Gå til innhold

Bli utvist fra skolen grunnet banning?


Anbefalte innlegg

Det er nå aktuelt å utvise elevene på en ungdomsskole om de bryter reglementet, blant annet om man banner. Elevrådet ser ut til å støtte praksisen og forklarer dette med standardfrasen om at de som benytter færre ord (dvs. ikke benytter seg av banneord) har dårligere ordforåd.

 

Bann og du blir utvist

 

Hva skal en si? Jævla tåpelig? :wee:

 

 

(Denne diskusjonen er splittet ut fra såpeboksen)

Endret av Dotten
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

- Ok, folkens, dette kommer til å vekke oppsikt. Host opp en begrunnelse, fortfortfort!

det er vanskelig for lærerne å skjønne om elevene skjeller hverandre ut når de snakker med hverandre, sier Gravir til VG.

Kremt.

Det er greit nok at det er irriterende når drittunger banner, men før man innfører slike tiltak skal man søren klype meg få lov til å forklare hvorfor det er så farlig at de gjør det. Jeg har enda tilgode å høre en slik forklaring. "Det gjør språket fattigere". Yeah, right. At de sier "faen" i stedet for "fillern"? Tror lærerne kanskje at en saftig tirade fra barnemunn betyr at det er den eneste måten poden klarer å kommunisere på? Det er heller positivt at man lærer seg å mestre flere sjargonger så tidlig som mulig, utskjelling som høflig tiltale. Typisk norsk at man ikke skal få lov til å drive med førstnevnte og ender opp som et tandert tåkemenneske som brenner inne med alt han har av følelser og får et ulykkelig liv.

Lenke til kommentar
Bann og du blir utvist

 

Hva skal en si? Jævla tåpelig? :wee:

Kvalmende moralistisk. Det forundrer ikke meg at snusfornuftige, semi-fascistiske elevrådsmedlemmer er blant dem som går i bresjen for dette. Som Isbilen sier, det er ennå ingen som har klart å komme opp med en fornuftig forklaring på hvorfor banneord er farlige og burde unngås. Dessuten, hvis dårlig ordforråd er begrunnelse nok til å utvises hadde halvparten av elevene i norsk skole måttet bli utvist.

Lenke til kommentar
Som Isbilen sier, det er ennå ingen som har klart å komme opp med en fornuftig forklaring på hvorfor banneord er farlige og burde unngås.

 

Synes ikke det kommer særlig godt frem av artikkelen hva de faktisk ønsker å oppnå.

 

Er det å hindre at elevene kaller hverandre ting som hore, bøg, jævel (?) osv?

 

Eller er det for å hindre "stygge ord" generelt?

 

For det er jo utvilsomt ikke en ønskelig situasjon at elever verbalt trakasserer hverandre. Om utvisning er rette straffetiltak tror jeg neppe, men det er vel en annen diskusjon. Jeg synes på generelt grunnlag det er bra at skolen reagerer på verbal trakassering.

 

Hvis man blir straffet for å gå rundt og si "faen" for seg selv, så er det derimot bare latterlig.

Endret av klilleng
Lenke til kommentar

Jeg forstår det sånn at det er elevrådet så vil ha denne regelen men jeg lurer på hvordan elevrådet kan foreslå noe sånt uten at det er en gruppe elever selv ønsker det. Altså, viss elevene ønsker det selv, hvorfor kan de ikke da han denne regelen?

 

Men personlig så syns jeg at regelen er idiotisk og ville aldri godtatt noe slikt på min skole.

Lenke til kommentar

Å forby noen ord har ingen nytte. Det er meningen bak ordene som har betydining. Elevene kommer bare til å finne nye ord.

 

 

 

Edit: en liten komentar til "nordlendinger og banning"

 

Ja, noen av oss banner kanskje litt mye, men som sagt er det meningen bak ordet som har kraft. Jeg har enviss tone når jeg kaller kompisene mine for kuk/bastard/hore/sjøge/jævel/osv..

Endret av svartskog
Lenke til kommentar
Edit: en liten komentar til "nordlendinger og banning"

 

Ja, noen av oss banner kanskje litt mye, men som sagt er det meningen bak ordet som har kraft. Jeg har enviss tone når jeg kaller kompisene mine for kuk/bastard/hore/sjøge/jævel/osv..

Selvfølgelig. Var derfor jeg poengterte deg, er nordlending selv så jeg vet hva du prater om ;)
Lenke til kommentar
*kremt* *kremt* Freedoom of Speech? *kremt*

 

Ytringsfrihet er ikke retten til å si hva du vil, til hvem du vil.. Faktisk ser jeg ikke hva ytringsfrihet har med dette å gjøre i det hele tatt. Eksempel: Å kalle en jente for hore, er ikke ytringsfrihet. Å kritisere myndighetene for en dårlig jobb med skole og utdanning, det er ytringsfrihet.

 

For jeg ANTAR da at det er verbal trakassering som faktisk ligger bak dette, ikke fordi man ikke liker å høre "stygge ord"...

Endret av klilleng
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...