Gå til innhold

Tradisjonell barbering og utstyr


  

887 stemmer

 1. 1. Hvordan barberer du deg i dag?

  • DE-Høvel
   209
  • Kniv
   22
  • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
   416
  • Engangshøvler
   35
  • Barbermaskin
   181
  • Barberer meg ikke
   23
 2. 2. Hvor ofte barberer du deg?

  • 5-7 ganger i uken
   104
  • 3-4 ganger i uken
   209
  • 2 ganger i uken
   327
  • 1-4 ganger i måneden
   224
  • Aldri
   22
 3. 3. Er du fornøyd med resultatet du får med din nåværende barberingsmetode?

  • Ja, fint resultat uten irritasjon
   564
  • Tja, resultatet blir bra, men det går hardt ut over huden
   249
  • Nei, jeg kan nesten ikke barbere meg uten problemer
   54
  • Barberer meg ikke
   19
 4. 4. Hvilke av disse metodene kan du tenke deg å prøve i framtiden?

  • DE-Høvel
   255
  • Kniv
   324
  • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
   96
  • Engangshøvler
   29
  • Barbermaskin med roterende hoder
   183
  • Barbermaskin med folie
   72
  • Forandring frister ikke
   251


Anbefalte innlegg

 • 8 måneder senere...
Annonse

[1] Random productId 7360046 from global

Tenkte at vi som har barbering som "hobby" kan diskutere utstyr, såper, tips, osv. her. Begynte for et par år siden med gammeldags barberhøvel og kost. Har nå en ganske god samling av kremer og høvler på badet :)

 

Her er noen av mine favorittvideoer og websider:

 

Innslag om barbering på NBC

Anbefales! Morsom video om Gillette Fusion Phantom

Masse videoer om barbering

 

Badger & Blade

Shavemyface.com

Straightshaving.com

Shaveblog.com

 • Liker 2
Lenke til kommentar

Jepp, safety razors er barberhøvler med ett blad. Cut throat razors eller straight razors er barberkniver.

 

Begynte med å bruke tradisjonell barberhøvel etter at jeg fikk en i gave for et par år siden. Siden da har jeg vært hekta :thumbup:

 

En av de største fordelene med å bruke en tradisjonell barberhøvel er at den glir veldig godt over huden. Når man bruker Mach3/Fusion må høvelen konstant skylles, siden den blir full av hår. Man må også ofte barbere det samme området flere ganger for å få bort alle hårene. Med en tradisjonell høvel blir hårene kuttet vekk effektivt og enkelt uten at hår setter seg fast i den. Selv om et enkelt barberblad liksom er så gammeldags, så syns jeg de både er skarpere og mer effektive enn Mach3/Fusion. Tror det først og fremst er profitt og ikke innovasjon som er grunnen til at Gillette stadig kommer med nye barberblader. En 10-pakning med Merkur barberblader koster rundt 40 kroner. Bladene kan brukes på begge sider, så det blir på en måte 20 blader. I tillegg holder bladene lenge. Jeg bruker et blad i 2-4 uker og syns fortsatt det er skarpt. Med Mach3/Fusion må jeg bytte etter et par barberinger, så jeg slutta helt å bruke det for en stund siden. Det kan heller ikke nektes for at det er litt barskere å ha en høvel i metall i hånden, enn en vibrator med barberblader på toppen :yes: Jeg har tre barberhøvler i samlinga. En Merkur HD som jeg fik i gave for et par år siden, en Merkur Futur jeg kjøpte i USA for en tid tilbake, og en Merkur Vision jeg kjøpte for et par uker siden. Alle disse er svært gode, og selv om de koster mellom 300-900 kroner så vil det fort lønne seg i lengden! Det vil kanskje koste deg maks 100-200 spenn i året for tradisjonelle barberblader, mens Mach3/Fusion blir vel langt over tusenlappen vil jeg tippe. Ellers har jeg også en barberkniv. Meget bra barbering, men tar en del tid å lære seg!

 

En annen ting jeg kan anbefale er en barberkost! Det er faktisk ikke noe man bruker bare fordi det ser tøft uf, men har en reell funksjon. Hvis du har sett noen av videoene jeg linka til, så ser du at man kan ta barberkrem med størrelse på en ert og skumme det opp i en kopp/hånden og få massevis av bra skum. Du trenger altså å bruke mye mindre barberkrem når du skummer den opp med en barberkost. I tillegg vil du få et skum med veldig fin konsistens. Bruker du barbersåpe må du nesten ha en barberkost. En barbersåpe vil som oftest vare i et halvt år før du må kjøpe ny og er derfor veldig drøy i bruk. Også barberkoster koster et par hundrelapper, men er som med barberhøvelen en investering du kan ha glede av i mange, mange år.

