Gå til innhold

-Handikappede bør ikke fødes


Anbefalte innlegg

Man kan lese i flere nettaviser i dag at en lokalpolitiker i Frp uttalte i et leserbrev i Stavanger Aftenblad 28.juli. Hvilke tanker har folket inne på forumet gjort seg rundt disse uttalelsene? Burde man velge å abortere barn med alvorlige handikapp hvis det blir oppdaget tidlig i svangerskapet? Burde slike undersøkelser være forbudt eller burde det være opp til hver enkelt?

 

Det har kommet en del sterke reaksjoner til denne saken fra bl.a. Norges Handikappforbund og sentrale politikere i Frp. Kan man legge retningslinjer på hvilke "typer" barn som skal bli født?

 

Link:

-Handikappede bør ikke fødes DB.no

 

edit:

 

Ser at det var en annen tråd om dette i Religion og livssyns-kategorien: link

Endret av SBS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja..Hvis foreldrene mine hadde brukt ultralyd på meg ville de trodd at jeg hadde et alvorlig handicapp. (Det sa i hvert fall legen at ultralyden hadde vist) Noe jeg ikke har i dag altså, men da jeg ble født hadde jeg delt spiserør og måtte opereres. Handicappet heter øsofagus-atresi, og det fødes cirka 6 barn i året med det. (I Norge)

 

Det som er er at i de aller fleste barn som ble født med den misdannelsen får noen ekstra handicapp i tillegg, men det hadde ikke jeg.

 

Uansett: Poenget mitt er at man ikke burde stole blindt på hva ultralyden viser, selv om dagens teknologi sikkert er bedre enn da jeg ble født.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...