Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Det er vel sånn her de fleste anti-legaliserings argumentene starter. En studie med resultater som sier cannabis er farlig og har negative helsevirkninger blir spredt og ukritisk akseptert som fakta, men så viser det seg senere at studien hadde et veldig lite utvalg eller hadde dårlig metode, og resultatene var ikke generaliserende og/eller feil.

 

Det viser seg at studien som avslørte at cannabis fører til lavere iq blant ungdom hadde et veldig lavt utvalg og det ikke er mulig å generalisere ut fra den. Samtidig viser studier med mye større utvalg at cannabis ikke har noen effekt på IQ blant ungdommer.

 

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/10/22/no-marijuana-use-doesnt-lower-your-iq/

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du en av de som er for full legalisering av hasj? Da er du kanskje også en av de som faktisk har prøvd hasj, og som har reagert positivt på det? Vel, slik er det nok ikke for alle. Virkningen av hasj, og hvordan man reagerer på ruset, er nettopp sterkt avhengig av brukerens egen personlighet, miljø og selve rusdosen. Korttidsminnet og tidsoppfatningen kan forstyrres og akutte depresjoner og angst kan forekomme, alt etter personlighet og omstendigheter. Ruset inneholder flere hundre virkestoffer som har til dels helt ukjente virkninger. Man vet aldri om man er blant dem som «tåler» det eller ikke. Eksperimentering med hasj, og generelt ulovlige rusmidler, er gambling med vår psykiske helse, og alle burde derfor avstå.

Det er blitt bevist at hasj svekker den kritiske sansen vår, og brukere kan ofte oppføre seg ”barnslig” eller ”fjollete”. Hasj fører i de fleste tilfeller til trøtthet og svimmelhet, og når konsentrasjonen og reaksjonsevnen blir svekket så øker naturligvis sjansene for lite gjennomtenkte handlinger og ulykker. Nå vil jeg tro at de fleste tenker: ”men det er jo akkurat dette alkohol gjør med oss også, hvorfor skal vi ikke kunne legalisere hasj når alkohol har akkurat samme effekt?”. For det første, er det ikke nok at vi har EN form for rus som gjør at vi mennesker oppfører oss fjollete, og tar lite gjennomtenkte valg? Er det ikke nok at vi har EN form for rus som i mange tilfeller fører til ulykker med dødsfall involvert? For det andre, når det gjelder argumentasjon som at alkohol er like farlig, eller farligere enn hasj, så står vi dessverre overfor en «ja takk, begge deler»-situasjon. Dersom vi skal legalisere hasj, burde vi ikke da gjøre alkohol forbudt, siden det ”er så mye farligere enn hasj”? Jeg tviler på at Norges befolkning vil være komfortable med en slik endring. Virkningene av hasj kan dessuten forsterkes dersom man bruker det sammen med andre rusmidler som for eksempel alkohol.

At legalisering bare skal gjelde voksne personer over 18 er ikke et godt nok argument i seg selv. Det sier jo seg selv at dersom personer over 18 år får LOV til å kjøpe hasj, vil dette føre til at mange flere mindreårige vil kunne skaffe seg hasj gjennom søsken, venner eller bekjente over 18 år.

Høyt forbruk av hasj går i tillegg dårlig sammen med skole og arbeidsliv. Ungdom med atferdsproblemer er kanskje særlig utsatt for tidlig debut, høyt forbruk og avhengighet. Dette kan gjerne føre til fallende intelligens fra ungdomstiden- til voksen alder. Langvarig bruk av hasj går også ut over evnen til å prestere på både skole og i arbeidsliv, og IQen blir varig redusert. Dette gjelder særlig unge mennesker der kroppen ikke ennå er fullt utviklet.

Det er den langsiktige og gjentagende bruken av hasj som er mest farlig og skadelig. Det er derfor det er så farlig med avhengighet. Sannsynligheten for å bli avhengig er dessuten betydelig større for brukere av hasj enn for alkohol. Ungdommer søker tilflukt fra hverdagen med hasj og mennesker med psykiske lidelser vil føle seg bra når de er ruset. Det som er skremmende er at rusen i tillegg blir brukt så mye på daglig basis. Det er ikke lenger snakk om å ruse seg høy på en fest, men å ta seg en sigg etter middag eller i pausen på jobb. Det er når dette skjer at avhengigheten begynner å komme for alvor.

