Gå til innhold

Unge Venstre vil gi heroin på resept!


Anbefalte innlegg

Unge venstre vil gi heroin på resept

 

Det er politisk fleirtal i Danmark for å gje heroin på resept til narkomane. I Noreg er det berre Unge Venstre som vil det same.- Heroin på resept reddar liv, reduserer nyrekruttering og betrar livssituasjon til dei narkomane, seier leiar i Unge Venstre, Lars-Henrik Michelsen i ein pressemelding.

 

Det er gjort gode erfaringar meir heroin på resept i både Tyskland og Sveits. I Zürich har heroinutdeling vore tilgjengeleg for alle heroinistar sidan 1991. No krev Unge Venstre at heroin på resept blir tilgjengeleg for norske narkomane.

 

- Det er på tide at regjeringa må få opp augo for kva tiltak som har gitt positive resultat i andre land, slik danske politikarar no gjer. Narkomane som får utdelt gratis heroin treng ikkje stele, tigge eller prostituere seg for å få pengar til stoff. Dermed blir livskvaliteten til den narkomane auka, og samfunnet sparar store utgifter, seier Michelsen, og held fram:

 

- Med respekt for landets 11.000-15.000 sprøytenarkomane, og alle deira pårørande, bør ingen tiltak stå uprøvd.

På overdosetoppen

 

Noreg ligg på overdosetoppen i Europa. I følgje årsmeldinga til Det Europeiske Overvakingssenteret for Narkotika og Narkotikamisbruk for 2006, døyr over dobbelt så mange nordmenn av overdose som i resten av Europa. Samtidig har vi ein av Europa sine aller strengaste narkotikalovgjevnader.

 

- Dette har ein samanheng. Narkomane i Noreg blir gjort til kriminelle fordi samfunnet har nulltoleranse mot narkotika, og store ressursar blir brukt på å jakte tunge brukarar rundt i det offentlige rom framfor å gje dei hjelp. Vi treng ny kurs i narkotikapolitikken, og eit av dei nye tiltaka bør vere heroin på resept til tunge misbrukarar, seier Michelsen.

 

Er du enig med Unge Venstre?

Hvorfor?

Hvorfor ikke?

 

Kjør diskusjon!!

Endret av Feltherre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan jeg være enig i. Det må være bedre å behandle rus med rus når alternativet ikke er noen ting.

 

Metadon eller subutex er også sterkt vanedannede stoffer. Så hvis heroin er det eneste alternativer, så må det være bedre. For enhver som kjenner en heroinist vet at det knapt finnes noe mer samfunnskadelige og karakterødeleggende enn heroniavhengighet. Og hvis de nå først går på stoff, så er det jo bedre at de går på stoff uten å måtte begå all denne karakterødeleggende kriminaliteten.

Lenke til kommentar

Jeg syns det er flott. Det er fint å se at enkelte forstår at det ikke hjelper å kaste narkomane i fengsel eller noe slikt, og at det må gjøres noe annet enn bare å si "drugs are bad mkay". Jeg skulle gjerne sett mere ting som omhandler rusmidler, for å gi mer informasjon til folket. Den eneste informasjonen man får er at alt av rusmidler er farlig og at det ikke er noe forskjell på de. Selv om man er mot dop eller ikke, så må man si seg enig i at man heller ser at folk bruker harmløse rusmidler fremfor vanedannende ting som heroin, kokain og methamfetamin fordi de aldri har fått noe informasjon om hva forskjellige ting gjør. Men det er kanskje en helt annen sak, og jeg regner med at staten vil fortsette med "krigen mot hasj" eller noe sånt

Lenke til kommentar

Jeg har faktisk en viss tiltro til et opplegg som dette, men under et par forutsetninger:

 

1) At det er en del av et behandlingsopplegg der dosene sakte men sikkert reduseres over tid slik at man reduserer rusbehovet fremfor å gi det samme år ut og år inn.

 

2) At det ikke foregår som en ren reseptutdeling der folk bare får utdelt dopet (og dermed ender opp med å selge en del av det videre). Det må inntas i kontrollerte og overvåkede former slik at man ikke får med seg noe i 'løsvekt'.

 

3) At dette forbeholdes folk som har vært på kjøret en stund og ikke folk som begynte med dop 'for et par måneder siden' i trygg forvissing om at de nå bare kan kule'n et par år mens staten dekker bolig, lommepenger og dop for dem.

Endret av TheCooler
Lenke til kommentar

Jeg mener at man burde øke straffene for narkotikakriminalitet (og annen kriminalitet forøvrig). Narkomane (les: alle personer) som blir tatt med stoff på seg gjentatte ganger (det burde ikke være noe problem å få fikset det), burde få en lengre fengselsstraff i et fengsel langt fra sivilisasjonen. All post og alle besøkende burde bli testet med narkotikahund, for å forhindre at det kommer narkotika inn i fengselet.

 

La de narkomane oppholde seg der til de ikke lenger er avhengig. Et par år burde holde.

Lenke til kommentar

Problemet slik jeg ser det er at politikerne ikke har lyst til å fjerne rusproblemet. Hvis de hadde en fantastisk løsning som ikke kostet noe, og som ikke hadde noen bieffekter, hadde de selvsagt gjort det, men sånn som situasjonen er nå, har de ikke lyst til å bruke penger og politisk kapital på skikkelig behandling av rusmisbrukere.

 

Et skikkelig behandlingsopplegg, hvor man ikke trenger stå på venteliste i månedsvis for å få plass osv. hadde gjort underverker med rusmiljøet. Hvordan de gjør det er sekundært for meg. Jeg er jo ingen lege, eller har særlig peiling på hvordan man bør gå frem.

