Gå til innhold

Tradisjonell barbering og utstyr


  

887 stemmer

  1. 1. Hvordan barberer du deg i dag?

    • DE-Høvel
      209
    • Kniv
      22
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      416
    • Engangshøvler
      35
    • Barbermaskin
      181
    • Barberer meg ikke
      23
  2. 2. Hvor ofte barberer du deg?

    • 5-7 ganger i uken
      104
    • 3-4 ganger i uken
      209
    • 2 ganger i uken
      327
    • 1-4 ganger i måneden
      224
    • Aldri
      22
  3. 3. Er du fornøyd med resultatet du får med din nåværende barberingsmetode?

    • Ja, fint resultat uten irritasjon
      564
    • Tja, resultatet blir bra, men det går hardt ut over huden
      249
    • Nei, jeg kan nesten ikke barbere meg uten problemer
      54
    • Barberer meg ikke
      19
  4. 4. Hvilke av disse metodene kan du tenke deg å prøve i framtiden?

    • DE-Høvel
      255
    • Kniv
      324
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      96
    • Engangshøvler
      29
    • Barbermaskin med roterende hoder
      183
    • Barbermaskin med folie
      72
    • Forandring frister ikke
      251


Anbefalte innlegg

Noen som har noen formening om denne kniven kan slipes opp igjen, og i tilfelle hvem som kan gjøre det og hva det vil koste?

Forside:pGzmOwD.jpg?1

(Merk de to hakkene under C-en.

 

Bakside: XyobBex.jpg?1

 

Både blad og eske er merket med J.A. Helleberg, Eskilstuna, Sweden. Er litt artig at originalesken har overlevd. Har hatt litt lyst å prøve meg på SKIKKELIG tradisjonell barbering, men ikke nok til at jeg kan bruke penger på en kniv.

De hakkene der er helt på kanten av hva som er verdt å gjøre noe med. Må vekk med mye metall før man får en god egg igjen.

 

Hvem som gjør sånt, og hva det koster... nå spør du vanskelig. Om pris betyr noe, så tror jeg at det fort kan lønne seg å sende den over dammen. F.eks til en av disse: http://wiki.badgerandblade.com/Honemeister

 

Ser for meg at med norsk prisnivå så ville 2-300,- vært en grei pris på en sånn jobb. - og får det så får man jo nesten en shave-ready gold dollar.

 

Xtra: det er milevis i forskjell imellom en barberkniv og en kjøkkenkniv. Sender man en barberkniv til noen som ikke kan barberkniver, så får man en kniv som ikke er i nærheten av å være skarp nok til å gi en behagelig barbering.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Xtra: det er milevis i forskjell imellom en barberkniv og en kjøkkenkniv Sender man en barberkniv til noen som ikke kan barberkniver, så får man en kniv som ikke er i nærheten av å være skarp nok til å gi en behagelig barbering.

 

Det er det helt sikkert, men ut fra prislisten hennes så tar hun mange forskjellige oppdrag. Kan nevne bl. a. ljå, øks, tollekniv, saks og hoggjern.

 

Det er nok ikke mange som er såpass spesialisert i Norge som det etterlyses her, men hun som jobber for firmaet er hvertfall dyktig på knivsliping.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Ønsker å prøve meg på enbladsbarbering. Kommer aldri til å bli noen fetisjist på området, så ønsker derfor å kjøpe 1 stk kvalitetshøvel som vil vare, men til en rimelig penge, samt noen barberblader.

 

Er av typen som har rimelig jevn skjeggvekst, så jeg lar det gro innimellom, og barberer meg en gang i uken uten at det ser helt for jævlig ut. Derfor tror jeg det er betydelig bedre å barbere med enblads enn flerblads som lugger. Har "solid" skjeggvekst vil jeg si, men relativt tjukke hår.

 

Generelt glad i ebay, så om jeg kan handle derifra er det en bonus. (Dog, kvalitet vektlegges høyere enn ebays simplisitet).

 

Tips?

Endret av Ohaaagen
Lenke til kommentar

En Futur-høvel som du kan justere hvor aggressiv den skal være. Jeg kjøpte en multipakke fra Connaught - tilsvarende en slik: http://connaughtshaving.com/popular.html , men slikt er sikkert billigere gjennom E-bay.

Så må du ha såpe og kost. Akkurat nå er jeg på en L'occitane såpe, og har liten formening om hvilke andre som er gode. Da er det sikkert flere her i tråden som sitter på et lite lager med bedre grunnlag for å komme med råd.

Lenke til kommentar

Takk for tipset. Fant ikke produkter eller priser, men fortsatt bedre enn ingenting. Hvilken høvel burde jeg ønske meg? Er på nybegynner-nivå (kun brukt flerbladshøvler) og de burde ikke koste en formue.

 

du må nesten prøve litt selv..hvis du stikker til dapper og sjekker.

grunnen er at størrelsen på skaftet hadde stor betydning for meg når jeg kjøpte en Merkur med et litt for kort skaft som gjorde at jeg ikke fikk dratt skikkelig. Nå har jeg Merkur Futur som jeg er veldig fornøyd med...men den er kanksje for litt viderekomne.

