Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

I Norge er dessverre stigmatiseringen og skremselsproppagandaen rettet mot cannabis og brukere av cannabis vært så effektiv at jeg har mine frykter for at vi blir blant de siste å legalisere eller avkriminalisere planten, spesielt med tanke på at ingen av våre store politiske partier har det på agendaen. Venstre har dyppet tåen sin i d, men fortsatt ikke gått inn for det, å venstre alene er sliktsett ikke et parti som høster inn alt for mye stemmer uansett.

 

Trist, men slik er det dessverre.

Jeg har ikke noen seriøse forhåpninger at det blir noen store endringer mens interessen min for rusen er såpass stor. 

 

Men det største problemet jeg har i mot forbudet er hvor strengt det er. Det å bli fengslet og ansett som hardbarka kriminell i motsetning til at de f.eks tar fra deg det du har er en veldig stor forskjell. Hele greie er jo en eneste stor heksejakt. Trodde det ble slutt på slikt for noen år siden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+2534

I Norge er dessverre stigmatiseringen og skremselsproppagandaen rettet mot cannabis og brukere av cannabis vært så effektiv at jeg har mine frykter for at vi blir blant de siste å legalisere eller avkriminalisere planten, spesielt med tanke på at ingen av våre store politiske partier har det på agendaen. Venstre har dyppet tåen sin i d, men fortsatt ikke gått inn for det, å venstre alene er sliktsett ikke et parti som høster inn alt for mye stemmer uansett.

 

Trist, men slik er det dessverre.

Her setter du også fingeren på noe viktig: nemlig stigmatisering. Dagens lovverk er kun med på å ytterlige stigmatisere en allerede sårbar gruppe: nemlig de rusavhengige. Fjern forbudet og gi disse den hjelpen de faktisk trenger.

Lenke til kommentar

Nå er det vel slik at besittelse av cannabis for eget bruk straffes i utgangspunktet med ett forelegg i Norge, noe jeg ser på som mer eller mindre uproblematisk for folk flest.

 

Det store problemet er at vi ikke har fått ryddet opp i det faktum at man fort kan få en prikk på rullebladet og pr idag ikke kan ta jobb som krever sikkerhetsklarering om man har blitt tatt for noe så uskyldig som dette. Helt meningsløst at staten skal stikke kjepper i hjulene for folk som vil jobbe i sikkerhetsbransjen/forsvaret e.l. Det kan umulig være noen ting i hele verden som tyder på at man ikke kan gjøre en fullgod jobb som sentervekter om man har røyka cannabis i ungdommen for å si det sånn...Man kan i ytterste konsekvens ødelegge framtiden til unge og betale ut trygd til en man heller kunne ha håvet inn skatter av igjennom ett langt liv.

 

Så sånn som det er nå så ender altså begge parter opp som tapere, noe som alle burde kunne se er lite gunstig.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Dette valget? Ingen. Det er ingen som har mandat til å legalisere eller avkriminalisere noe som helst i dette valget.

Semirelatert bør du holde deg unna KrF om du ønsker at f.eks. sprøyterom skal bli tillatt. Tror på generell basis at man bør holde seg unna KrF om man ønsker en noe human ruspolitikk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Venstre har avkriminalisering etter Portugalmodellen i partiet sitt. Jeg vet også at det har vært ganske store vinder for legalisering i partiet, men det er rett og slett for kontroversielt og har ikke nok støtte. Men det er nok det nærmeste du kommer, med mindre du skal stemme på et nisjeparti som liberalistene (hvis du også er for at alt av velferdsgoder og slikt skal forsvinne).

 

Alt i alt: Ingen gode kandidater, men Venstre er mest aktuell av de som faktisk har noe å komme med.

Lenke til kommentar

MdG hadde en liten sak i nettavisen så jeg nå. 

 

http://www.nettavisen.no/dittoslo/mdg-ja-til-hasjforsk/3423133316.html

 

De har blitt et populært parti som stadig øker. Så om du kan se bort i fra all annen politikk de fører så kan det være et alternativ. Igjen så er det vel litt som med Liberalistene, det kan komme mye annen politikk med på lasset. Som vi ikke helt vet konsekvensene av før vi er der. 

