Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Jeg er fullstendig forelsket i HD800S, det sennheiser har gjort her er å ta den mest imponerende hodetelefonen jeg har hørt (HD800) og fikset det store gapende problemet denne hodetelefonen hadde som var mangel på bass og en ganske betydelig treble peak og det med såvidt jeg er istand til å høre svært lite drawbacks ellers. Når det kommer til EDM/Electronica er det for det meste uploads fra MrSuicideSheep og Proximity jeg hører på av som regel mindre kjente artister som ikke alltid akkurat er den beste mixede musikken samt youtube har jo sine egne begrensninger i seg selv når det kommer til lydkvalitet, men syns likevel de fungerer strålende da det er ingenting jeg føler jeg mangler i lydbildet fra vertfall hodetelefonenes side. Når det kommmer til den type musikk som høres helt fantastisk ut på de må en nesten dra fram Infected Mushroom da de produserer svært mye som høres direkte sinnsykt ut med et sett gode hodetelefoner, Demons of Pain er et eksempel på dette hvor HD800Sene virkelig viser hva de er istand til å levere, heller ikke her er det en singla ting jeg savner i lydbildet som blir levert. Noen basshead hodetelefon er det ikke, men jeg syns ikke de mangler noe når det kommer til bassen heller. For å si det slik har jeg ikke rørt noen av de andre hodetelefonene jeg har liggende (som inkluderer en Audeze LCD-3) siden jeg mottok HD800Sene og på dette stadiet er det nesten slik jeg kunne vurdert å solgt unna alt annet jeg eier da jeg enda ikke har funnet noe HD800S ikke har mestret bedre eller like bra som de andre hodetelefonene mine, når komforten på toppen av alt er hands down det beste du kan få tak i når det kommer til hodetelefoner er dette faretruende nær den perfekte hodetelefon etter mine preferanser. 

TLDR: Jeg liker svært godt HD800S med EDM :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Snakket litt med en ingeniør fra schiit om akkurat Gen 5 USB oppgraderingen da min Gungnir som jeg kjøpte fra Duet audio ikke hadde denne enda. Slik jeg forsto det på han gjorde den lite annet enn hva Wyrd usb decrapifieren deres allere gjorde så om en hadde en slik fra før var det lite vits med denne oppgraderingen med mindre en ville ha den innebygd i DACen. Selv bruker jeg S/PDIF Coax rett ut fra PCen til DACen så jeg endte opp med å droppe begge deler :) 

Lenke til kommentar

Den gjør ikke det samme som wyrd; den reklokker usb-signalet ved å bruke en standard usb-hub chip. Gen 5 USB tolker USB signalene og klokker dem etter multiplikator på 44.1KHz eller 48Khz samt konverterer til internt format (som tydeligvis ikke er I2S for Schiit men BWD.

 

Edit:

Om Gen 5 USB til Yggdrasil slår kvaliteten på Audiobyte Hydra-Z/ZPM USB-SPDIF konvertereren (som jeg tviler sterkt på) så blir jeg ekstremt imponert. Men gjør den det; så kan jeg selge masse stæsj (samt jeg sitter igjen med en stabel penger)  :)

Endret av TGB
Lenke til kommentar

For de som ønsker å lese om I2S vs BWD (skrevet av Mike Moffatt fra Schiit).

 

https://www.head-fi.org/threads/what-a-long-strange-trip-its-been-robert-hunter.784471/page-272#post-13651203

 

Som en respons på at jeg maste om I2S oppkobling på Yggdrasil ;)

 

Edit:

Samt jeg bitchet også om multibit glitchen på -108dB (som alle multibit/ladder DAC'er har) når den switcher fra negative til postive verdier (og motsatt).

 

Edit:

Lengre ut i diskusjonstråden linket til så sier han også at intern kommunikasjon for Gen 5 USB er BWD eller I2S avhengig av produkt (med andre ord BWD for Yggdrasil).

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke si at jeg følger helt hva han babler om mtp i2s og  BWD, såvidt jeg vet er det i2s med mclk (sync) og i2s uten mclk (async) som er spørsmålet (BWD er fremdeles ett i2s signal - det er i2s sync). På DIY løsninger jeg har testet så langt er det noe å hente ved å kjøre sync, men det er mer komplisert, og for å være helt ærlig det er komplisert nok fra før pga i2s (pcm) vs dsd som ofte ikke kan kobles til likt mellom usb transport og dac. Spesielt med dual mono konstruksjon er det dermed nok hodebry fra før imo.