Det er ikke bare for enkeltpersoner at hasj kan medføre negative bivirkninger, det vil også svekke samfunnet. For allerede sårbare personer og ungdommer er bruk av hasj særlig skadelig. Dette er en stor gruppe som har økt risiko for kronisk sykdom og ikke minst arbeidsuførhet. Det vil resultere i mye lidelse for samfunnet og helsevesenet som vil slite av ”overbelastning” og som må utbetale betydelig flere trygder.

 

Mange bruker det som argument at legalisering har fungert bra i andre land. Det vi gjør feil er å sammenligne oss med andre land. Norge er et individuelt land, med et individuelt samfunn bestående av individuelle mennesker med individuelle holdninger. Bare se på oss norsker i utlandet for eksempel. Det er ikke mange andre enn oss som driter seg ut og drikker seg dritings konstant bare fordi det er billig med alkohol i syden. Vi norsker eier ikke ruskultur. Vi ruser oss til vi sovner, vi festruser oss, vi bruker rus på daglig basis, vi misbruker rusen og tar alltid for mye av det gode.

 

Legalisering av hasj vil dessuten opprettholde, og i verste fall utvide det illegale markedet for andre cannabisprodukter. Dersom hasj blir lovlig har jeg stor tro på at barn og unge som er i ”utforskningsperioden” vil gå over til farligere rusmidler etter hvert. Vi ungdommer prøver kanskje hasj fordi det er ulovlig og derfor spennende, men med en gang noe bli lovlig blir det ikke fullt så spennende lenger. Det vil med andre ord si at hvis hasj blir legalisert, så vil det dukke opp andre, og gjerne farligere stoffer, som folk vil prøve ut.

 

Legalisering av hasj vil gi et tydelig signal til befolkningen i samfunnet vårt om at helsemyndighetene anser hasj som et helt trygt og ufarlig rusmiddel. Noe det etter min mening absolutt ikke er, basert på argumentene jeg har nevnt over. Jeg er i tillegg redd for at dersom voksne og oppegående mennesker stadig tar til orde for legalisering av hasj, så vil det bidra til at barn og unge går i deres fotspor, og tar valg som kan påføre dem skader eller død.

Jeg vil imidlertid godta legalisering til medisinsk bruk, men da mener jeg dette skal være klarert av erfarne leger som tror at et trekk av en hasj-sigarett kan være til hjelp for pasienten. Det bør også settes strenge krav til utlevering av resept .
Derimot er det bare tull å i det hele tatt vurdere full legalisering bare basert på at noen syke mennesker ”trenger” hasj til medisin. Jeg ser i alle fall ingen logikk i at ALLE skal få lov til å bruke hasj, bare fordi det finnes et par syke som trenger det.

Det er så mye vi ikke vet om effektene av cannabis eller om forbruket vil bli større, mindre eller uforandret ved en eventuell legalisering, men er det ikke bedre å være på den sikre siden? Bør vi risikere å legalisere et stoff som det finnes alt for mange spørsmålstegn rundt? Hva mener dere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

TS:
https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=774609&&page=464

 

Nei. En generasjon av dopere er ikke noe jeg vil oppfordre samfunnet til. Det ene fører til det andre. Bare se på USA.

USA har ett helt annet problem med piller og sterkere stoffer, det å la weed være ulovliggjort er ikke bare feil med tanke på at det er ett mildt narkotisk stoff (MILDERE enn alkohol og andre reseptbelagte piller som leger hiver etter folk hele tiden overalt) men også uansvarlig med tanke på frigjøring av ressurser.

Weed er ikke farlig, det er blitt bevist om og om igjen. På tide å gå videre fra skremselspropaganda og det vi trodde vi visste før. På tide å gå fremtiden i møte.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hvis du først skal debattere rundt legalisering av et stoff, så må du i det minste komme med både positive og negative sider fra stoffet, og ikke bare negative. Det er allikevel mye av det du sier som er sant. Det du sier med at ved å røyke hasj en gang i blant vil redusere evnen til å prestere på skole og jobb er også helt forskjellig fra person til person, så det blir veldig dumt å bruke som ett argument. Hasj er ikke i nærheten av like skadelig som det alkohol er, og hvordan legalisering ville påvirket samfunnet er umulig å vite.

 

Det at svartemarkedet ville blitt enda verre tror jeg ikke noe på. Om vi hadde legalisert hasj så tror jeg en god del av importen av narkotiske stoffer ville stoppet, ettersom en veldig stor del av den importen er nettopp hasj. Det finnes selvfølgelig sterkere stoffer som folk kommer til å prøve å få inn i landet, men jeg tror ikke dermed at alle som har prøvd en hasj tenker at de vil over på sterkere stoffer. Hvis de har lyst på hasj eller noen andre ulovlige rusmidler, så er ikke det veldig vanskelig å få tak på i dag heller.