Nå skal det sies at alle disse utradisjonelle partiene snakker om en tilvenning over tid, Så tror verken MdG eller Liberalistene, vil innføre radikale endringer i for raskt tempo. 

Lenke til kommentar

Alkohol er et giftstoff som misbrukes av de fleste i Norge idag, i mange tilfeller grovt misbruk. THC og Cannabis er ikke en gift i motsetning til alkohol.

 

Å legalisere cannabis vil tilby folk et sunnere alternativ til alkohol (cannabis har heller ingen kalorier).

 

Å røyke er uansett usunt, men i motsetning til sigaretter som er lovlig, er det få mennesker som røyker cannabis med like høy hyppighet som sigaretter.

 

Så ja, absolutt, cannabis bør legaliseres.

 

Uansett bør cannabis, alkohol og sigaretter underlegges mye strengere regler og alle 3 bør under samme regelverk. F.eks er det viktig at cannabis klassifiseres etter styrke og kvalitet på samme måte som alkohol. F.eks er det uheldig om en som aldri har prøvd cannabis før, tester dette for første gang ved å bruke den sterkeste cannabis uten å være klar over dette, noe som tilsvarer brennevin når det kommer til alkohol. Derfor må cannabis klassifiseres etter tilsvarende regelverk som alkohol, altså, svak, middels og sterk, hvor sterk er strengest regulert.

 

Når det kommer til kvalitet bør det være klart for brukeren om dette gjelder økologiske varer, eller om man røyker kjemikalier sammen med cannabisen. Dette betyr selvsagt også at bruk av sprøytemiddel i produksjon av cannabis bør reguleres for å sikre brukeren og brukerens helse.

 

Cannabis bør tillates på lik linje med alkohol og sigaretter, noe som innebærer at det bør behandles som sigarettes og at alkoholregulering må bli strengere akkurat som tobakkregulering har blitt de siste 20 årene. Advarsler bør også stemples på alkoholflasker og det utstrakte misbruket må reduseres. Det vil i praksis bety en modning av Norsk drikkekultur i retning av drikkekulturen de har i land som Frankrike, Tyskland og Spania. I disse landene er alkohol noe man koser seg med, gjerne sammen med lunch eller rett og slett på kvelden sammen med andre. I Norge virker det som poenget med alkohol er å bli full, noe som også er en gjenganger i mange andre land, som f.eks Sverige, England og flere øst Europeiske land.

 

Cannabis bør bli lovlig og sidestilles med alkohol og tobakk.

Lenke til kommentar

I de statene hvor det er lovlig i USA må du vise legitimasjon på at du er over 21 år for å i det hele tatt komme inn hvor det var salg av cannabis. Utsalgsstedene kan sammenlignes med vinmonopolet her i Norge, foruten en del strengere da du må vise leg for å i det hele tatt komme innenfor døren.(Var faktisk en sjappe jeg slapp å vise leg før jeg kom til disken).

Mens i statene med medical cannabis er det samme opplegget, men du må vise papirer eller "medisin kortet" ditt for å komme inn. Hadde en del trøbbel med å komme inn på noen av disse stedene da noen krevde bevis på at jeg bodde i staten, men det gikk for often greit. 

 

Synes dette virker som en helt grei ordning. MYE bedre enn at man må oppsøke shady folk nede ved havna. En argument mot legalisering har vært at det er et såkalt "gateway" drug. Hvis man slapp å oppsøke de som selger alt fra smertestillende til heroin for å få tak i cannabis ville det vært langt fra et gateway drug.

 

Folk må da få gjøre LITT som de vill. 

Lenke til kommentar

Ufc utøver Nick Diaz fikk 5 år utestengelse fra Ufc for å ha feilet 1 av 3 tester før kamp. Til sammenligning fikk Jon Jones ingenting for å bruke kokain og kjøre påvirket av dette og en tredje utøver Anderson Silva fikk 1 år for testosteron.

 

Sier litt om hva myndighetene i Usa føler om Cannabis.

 

Edit: Jones krasjet også i en dame og stakk fra åstedet.

Endret av Mammakamelen
Lenke til kommentar

Kommer til å savne kampene til Nick, han er helt rå.

