Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

edit: takker for svar om bulimia og megareksi

 

Man har noe som heter Bigorexia, det er en psykisk lidelse hvor en aldri føler seg stor nok. Stort er ikke stort nok, man trener og trener, spiser og spiser men man føler seg fortsatt liten. Er vel akkurat det samma som anorexia, bare helt omvendt.

 

Her er en liten doku om Bigorexia:

 

Og når Bigorexia tar overhånd, Gregg Valentino:

Selv om det står at han misbrukt steroider, så er det høyst sannsynlig mer enn det. Han har nok brukt Synthol(En form for olje), noe mange som lider av Bigorexia bruker.

 

Synthol misbruk på høyt nivå (Nei, dessverre det er ikke fake)

http://www.youtube.com/watch?v=8oqfWhdzAPY

EDIT: Bildet mellom 1:51-1:55 er fake, photoshoppa...

Endret av mnemic
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mulig å bli avhengig av nesespray?

Vet ikke hva vitenskapen sier om dette, men kjenner flere som er avhengige av det. Har blant annet en tante som mer eller mindre "etset" mye av hårene i nesen noe som resulterte i kraftig nedsatt luktesans (hvis jeg husker rett) på grunn av langvarig og hyppig bruk.

 

Selv har jeg merket at det er omtrent som leppepomade. Man bruker det mens man er nødt, men det er vanskelig å slutte etterpå. Det beste er egentlig å kutte tvert av etter sykdom (eller etter at man har fuktet leppene en stund) og rett og slett holde ut en dag eller to uten med litt småtett nese (eller tørre lepper).

Endret av hernil
Lenke til kommentar
Hvis det fantes to NØYAKTIGE kopier av universet, med to NØYAKTIG like mennesker i, ville de to menneskene ha gjort akkurat de samme tingene, og levd det samme livet?

Alternativt: Er fri vilje en illusjon?

 

Det er det ingen som vet. Men vitenskapen i dag tyder på at det finnes tilfeldigheter (dvs ikke-deterministisk), så om man støtter seg til det så er svarer nei og nei.

 

AtW

Lenke til kommentar
Hvis det fantes to NØYAKTIGE kopier av universet, med to NØYAKTIG like mennesker i, ville de to menneskene ha gjort akkurat de samme tingene, og levd det samme livet?

Alternativt: Er fri vilje en illusjon?

Ut ifra hvordan du formulerer spørsmålet vil jeg si ja, de lever det samme livet. Hvis ALT er nøyaktig likt er vel også oppførselen det?

Lenke til kommentar
Hva skjer dersom jeg kaster en lang stiv stålstang på t-baneskinner, så jeg "kobler sammen" den ene skinnen og den strømførende skinnen litt over bakken? Stort fyrverkeri, all t-banetraffikk stopper, brann eller hva kan skje?

Det du beskriver er en kortslutning. Derfor vil det bli gnister og deretter slår sikringen av strømmen i dette området. Alle slike åpne strømsystemer er oppdelt i lokale enheter med hver sin strømforsyning og hver sin sikring. Ingen andre områder blir berørt, det altså ikke mulig å sabotere et helt T-banenett med ei jernstang.

 

Samtidig går det en alarm på en hovedsentral om i hvilken sektor feilen er. De fleste slike systemer prøver automatisk å slå på strømmen igjen etter et sekund eller to. Hvis jernstanga i mellomtiden har falt av skinnene, så forblir strømmen på. Hvis det fortsatt er kortslutning, slås strømmen av igjen og forblir av til kortslutningen er fjernet.

Lenke til kommentar

Hvis alle menneskene på jorden plutselig hadde fått hukommelsen sin resatt. Altså, ikke at de hadde blitt noe mindre smarte rent teknisk, men de hadde bare glemt hvordan ting fungerer/og hvordan en gjør saker, som feks jobben sin.

 

Hadde da menneskene dødd ut? Da ingen visste hva som var spiselig, ingen visste hvordan en skulle utføre jobben sin. Fabrikker ville gå i stykker osv, og ingenting ville blitt produsert. Har tenkt en del på dette, og noe sier meg at vi hadde skapt vår egen dommedag.

Lenke til kommentar
Hvorfor er det slik at jeg alltid må sitte og vippe med beinet? Mange andre i klassen min gjør det, men ikke like mye som meg. Jeg gjør det nesten hver gang jeg sitter ned, og alltid med høyrebeinet.
Restless legs syndrome, forkortet RLS og på norsk også kalt periodiske bein(fot)bevegelser eller urolige bein, er en tilstand som er karakterisert ved en uimotståelig trang til å bevege beina. Tilstanden blir antatt å være en nevrologisk forstyrrelse, men mekanismene bak tilstanden er lite kjent og RLS blir ofte feildiagnosert.

 

RLS blir enkelte ganger feilaktig kalt Ekboms syndrom, som er en annen tilstand, nemlig delusional parasitosis, et syndrom som også er beskrevet av mannen bak eponymet Wittmaack-Ekboms syndrom, den svenske nevrologen Karl-Axel Ekbom (1907-1977) [1].

 

Mange leger mener at antall tilfeller av RLS blir overdrevet av de som lager og selger medisiner mot tilstanden.[2] Andre leger anser det som en reell hyppighet med spesifikke diagnostiske kriterier. [3]

 

Mange mennesker beveger på eller slenger med beina og rister på føttene på grunn av ufrivillige tics, ved bruk av stimulerende rusmidler, som bivirkninger av legemiddelbruk eller av andre årsaker. Til forskjell fra RLS er slik atferd vanligvis ikke helseskadelig og forstyrrer ikke hverdagslivet.

Lenke til kommentar
Siden det er et enormt sort hull i sentrum av Melkeveien som lager spiralene i galaksen, vil da jorden om lang nok tid forsvinne inn i dette hullet?

Nei. Det er bare de aller nærmeste objektene i Melkeveiens sentrum som kan komme så nært det sentrale sorte hullet at de kan suges inn. Solsystemet vil aldri komme så nært galaksens sentrum.

Lenke til kommentar
Ang. LED(Light-emitting diode),

Hvilke parametere brukes for å definere kvalitet og egenskaper? På en bil har man bl.a HK og nM, en vanlig lyspære har watt og levetid osv..

Men hva ser man etter for å skille LED's fra hverandre, hva gjør en god og en annen dårlig?

 

Candela/lumen per watt virker jo fornuftig å måle, RA-indeks (hvor naturlig lyset er), muligheter for forskjellige farger og dimming er jo praktiske ting man kan se på.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...