 

Når det gjelder barberkremen så er det bare å kaste barberskum fra dagligvarebutikken i søpla! Ikke for å høres fisefin ut, men det er faktisk veldig stor forskjell på disse og skikkelige barberkremer/såper. Er jo en grunn til at de er så billige, ikke veldig bra ingredienser.. Klart at noen produsenter der ute overpriser litt, men likevel får du det du betaler for hos de fleste. Jeg har også merket at disse "dyre" produktene faktisk ikke blir særlig dyrere i lengden. Har f.eks. en barberkrem som har vart i over 9 måneder og det er fortsatt masse igjen. Tror jeg hadde brukt masse mer på "billig" barberskum fra butikken over den samme perioden. Et av hovedproblemene med barberskum er at det nettopp er skum. Det legger seg over huden, men gjør ikke noe særlig for å fukte og skape glid. Siden skummet er på en trykkanister så må de faktisk legge i kjemikalier som gjør at det glir, noe som neppe er så veldig sunt. Noe som faktisk er viktiger enn du tror er duften. Gillette-skum lukter skikkelig drtitt, og da blir det utrolig deilig å gå over til en barberkrem med duft av lavendel, sandeltre, osv. Høres kanskje ut som noe for kvinnfolk, men når du først står der om morgenen og nyter duften så er det veldig stas :)

 

Jeg kjenner forskjell på ulike kremer ja, men det er egentlig vanskelig å kjøpe barberkremer/såper som ikke er gode når du kommer til en viss prisklasse. Alt fra Proraso, Tabac, Truefitt & Hill, Trumpers, men-u, D.R. Harris, Crabtree & Evelyn, osv. funker bra! Bruker også barbergele i blant, fungerer flott, men har ikke samme sjarmen som barberkrem/barbersåpe. Har også prøvd et produkt som heter Ultra Shave. Er på en måte fuktighetskrem og barberkrem i ett produkt. Gir en super barbering, men har igjen ikke samme sjarmen :) Men sikkert flott for den som har litt mere hastverk.

 

Dette ble ganske langt, men sånn går det når man først begynner å skrive.. PS: Bruk etterbarberingskrem!

 

Kan også anbefale noen nettbutikker for barbersaker. Har kjøpt flere ganger fra barbershop.no og er kjempefornøyd. Veldig rask levering og bra utvalg. Har også bestillt fra gents.no men den siden er egentlig svensk, så da må du betale moms/toll + at leveringen tar lengre tid. Er også noe som heter Fitjar Såpekokeri som selger egenproduserte produkter. Du finner en del av produktene til Såpekokeriet på barbershop også. Ellers finnes det også masse utenlandske nettbutikker for barbersaker.

Endret av Vralteladden
 • Liker 7
Lenke til kommentar

Barberkrem er myk og fås både i tube og i skål. Barbersåpe er hard og leveres ofte i en skål av tre eller porselen. Barberkrem kan påføres med hendene, mens man må ha en barberkost for å skumme opp såpa (vil likevel også på det sterkeste anbefale å bruke barberkost til barberkrem, både fordi skummet blir bedre og man trenger mindre krem). Barberkrem er ofte litt dyrere enn barbersåpe, siden man kan putte flere ingredienser i kremen enn såpa. Dersom du ikke har noen særlig problemer er derfor barbersåpe et billig og godt produkt. For deg med sensitiv hud er kanskje barberkrem litt bedre, men dette er vel litt individuelt. Begge produktene lager jo skum (eller det bør kanskje rettere sagt kalles krem, "lather" på engelsk), men bare på litt forskjellige måter. En annen ting mange ikke vet om finnes er barberolje. Påfør noen dråper av denne før du har på barberkrem og høvelen glir utrolig bra!

 • Liker 1
Lenke til kommentar

Fikk faktisk baade barberolje og krem naar jeg kjoepte etterbarberingskremen min, jeg har bare ikke faatt tid til aa bruke den enda. Maa si at denne traaden er en inspirasjon, og skal nok ikke se bort ifra at jeg kjoeper noen "ordentlige" barbersaker i naermeste fremtid.

Har du noen erfaringer med litt dyrere barberhoevler som f.eks de fra barbershop.no? Vet ikke helt hvor trygg jeg foeler meg med en barberkniv.