 

Ved legalisering ville også kriminaliteten gått ned en viss grad. Det sitter veldig mange inne etter å ha bli tatt for enten besittelse eller kjøp/salg av hasj, og det ville åpne større plass i fengslene for folk som fortjener det mer.

 

En annen ting er at staten ville tjent inn noe sinnssykt med penger på det hvis de hadde valgt å selge dette over disk, f.eks. på polet, og alle de som har vært dealere tidligere måtte ha funnet en annen måte å forsørge seg på.

 

Det å ta seg en joint, på kvelden eller i helgene ser jeg heller ikke noe negativt i. Folk må få gjøre som de vil - til en viss grad. Se på forskjellen mellom hasj og alkohol. Alkohol gjør en aggressiv, er praktisk talt skadelig for ett hvert organ i kroppen. Hasj er skadelig over lengre tid, men er ikke like vanedannende som alkohol , det roer ned kroppen og du blir slapp. Det er umulig å overdose på hasj, drikker du for mye alkohol får du alkoholforgiftning og kan dø.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvis du først skal debattere rundt legalisering av et stoff, så må du i det minste komme med både positive og negative sider fra stoffet, og ikke bare negative. Det er allikevel mye av det du sier som er sant. Det du sier med at ved å røyke hasj en gang i blant vil redusere evnen til å prestere på skole og jobb er også helt forskjellig fra person til person, så det blir veldig dumt å bruke som ett argument. Hasj er ikke i nærheten av like skadelig som det alkohol er, og hvordan legalisering ville påvirket samfunnet er umulig å vite.

 

Det at svartemarkedet ville blitt enda verre tror jeg ikke noe på. Om vi hadde legalisert hasj så tror jeg en god del av importen av narkotiske stoffer ville stoppet, ettersom en veldig stor del av den importen er nettopp hasj. Det finnes selvfølgelig sterkere stoffer som folk kommer til å prøve å få inn i landet, men jeg tror ikke dermed at alle som har prøvd en hasj tenker at de vil over på sterkere stoffer. Hvis de har lyst på hasj eller noen andre ulovlige rusmidler, så er ikke det veldig vanskelig å få tak på i dag heller.

 

Ved legalisering ville også kriminaliteten gått ned en viss grad. Det sitter veldig mange inne etter å ha bli tatt for enten besittelse eller kjøp/salg av hasj, og det ville åpne større plass i fengslene for folk som fortjener det mer.

 

En annen ting er at staten ville tjent inn noe sinnssykt med penger på det hvis de hadde valgt å selge dette over disk, f.eks. på polet, og alle de som har vært dealere tidligere måtte ha funnet en annen måte å forsørge seg på.

 

Det å ta seg en joint, på kvelden eller i helgene ser jeg heller ikke noe negativt i. Folk må få gjøre som de vil - til en viss grad. Se på forskjellen mellom hasj og alkohol. Alkohol gjør en aggressiv, er praktisk talt skadelig for ett hvert organ i kroppen. Hasj er skadelig over lengre tid, men er ikke like vanedannende som alkohol , det roer ned kroppen og du blir slapp. Det er umulig å overdose på hasj, drikker du for mye alkohol får du alkoholforgiftning og kan dø.

Ser poenget ditt der, men i dette tilfellet så ser jeg faktisk svært få positive sider ved saken og valgte derfor å basere innlegget mitt på argumentasjon MOT legalisering. Dere skal få komme med alle motargumenter dere bare vil, så lenge det er hold i det dere sier.

 

Jeg mener du har rett i noe av det du sier, men jeg er samtidig uenig i mye.

Blant annet så har jeg ikke sagt at jeg mener innsats på skole og arbeid kan bli redusert som følge av å ta seg en joint en gang i blant. Jeg sier at det er den langvarige bruken som er skremmende, når avhengigheten begynner å ta over.

 

Samtidig som staten ville ha tjent mye penger på å selge hasj, ville de også mest sannsynlig tapt enorme summer som følge av utbetaling av trygder osv.

 

Du sier jo selv at vi umulig kan vite hvordan en legalisering vil påvirke samfunnet vårt. Det har du helt rett i, og det jeg konkluderer med er jo at det kanskje er det beste å være på den sikre siden. Det er for mange ubesvarte spørsmål og for mange risikoer rundt en eventuell legalisering, mener da jeg.

