osv. ikke tilbyr solfilm som en del av produktene sine. Virker som de fleste som tilbyr solfilm kun går mot bedriftsmarkedet, så jeg sliter med å finne leverandører jeg kan få veiledning fra.
×
×
 • Opprett ny...