Gå til innhold

Hafslund Vektere som blir eid på nsb-tog


Flimzes

Anbefalte innlegg

(...) men kanskje det lå noe i det jeg sa siden han fyrte opp av det (...)

Ikke umulig at du traff spikeren på hodet, for det er nok mange vektere som godt kunne tenke seg å bli politi – selv om begge yrkesgrupper klager på ussel lønn. Men, dersom din kommentar medførte riktighet, synes du det gjør saken bedre?

 

Hvis du har lyst til å bli lege eller noe annet hvor nåløyet er trangt, men ikke kommer inn på studiet fordi du fortjener ng i norsk, og ender opp som hjelpepleier i stedet. Ville du da ønske å bli verdsatt for innsatsen du gjør, eller har du også for vane å yppe til bråk og rope ”lege-wannabe” til sykepleiere som med en autoritær tone kommanderer deg til gi dem lanken slik at de får tatt en blodprøve?

 

Du skal forresten bare glede deg til militæret, der vil det by seg uttallige muligheter til friske samtaler. :thumbup:

 

 

 

Takk for en saklig tilbakemelding også, i motsetning til de fleste andre som svarer.

Frykt ikke, jeg er snart 15 + 17, selv om det nok som regel er magen mer enn hodet og oppførselen som avslører meg.

 

Leveregelen sier at man skal oppføre seg mot andre slik man ønsker at andre skal oppføre seg mot en selv. Alt i alt tror jeg nok du fikk akkurat det du ønsket / fortjente (stryk det som ikke passer) i den omtalte episoden. :whistle:

 

 

 

(...) jeg prøver å formidle hvorfor jeg rettferdiggjorde hele diskusjonen.

Litt på siden, og med frykt for at vi snart blir flyttet til psykologidelen av forumet, så kan det også skytes inn at det ikke nødvendigvis (bare) er oppførselen din der og da som provoserer mange her, for du er neppe alene om å kunne bli revet med i situasjonen du beskriver.

 

Derimot tror jeg det vel så mye er hovmodet du tilkjennegir i etterkant som forsterker inntrykket av at du ikke var så uskyldsren som du tidvis forsøker å fremstå. Tvert i mot skinner det gjennom at du har fungert både som arnested og katalysator for munnhuggeriet.

 

Greit nok, du gjorde alt i alt ikke noe galt, og vekterne hadde definitivt bedre ting å ta seg til enn å kverulere med deg hele veien fra Oslo og ut til Oppegård – men det er ikke dermed sagt at du i etterkant trenger å skrive en flåsete avhandling hvor du opphøyer deg selv til å ha eid alt og alle. Det er forresten også tillatt å skrive med glimt i øyet når det skal være et gledesutbrudd; heller det enn noe som kunne gått for å være memoarene til en middelaldersk krigsherre. :p

 

 

 

Ps: Ski-lokalen har vært ekstremt plaget av bråk i helgene, så det er ikke helt uten grunn at NSB har satt inn vektere på avgangene lørdag kveld, samt nedfelt totalt alkoholforbud.

 

Dette er altså en krevende vakt både for konduktører og vektere, hvilket gjør at sistnevnte sikkert har på seg tøff-i-pysjamas-trynet og ikke minst at lunta blir kortere desto lenger ut på kvelden man kommer. Det siste de trenger er obsternasige fjortisser som slenger ufortjent dritt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det siste de (NSB) trenger er obsternasige fjortisser som slenger ufortjent dritt.

...og det oppsummerer vel situasjonen ganske greit. Fjortis lager kvalm på toget, og skryter av det på et nettforum. Jeg gremmes, og håper at normal folkeskikk og respekt for offentlige rom kommer på moten igjen veldig snart.