 

Edit: de fleste moderne dac chipper har ett registersett for konfigurasjon. Rett fra chip produsent er den som oftest satt til den mest universelle innstillingen (som da vil være async i2s). Da vil DAC som oftest generere sin egen mclk fra sin lokale klokkekrets. MAO mange tester blir gjort uten å ha endret denne innstillingen som dermed betyr at det ikke vil være noen forskjell i sync vs async. DAC chip vil reclocke signalet med sin lokale klokkekrets uannsett om mclk er koblet til eller ikke (kjører async med mindre den blir fortalt at den skal kjøre sync).

 

For å kjøre i sync må man koble kilden (USB-i2s / annen i2s kilde) til dac med 3 linjer for i2s signal + ground. Deretter må en fortelle DAC chip (register innstilling) om den er master eller slave og på i2s kilden (sw/register/.... innstilling). Det kan kun være en master på i2s. Så en satt til master og alle andre i2s kilder satt til slave.

 

Videre er I2S (inkludert BWD) veldig ømfintlig for støy. Maks ubufret lengde på ledere er normalt sett 10cm (og da med individuell ground skjerm rundt hver datalinje). Så for ekstern I2S/BWD må en benytte buffret overføring (f.eks LVDS - som f.eks TPA teleporter eller egenutviklet LVDS krets). Noe som i seg selv øker kostnad og gjør det enda mer innviklet.

 

Så.... er dette gratis for produsenten? Vil forskjellen i lyd kunne forsvare utgiftene mtp tilpassing?

IMO nei. Derfor er dette enda en grunn til at jeg "koser meg" i DIY verden hvor jeg ikke må betale andres timelønn + produsentens påslag + dirstrubutør.... etc. Lego for voksne...

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Den gjør ikke det samme som wyrd; den reklokker usb-signalet ved å bruke en standard usb-hub chip. Gen 5 USB tolker USB signalene og klokker dem etter multiplikator på 44.1KHz eller 48Khz samt konverterer til internt format (som tydeligvis ikke er I2S for Schiit men BWD.

Det var selvfølgelig ikke Wyrd det var snakk om men Eitr, missforståelse fra min side da jeg ikke var klar over at den i det heletatt eksisterte og antok automatisk at det var Wyrd Schiit Tech'en jeg snakket med mente.

Lenke til kommentar

 

Den gjør ikke det samme som wyrd; den reklokker usb-signalet ved å bruke en standard usb-hub chip. Gen 5 USB tolker USB signalene og klokker dem etter multiplikator på 44.1KHz eller 48Khz samt konverterer til internt format (som tydeligvis ikke er I2S for Schiit men BWD.

Det var selvfølgelig ikke Wyrd det var snakk om men Eitr, missforståelse fra min side da jeg ikke var klar over at den i det heletatt eksisterte og antok automatisk at det var Wyrd Schiit Tech'en jeg snakket med mente.

 

Det er korrekt at det samme skjer i Eitr som med Gen 5 USB; nesten..... men med Eitr går man fra USB til I2S eller BWD som igjen går til SPDIF. SPDIF må igjen gå via kabel og nok en gang konverteres til I2S eller BWD. Med Gen 5 USB direkte slipper man unna de 2 siste leddene (man får USB=>I2S/BWD vs USB=>I2S/BWD=>SPDIF=>I2S/BWD). Jeg har 2 Gen 5 USB på vei; så jeg får testet ut hvor bra det er gjort. Vil teste i mot Audiobyte Hydra-Z/ZPM kombinasjonen som er kjent for å være en av de absolutt beste USB til SPDIF konvertererene som finnes. I teorien skal Gen 5 USB være bedre, men jeg skal koble opp begge og gjøre en switch mellom dem for å se.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Wyrd er en USB isolator for din USB DAC. Det er ofte lurt å separere USB i PC fra USB input i Audio systemet Om ikke annet så for å sørge for at det ikke blir krøll ala det Schiit selv snakker om på Wyrd info siden.