Lenke til kommentar

Jeg skal kjøpe en Mühle Stylo barberkost hos Dapper i morgen. Han måtte ta den inn, fordi de ikke har like godt utvalg som på nettbutikken - dessverre.

 

I stedet har de brukt halve lokalet på.... sykler. Og en håndfull klær.

 

Barberavdelingen er kjempefin. De har gjort en god jobb med utstillingen av produktene, og jeg tror denne butikken kunne overlevd kun på å være en god pleiebutikk for menn. Men de har altså valgt å bruke anledningen til å selge sykler samtidig.

 

Barberhøvler og sykler.

 

SYKLER!

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg har også kjøpt nytt utstyr, fikk ibposten ibdag, men jeg tror jwg er litt skuffa. Nåber det jo første gangen jeg prøver, da, men ble overrasket da jeg så at i motsetning til det f.eks L4r5 sa, så ble det ikke særlig tett, lite av skjegget (endagers) forsvant, og det var vanskelig å vite hvordan den skulle brukes.

 

Kjøpte en DE-høvel, grevlinghårkost, feather-blad og barberingskrem, oh satte i gang.

 

Spørsmål: skal høvelen skrus helt fast inntil bladet slik atvdet nesten ikke er hulrom mellom bladet og høvelen?

Hvordan i alle dager finner jeg rett vinkelbpå høvelen?

Er dette kun trening som gjør, eller gjør jeg noe feil?

 

Måtte liksom gå over med min gamle fusion power for å få bort restene (som det var en del av).

Kjipt når det kostet over 800...

Lenke til kommentar

Kom i fare for å få med meg en høvel med ubrukelig blad, og ingen i reserve, på en tur for litt siden. Måtte låne en fusion fra en kamerat (nytt blad, såklart). Hadde med proraso og kost. Etter noen omganger ble det helt akseptabelt tett, og jeg opplevde ingen irritasjon i etterkant, i motsetning til det jeg typisk hører fra DE-entusiaster. Det skal sies at det ikke var i nærheten av så tett som jeg får det med safety razor eller shavette, og skjeggstubbene ble forferdelig ujevne, flere millimeter forskjell i lengde.

Lenke til kommentar

Det er mange aspekter som kan "make or break" en førstegangsbruker når det kommer til DE og wetshave. Jeg er selv noob, men kan komme med et par innspill...

 

Ja, du skal skru fast bladet så det sitter tight. Vinkelen finner du med litt trening og det er i grunn veldig enkelt. Når du skraper av skum istedenfor å barbere hår, er det feil vinkel enten den ene eller andre veien. Hvis du ser på høvelen (med blad) i profil, ser du at det er en viss vinkel hvor du på en måte får en flate, om du skjønner hva jeg mener. Legg den mot en flat overflate, så ser du straks hvilken vinkel som passer best.

 

For å få et veldig godt resultat må man gjerne barbere flere ganger. WTG, XTG og ATG - With the grain (medhårs), across the grain (på tvers av hårveksten) og against the grain (mothårs). Jeg tar en runde medhårs og så kanskje en gang på tvers. Jeg har enda tilgode å barbere mothår med DE-høvel, da jeg veldig lett får irritert hud.

 

Til sist hjelper det VELDIG å ha et bra skum når du skal barbere deg. Det er vannet i skummet som gjør at det blir glatt og lett å barbere hårene. Konsistensen skal være såpass at det lager kremtopper på skumbørsten når du løfter den fra skålen, og om du trykker førsten litt ned i skålen skal den såvidt klare å stå av seg selv. Hvis dette ikke er riktig konsistens for deg, prøver du deg litt frem med det som utgangspunkt. Begynn alltid med mindre vann, da det som regel er enklere å legge til litt vann enn å trekke fra (eller å legge til mer såpe).

 

Also, jeg likte personlig ikke Feather-blader. Etter at jeg prøvde Astra Superior Platinum, ble det etter min mening mye bedre.

Endret av johanf
Lenke til kommentar

Det tar litt tid å lære seg god DE-teknikk, så det er nesten å forvente at første gangen blir så-som-så. Det er litt mer å tenke på enn i flerbladshøvelbarbering – nå må man sørge for at kremen får riktig konsistens, og at bladvinkelen blir korrekt. Når du får til dette, blir alt straks mer behagelig.

 

Nå har jeg stort sett erfaring med en Edwin Jagger DE89, og på den bør man skru høvelen bestemt sammen (ikke stram hardt, men nok til at det ikke er noen bevegelige deler).

 

Optimal vinkel finner man med trening, men du kan kikke her for tips. Spesielt gode bilder nederst. Ikke bruk makt, som det har blitt nevnt her før, for da vil du fort oppleve "razor burn" og mulige kutt.

 

Det kan være lurt å kartlegge skjeggvekstretningen, og begynne med å gå WTG (med vekstretningen) og deretter XTG (på tvers av vekstretningen). ATG (mot vekstretningen) bør du vente med, da det gjerne er vanskeligere å få til mtp. vinkel.

 

Ellers er videoene til mantic59 gode.

finner du introduksjonsdelen.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...