Gå til innhold

Hedonism

Medlemmer
  • Innlegg

    4 447
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hedonism vant dagen sist 25. juni 2018

Hedonism hadde mest likt innhold!

Om Hedonism

  • Bursdag 06. mai 1981

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

22 885 profilvisninger

Hedonism sine prestasjoner

1,4k

Nettsamfunnsomdømme

5

Hjelpsomme svar

  1. Det er nevnt noe om det i sakene jeg lenker til: Eksperten hadde kritiske bemerkninger til politiets avhørsarbeid allerede fra de gjennomførte den første rundspørringen noen dager etter drapene. Det ble stilt for få oppfølgings- og klargjøringsspørsmål rundt detaljer, og spørsmålene er til dels ledende.
  2. Du kan heller lese innlegget mitt rett over for to poster siden.
  3. De som lurer på hvorfor politiets avhørsteknikk og metode ble slaktet bør lese hva avhørsekspert Ivar Fahsing har å si om dette, hentet fra Politiforum.no og TV2.no. Regner med disse har vært lenket til før i tråden men siden mange av postene i det siste omhandler nettopp Kristiansen og Andersen sin oppførsel rundt avhør så kan det være interessant å se hva en som er politi og ekspert på dette mener. Slik man gikk frem mot Kristiansen så er det forståelig at han ikke hadde interesse av å samarbeide med politiet etter kort tid, de ga jo uttrykk fra første stund på at de ikke tror på det han sier. Hva er poenget med å prate med dem da, de hadde null interesse av å høre noe annet enn det som bekreftet det de mente var "fasiten" fra Andersen sine avhør. Noen utdrag fra lenkene over: TV2.no: Fahsing går så over til en analyse av avhøret som ble gjort av Viggo Kristiansen den dagen han ble pågrepet. 13 september 2000. I avhøret sa Kristiansen at han fastholder sine første forklaringer. Deretter ble han gjort kjent med at politiet vurderte troverdigheten hans til å være lav. – Dette er svært uvanlig. Det er ikke politiets oppgave å foreta noen troverdighetsvurdering, sier Fahsing. Han påpeker også at Kristiansen veldig tidlig i avhøret fikk beskjed om at de vurderte det han sa som lite troverdig, men at de heller trodde på det Jan Helge Andersen sa. – Jeg tror aldri jeg har sett en forklaring som så tidlig forteller en mistenkt at «vi finner deg ikke troverdig.» At det er skrevet ned i rapporten, sier han er enda mer uvanlig. Politiforum.no: – Det er ikke alternative hypoteser her. Man forholder seg til at «du er skyldig», og man leter ikke etter andre forklaringer. Derfor er kvaliteten så langt unna dagens standard som det er mulig å komme, sa Fahsing etter gjennomgåelsen av avhørsprotokollene som ble ført etter at Kristiansen ble pågrepet og siktet 13. september 2000 for Baneheia-drapene. [...]Et dramatisk brudd på uskyldspresumsjonen, og man var nærmest skyldig inntil det motsatte var bevist, framholdt Fahsing. – Ut fra alt dette mener jeg å kunne si at avhøreren og etterforskningsledelsen har hatt en nærmest blind tro på at det Jan Helge Andersen sier, er sant. At man til og med tør å referere dette standpunktet allerede på side 3 i den første avhørsrapporten, forteller meg at denne oppfatningen ikke bare er avhørerens egen, men også etterforskningsledelsens, sa Fahsing. Han poengterte dessuten at Andersens tilståelse inneholder faktiske feil som kan ha blitt introdusert for ham fra politiet. – Likevel bruker man den forklaringen som en slags fasit, sa han.
  4. Offer-rollen fikk Jan Helge på sølvfat fra politiet, så selvfølgelig grep han det siden han åpenbart ikke kan (vil) ta ansvar for egne handlinger. Fra utspørring av Geir Hansen i den første rettssaken (Stavanger Aftenblad) Advokat Hagen (forsvaret for Viggo Kristiansen): - Hvorfor spurte du om han kunne være offer i saken ? Geir Hansen: - Jeg visste at det var kommet en del opplysninger i saken, og at Viggo på en måte var sjefen. Tenkte at kunne det være at Viggo hadde ledet an, og at Jan Helge dermed var et slags offer. Det var ikke et unaturlig spørsmål.
  5. Hva kunne han belyse saken med for å motsi en feilaktig påstand om at det forelå sikre DNA-bevis mot ham? Jeg hadde sluttet å samarbeide med noen som lyver meg rett i ansiktet også. Nå trodde jo politiet på løgnen sin den gangen, men om du mener du ikke var på et sted og får presentert at det finnes DNA-spor fra deg der, så ville jeg fort tenkt på planting av spor og andre konspirasjoner mot meg og nektet å samarbeide med dem som potensielt står bak dette. Kristiansen prater litt om dette i ene Baneheia-podcasten hvor han ble intervjuet i fengsel at han innså at det ikke var mulig å samarbeide med politiet når de ikke trodde på et ord han sa, og når påstanden om sikre DNA-spor ble lagt frem for ham så var det nok fordi han visste dette ikke kunne stemme. Noe det heller ikke gjorde.
