Gå til innhold

Svindlet av Elkjøp?


Anbefalte innlegg

For 3 uker siden bestilte jeg en PS3 pakke for 5750,- på elkjøp, men angret meg da jeg fant den samme pakken til 400,- kr billigere et annet sted. Jeg ringte inn til Elkjøp og hevet salget. En uke senere fikk jeg en hentelapp i posten fra Elkjøp.

Datoen på kvitteringen var DAGEN ETTER at jeg hadde hevet kjøpet. Dette er noe av det frekkeste jeg har opplevd. Hvordan kan man si til kunden at kjøpet er hevet, for så å sende pakken uansett?

 

Før jeg hentet pakken, som var forhåndsbetalt, skjekket jeg ut om jeg kunne benytte med av deres "30 dagers returrett".

Hos Elkjøp kan en komplett vare returneres innen 30 dager fra du har mottatt varen, og du får alle pengene tilbake. Vi kaller det 30 dagers full returrett - for deg betyr det 100% trygghet. Returretten gjelder ikke mobiltelefoner, produkter solgt med abonnement og personlig pleieprodukter (barbermaskiner m.m). Husk å ta med kvittering
.

Kunne ikke se at noen unntakene gjalt PS3. Så jeg hentet pakken.

 

I praksis betyr dette at jeg ufrivilig "leier " en PS3 i 29 dager for 150,- (portoen, regner jeg med at ikke dekkes av "30 dagers returrett").

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er ikke verre enn å sende den tilbake da...

9216103[/snapback]

 

Det ble for mye pess. Da måtte jeg betale returportoen for så å kreve den tilbake. Fant ut at det var lettere å hente pakke, bruke/prøve den i noen uker å så levere den tilbake i den lokale Elkjøp butikken.

Da jeg var innom Game for å bestille en billigere PS3, sa de at de ikke hadde noen å viste heller ikke når de fikk inn flere.

Lenke til kommentar

Og hvor i historien din har Elkjøp på noen måte svindlet deg?

 

At de sendte ut har nok heller med feil på lager eller lignende og kunne sikkert vært enkelt løst ved en tlf. til kundeservice og opplyse om at pakken du avbestillte den dagen nå ligger på postkontoret.

 

På meg virker det som du enkelt kunne latt vær å hentet den pakken og latt den returneres til Elkjøp på dems bekostning om du ikke ville ha den, og faktisk har griseflaks som har en ps3 i påvente av at en annen butikk skal få inn et bedre tilbud. I hvertfall ingen grunn til å klage;)

Lenke til kommentar

Snakker om å være smålig. Om noe må jeg si du svindler Elkjøp ved å utnytte en garanti de har. Dette for å spare 250 kr (porto får du ikke igjen). Hadde du bare latt den ligge på posten hadde den automatisk blitt sendt i retur, og du kunne ha bestil så mye du ville ifra game.

I tillegg skriver du i en overskrift at Elkjøp har Svindlet deg. :nei: Snakker om å prøve sverte noen.

Lenke til kommentar

Nå skal det sies at man må betale 499.-kr hvis man lar pakken ligge på postkontoret i 14.dager og lar den bli sendt tilbake igjen. Så faktisk bedre/billigere å hente ut pakken og benytte seg av angrerett enn å la den bli liggende.

 

Om saken stiller seg annerledes når kundeservice har sagt at orderen er kansellert vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
Svindlet av Elkjøp?

Misvisende topic som bør redigeres.

 

Datoen på kvitteringen var DAGEN ETTER at jeg hadde hevet kjøpet

 

De aller fleste (store) leverandører har en henteavtale med Posten eller andre transportører. Blir varene hentet senere på dagen så kan hende de blir scannet inn dagen etter. Det skjer hos oss hvis jeg leverer pakker til Posten etter kl. 14.30

 

Edit: tidspunkt...

 

Feilpostet og flyttes til rette plass. ;)

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar

Elkjøp gjør mye rart, men i dette tilfellet syntes jeg tråden ikke har livets rett. Trådstarter blåser opp saken, er usakelig og har ingenting å klage over.

 

Dersom du benytter deg av angreretten må du allikevel hente pakken ut av posten. Det er *du* som betaler for returfrakten og ikke selger. Du kan derimot kreve å få frakten frem til deg tilbakebetalt, men altså ikke frakten tilbake til selger.

 

Edit: Typo

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar

Om pakken er urørt så skal det ikkje vere noko problem å levere tilbake spelene, derimot er dei åpna så har du eit problem.

 

Korleis tok du kontakt med lekjøp for å få avbestilt ordren? Viss du har skriftleg dokumentasjon på at bestillinga var kansellert så ligger feilen hjå elkjøp

Har du ikkje noko dokumentasjon på det blir det diverre ditt problem uansett om feilen ligger hjå ein salgs/supportmedarbeider.

Lenke til kommentar

Ikke for å hakke på trådstarter, men nå må virkelig folk slutte å rope svindel for den minste ting. Dette er en fillesak, og i verste fall bare en tabbe av Elkjøp. Hvorfor tok du ikke kontakt med Elkjøp før du hentet pakken? Hvis du hevet kjøpet over telefon, burde det være en grei sak for Elkjøp å ordne opp i.

Lenke til kommentar

vel, ettersom han sier han skal sette seg ned og teste maskinen så regner jeg med at han åpner spillene og dermed ikke får returnert hele pakka.

 

Hvordan er det egentlig å returnere en sånn pakke med spill når spillene er brukt? Blir det du får tilbake pakkens verdi minus det spillene er verdt ?

Lenke til kommentar
vel, ettersom han sier han skal sette seg ned og teste maskinen så regner jeg med at han åpner spillene og  dermed ikke får returnert hele pakka.

 

Hvordan er det egentlig å returnere en sånn pakke med spill når spillene er brukt? Blir det du får tilbake pakkens verdi minus det spillene er verdt ?

9220044[/snapback]

Du har uansett 30 dagers returrett, så det betyr ingenting om du har åpnet den eller ikke, tror eneste krav er at du returnerer den i original emballasje og at alt er i esken. De selger den vel til lavere pris som returvare eller noe slikt.

 

Uansett, vil vel bare hive meg på jamrekoret her og si at trådstarter bør vurdere hvor viktige de 250 kronene tatt i betrakning alt det ekstra arbeidet han vil påføre seg selv. Hadde det vært en 1000 lapp og en annen butikk faktisk hadde maskinen, skulle jeg vært mer på parti :) Elkjøp har vel heller ikke svindlet, det er ingen steder det står skrevet at Elkjøp alltid er billigst, uansett... da hadde det vært utrolig enkelt å handle...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...