Lenke til kommentar

Som jeg skrev ovenfor har jeg både Merkur HD, Futur og Vision. Merkur HD var den første høvelen jeg fikk, og den har fungert bra i alle år! Litt mindre enn de to andre, men veldig mye for pengene, og en flott "introduksjonshøvel". Kjøpte Futur da jeg var i USA for en stund siden og er også veldig fornøyd med denne. Passe tung og svært solid! Har hatt Vision i et par uker nå. Må være den ultimate høvelen, stor og tung :p Kanskje litt i største laget for noen, men det er vel smak og behag. Kan i alle fall anbefale alle 3, og det er også disse høvlene som er mest populære på diverse forum. Barberkniv gir en meget god barbering og er veldig stas å bruke, men det tar tid å lære og man må ikke stresse. For daglig barbering er kanskje en høvel greiere, men er moro å ta frem kniven i blant også!

Lenke til kommentar

Det er jo Merkur som går for å være noe av det beste man kan kjøpe, og blant disse gir HD, Progress eller Futur mye for pengene. Futur kan være litt vanskeligere å bruke enn HD og Progress, så det spørs litt hvor tålmodig du er. Første gangene kan det være litt merkelig, så pass på å ikke trykke høvelen hard mot huden, men bare la den gli over huden. Bladene er så skarpe at du ikke må trykke hardt ned. Du kan lese en bra artikkel om disse tre høvlene på Shaveblog. Disse høvlene kan blant annet kjøpes her og også i en del amerikanske eller engelske nettbutikker. Men jeg bestiller egentlig det mest i Norge. Når man har lagt på toll/moms, forenklet tollbehandling (tror jeg det heter) på rundt 90 spenn, frakt, osv. så blir det ikke noe dyrere å kjøpe i Norge egentlig. Litt avhengig av hvor du bor er det mulig du kan gå i en butikk og kjøpe det, men syns generellt det er lite utvalg av disse, til og med i Oslo...

Endret av Vralteladden
Lenke til kommentar

Hva er da forskjell på disse høvlene til 399 og de til 899? Edwin Jagger-greiene ser jo ut som gillette høvler med 3-5 blad kassetter på.

 

For det andre, han blog-fyren sier disse Futur-høvlene ikke er "for nybegynnere" men for eksperter som "vet hva de driver med". Også forklarer han ingenting om hva man trenger å vite. Er det ikke bare å dra høvelen nedover huden, da?

 

Jeg bruker en sånn gillette-vibrator m/3-blads høvler, men er ikke særlig fornøyd siden jeg må over samme stedet to ganger + skylle av den konstant så det ikke tetter seg med hår mellom bladene.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Jeg tror noen av de Edwin Jagger-høvlene er til Mach3, noen til Fusion og noen til tradisjonelle blader (samme som Merkur bruker). Ser i alle fall sånn ut for meg, for å være helt sikker bør du kanskje ta kontakt med butikken.

 

Ja, Futur kan være litt vanskeligere å bruke. For å lære litt mer om tradisjonell barbering kan du f.eks. se noen av disse videoene. Altså, det er jo ikke så stor forskjell fra å bruke Gillete, men det er litt sånn småting som kan gjøre stor forskjell.

forklarer ting på en god måte :) Endret av Vralteladden
Lenke til kommentar

Går hvertfall aldri tilbake til barbermaskin. Har prøvd den gamle noen ganger etter at jeg begynte med høvel, og det ser ut som jeg har vært i krigen noen timer etterpå. Evt slåss med ei rabiat katt (kommentaren jeg fikk på jobb).

 

Må sjekke ut disse Merkur-greiene. Men man må jo bruke en halv formue på krem/såpe og kost i tillegg..

 

Ellers har man jo denne (Spishak Mach20)

 

http://youtube.com/watch?v=4F7TMlrDXtw

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Hehe :) Ja samme her, for det første tar det så lang tid før alle hårene blir kuttet av (har ganske kraftig skjeggvekst), også får jeg massevis av røde prikker og utslett etterpå. Det er derfor så greit å bruke høvel, fordi da kan man barbere seg med hårene. Barberer man mot hårenes vekstretning er det lett å få røde prikker og "barberkviser". Er vel dette som skjer når man bruker maskin tipper jeg.

Lenke til kommentar
 • 4 uker senere...

Bump,

 

1 stk. MRK-BLD Merkur Super Platinium barberblader 10-pakning à kr 39,00

1 stk. TRUFHL-00001 Truefitt & Hill Trafalgar Shaving Cream Bowl à kr 195,00

1 stk. MENU-BSBB men-u Barbiere Pure Bristle Shaving Brush - sort à kr 159,00

1 stk. MRKC34 Barberhøvel Merkur HD 34C à kr 269,00

 

Måtte bare si at jeg ble mektig imponert over hva jeg så i videon.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...