Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan ikke si at jeg syns Narcos var så særlig bra egentlig :shrug:

Greit men ikke særlig mer en det.

Sier meg ganske enig. Serien mangler originalitet. Virkelighetens Escobar var også betydelig mer karismatisk og brutal enn hva han blir fremstilt som i denne serien. Jeg har sett noen dokumentarer og lest litt om Esobar fra før av, så det er ikke så mye nytt for meg rent historiemessig.

Lenke til kommentar

Seriøst? Vi har sett Narcos som gale her. Synes det er utrolig interessant hvordan Escobar og kartellene blir mektige nok til å utfordre den colombianske staten ved å smugle kokain til USA. Sannsynligvis det beste eksemplet på og den verste konsekvensen av USAs forbudslinje.

Historien er MEGET av interesse men ja..de vingler og vangler frem og tilbake og han fremstilles som en..hmm..tja..nesten som en good guy.

De som leter etter han virker totalt uten interesse. 

Lenke til kommentar

Historien er MEGET av interesse men ja..de vingler og vangler frem og tilbake og han fremstilles som en..hmm..tja..nesten som en good guy.

De som leter etter han virker totalt uten interesse. 

 

Men det er da virkelig litt av poenget her. Skillet mellom good og bad her er ikke så stort som de fleste vil anta. Escobars oppgang er jo en direkte konsekvens av USA sin ekstremt feilslåtte politikk. Ironien i at de må bekjempe det de selv har skapt, og fortsatt er med på å skape. Samtidig som det er fullstendig nytteløst.

Escobar er jo i en situasjon der han må være brutal for å overleve og bli værende på toppen. Det er jo liten tvil om at narkotikabransjen er den klart mest lønnsomme måten for folk i et fattig land som Colombia å forsørge seg selv og familien på.

Lenke til kommentar

Riktig som Kammizez, det er feiltolking, mulig amerikanske holdninger at Escobar bare var en ond person.

 

Om man hadde faktisk sett en dokumentar om Pablo Escobar som faktisk går på det private livet hans, og hvordan han var en mann som brydde seg om folk. Joda, han var et monster og en drapsmann, men Escobar brydde seg om folkene nær han. Han var en familiemann og en politiker. Hvis du hører på opptakene som er der ute et sted, av samtalen(e) mellom han og hans sønn så ville du forstå at den mannen hadde flere sider enn den erketypiske skurken. Faktisk var det på grunn av at Escobar ville snakke med familien sin at ble sport opp og drept til slutt.

 

Narcos unngår det et par dokumentarer om han gjør. Å unngå å snakke om hvordan menneske han var utenfor den gale mannen som selv drepte, og var ansvarlig for mange mange tusen mennesker.Men selvfølgelig, er man oppvokst med Hollywood-skurker så er man kanskje litt vandt med bare en side av en ond person.

 

Litt som The Wire digger jeg at Narcos ikke helt-maler den amerikanske siden. Hadde serien vært på andre steder enn HBO, Netflix, Starz eller noe sånt så ville det vært hvite helter som reddet dagen og alle skurkene ble tatt. Det hadde vært jævla uengasjerende. 

 

 

Når jeg tenker på det, som Uproxx påpekte så er Pablo Escobar som om Stringer Bell og Avon Barksdale skulle vært kombinert.

 

Interessert i å jobbe med andre.

 

 

Ambisiøs

 

 

Stringer Bell er ingen uten Avon. I likhet med hva Pablo var med en karakter nær han i sesong 1 av Narcos.

 

Pablo tror på hva som er hans rett

 

 

Lik hva du vil. Men Narcos viser flere sider av Escobar fordi det er slik man burde få fram skurker, noe mer enn erketypiske Hollywood-skurken som bare vil drepe alt og alle, som hver eneste superhelt-film eller noe sånt. 

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Ikke bare det, men serien viser hvordan Colombia som stat blir ødelagt av at USA forbruker enorme mengder kokain samtidig som de insisterer på en hyklersk forbundslinje som bare driver prisene opp. Destabiliseringen er en direkte konsekvens av at USAs narkotikapolitikk gjør kartellene så rike at de kan utfordre staten militært, med alle de lidelser det medfører for befolkningen. Det synes jeg kommer veldig bra frem i serien.

 

Jeg ser ikke på Escobar som en skurk overhodet, eller i det minste ikke i utgangspunktet. Han bare selger et rusmiddel som tilfeldigvis er et av de rusmidlene man har bestemt seg for å forby. Hadde Escobar drevet vingård eller tobakksplantasje ville han bare vært en hvilken som helst forretningsmann, men heller ikke så rik.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

You're The Worst, Survivor's Remorse og Review.

Sesong 2 av Fargo kommer snart. Red Oaks får premiere snart. 

 

 

Apropos kommende serier, jeg ser at Limitless og Minority Report har premiere neste uke. Yay or nay? Lenge siden jeg har fulgt en serie fra uke til uke nå. Må finne meg en nå i høst. Husker gode gamle tida med blant annet Prison Break og Lost 

 

Limitless var ok, hvis du likte filmen til en grad. Liker gjesterollen til Bradley Cooper, som er hovedkarakteren fra filmen. Men generelt ikke så bra at det er noe å skryte av. 

 

Minority Report-piloten var whack shit. Hører ikke bra ting om episode 2 heller.

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...