Jump to content

muffe

Medlemmer
 • Content Count

  1851
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Den gamle PC-en tok kvelden forleden dag (hovedkortet streiker under boot), og jeg trenger ny. Den gamle PC-en var 5 år gammel, men har blitt oppdatert med nye harddisker, RAM, CPU og skjermkort. Av dette vil jeg beholde harddiskene (150 GB WD Raptor systemdisk samt noen helt OK lagringsdisker). Jeg har surfet lenge og vel på komplett, og kommet frem til følgende oppsett: - Asus P5K SE, P35, Socket-775, DDR2, ATX, GbLAN, PCI-Ex16 - Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz, BOXED w/fan - Kingston ValueR. DDR2 PC6400 4096MB CL5, Kit w/two matched ValueRAM 2048MB DDR2 - Asus GeForce 8600GT 512MB GDDR3 Silent, PCI-Express, Tv-Out/2xDVI-I/HDTV/HDCP - NorthQ 4001EXT, Silent ATX 400W, 140mm Fan, 12-17dBA, 2xSATA, PCI-E, 20/24pin Det jeg er usikker på er prosessor. Valget står mellom følgende: - Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz Socket LGA775, 1333MHz, 12MB, BOXED w/fan (kr. 2395) - Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz, BOXED w/fan (kr. 1995) Hvordan vil disse yte i forhold til hverandre når det gjelder hhv. generell desktop-bruk, gaming og videoredigering? Og står dette i forhold til prisdifferansen? Hva har de to ekstra kjernene å si? Med valg av prosessor følger også valg av operativsystem. Jeg har en lisens på Windows XP Pro, som støtter to kjerner. Hva om jeg kjøper Core 2 Quad, vil jeg kunne bruke Windows XP Pro på denne (og utnytte de to ekstra kjernene), eller må jeg over på Vista (har egentlig ikke lyst til det)? Hvis det er noen andre kommentarer til oppsettet taes det også imot med takk, spesielt med tanke på valg av RAM...
 2. Hva i all verden skal du med dette? Hva er den praktiske bruksverdien? Om natten vil de ikke lyse opp godt nok til at du kan navigere etter de (det finnes det ingen lykter som kan), de bare blender deg og gir deg et meget sterkt redusert nattsyn. Hvis du vil ha et lys som kan brukes til noe fornuftig, kjøp en motorstyrt lyskaster, eller bare en håndholdt søkelampe. Denne kan du bruke i kortere tidsrom til å finne staker, bøyer og andre ting som har påmontert refleks.
 3. Ja, det skal jeg ikke krangle på, og jeg skal heller ikke påstå at noe er bedre enn noe annet, men rent matematisk er de tallene ingen ting verd, ei heller rangeringen. Det er mitt poeng, så kan andre ta seg av å diskutere hva som er best.
 4. Hehe... Skummet gjennom den såkalte "testen": Dette er hentet fra samme avsnitt som "tallmaterialet" ditt. Det ser ut som om det er tynnere enn jeg først antok... I teorien kan AVG ha scoret 100/100 på 6 tester, og 99/100 på 2 tester... Og Avast kan ha scoret 100/100 på 6 tester, og 99/100 på 3 tester. Med andre ord kan ett enkelt virus/trojaner/malware være eneste forskjellen mellom de to. Hadde Avast hatt 100/100 i en av de testene den ikke har det, ville den i stede hatt 7/9=78%, og ranket som nr. 7, og AVG hadde da blitt nr. 8...
 5. Nei, jeg har kun kommentert tallmaterialet -MK- presenterte, og min kommentar var utelukkende knyttet opp til dette.
 6. Dette er vel ikke nok grunnlag til å si at AVG er bedre enn Avast. Her er grunnlaget for lite, og resultatene ligger for nære hverandre til at det er holdbart rent statistisk/matematisk...
 7. Takk for tipset. Jeg har for øyeblikket bare en NAD C320 forsterker som jeg bruker til alt unntatt lyd fra PC-en. Da dropper jeg det leddet og driver de rett fra mitt eksterne lydkort, Edirol UA-25, som jeg forøvrig er veldig fornøyd med.