Lenke til kommentar

Ja det burde legaliseres. Selv om det blir lovlig er det ingen som tvinger deg til å misbruke det.

 

Virkningene av hasj kan dessuten forsterkes dersom man bruker det sammen med andre rusmidler som for eksempel alkohol.

 

Man blir mer ruset dersom man blander rusmidler, ja, men det er alkoholen som gjør at man får en aggressiv atferd. Alkoholen er også verst for kroppen, både kortvarig og i det lange løp.

En som "fyllekjører" i hasjrus tror han kjører i 60km/t når han egentlig bare så vidt klarer å holde 30.

En som fyllekjører i alkoholrus tror han kjører i 60km/t når han egentlig ligger over 100.

 

 

Det er den langsiktige og gjentagende bruken av hasj som er mest farlig og skadelig. Det er derfor det er så farlig med avhengighet. Sannsynligheten for å bli avhengig er dessuten betydelig større for brukere av hasj enn for alkohol.

 

Bullshit. Man blir ikke fysisk avhengig av cannabis. Noen enkelttilfeller som har store problemer fra før kan bli psykisk avhengig av cannabis. Men disse personene kan også bli psykisk avhengig av dopapir, slik som dette prakteksempelet:

 

Ungdommer søker tilflukt fra hverdagen med hasj og mennesker med psykiske lidelser vil føle seg bra når de er ruset.

 

Ja, dette virker faktisk veldig lindrende på mennesker som sliter med blant annet angst, depresjon eller kroniske lidelser. Bruk (les: bruk, ikke misbruk) av cannabis er dessuten en veldig trygg og god måte å komme seg ut av alkoholisme.

 

Det er ikke bare for enkeltpersoner at hasj kan medføre negative bivirkninger, det vil også svekke samfunnet. For allerede sårbare personer og ungdommer er bruk av hasj særlig skadelig. Dette er en stor gruppe som har økt risiko for kronisk sykdom og ikke minst arbeidsuførhet. Det vil resultere i mye lidelse for samfunnet og helsevesenet som vil slite av ”overbelastning” og som må utbetale betydelig flere trygder.

Hvis du tror at det plutselig vil bli en flombølge av nye rusavhengige dersom cannabis legaliseres trenger du en virkelighetssjekk.

Selv om det ikke er lovlig er det like mye cannabis i omløp i Norge i dag som det er brunost fra Tine. Ytterst få av brukere opplever negative virkninger av stoffene, og de som får det har i 99,9% av tilfellene store problemer fra før.

 

Mange bruker det som argument at legalisering har fungert bra i andre land. Det vi gjør feil er å sammenligne oss med andre land. Norge er et individuelt land, med et individuelt samfunn bestående av individuelle mennesker med individuelle holdninger. Bare se på oss norsker i utlandet for eksempel. Det er ikke mange andre enn oss som driter seg ut og drikker seg dritings konstant bare fordi det er billig med alkohol i syden. Vi norsker eier ikke ruskultur. Vi ruser oss til vi sovner, vi festruser oss, vi bruker rus på daglig basis, vi misbruker rusen og tar alltid for mye av det gode.

 

Derfor vil du at noen (her: staten) skal passe på oss, kontrollere oss og holde oss i skinnet slik at vi ikke fester og ruser oss til vi sovner? Skjønner ikke hvor du vil hen med dette.

 

Legalisering av hasj vil dessuten opprettholde, og i verste fall utvide det illegale markedet for andre cannabisprodukter. Dersom hasj blir lovlig har jeg stor tro på at barn og unge som er i ”utforskningsperioden” vil gå over til farligere rusmidler etter hvert. Vi ungdommer prøver kanskje hasj fordi det er ulovlig og derfor spennende, men med en gang noe bli lovlig blir det ikke fullt så spennende lenger. Det vil med andre ord si at hvis hasj blir legalisert, så vil det dukke opp andre, og gjerne farligere stoffer, som folk vil prøve ut.

 

Bullshit. Legalisering av cannabis vil knekke ryggen på det illegale markedet som produserer og distribuerer livsfarlige, falske, syntetiske stoffer som får merkelappen cannabis, som er grunnen til mye av negativiteten rundt legaliseringsdebatten.

At cannabis skal være ulovlig fordi det skal være mer spennende enn å eksperimentere med hardere rusmidler er på topp-5-lista mi over latterlige argumenter mot legalisering.