 

Problemet er at det er for dyrt og komplisert, og ingen (unntatt unge venstre tydeligvis) gidder å tale rusmisbrukernes sak.

 

Nå skal det jo også sies at andelen heroinmisbrukere i Norge er temmelig liten, så det er snakk om store pengesummer for få pasienter, men det blir en ekstremt kynisk tankegang.

 

Når det gjelder denne spesifikke ideen... Njah... Neppe ideelt, men det vil jo føre til mindre tigging og kanskje også mindre småkriminalitet. For ikke å snakke om at en enorm pengemaskin for kriminelle storbander forsvinner mer eller mindre over natten. Snacksy tanke bare det...

Lenke til kommentar

Og hvordan ville det hjelpe å isolere de menneskene? Istedet for å stue dem bort må man ta tak i problemene. Sprøyterommene, og nå dette er fine tiltak for å gjøre livet enklere for de som er avhengig.

 

Det vil også bli færre overdoser hvis de gir bort f.eks. en og en dose. Eller at de blir forplikta til å ta dosen i et rom med medisinsk personell. Dette fjerner også risikoen for sykdommer som overføres via. gamle sprøyter.

 

Edit: Øverste setning til Muffe.

Endret av king_of_kong
Lenke til kommentar

Dette er faktisk et kjempeflott forslag. Sett bort i fra at det er uhyre politisk korrekt (noe som ikke burde være noe problem, men ser at de fleste svarene her bærer preg av politisk korrekthet), så er dette noe som faktisk har virket f.eks. Sveits og Tyskland. Alt for mange avviser dette på helt andre grunnlag enn selve argumentene for forslaget, noe som er synd. Det er faktisk snakk om å gjennomføre tiltak som virker positivt i andre land.

 

At staten skal åpne et offentlig marked for narkotika er noe jeg er for. Grunnen er at penger som i dag går til langere ute på gata er penger som går til internasjonal organisert kriminalitet. Og her er det snakk om mye penger! Men for staten vil det ikke være like dyrt å kjøpe inn heroin og andre narkotiske stoffer, fordi grunnen til at gateprisene er så høye er fordi det er så risikabelt for impotørene og selgerene å distrubitere stoffet. Det er også veldig viktig å huske på at Norge ligger på toppen i antall overdoser på heroin i Europa, samtidig som at vi har noe av det strengeste lovverket mot nettopp heroin. Da er det på tide å innse at problemet vårt ikke forsvinner ved å gjøre det ulovlig, og at det må andre tiltak til. Narkotika på resept er et godt tiltak, med beviselig positive effekter. De narkomane får et bedre tilbud, nyrekkruteringen stopper opp til heroin, mindre penger til internasjonale organiserte kriminelle bander og en sjanse til å rydde opp i heroinmiljøet i Norge.

 

 

Jeg mener at man burde øke straffene for narkotikakriminalitet (og annen kriminalitet forøvrig). Narkomane (les: alle personer) som blir tatt med stoff på seg gjentatte ganger (det burde ikke være noe problem å få fikset det), burde få en lengre fengselsstraff i et fengsel langt fra sivilisasjonen. All post og alle besøkende burde bli testet med narkotikahund, for å forhindre at det kommer narkotika inn i fengselet.

 

La de narkomane oppholde seg der til de ikke lenger er avhengig. Et par år burde holde.

9210719[/snapback]

 

Hvorfor skal det være ulovlig å velge selv hva en vil putte i sin egen kropp? Skal vi samtidig lage lover om at det er ulovlig å spise sukker, drikke koffein, nyte tobakk, drikke alkohol og alle andre stoffer som stimulerer kroppen vår på en eller annen måte? Og klarer du virkelig å være så trangsynt at du tror alle "narkomane" er en og samme gruppe? Ikke all narkotika er verken vanedannede eller avhengighetsdannende. Og all narkotika virker på forskjellige måter, og taes for å oppnå forskjellige mål. Vil du sende alle som drikker en alkoholinnholdig drikke med mer enn 60% alkohol til dette fengselet ditt? De er per definisjon narkomane og kriminelle.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke ta samtlige registrerte heroinmisbrukere, send hele gjengen på tvunget rehabilitering, gi folkene nye identiteter, send de til nye byer, og sett de i arbeid. Ta ukentlige blodprøver av de, og ryker de til får de et år i fengsel. De er en belastning for samfunnet. Har de ikke penger til et skudd, skaffer de penger til et skudd.

Lenke til kommentar
Hvis det er en sykdom, så er det vel da ikke en smittsom sykdom.  :p

Joda, det er meget smittsomt. Miljøet nederst i Karl Johan trekker til seg ungdommer fra hele landet.

 

Narkotika på blå resept er et feilsteg. Det betyr bare at staten finansierer halvparten av den narkomanes forbruk.

 

Jeg synes det er helt naturlig å bruke tvang mot noen som gjør noe ulovlig. Finner man det minste spor av narkotika i lomme eller urin burde det automatisk bety minst 1 år på avrusningsklinikk på Bjørnøya. Ogt det skal selvsagt ikke være noe ventetid før de sendes dit.

Lenke til kommentar

Det funker rett og slett ikke å kaste heroinavhengige i fengsel. Hva har de gjort for å fortjene å bli kastet i fengsel? Og som man ser i både Norge og Amerika og mange andre steder så funker det ikke så jævlig godt, samtidig som det koster enormt mye penger å kaste uheldige folk som ble avhengig av noe i fengsel. Jeg ser ingen grunn til å fortsette med noe som alldeles ikke funker.

 

Det virker som dette funker mye bedre, så derfor ville det vært en bedre idè

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...