Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Har veimerkingen signifikant dårligere grep enn asfalten? Da tenker jeg friksjon gummidekk-asfalt kontra gummidekk-veimerking.

 

Gitt et scenario der man kjører i en sving og har dårlige dekk som akkurat holder grepet, så kutter man svingen litt og får begge hjulene på en side over på "stripa", vil det evt kunne få bilen til å skrense ut?

Vanlig merking er nok ikke mer enn 10 cm brei og tar ikke mer enn halve grepsarealet til dekket, men siden det ligger litt over asfalten går det vel an å miste betydelig andel av kontaktflaten om man er litt uheldig med litt for høyt dekktrykk etc.

 

Noen som har noen tanker?

 

Jeg vil si ja, på MC er veimerkingen markant glattere når den er bløt enn asfalten.

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så det er egentlig bare en filmgimmick? Ser jo litt ekstra dramatisk ut når noen 'drukner' i hjelmen før de innser at det går an å puste i væsken og roer seg ned. Vil en slik mystisk væske ha noen fordel over helium/oksygen/nitrogen blanding?

 

I filmen er det dyphavsdykking på flere hundre meters dyp vi snakker om.

 

Når de gjør det med en rotte i filmen så gjør de det faktisk med den virkelige væsken og rotta puster i væsken helt på ekte.

 

Når de gjør det med skuespilleren etterpå er det ikke på ekte. De fyller hjelmen hans med en farget væske, men ikke den samme som man kan puste i, og skuespilleren holder pusten og later som han puster i den.

 

Kilde: Bakommaterialet på DVDen

Lenke til kommentar

I det siste har jeg merket meg at det er veldig mange ting som påvirker bordantenna til TV-en min.

Hvorfor blir den påvirket hvis jeg går "bak" den? Antenna står på et bord i vinduet vendt mot TV-tårnet, og om jeg går bak den, en halvannen meter unna forstyrres signalet.

I tillegg oppdaget jeg akkurat at antenna blir påvirket dersom jeg åpner et vindu et par meter bortenfor antenna. Antenna står i et vindu, så er det en meter med vegg, og et nytt vindu. Om jeg åpner det siste vinduet blir signalet mye dårligere. Fatter ikke hvorfor det skal ha noe å si. Trenger ikke åpne vinduet mye en gang, en glipe på 7-8 cm er nok til å forstyrre.

Det er også solskjerm (en svart nettingduk med fine masker som går ned på utsiden av vinduet), denne påvirker signalet minimalt.

Endret av Knewt
Lenke til kommentar

Har du opplevd at flytrafikk påvirker signalene? Har sett det flere ganger, at rutefly som passerer mange hundre meter unna påvirket TV-signalene sterkt. Men det var riktignok i tiden med analoge signaler.

 

En bordantenne fungerer ganske dårlig nettopp fordi den er så følsom for forstyrrelser. Den plukker opp signaler i alle retninger, og mye av det er reflekser som påvirker signalet negativt.

En god antenne har en sterk retningsfølsomhet, det demper uønskede signaler. Ulempen er at den nødvendigvis må ta større plass.

Lenke til kommentar

Hvis man tenker at signalet kommer fra alle retninger gjennom "kanaler" så kan det å stå bak antenna stenge ene av "kanalene" .

 

så ser jeg ikke bort fra at glaset i vinduet funger som et slags speil for signalet , som da blir endret hvis man åpner

vinduet.

 

I noen tilfeller er det nok at været endrer seg for å endre på kvaliteten på signalet

( hvis det er luftstrømmene som påvirker det )

Da kan man lure på om du påvirker disse luftstrømmene ved åpne eller lukke et vindu

Lenke til kommentar

I det siste har jeg merket meg at det er veldig mange ting som påvirker bordantenna til TV-en min.

Hvorfor blir den påvirket hvis jeg går "bak" den?

Noe som begynte nå nylig?

Kanskje Telenor eller Netcom har aktivert 4G på 800 MHz, og signalet fra basestasjonen eller mobiltelefonen forstyrrer TVen din.

 

 

Artikkel fra Teknisk Ukeblad:

http://m.tu.no/it/2013/12/17/na-ma-de-sorge-for-at-mobilen-ikke-odelegger-for-tv-en

Lenke til kommentar

Har alltid vært litt problemer. Mye påvirket av vær som folket her sier. Jeg vet også at bordantenne ikke er optimalt, men har dessverre ikke mulighet til noe annet.

 

Jeg skjønner ikke hvordan vinduet som er 2 meter fra antenna i en 90 graders vinkel (i forhold til tv-tårnet) kan påvirke signalet så mye når man åpner det med en 7-8 cm glipe. Det er absolutt merkbart, bildet hakker og faller ut dersom jeg åpner vinduet så mye, og blir bra hvis jeg lukker det igjen. Det er ikke alltid det er sånn, riktignok. Har opplevd det noen ganger.

Lenke til kommentar

bordantenna til TV-en min.

...

Antenna står på et bord i vinduet vendt mot TV-tårnet, og om jeg går bak den, en halvannen meter unna forstyrres signalet.

Jeg får kun mottak hvis jeg plasserer den i det vinduet som vender bort fra tv-tårnet. I shit you not.

 

 

Jeg skjønner ikke hvordan vinduet som er 2 meter fra antenna i en 90 graders vinkel (i forhold til tv-tårnet) kan påvirke signalet så mye når man åpner det med en 7-8 cm glipe

Det kan ha noe å gjøre med at vindusramma har metall i seg. Vinduer blokkerer også signaler, så kan hende du slipper inn interferens. Endret av Tåkelur
Lenke til kommentar

Det ville ikke blitt noe særlig.

Vanligvis vil et kamera registrere refleksjoner fra en lyskilde. Vanlig lys vil reflekteres fra det meste, mens radiobølger derimot går gjennom det meste. Altså vil et kamera se svært lite annet enn selve 'lyskilden' og refleksjoner fra metall. Alt annet blir tilnærmet 'svart'.

 

Astronomiske bilder har ikke dette problemet, det man tar bilder av er selve kilden til strålingen. Ut fra frekvensene ("fargene") kan man bestemme hvilke stoffer og objekter man ser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...