Lenke til kommentar

Jeg tok toget fra ski til greverud, så var ikke langt. Dessuten så stod bare vekterne og snakket med hverandre når de ikke snakket med meg. Men det ligger noe i det du sier. Jeg skal ta det til meg ;)

De kunne jo ikke vite at jeg nettopp hadde pint meg gjennom ulvenatten i sal 1 på ski kino først (utrolig dårlig film)

 

Takk for en saklig diskusjon, gleder meg til å diskutere med deg videre ;)

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om det var meg du siktet til i ditt forrige innlegg, men for å si det sånn: Hvis man oppfører seg som folk, skal det mye til for å komme i klammeri med vektere eller andre autoritetspersoner. Jeg har aldri vært borti tilsvarende situasjon, og regner heller ikke med å oppleve noe sånt.

 

Det høres ut som om du bevisst prøver å provosere autoritetspersoner, noe som forsåvidt er helt naturlig i din alder (15-17 år). Slik provoserende oppførsel blir som regel oppfattet negativt av voksne folk, men vi bærer over med det, og regner med at det går over med tiden. Derimot er det fåfengt å søke aksept for slik oppførsel i offentlige fora som dette. Du har fått mange negative tilbakemeldinger her, og jeg håper du tar dette til deg og begynner å oppføre deg skikkelig når du oppholder deg i offentlige rom.

Lenke til kommentar
Jeg sier videre: Kanskje du skal være litt hyggeligere, jeg betaler tross alt lønna di. Jeg betaler skatt til staten, og togbiletten til nsb, hvem du nå jobber for. Så uansett så er du stuck med meg som din lønnebetaler. NSB er min kunde, svarte han, og gikk mot døra. Rett før han smelte den igjen ropte jeg etter: Ja, og hvem betaler nsb?

Du er en tosk av to grunner:

1. du brukte verdens kanskje dummeste argument ("Du skal i fengsel, mister morder!" "Nehei, du kan ikke fengsle meg, for jeg betaler skatt!").

2. du betaler ikke skatt.

 

Forferdelig tekst å lese forresten, prøv noe kalt avsnitt og anførselstegn.

Endret av Skarstad
Lenke til kommentar
Jeg sier videre: Kanskje du skal være litt hyggeligere, jeg betaler tross alt lønna di. Jeg betaler skatt til staten, og togbiletten til nsb, hvem du nå jobber for. Så uansett så er du stuck med meg som din lønnebetaler. NSB er min kunde, svarte han, og gikk mot døra. Rett før han smelte den igjen ropte jeg etter: Ja, og hvem betaler nsb?

Du er en tosk av to grunner:

1. du brukte verdens kanskje dummeste argument ("Du skal i fengsel, mister morder!" "Nehei, du kan ikke fengsle meg, for jeg betaler skatt!").

2. du betaler ikke skatt.

 

Forferdelig tekst å lese forresten, prøv noe kalt avsnitt og anførselstegn.

Betaler jeg ikke skatt? nr1 jeg skatter av lønna mi. nr2 jeg betaler moms av alle andre.

Og jeg ahdde ikke gjort noe galt, det var det som var tingen her.

 

Og om noen stirrer "ned" på meg så blir jeg provosert, men du er jo voksen, så regner med at vekterne ikke gir deg samme blikk (jeg er hverken dum eller blind, og jeg ser lett hvordan vekterne oppfører seg mot "voksne".

 

Du har aldri vært i en lignende situasjon? Var du i daglig kontakt med vektere når du var under 18?

Lenke til kommentar

Jeg tviler på at det er poster som var urimelig her i dette tilfellet når han sier at tilogmed konduktøren lo av de.

Syns enkelte folk som svarer i posten her kan stige ned fra sin høye hatt og komme seg ned på gatenivå.

Maktmisbruk fra autoriteter er et kjent fenomen. Er det noe som ikke er akseptabelt så er det akkurat det.

Lenke til kommentar

Jeg liker ikke folk som skal være så utrooolig obsternasi!

 

Var virkelig kinosetene så dårlig ? Klarte du ikke strekke på beina da du gikk fra kino'en til toget ?

