Jump to content

kindings

Medlemmer
 • Content Count

  3934
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Vel de faller med nesten 27% i ett vekstmarked og 10.4% totalt, det er faktisk ganske mye.. 1/10 av salget er plutselig borte totalt og 1/4 av ett annet marked.. Klart de føler dette. Sliter fremdeles AMD/ATI med grafikkdrivere? Og hvordan går det med brikkesettene til AMD? Husker det var mye trøbbel her for endel år tilbake.. og endel begynner vel å bli ett tiår snart Husker jeg hadde mye trøbbel og det å bytte til Intel/NVidia var omtrent som en bryter fra driver/firmware trøbbel til å kunne bruke PCene. Rykte er viktig for alle selskaper.
 2. Platebransjen har blitt latterlig, selv navnet er utdatert. De fremstår her som grådige og kanskje uvitende, jeg ser kanskje fordi jeg egentlig tror de vet akkurat hva de gjør. Dersom platebransjen skal ha, så hvorfor ikke også aviser, film, blader etc etc også ha sin del? Hva med Papir, tenkt på at beskyttet materiale som kan printes på papir...
 3. JeppIntel vill at du skal betale for ytelse, ikke kjøpe et billig hovedkort og få den gratis. Tror nok dere må tenke litt utav egen boks her. Det kan nok også være at Intel ønsker å beskytte PC kjøpere mot mindre ærlige PC byggere som i verste fall kan kjøpe billige komponenter, klokke og selge disse dyrt. Resultatet er at kunde kan få ett ustabilt produkt til enn langt dyrere penge enn det egentlig er verd... Samtidig som Intel risikerer eget rykte/varemerke på å indirekte tillate dette.
 4. Mht Myte nr 4, så er jo effekten like fullt at en Mac ofte vil oppleves som mer stabil, uansett hva forklaringen måtte være. Ellers er jo også endel av disse "mytene" svært subjektive, dvs ikke målbare. Jeg synes helt ærlig at OS kan være delvis teksbaserte, jeg hater all klikkingen man legger opptil i dagens GUI. Musesyke neste, sier jeg.
 5. Spesielt i jobbsammenheng, så har jeg endel bokmerker som ikke er intuitive eller lette å finne tilbake til. Privat er jeg enig at bokmerker ofte er overflødige, men selv her bokmerker jeg sider jeg liker og/eller sider jeg vet at jeg vil bruke masse tid på å finne tilbake til dersom jeg trenger den igjen... som f.eks: http://www.chucknorrisfacts.com/
 6. Bor selv i bbl og har bodd i andre tidligere, internett har aldri vært inkludert i husleien, men bbl'et har somregel fått gode priser på internett. Der jeg bor nå betaler vi vel 200kr pr mnd for en 10MB linje (LYSE), vet forresten ikke om det er god pris lengre, men det var det dengang vi flyttet inn. I det forrige BBLet hadde vi en liknende avtale med ett annet kabelselskap. Etthvert BBL kan selvsagt vedta ved generalforsamling å inkludere internett i husleien, på samme måte som en eller annen basispakke for kabel TV er inkludert for å slippe at folk skrur opp antenner eller paraboler i hytt og vær. Utgiften blir så fordelt på innboerne, men det er ikke altså ikke gratis, men man kan risikere å betale for en ekstratjeneste som man ikke benytter.
 7. Gratis er jo også ett relativt begrep, jeg kan ikke se at det bør være noe problem med reklamefinansiert internettilgang. Det være seg obligatorisk pop-ups reklame eller liknende. At en ISP skal tilby gratis internett uten å få noe igjen i ett land som Norge er nok Utopi, det må være under påskudd av å få mulighet til å selge ekstratjenester. Det kan være tilgang til mailtjeneste, fri nedlasting eller liknende. Hvor som skal finansiere fri tilgang i u-land er ett annet spørsmål, der er det vel både snakk om mangel på datamaskiner og infrastruktur.
 8. Det virker noe skummelt, men sikkert praktisk å ha passord lagret på denne måten. Udødelig diskusjon... Det er ikke em PC, men det er en datamaskin. Eller det er vel egentlig bare en MAC. Du kan også si at det er en "PC". Forvirrende som det er... OT: Nei, det er ingen udødelig diskusjon, det er en misforståelse og en helt unødvendig diskusjon. PC = Personal Computer ~ personlig datamaskin på norsk, det dere tenker på som PC er det resten av verden tenker på som IBM kompatibel PC. PC er ett vidt begrep. Mac er en forkortelse for Macintosh og var/er Apples merkenavn på deres PCer (det er forkortelsen som lever videre), på samme måte som f.eks Dell har sin Inspiron serie...