 

Legalisering av hasj vil gi et tydelig signal til befolkningen i samfunnet vårt om at helsemyndighetene anser hasj som et helt trygt og ufarlig rusmiddel. Noe det etter min mening absolutt ikke er, basert på argumentene jeg har nevnt over. Jeg er i tillegg redd for at dersom voksne og oppegående mennesker stadig tar til orde for legalisering av hasj, så vil det bidra til at barn og unge går i deres fotspor, og tar valg som kan påføre dem skader eller død.

 

Nei, nei og atter nei.

 

Jeg vil imidlertid godta legalisering til medisinsk bruk, men da mener jeg dette skal være klarert av erfarne leger som tror at et trekk av en hasj-sigarett kan være til hjelp for pasienten. Det bør også settes strenge krav til utlevering av resept .
Derimot er det bare tull å i det hele tatt vurdere full legalisering bare basert på at noen syke mennesker ”trenger” hasj til medisin. Jeg ser i alle fall ingen logikk i at ALLE skal få lov til å bruke hasj, bare fordi det finnes et par syke som trenger det.

 

Lurer på hva de "par syke" tenker om kommentarer som dette, etter at de har fått et nytt og bedre liv ved hjelp av cannabis.

 

Det er så mye vi ikke vet om effektene av cannabis eller om forbruket vil bli større, mindre eller uforandret ved en eventuell legalisering, men er det ikke bedre å være på den sikre siden? Bør vi risikere å legalisere et stoff som det finnes alt for mange spørsmålstegn rundt? Hva mener dere?

 

Spørsmålstegnene kommer fra de som ikke klarer å ta vare på seg selv, de som ikke klarer å ta ansvar for sitt eget liv, og som trenger veiledning fra noe eller noen (her: staten) som er større enn dem selv, og som svelger alt de får servert rått.

Baby-Birds-Dinner-Time-1.jpg

 

Avsluttende spørsmål: Hvorfor vil du at andre (her: staten) skal bestemme hva du kan og ikke kan konsumere? Er du motstander av frihet?

Endret av Pinng
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg tror det er nøkkelordet her. MISbruk. Det er forskjell på det og bruk.

 

Nettopp... og MISbruk er MYE lettere hvis det blir lovlig!!

 

Edit:

Er man isponert for mentale problemer så kan bruk også være veldig skadelig... altså små mengder.

 

Så istendefor å finne 100 000 nye personer som er disponert for mentale problemer er det kanskje like greit å ikke legalisere hasj.

Endret av Nasciboy
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg tror det er nøkkelordet her. MISbruk. Det er forskjell på det og bruk.

 

Nettopp... og MISbruk er MYE lettere hvis det blir lovlig!!

 

Edit:

Er man isponert for mentale problemer så kan bruk også være veldig skadelig... altså små mengder.

 

Så istendefor å finne 100 000 nye personer som er disponert for mentale problemer er det kanskje like greit å ikke legalisere hasj.

 

Det stemmer ikke.

 

Mennesker som har underliggende psykisk sykdom kan bli påvirket av misbruk av hasj ja, men det samme kan skje hvis de drikker for mye alkohol. Dette betyr ikke at vi må ulovliggjøre alkohol for alle sammen bare fordi det kan skade en viss prosent av dem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja til legalisering.

 

 

 

 

 

 

 

Du sier jo selv at vi umulig kan vite hvordan en legalisering vil påvirke samfunnet vårt. Det har du helt rett i, og det jeg konkluderer med er jo at det kanskje er det beste å være på den sikre siden. Det er for mange ubesvarte spørsmål og for mange risikoer rundt en eventuell legalisering, mener da jeg.

 

 

Skulle vi tenkt slik, at det er best å være på den sikre siden. Holde seg til det som er kjent fordi det er trygt, så hadde vi fremdeles levd i hver våre huler og og forsvart oss fra rovdyr med treklubber ( Dårlig eks kanskje, men var bare for å illustrere et poeng)

Verden hadde aldri hatt en slik utvikling som den har hatt hvis vi skulle " holdt oss på den sikre siden" hele tiden. Trur du ikke de som oppfant elektrisitet var litt redde? For hvordan følger det ville få? Eller det første flyet, bilen, Internett. Eller andre ting, sånn som kvinners rett til å stemme, barnas rettigheter. Når dette først ble brakt på bane, trur du ikek at det var noen som sa nettopp det du sier nå. " Vi vet ikke hvordan utslag noe sånt vil få, bedre å holde seg på den sirke siden"?

Jeg beklager, men for meg blir det der en veldig bakvendt tankegang. Ihvertfall akkurat det utsagnet der.