 

Inne i Wyrd er det trolig optiske isolatorer for hver datalinje.  USB fra pc gir strøm til send siden av den optiske isolatoren, mens ett power supply som er tilpasset audio gir strøm til mottaker siden av den optiske isolatoren. For å opprettholde USB kompabilitet er det en usb klokkekrets på send siden (som da også får ren strøm fra Audio PSU), Den gjør ingenting med lyden utover å isolere eventuelle støykilder bort fra dac chip som  i enkelte konfigurasjoner kan bli påvirket av høyfrekvent støy.

 

Merk at jeg snakker om high-end audio nå. Ikke mid-end som blir solgt om high-end. Har du en DAC til 1-10K med alle digitale filtre i DAC chip satt til maks noice rejection ratio ved å filtrere alt over 30K har det trolig veldig lite for seg. Har du en DAC med mulighet til å justere filterene kan det ha noe for seg. Og prisen er ikke avskrekkende. Men selv om det ikke gir deg noe som helst er det ikke ett dårlig produkt. Jeg vil faktisk si at jeg er imponert over at Schiit kan levere Wyrd til den prisen mtp hva andre løsninger som går ut på det samme koster, og ikke minst hva komponentene koster i løsvekt. Det virker mer som en dataverden-pris-kalkyle enn en audio-pris-kalkyle på dette produktet.

 

Men.... USB audio er på vei ut her. Nå går det i RPI / Odroid / Cubox-I / BBB løsninger med ROON her i gården. Jeg holder på med å fullføre en DAC for en venn av meg som har en over the top USB audio løsning. Men mine egne Amanero USB kort blir stort sett brukt kun pga at jeg allerede har de. Hadde jeg startet fra scratch nå, ville jeg gått for en SBC løsning med I2S og DSD rett i min DIY DAC.

 

Jeg vil også påstå at det er lettere å få god headfi lyd fra en hvilken som helst USB DAC med en Odroid C2/RPI enn det er å filtrere vekk crap fra OS i en datamaskin som blir brukt til alt mulig rart annet enn lyd. Så lenge du som meg kan leve med at youtube og annen pc lyd som er nødvendig kan gå via optisk tilslutning til dac, kan dedikert musikklytting skje via SBC og fremdeles være overlegent det meste en kan hente ut fra ett normalt bruks-OS på en PC (med ørten filterbokser etc etc).

 

se f.eks https://www.hifiberry.com/products/ <-RPI løsninger til forskjellige ting og tang. Trengs ikke dersom du kun vil koble til din USB dac, da trenger du egentlig bare en RPI pakke med RPI, PSU (gjerne linear eller audiofilt ala IFI) minnekort og kasse. 

 

Odroid C2 er teoretisk bedre på USB lyd (da USB og nettverk er bedre separert), men er litt mer knoting pga langt færre brukere enn det enorme RPI community. 

 

Edit: "Over the top USB audio"

 

 

Det PCB tårnet skal inn i denne:

 

378874d1462141154-gwikse-s-system-en-rei

 

DAC er da den som står på toppen av racket til venstre (dekket med blå maskeringstape).

 

378876d1462141206-gwikse-s-system-en-rei

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Nei, Wyrd er en USB-repeater med en viss form for isolering (det er ingen optisk isolering), samt den bytter ut strømmen på utgående signal (jeg har hatt 3 av disse; og snakket med de som har designet den; så jeg vet).

 

Det beste produktet av denne typen er etter mitt syn iFi micro iUSB3.0. Har man perfekt usb-signal ut fra PC så er alle slike dingser bortkastet selvsagt (men fortsatt ikke sett noe til det perfekte USB-signalet fra en PC så langt).

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Forøvrig har jeg hørt flere som har testet Schiit Gen 5 USB; alle sier det enten er på høyde med de "beste" USB-SPDIF bridgene; eller dårligere. Noe som selvsagt er litt skuffende, jeg hadde stor håp om å kunne kvitte meg med alle boksene for å få fornuftig lyd fra USB.

 

Må teste ut selv; jeg håper virkelig de tar feil.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Men.... USB audio er på vei ut her. Nå går det i RPI / Odroid / Cubox-I / BBB løsninger med ROON her i gården. Jeg holder på med å fullføre en DAC for en venn av meg som har en over the top USB audio løsning. Men mine egne Amanero USB kort blir stort sett brukt kun pga at jeg allerede har de. Hadde jeg startet fra scratch nå, ville jeg gått for en SBC løsning med I2S og DSD rett i min DIY DAC.