 9. Også på land, meg bekjent er det samme grunn, dvs man kjører applikasjoner som ikke nødvendigvis enkelt vil fungere i andre nettlesere. Ryktene sier dog at systemet skal oppgraderes, dvs både OS og Windows. Problemet er at Statoil har ett ukjent antall applikasjoner, så jeg regner med at IT folket har hendene fulle med testing.
 10. Må si at platebransjen stadig overrasker. I mange år har man nå levd av å skape stjerner for å tjene penger, musikken har vært ett slags andreordens biprodukt, mens kropp har vært det som solgte sammen med noe datagenerert ulyd. Jeg forstår godt at folk ikke gidder å kjøpe søppelet, noen flinke artister har vi, men det er ofte dem som arbeider hardt, er flinke og gjør det de gjør fordi de liker musikk og ikke først og fremst har som hovedmål å bli millionerer. Jeg tror platebransjen har godt av en kalddusj, slik at vi får bort dem som bare skal tjene penger. Jeg tror også at artister i fremtiden må innse at de kanskje ikke blir rike av musikken. Jeg tror også at artistene for fremtiden er dem som klarer å utnytte internett til sin fordel. Artistser som Britney Spears vil nok ikke overleve i en slik hverdag, derimot kan vi få artiser som faktisk kan synge og lage musikk, for deretter å markedsføre seg selv uten griske plateselskap. Ikke misforstå, jeg synes det er å tjene penger er helt legitimt og jeg mener de som er flinke skal få deretter.
 11. Synes det er verst fordi jeg ikke er vandt med å lese nynorsk lengre, dessuten får jeg assosiasjoner til NRK nyhetene når jeg leser nynorsk... Kanskje litt for seriøst. Når det er sagt; skal man skrive nynorsk, så bør det gjøres gjennomført og riktig. Riktignok er det tre offisielle skriftspråk i Norge, men det betyr ikke at det ikke er en uting. Personlig ser jeg ikke poenget med å differensiere mellom nynorsk og bokmål. Det hadde vært bedre med ett skriftspråk der disse relativt små variasjonene var tillatt. Det er ikke slik at folk som kan lese/skrive norsk ikke forstår begge skriftspråkene, dvs med mindre man velger å være dum eller vrang. Gode nyheter for Intel aksjene
 12. Burde hatt magnetisk kontakt slik laderkontakten på de bærbare MacBookene. Med en fornuftig måte å håndtere brudd (uønsket frakobling), så hade dette vært en mye bedre måte å slippe knekking av kontakter. Synes også den er genial også fordi at dersom man snubler i kabelen, så går ikke PCen i gulvet. Mht denne USB kontakten, så ville vel jeg også stilt spørsmål ved varigheten. Denne tynne platen må da være utsatt for både slitasje og ikke minst brist/brudd skader.
 13. Som i Windows, så er det ofte en god grunn til at det henger. Enten programmer som kjører i bakgrunnen eller rett og slett en hardware feil. Har også en etterhvert eldre Macbook, det skjer at enkeltprogrammer krasjer, men det er svært sjelden og jeg tror enda jeg har tilgode å se at OSX henger seg helt (dvs at jeg må bruke svenskeknappen for å få gang på den igjen). En av fordelene med å kjøpe Mac er jo nettopp at man ikke får alle disse "gratisapplikasjonene" av ymse kvalitet med på kjøpet. Fikk selv en Dell bærbar som hjemmePC, aner ikke hvor mange slike applikasjoner som fulgte med, men buggete var de uansett og forårsaket problemer når jeg ville installere programmer jeg faktisk hadde brukt for. Jeg ble selvsagt forbannet og reinstallerte Windows Vista og etter det har jeg hatt null problemer med Windows Vista. Minst mulig ekstradritt/programmer av ukjent/tvilsom opprinnelse er en god strategi i både OSX og Windows.
 14. Hovedutfordingen tror jeg er at de færreste bruker desktop'en særlig aktivt, jeg bruker den litt i OSX, men i Windows har jeg aldri brukt desktop'en i noen særlig grad. Det er stort sett vinduer oppe og da betyr det lite hva som er bak. Dvs dette blir kortvarige leketøy som blir fjernet når det går opp for folk hvor mye systemressurser som går med til dem.
 15. Det jeg likte minst med filmen var at de hadde hentet inn Leonard Nimoy, jeg ser ikke poenget med slike gamle helter. Vil uansett anbefale folk å ta en titt på Star Trek 1-10 også Spesielt synes jeg 2, 3 og 4 har en egen sjarm. Og ja, den nye er også på vei til postkassen i form av Blue Ray.
×
×
 • Create New...