  6. Kristiansen ble forelagt at det fantes sikre DNA-bevis mot ham på åstedet fra politiet, og etter dette nektet han å samarbeide videre. Det viste seg jo at det politiet påstod ikke var stemte, det fantes ikke DNA-bevis som knytter Kristiansen til åstedet. Jeg hadde selv mistet all tiltro til politiet om de påstod jeg hadde lagt igjen DNA-spor på et sted jeg ikke var. Politiet gikk ut med de samme påstandene offentlig. Og som @The Avatar skriver er det lureste man kan gjøre som mistenkt å la være å samarbeide med politiet. Å tro politiet vil ta alt du sier i god tro er i beste fall naivt, og selv om du er skyldig eller uskyldig så hadde jeg sagt minst mulig til dem slik at de ikke har noe de senere kan (mis)bruke mot deg.
  7. Feil, det er hentet fra den nye musikkvideoen til Macklemore kalt Hind´s Hall som ble filmet ved Univeristy of Ottowa. Det har ingenting med Columbia eller virkeligheten å gjøre. MA
  8. Telenor kjører kun ipv4 (med offentlig adresse) på trådløst bredbånd, selv om de har ipv6-støtte på mobiltelefoner koblet til det samme mobilnettet. Dette skal mest sannsynlig komme i løpet av året ifølge @bmork som jobber hos Telenor og beskrev litt av årsaken til manglende ipv6-støtte i en annen tråd. Jeg mister merkelig nok ipv6 etter noen dager på linjen vi har fra Bergen Fiber (Altibox), og for å få ipv6-adresse igjen så må jeg ta en restart av ruteren vi har fått fra dem. Kontaktet kundeservice om det men fikk ikke særlig med hjelp, så vet ikke om dette skyldtes noe på min side (ruteren) eller på deres side. Sånn i det daglige så merker jo ikke den gjengse bruker noe særlig rundt manglende ipv6-adresse men det hadde vært fint om alle fikk rullet ut støtte for det nå som det er tilnærmet tomt for ipv4-adresser, og cgnat ikke er ideell løsning inntil bredbåndsselskapene lager til støtte for portåpning over det.
  9. Produktet vi snakker om her, trådløst bredbånd, fantes ikke for 10 år siden. Det kom for 4ish år siden og har først de siste årene blitt rullet ut i hele landet. Du snakker om mobilt bredbånd med datakvoter, trådløst bredbånd har ingen kvote men derimot hastighetsbegrensning etter kapasiteten i området du bestiller. Det vil normalt fungere bedre enn mobilt bredbånd siden du får dedikert utstyr fra leverandøren og blir låst mot en spesifikk mobilmast hvor det skal være nok kapasitet til å gi deg hastigheten du betaler for. Med mobilt bredbånd kan du hoppe mellom ulike sendere med de fordeler og bakdeler det kan gi. Ping vil selvfølgelig variere etter signakvaliteten, jeg har kun erfaring med Telenor trådløst bredbånd over 4G hvor ping pleier å ligge mellom 30-40 ms. Jeg har sett at du kommer ned på 20-tallet med 5G-dekning.
  10. Det hjelper ikke med ipv6 hos Altibox, fra infosiden deres: Brannmur-funksjonalitet på IPv6 For å beskytte enheter på hjemmenettet, benyttes en såkalt brannmur. Brannmuren gjør at det ikke er mulig å nå IPv6-adresser fra internett. Det er ikke mulig å slå av brannmuren eller åpne porter på nåværende tidspunkt. Dersom dette er påkrevd, er det mulig å sette hjemmesentral i bromodus og benytte egen ruter som støtter mulighet til å nå IPv6-adresser fra internett. Jeg vet bakgrunnen for at man tar i bruk cgnat, men jeg mener fortsatt det er dårlig alternativ per i dag når det er umulig med portåpning o.l. og det hjelper lite med ipv6 når leverandørene stenger ned denne funksjonaliteten der også.
  11. Blir interessant å se når dette kommer hos Bergen Fiber, sjekket i går at jeg fortsatt hadde public ip hos dem men det er vel bare snakk om tid før de også ruller ut cgnat. Har uansett internett i en annen bolig jeg kan flytte NAS og Plex-serveren vår til om dette skjer fremfor å betale for fastip, men er irriterende nok uansett at man fjerner det jeg mener er grunnleggende funksjonalitet fra en bredbåndsleverandør.
  12. Ja, du kan montere det selv. De sender en antenne som du kan sette i vinduskarmen eller feste på vinduet med tape eller skru fast på veggen på utsiden om det er nødvendig for signalet sin del. De har video og mer informasjon som viser hvordan det gjøres her. Antennen henter 4G- eller 5G-signal fra nærmeste mobilantenne og du får med en ruter som du kobler til mobilen, laptopen osv som en hvilken som helst bredbåndsruter enten via Wifi eller Ethernet-kabel. Om signalet hos deg er greit så vil det fungere som en hvilken som helst bredbåndslinje.
  13. Default innstilling i Teams er at alle som er sluppet inn i møtet kan slippe inn nye deltakere, men dette kan endres av den som kaller inn til møtet hvem som har lov til å slippe inn deltakere eller ei.
  14. Om du og den som kalte inn til Teams-møtet ikke er i samme organisasjon så blir du plassert i en såkalt lobbyen når du kobler deg opp til møtet. Da er det opp til dem som er i møtet om de vil slippe deg til eller ikke. Om lobby-funksjonen i Teams. Det er mulig å blokkere brukere i Teams men dette vil ikke påvirke møter såvidt jeg kjenner til, kun om man kan ha dialog direkte med hverandre.
×
×
  • Opprett ny...