Jump to content

H80

Medlemmer
 • Content Count

  1357
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by H80

 1. Scampi er aldri scampi i Norge. Scampi betyr egentlig sjøkreps (langustine, Norwegian lobster), og selges som sjøkreps i Norge og havskräftor i Sverige. Det de kaller scampi i butikkene er diverse store oppdrettsreker fra forskjellige arter, og de kan smake veldig forskjellig. Det kan være alt mulig rart.
 2. Slike ferske paninibrød? Panini betyr (lite) brød. Vil du lage en baguette i toastjern, eller hva er det du er ute etter? Hvis du vil ha flat ihjelklemt baguette i toastjern, kan du prøve ostebaguette fra Meny for eksempel.
 3. Jeg ville drukket brusen 2 år etter holdbarhetsdato. Basert hovedsaklig på synsing, men også litt erfaring.
 4. Jeg vet hva de forskjellige tingene egentlig er. Shishkebab er horisontale spyd med hele kjøttstykker, stekt over grill. Men det er ikke slik disse ordene brukes i Oslos kebabsjappemiljø. Jeg tror kanskje de tenker at shish=lammekjøtt? Men jeg vet ikke, det er derfor jeg spør. Posten er gammel, jeg har vært i Swahili-Afrika i et år, men jeg lurer fremdeles på det jeg lurte på for et år siden, altså angående kebab i Oslo: Kebab=farse av lav kvalitet, laget av ikke definerte dyrBiffkebab=ikke biff, men storfekjøtt. Altså kjøttdeigShishkebab=lammefarse?
 5. Jeg har spist en del kebab, men det er ikke så ofte jeg spiser det i Oslo nå for tiden. Mange sjapper tilbyr kebab, biffkebab og shishkebab. Hva menes med dette i Oslo egentlig? Jeg har for eksempel bestilt en biffkebab og fått stekt kjøttdeig. Utfra navnet hadde jeg forventet biffkjøtt som ikke var kvernet. Ved første blikk ser det ut til at man har følgende kvaliteter: Kebab=farse av lav kvalitet, laget av ikke definerte dyr Biffkebab=ikke biff, men storfekjøtt. Altså kjøttdeig Shishkebab=lammefarse? Stemmer dette? Og hva kaller man i såfall en kebab som ikke er lagd av farse, men av hele kjøttstykker stekt på spyd med krydder og fett mellom dem?
×
×
 • Create New...