 

Det bør nevnes at straffen var så streng grunnet omstendighetene rundt Nick, han har blitt gitt flere sjanser tidligere men nå etter en tredje positiv test og med fortsatt standard Nick gi faen holdning så ble det gitt en veldig streng straff.

 

I 2007 testet han positivt på en dopingprøve (THC). Han lovet at dette aldri ville skje igjen.

I 2009 nektet han å møte opp til dopingprøven. 

I 2012 testet han positivt igjen og fikk 1 år utestengelse. (THC)

2015 nok en positiv test, nå med 5 års utestengelse. (THC)

 

Lurer på hva Nate mener om dette, om han vil protestere eller gi noen fine shoutouts etter neste kamp. De brødrene virker være veldig veldig knyttet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

MDG representant trekker seg etter funn av 0,5 g mariuana. Altså man gir opp den politiske karrieren sin pga litt lummerusk. Spesielt absurd blir det når det er en de Grønne representant som strengt tatt er for en liberalisering av narkotikalovgivningen.

 

 

"Ingen grunn til å trekke seg etter funn av 0,5 g hasj"

Synes hele greia var skuffende. Han skulle ha fortsatt karrieren som før.

 

 

 

Kvinne anmeldt for å plukke fleinsopp

 

Politiet har ikke nok ressurser, så de legger ned overgrepssaker. Men de har ressurser til å lete opp ei dame som plukker sopp i skogen? Fy faen... Det er kvalmende. Og dette er bare én av mange såkalte rette prioriteringer:

 

 

"Politiet sier de er stolte over ha pågrepet denne damen og at det var absolutt rett prioritering av sine ressurser!"

 

Jeg er ikke imponert...

Endret av AdNauseam
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

MDG representant trekker seg etter funn av 0,5 g mariuana. Altså man gir opp den politiske karrieren sin pga litt lummerusk. Spesielt absurd blir det når det er en de Grønne representant som strengt tatt er for en liberalisering av narkotikalovgivningen.

 

 

"Ingen grunn til å trekke seg etter funn av 0,5 g hasj"

Synes hele greia var skuffende. Han skulle ha fortsatt karrieren som før.

 

 

 

Kvinne anmeldt for å plukke fleinsopp

 

Politiet har ikke nok ressurser, så de legger ned overgrepssaker. Men de har ressurser til å lete opp ei dame som plukker sopp i skogen? Fy faen... Det er kvalmende. Og dette er bare én av mange såkalte rette prioriteringer:

 

 

"Politiet sier de er stolte over ha pågrepet denne damen og at det var absolutt rett prioritering av sine ressurser!"

 

Jeg er ikke imponert...

 

 

Hehe samme inntrykket fikk jeg da jeg ble forbikjørt av en politimotorsykkel ved en skole der det var 40 km/t grense og barn gikk langs veien, og samme dag fikk jeg 2900 kr i bot for å kjøre 61 km/t på en tom vei (50 sone) med god kvalitet og på høylyst dag. Jeg tror norsk politi er en organisasjon der folk blir trent til å spre frykt der staten og dens lover og påbud og forbud skal prioriteres istedenfor å være en tjeneste vi betaler for der vi forventer å få hjelp når vi trenger det. Allikevel blir folk avvist når de trenger hjelp og noen kommer ikke gjennom på 112 en gang.

Endret av FrihetensRegn
Lenke til kommentar

Det er jo tross alt som NRK skriver:

 

  • Det er forbudt både å oppbevare soppen, og å spise det hvis man har til hensikt å ruse seg.

 

Fy og fysj, tenke seg hvilke konsekvenser dette ville fått om kvinnen fikk meg seg soppen hjem, og om rus hensikten var til stede. Godt politiet var der og fikk stoppet denne påbegynte katastrofen.

Lenke til kommentar

Det er jo tross alt som NRK skriver:

 

  • Det er forbudt både å oppbevare soppen, og å spise det hvis man har til hensikt å ruse seg.

 

Fy og fysj, tenke seg hvilke konsekvenser dette ville fått om kvinnen fikk meg seg soppen hjem, og om rus hensikten var til stede. Godt politiet var der og fikk stoppet denne påbegynte katastrofen.

Takk og lov. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...