Gå til innhold

NULL

Medlemmer
  • Innlegg

    3 468
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. NULL's innlegg in [Løst] TENDA AC8 Gigabit Dual Band Router 6dBi ble markert som svaret   
    Tenda i seg selv er for så vidt en ganske stor produsent, og det er rekke norske forhandlere som selger produkter fra Tenda. Om de har gode produkter kan jeg imidlertid ikke uttale meg noe om.
     
    Men som det sies her, den er ikke noe spesielt billig eller spesiell. Og du vil finne en rekke rutere på det norske markedet til lave priser. Her er det jo snakk om 2x2 for .11ac, altså 867 Mbps, samt 300 Mbps for .11n. Rutere med en slik spesifikasjon har vært prisen til godt under tusenlappen i en årrekke. Husk at f.eks. Asus RT-AC66U som har vært solgt i 6 år elns, vel var nede i tusenlappen for 5 år siden. Dette en 3x3-ruter som støtter 1300 Mbps for .11ac. Skal man på høy nivå sammenligne spesifikasjoner, ligner ruteren du linker til på Asus RT-AC56U, som er en 2x2 .11ac.
  2. NULL's innlegg in Sikkerrisiko for eldre ruter? ble markert som svaret   
    FAT32 har ikke noe problemer med store partisjoner. I Windows har dette vært begrenset til 32 GB, men langt større er støttet - men da etter hvert med ganske upraktisk store cluster-/sektorstørrelser. 
     
    For rutere er gjerne en oppdatering "komplett" - hele innholdet blir pakket ut og overskriver eksisterende filer. På SOHO-rutere tror jeg aldri jeg har sett noen bedrive patching.
     
    Under Linux er SoftEther VPN i utgangspunktet kommandobasert* - evt. gjennom endring av konfigurasjonsfiler. Man kan imidlertid koble til en tjener som kjører på Linux med server-administrasjonsverktøyet for Windows. Har selv bare erfaring med å kjøre løsningen i ganske enkle oppsett på Ubuntu Linux og såkalte cascade-forbindelser for VPN ned på Lag 2. Så vidt jeg har forstått skal det være mulig å også sette opp OpenVPN-kompatible konfigurasjoner med SoftEther VPN - en fordel, da man kan bruke f.eks. rutere med OpenVPN-klienter mot serveren.  L2TP er vel også støttet.
  3. NULL's innlegg in Ubiquiti Unifi, Telenor Fiber og Canal Digital IPTV ble markert som svaret   
    Andre bruker USG og T-We IPTV: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1796847
    Jeg vil tro det hele er knyttet til selve håndteringen av multicast på USG-en. Som sagt skal det ikke være nødvendig med noe spesielt oppsett knyttet til VLAN. F.eks. er det mange som bruker vanlige rutere fra Asus, Netgear m.m. for T-We IPTV.
     
    USG kjenner jeg desverre ikke til konfigurasjonsmulighetene for å detalj og hvordan det standard er satt opp. 
     
    Har du prøvd å koble STB-en direkte til USG-en?
  4. NULL's innlegg in IPTV CanalDigital, t-we trøbbel ble markert som svaret   
    UPnP aktivert på Unifi USG3-en? UPnP må være aktivert på ruteren for at T-We-tjenestene skal fungere på IPTV-oppsett.
  5. NULL's innlegg in [Løst] Canal Digital T-We-Box og USB Adapter ble markert som svaret   
    Det er kun Canal Digitals egen USB-adapter som kan benyttes.
     
    Jeg vil i utgangspunktet tro at kjøper du ny tv, trenger du ikke noen wifi-adapter til TV-en - de fleste nye tv-er har dette integrert. 
     
    Hvis det skulle være at du her har flere enheter som står tett og som skal kobles til trådløstnettet, kan jo alternativet være å kjøpe en trådløsbro med flere tilkoblinger eller en ta en ruter som som kan settes som bro-klient. En slik dedikert bro eller ruter i bro-modus vil gjerne ha bedre mottak enn usb-adaptere (bedre antenner, brikkesett etc).
     
    Homeplug kan jo også være et alternativt som for mange kan fungere bedre enn wlan. Samtidig er det enkelte hus der Homeplug fungerer svært dårlig.
  6. NULL's innlegg in [Løst] HW versjon av TP-LINK Archer C7 ved bestilling fra Komplett ble markert som svaret   
    Den er jo beskrevet som "Open Source" i tittelen den varianten de har nå. Dette stod det ikke på disse tidligere?
  7. NULL's innlegg in ikke bærbare pcer, generelt HDD/SDD ble markert som svaret   
    To løsninger her:
    - Cache-løsning: Systemet velger selv ut de filer som skal ligge på SSD-en, normalt ut i fra hvilke filer som ofte er i bruk. En del slike løsninger kan også fungere som skrivecache - altså først skrives en fil til SSD, så overføres den av systemet "i bakgrunn" til harddisken. Krever at man har en pc som støtter dette, f.eks. gjennom Intel Rapid Response Technology. Mange billige ultrabooks har en slik løsning. Fungerer greit i forhold til kostnaden det gir for pc-produsentene.
     
    - Separate stasjoner: Altså ganske enkelt at man f.eks. har en SSD som benyttes til Windows og applikasjoner osv, så har man en harddisk i tillegg til generell data der ytelse ikke er like viktig. Du velger under installasjonen av programmer hvor de skal installeres, eller i programmer hvor data skal lagres.
     
    Selv bruker jeg løsningen med separate stasjoner. Har erstattet den optiske stasjonen med en adapter som gjør at jeg får en ekstra diskplass i den bærbare. I en del bærbare kan man kjøre SSD i mSATA-formfaktor i tillegg til vanlig 2,5"-harddisk.
  8. NULL's innlegg in [Løst] Intel AC 7260 + Acer laptop = umulig? ble markert som svaret   
    Mener å ha vært borti modding av kontaktpunkter i mPCIe-kortplassen på noen maskiner der det har vært problemer knyttet til hw-bryter for å slå av og på wlan-kortet.
     
    Som LMH1 sier, på en del maskiner er det her begrensninger. Dette er enten knyttet til FCC-godkjenning eller som en del av en løsning i pc-en knyttet til sikkerhet. Gjerne er dette knyttet til bedriftmodeller.
×
×
  • Opprett ny...