 

 

 

 

 

 

Jeg stemte og er for legalisering av cannabis.

Fordi jeg mener ikke at cannabis er så farlig og fælt som mange skal ha det til. Ja, missbruk over lang tid kan være farlig, men som det er sagt ved flere anledninger her: All missbruk er farlig. Uansett hva det er, så kan for mye av noe være farlig i en større eller mindre grad. Så det argumentet faller litt bort syns jeg.

 

Også vil jeg bare påpeke en siste ting. Det er en del som er redde for at full legalisering av cannabis vil virke inn negativt på arbeidsplassen, og Norges økonomi fordi folk vil ruse seg mer enn å jobbe.

For lenge, lenge siden var også alkohol ulovlig i Norge. Og som det er bevist ved flere anledninger, så er alkohol mer skadelig for kroppen og kroppens organer enn det cannabis er. Mitt spørsmål lyder da som følger:

Har Norges tapt noe på å gjøre alkohol lovlig? Trur du det er flere alkoholiker på sosialstønad nå i dag, enn det ville vært hvis alkohol forble forbudt? Er arbeidskraften og dermed økonomi svekket fordi alkohol ble lovlig? Nei! Så hvordan kan da cannabis gjøre det?

Endret av Synny92
Lenke til kommentar

Det er blitt bevist at hasj svekker den kritiske sansen vår, og brukere kan ofte oppføre seg ”barnslig” eller ”fjollete”. Hasj fører i de fleste tilfeller til trøtthet og svimmelhet, og når konsentrasjonen og reaksjonsevnen blir svekket så øker naturligvis sjansene for lite gjennomtenkte handlinger og ulykker.

 

 

Nei, det er ikke på noen måte bevist det du her påstår. Man har i Norge spesielt, forsøkt seg med slike tøvete påstander siden 70 tallet. Men det er aldri bevist, selv om enkelte forskningsrapporter sier at det er bevist, ofte bestilt av staten for og legitimere de overgrep politiet gjør mot brukerne.

At noen fniser og oppfører seg fjollete ved bruk av cannabis er noe som fort går over. Latter kikk som man ofte kaller det er noe man kun opplever de første gangene man røyker. For oss som har røyket rev i mer en 30 år er cannabis et nytelsesmiddel, mer en et rusmiddel. Man blir ikke dum eller mindre kreativ av cannabis. De fleste opplever å bli mer reflekterte og konsentrerte. Mange jeg kjenner fra min tid som student leste og tok eksamen etter en joint. Fordi de presterte langt bedre. Det er nok individuelt selvsagt.

Lenke til kommentar

 

Det er blitt bevist at hasj svekker den kritiske sansen vår, og brukere kan ofte oppføre seg barnslig eller fjollete. Hasj fører i de fleste tilfeller til trøtthet og svimmelhet, og når konsentrasjonen og reaksjonsevnen blir svekket så øker naturligvis sjansene for lite gjennomtenkte handlinger og ulykker.

Nei, det er ikke på noen måte bevist det du her påstår. Man har i Norge spesielt, forsøkt seg med slike tøvete påstander siden 70 tallet. Men det er aldri bevist, selv om enkelte forskningsrapporter sier at det er bevist, ofte bestilt av staten for og legitimere de overgrep politiet gjør mot brukerne.

At noen fniser og oppfører seg fjollete ved bruk av cannabis er noe som fort går over. Latter kikk som man ofte kaller det er noe man kun opplever de første gangene man røyker. For oss som har røyket rev i mer en 30 år er cannabis et nytelsesmiddel, mer en et rusmiddel. Man blir ikke dum eller mindre kreativ av cannabis. De fleste opplever å bli mer reflekterte og konsentrerte. Mange jeg kjenner fra min tid som student leste og tok eksamen etter en joint. Fordi de presterte langt bedre. Det er nok individuelt selvsagt.

 

Og MinguPingu omtaler noe som så ofte kan og vil forekomme i edru tilstand, enten ved at folk blir litt høye på pæra eller få bedre selvtillit. Cannabis kan faktisk gjøre at folk blir mer usikre og mer tilbakeholden (les: mer bevisst over valg). Det er ikke enten eller, så la oss slå fra oss denne vrangforestillingen en gang for alle!

 

Alkohol er enkelt og greit hemmende, det påvirker i stor grad bevisstheten og dømmekraften.

 

Cannabis derimot gjør deg ofte istand til å tenke veldig intelligente tanker. Og du kan oppleve å løse store problemer og tenke veldig rasjonelt.