 

Mike Moffat fra Schiit sier utrolig nok at I2S er bedre enn SPDIF (hadde jeg aldri forventet), men I2S i seg selv er en dårlig "standard" med mange feil og mangler. Internt i Schiit Yggdrasil benyttes BWD (Bit clock, word clock and data) - som i følge han er den ultimate standarden. Det går t.o.m. rykter om at det vurderes BWD for ekstern kommunikasjon (og kilde med BWD).

 

Men enn så lenge; USB er utrolig praktisk når man bruker PC som musikk-avspiller enn så lenge. Kjører selv et relativt overdrevet system for USB. iMac => USB-kabel => iFi micro iUSB3.0 (med egen linear strøm) => USB-kabel => Audiobyte Hydra-Z (med Hydra-ZPM for strøm) => AES/EBU-kabel => Schiit Yggdrasil

 

Har med det oppsettet klart med USB å overgå kvalitet på lyden sammenlignet man får fra en god cd-spiller (50.000 kr klassen) med coaxial SPDIF

 

Lenke til kommentar

Ref DAC'er. Hadde en Moon 380D DSD (veiledende pris 54.500). Den var ekstremt mye dårligere enn Schiit Yggdrasil som selges til veiledende 30.000 i Norge. SigmaDelta blir aldri rett (de gir jo som kjent bare en matematisk tilnærming av signalet; aldri rett); samme hvor mye fancy stæsj de putter i DAC-boksen for å få det til å bli bra. Multibit/R2R er bare best uansett hvordan man snur og vender på det (har ikke testet de billigste R2R DAC'ene; så kan ikke uttale meg om dem).

Endret av TGB
Lenke til kommentar

 

Men.... USB audio er på vei ut her. Nå går det i RPI / Odroid / Cubox-I / BBB løsninger med ROON her i gården. Jeg holder på med å fullføre en DAC for en venn av meg som har en over the top USB audio løsning. Men mine egne Amanero USB kort blir stort sett brukt kun pga at jeg allerede har de. Hadde jeg startet fra scratch nå, ville jeg gått for en SBC løsning med I2S og DSD rett i min DIY DAC.

 

Mike Moffat fra Schiit sier utrolig nok at I2S er bedre enn SPDIF (hadde jeg aldri forventet), men I2S i seg selv er en dårlig "standard" med mange feil og mangler. Internt i Schiit Yggdrasil benyttes BWD (Bit clock, word clock and data) - som i følge han er den ultimate standarden. Det går t.o.m. rykter om at det vurderes BWD for ekstern kommunikasjon (og kilde med BWD).

 

Men enn så lenge; USB er utrolig praktisk når man bruker PC som musikk-avspiller enn så lenge. Kjører selv et relativt overdrevet system for USB. iMac => USB-kabel => iFi micro iUSB3.0 (med egen linear strøm) => USB-kabel => Audiobyte Hydra-Z (med Hydra-ZPM for strøm) => AES/EBU-kabel => Schiit Yggdrasil

 

Har med det oppsettet klart med USB å overgå kvalitet på lyden sammenlignet man får fra en god cd-spiller (50.000 kr klassen) med coaxial SPDIF

 

 

 

BWD er sync I2S. At han har valgt å rename I2S sync til BWD betyr ikke at I2S er dårlig, det betyr kun at I2S gjort på feil måte (async) er dårlig. Noe de fleste av oss som har peil har sagt i alle år; Async I2S er en flopp. Noe verden etterhvert har fått med seg, og dermed har I2S blitt ensbetydende med ASYNC i2s som er bittelittegrannebedreomentrorpåjulenissen enn sp-dif. Noe han også nevnte. MEN istedet for å forholde seg til at I2S SYNC (som er det samme som BWD) har fått ett dårlig rykte da folk ikke klarer å skille I2S async fra I2S sync, så finner han opp ett nytt begrep - BWD. Men vær så snill å slutt å fremstille I2S som dårlig. I2S er ikke dårlig når det blir gjort riktig.

 

Kriminelle mennesker er farlige.

(Alle) Mennesker er farlige.

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...