Sånne som deg gjør arbeidsdagen til folk dårligere. Hvorfor skulle du absolutt ha beina på setet ? Hadde det vært så vanskelig å føye seg, og bare strekke beina på gulvet ?

 

Du kunne gjort det der veldig mye enklere ved å bare slenge de pailabbene dine på gulvet! End of story!

Lenke til kommentar

Åneeeei, noen så på meg.. La meg gjøre dagen dems "ille".

 

Utrolig voksent...

 

Jeg har selv diskutert en del med vektere, og av grunner som f.eks jeg skulle bli kastet av toget grunnet fyll osv. Men jeg har faktisk greid å oppført meg og begge har gått derfra smilende.

 

Håper du ser på meg en dag også, så jeg kan slenge noe til deg....

Lenke til kommentar

Vektere blir vel i dårlig humør når de stigmatiseres av fordommer mot dem? Som da gjenspeiler seg i at de får slengt tåpelige kommentarer som i dette tilfellet midt i fleisen?

 

Hva er egentlig forskjellen på en som leker macho-amerikaner i forhold til eksempelvis macho-danske? :)

 

Nå er det jo vanskelig å bedømme en slik situasjon uten å ha vært der selv. Men jeg har aldri skjønt poenget med å prøve å forsvare at det er riktig å senke seg ned flere hakk i nivå når det gjelder å oppføre seg sivilisert. Om man da normalt sett holder et høyere nivå.

 

Virker som om vekterne maktet å få trådstarter til å opptre med større lavmål enn normalt, samtidig som vedkommende prøver å forsvare at det var riktig (om jeg har forstått trådstarter riktig, korriger meg om jeg tar feil). Jeg vet ikke helt hvem som ble "eid" i så måte? :)

 

Folk burde seriøst begynne å gi hverandre flere klemmer i god amerikansk Full House-stil.

Lenke til kommentar

Veldig enig med Mikachu her. Du vet jo ikke hvorfor han så slikt på deg, kanskje noe ille hadde skjedd og han hadde hatt en utrolog dårlig dag. Var jo du som satte i gang alt dette med den idiotiske kommentaren din. Og du snakker om at han tror han er bedre enn deg, vi ser godt hvem som har den overlegne holdningen her...

Lenke til kommentar

Genial historie! Sånne vektere tror jeg bare mann finner i Oslo eller deromkring. De fortjente helt klart dette, de er serviceytere, de skal ikke oppføre seg sånn på jobb. Dessuten er det ikke nødvendig å være så selvhøytidelig selv om man går med uniform. Jeg vet hva jeg snakker om.

 

Kommentaren Det der er de som ikke fullførte eksamen på politihøyskolen har for meg ingenting med saken å gjøre. Vekteryrket er blandt de best betalte for folk uten utdanning. Og selv om man er vekter har det ingenting å gjøre med om man vil jobbe i politiet. Kanskje den vekteren var nettopp han ene som ikke fullførte eksamen på politihøyskolen og slo seg ned som vekter istedenfor?

 

Uansett så er vektere voksne mennesker, og de skal ikke la seg overumple av umyndige. Men jeg har full forståelse for at de sa det de sa, dersom de har lignende situasjoner når de er på jobb. Jeg ser igrunn begge sider, men to ting gjør at jeg holder med trådstarter:

 

-konduktøren synes dette var en komisk situasjon

-vekteren får betalt og er på jobb, det gjør ikke trådstarter.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Så fordi konduktøren er en komplett idiot, så kan trådstarter oppføre seg som en liten drittunge?

Sa da er det vel greit at man kaster snusklyser på vinduene, søppel på bakken og lar tomflasker stå igjen overalt, bare fordi han uteliggeren på hjørnet synes det er morsomt?

 

Jasså, det er greit å plage folk som får betalt for å være jobb, fordi du ikke får betalt? Så jeg kan gå å blåse spitwads på deg når du er på jobb? Kult.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...