 

Og den som omtaler cannabis som "hasj" viser i de fleste fall at den ikke vet hva de snakker om. Hasj er et produkt av cannabis, et uttrykk og kalle navn i dagligtale. Det skaper også verre reaskjoner enn cannabis eller marijuana.

 

Man tar heller aldri hensyn til at det er tusenvis av forskjellige arter av cannabis med forskjellige virkemidler (eller rettere sagt, forskjellig innhold og forhold mellom fisse).

 

 

Noe som også er veldig interessant er at du kan styre rusen helt selv. Når du innser dette så oppfører du deg mer som du ville gjort i edru tilstand. Faktumet er at rusmidler gjør at folk tror de har en unskyldning til å oppføre seg annerledes. I mange tilfeller vil jo dette stemme, spesielt når de tror de blir kastet inn i en drømmeverden (da snakker jeg ikke nødvendigvis om cannabis).

 

Det er derfor informasjon er så viktig, fordi når folk spekulerer selv så ser vi jo hvordan det går. Myter og påstander i øst og vest.

 

 

Den største bullshiten som blir servert her er den påstanden om at man blir trøtte og sløve. Igjen, nok et tegn på at du ikke vet hva du snakker om (MinguPingu). Cannabis KAN ha slike virknigner, men det har alt å si på den cannabinoid-balansen og innholdet av f.eks. CBD, THC og CBN. Det varierer fra type plante og gener. Det varierer også på dyrkemåte og lagring. Etter tid vil plantematerialet oksideres og THC vil gå over til CBN (det er nedbrytningsmaterialet av THC). Dette vil gi gjøre deg mer trøtt. Man kan lage sovemedisin av cannabis, men man kan også lage cannabis som gjør at du blir våken og energisk og har vanskelig for å sove.

 

 

Det du beskriver som skader dømmekraft og handlekraft er heller alkohol. Man kan enkelt sett si at man blir dum av alkohol men intelligent av cannabis, hvis man velger å bruke potensialet. Vi forventer jo ikke at man skal tenke intelligente tanker. Det blir som i edru tilstand der man kan bestemme om vi vil være smarte eller dumme, teite eller seriøse.

 

Så klart, cannabis kan også påvirke noen til å bli mindre bevisste ting visse ting, men hva forventer du? Det er noe som skaper rus, en interessant rus sådan. Ved større mengder cannabis vil du ofte være i dine egne tanker og det vil gjerne føles som du er i en boble. Det er ikke nødvendigvis slik heller, fordi som sagt du styrer rusen, rusen styrer ikke deg. Men du er i mye større grad koblet til det emosjonelle og tankevirksomhet vil forsterkes. Du vil kunne tenke veldig intelligente ting. Men det er ikke det vanlige brukere søker, de ønsker å ha det morro, le og gjøre teite ting. Hvordan er dette annerledes fra folk generelt sett?

 

Man må bare understreke igjen at dette er avhengig av type cannabis som det finnes tusenvis forskjellige av (rettere sagt varianter). Dette ganges også med personlighet, humør, forventninger og kunnskap. Og legger du det sammen får du resultatet.

 

 

Det vi trenger er informasjon, det har vi ikke. Folk vet ikke en dritt, de blir bare matet med idiotpåstander og myter. Dermed går alle til sitt første møte med rus uten å vite noenting om det, enten det er alkohol, cannabis eller LSD. De kan bli møtt med det uventede, de vet ikke hva de går til og de vet ikke hva de skal gjøre om noe dårlig skjer.

 

Og hvem har sagt at rus er trygt i enhver situasjon? De som har peiling vil alltid oppfordre om å gjøre sånt i en trygg setting! Det innebærer å ikke kjøre bil, ikke ta cannabis i skremmende miljøer fordi dine emosjoner vil forsterkes og føles/forstås i en mye større grad. Det innebærer å ikke bruke farlig maskineri, ikke klatre i farlige høyder etc. Sunn fornuft...

 

Alikevel, til tross for at millioner bruker cannabis, mange hver dag så er alkohol fortsatt kongen av dødsfall. Hvorfor? Fordi du helt klart blir helt amøbe av det. Det hemmer hjerneaktivitet og setter propper i mange reseptorer. Vi mister balansen, evnen til å snakke eller tenke, og til slutt evnen til å være bevisst. Det er gift vi putter i oss, som hindrer normal funksjon. Det har selvsagt alt å si med dose også her, man trenger ikke å være amøbe når man drikker. Men folk har en tendens til å generalisere alt de snakker om. Det finnes liksom ikke flere sider av en sak.