 8. Man kan kjøpe et kort fra RiksTV og putte inn i en dekoder, og dette vil bli lovlig. Også hvis dekoderen heter Dreambox. Og utstyr til produksjon av smartkort kan brukes til mange ting, som for eksempel programmering av adgangskort, nøkkelkort, kort for lagring av elektroniske nøkler, kort for kryptering av data med mer... En liten analogi: det er lovlig å eie kniv i norge, og denne kan brukes til mye, men stikker du den inn i brystet på naboen er det ulovlig.
 9. Jeg er på jakt etter et par skikkelige kvalitets-plugger. Har allerede et AKG K-271 Studio headset, men dette synes jeg er litt stort å dra med seg når jeg reiser, spesielt på korte turer hvor jeg gjerne ikke har med noe annen bagasje. Budsjettet tillater det meste, men noe særlig mer enn 1000 kr skal det mye til å forsvare ovenfor lommeboka, men det må ikke betraktes som noen absolutt grense. Pluggene skal stort sett bare brukes til bærbar MP3-spiller. Bruker headset til forsterker hjemme. På forhånd takk for hjelpen.
 10. Mener at Magnatune.com bør være med på denne oversikten: URL: http://www.magnatune.com/ Nasjonalitet: USA Musikkformat: WAV, FLAC, OGG, AAC, MP3 Cover: PDF Nedlastning: Mange muligheter Betalingsmetoder: VISA/Mastercard Priseksempler: 0-18 USD pr. album Anbefaler alle å ta en titt på Magnatune, selv om musikken kan virke (og er) litt sær.
 11. Jeg er helt enig med DN her. Det er synd om enkeltindivider skal få fortsette med å rasere vår felles natur. Det blir mindre og mindre uberørt natur igjen i dette landet, og den vi har bør vi verne godt om. Med andre ord: - NEI til snøscootere - NEI til firehjulinger og lignende
 12. Jeg mener at man burde øke straffene for narkotikakriminalitet (og annen kriminalitet forøvrig). Narkomane (les: alle personer) som blir tatt med stoff på seg gjentatte ganger (det burde ikke være noe problem å få fikset det), burde få en lengre fengselsstraff i et fengsel langt fra sivilisasjonen. All post og alle besøkende burde bli testet med narkotikahund, for å forhindre at det kommer narkotika inn i fengselet. La de narkomane oppholde seg der til de ikke lenger er avhengig. Et par år burde holde.
 13. Nå synes jeg det er på tide å stoppe bruken av G-begrepene. Vi har nå innført begrepene 1G (NMT), 2G (GSM), 2,5G (GSM + GPRS), 2,75G (GSM + EDGE), 3G (UMTS), Super-3G (HSDPA), og nå, endelig, Superduper-3G... Er det ikke på tide å innse at å drive med alle disse G-begrepene er en blindvei? De fleste klarte jo å holde styr på både GSM, GPRS og EDGE, så hvorfor gjøre det vanskeligere enn det allerede er, ved å innføre nye forkortelser for allerede eksisterende, og meget presise, forkortelser og begreper? Hva skal det neste kalles? Super-mega-highspeed-3G? Dette blir for dumt. Skjerpings!
 14. Grunnen til at etanol ikke lett lar seg fremstille i høyere konsentrasjoner enn 95,6% (nei, det er ikke 96% som er grensen for destillering ved 1 atm trykk, det er 95,6%), er at vann og etanol danner en konstantkokende blanding når konsentrasjonen av etanol er høyere enn 95,6%. Nå er det mulig å fremstille 100% etanol, men det er nok ikke noen som gjør dette i stor skala med den hensikt at folk skal drikke det. Det finnes forskjellige fremgangsmåter, og en av de går ut på at man tar 95,6% etanol, og bruker en "molekylsil". Dette er gjerne et krystall eller annet homogent, gitterformet molekyl, som vil slippe gjennom vann-molekyler, men ikke de større etanol-molekylene. På denne måten "siler" man ut vannet. En annen mulighet er å vacuum-destillere spriten. Ved trykk lavere enn ca 9,3 kPa (normaltrykk er 101,3 kPa = 1 atm), vil det ikke dannes en konstantkokende blanding. Dermed vil man kunne destillere helt opp til 100%. Dette krever imidlertid mye energi.
 15. Jeg vil tro dette er for tynt til å sveise. Det vil bare bli stygt. Sats på sparkel på en så gammel bil. Det finnes mange typer sparkel, alt etter ønske, behov og lommebok.
×
×
 • Create New...