 

Jeg er ikke imot at folk skal drikke, det er deres valg, men det er uhyre viktig å få ut korrekt informasjon (for og imot), og beruse seg selv på en sikker måte. Når alt kommer til alt vil mennesker alltid beruse seg selv. Jeg personlig drikker sjeldent, ene og alene fordi jeg vet at det ikke er bra for deg, og litt fordi jeg har høye standarder til sunt kosthold og livstil. Men tilbake til cannabis:

 

 

Et veldig interessant fenomen er "bad trip" der du opplever paranoia, redsel, angst etc. Det kan gjerne høres ut som om du mister vettet, og det kan gjerne føles sånn ut også FORDI man ikke fikk noen informasjon om det på forhånd. Men dette er emosjoner man besitter som edru, det er ting man graver ned til vanlig, eller ting man benekter. Det kan også være emosjonelle arr fra fortiden man blir konfrontert med. Men når man tror at det er noe farlig vil man få panikk.

 

For gods sake, i dagens samfunn er det tusenvis av folk som kan få panikk av å gå i butikken, fordi de har sosial angst. De er rett og slett redd for folk. Det finnes også folk som er redd for feite folk. Sprøtt synes du?

 

Det er bare hjernen som har mistolket noe som farlig, vi fungerer slik at vi i ung alder lærer hva som er farlig og ikke.

Endret av AdNauseam
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Det er ikke bare for enkeltpersoner at hasj kan medføre negative bivirkninger, det vil også svekke samfunnet. For allerede sårbare personer og ungdommer er bruk av hasj særlig skadelig. Dette er en stor gruppe som har økt risiko for kronisk sykdom og ikke minst arbeidsuførhet. Det vil resultere i mye lidelse for samfunnet og helsevesenet som vil slite av ”overbelastning” og som må utbetale betydelig flere trygder.

Nå får du slutte. De som får problemer med hasj representerer en klar minoritet av den totale brukermengden. Samnfunnet påføres mindre total lidelse ved kriminalisering, fordi at i tillegg til at omtrent like mange mennesker vil bruke det, straffes også veldig mange uskyldige for en tåpelig krig. Det bør være lov å røyke litt hasj.

 

De som misbruker og er avhengige av stoffet er syke mennesker, og de må ikke straffes, men derimot få muligheten til å bli kvitt abstinensene frivillig.

 

Jeg bryr meg for øvrig ikke så mye om det selges i butikkene eller ikke.

Lenke til kommentar

En annen ting å merke seg er at jeg ikke tror det spiller så stor rolle om de misbruker weed eller alkohol, for de vil mest sannsynlig misbruke hva enn de får tak i for ofte så misbruker man slikt for å døyve en smerte, og da spiller det liten rolle for den som har det vondt om de har en joint eller en sterk drink i hånden. Det å kriminalisere weed er å prøve å skjule symptomene, vi må ta tak i selve lidelsen, og det å avkriminalisere weed så brukere blir tilbudt HJELP istedetfor STRAFF er riktig retning å gå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En annen ting å merke seg er at jeg ikke tror det spiller så stor rolle om de misbruker weed eller alkohol, for de vil mest sannsynlig misbruke hva enn de får tak i

Hvordan definerer vi misbruk? Jeg vil tro man har svært ulike måter og definere hva man mener med misbruk. Er man misbruker om man røyker seg en rev hver kveld når man setter seg ned etter en lang dag? Eller tar seg en drink? Eller tenker man at misbruk henger sammen med problematikk? Tenker man på en alkoholiker, så tenker de fleste på en som er avhengig og har problemer. Det er den tradisjonelle måten å tenke på. Men selv om man er avhengig, så må man ikke ha problemer. Mange har omfattende problemer med alkohol ved kun og drikke en gang i uken, er man da alkoholiker? Om man definerer en alkoholiker med problem, så er svaret ja. Derfor er det viktig at man definerer hva man faktisk mener, noe man ofte ikke gjør når rus diskuteres.

Lenke til kommentar

Jeg mener man er misbruker når bruket går ut over andre ting i livet. Bruket skal ikke styre deg, du skal styre bruket. Når du dropper avtaler, sløver på jobb/skole, driter i det meste så lenge du får deg en ny drink/joint. Å ta seg en joint hver dag blir i mine øyne misbruk, da du mest sannsynlig ikke vil kunne sove den dagen du ikke har tilgang på jointen (avhengighet). Ikke at det er krise, men en natt uten søvn vil definitivt gå ut over dine gjøremål den neste dagen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...