Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Legg inn kjøp med limit, så spiller det ingen rolle. Du ønsker selvsagt å betale så lite som mulig for aksjene dine, da byr du ikke det selger ønsker...

Kjøp med limit, mener du da "kjøp bare hvis kursen er.."? Bruker Plus500 appen.

Jeg kan vel ikke by mindre enn det selger ønsker? Den har jo bare en kjøpspris?

Lenke til kommentar

Tjente et par hundre kr 2-3 ganger på rad på Tomra i ferien.

Den siste gikk ikke så jeg gikk ut med et par hundre kr i tap :p

Uansett artig å treffe så det går i + syns jeg uansett hvor lite det blir å tjene..eller jeg satser på minimum 250kr.

 

Jeg "skifta" nå fra tomra til jinhui shipping og den gikk 0,1% opp. Gikk inn rett under 13 og den skal ifølge teknisk analyse ha motstand på 18kr. Typisk min uflaks så skal den vel stoppe på 13 siden den har gått ganske mye opp i det siste. :) Hvis den ikke begynner å gå videre så skifter jeg igjen så fort som mulig med så lite som mulig i tap. Til slutt er målet å treffe den som går mange %(enda ikke klart det).

Lenke til kommentar

Kan vertfall fortelle at det ikke er smart å endre strategi midt i prosessen. Kjøpte norse energy for noen uker siden. planen var å selge neste dag da jeg så at aksjen holdt seg stabilt innenfor et topp og bunnpunkt. Fikk plukket den opp på bunnpunktet og neste morgen smalt den opp 22%. Ble litt for selvsikker og lot den stå i håp om enda bedre avkastning og har den enda den dag i dag og har tapt ca 30% nå. Min verste avgjørelse noen sinne. Nå går jeg for alt eller ingenting. enten fyker den rett opp etterhvert, ellers er det konkurs regner jeg med. får krysse fingrene.

Endret av tilttt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, limit betyr "kjøp/selg bare om kursen er".

 

Du kan fint legge inn en lavere limit enn kursen i sanntid - kursen svinger jo litt i løpet av dagen, så om du ikke er redd for at kursen skal løpe fra deg er det bare å legge inn en lavere limit.

Åja den er grei!

Takk dere 2 :)

 

 

Jeg har ikke så mye cash akkurat nå, så vurderte å kjøpe aksjer i REC. Hva tenker dere om det?

 

Tenker kanskje det blir litt vanskeligere å følge med siden det ikke akkurat er noen børsnyheter på e24.no/lignende om de.

Endret av Lami
Lenke til kommentar

Kan vertfall fortelle at det ikke er smart å endre strategi midt i prosessen. Kjøpte norse energy for noen uker siden. planen var å selge neste dag da jeg så at aksjen holdt seg stabilt innenfor et topp og bunnpunkt. Fikk plukket den opp på bunnpunktet og neste morgen smalt den opp 22%. Ble litt for selvsikker og lot den stå i håp om enda bedre avkastning og har den enda den dag i dag og har tapt ca 30% nå. Min verste avgjørelse noen sinne. Nå går jeg for alt eller ingenting. enten fyker den rett opp etterhvert, ellers er det konkurs regner jeg med. får krysse fingrene.

Du er nok ikke alene om å sitte med røde tall i NEC, Jeg vil anta at du ikke har puttet alt gullet i denne high risk cowboyen?

Mange hadde nok håpet på bedre nyheter enn det som ble lagt frem i Q2 rapporten sist fredag. Det er flere som har litt tro igjen på selskapet, det tilføres stadig kapital gjennom konvertible lån. Men det utstedes da også nye aksjer til en kurs som ligger langt under siste omsatte kurs på børsen.

Det som kan trigge NEC i positiv retning er om det gis tillatelse til å utvinne gass gjennom fracking. Myndighetene i delstaten New York har innført forbud mot denne utvinnings metoden. Sist da NEC gikk opp fra dagens nivå var da det ble kjent at NEC var gitt forlenget konkursbeskyttelse. Den dagen var den på det meste opp 90% (0,27kr) Det valr bare så synd var at samme dag da dette skjedde, ble det offentliggjort en rapport fra en kredibel kilde som hevder at fracking ikke er miljøskadelig på den måten som motstanderne av utvinnings metoden hevder. Rapporten fikk derfor svært liten omtale.Fracking blir brukt mange andre steder i verden. Men man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at det er en brutal måte ovenfor naturen å utvinne olje og gass på. En annen trigger kan være at NEC mottar et bedre bud på 363 eiendelene. Noe mange hadde håpet på at skulle komme innen fristen som var satt til 23.08.13.

Dersom 363 eiendelene blir solgt tror jeg det er game over for NEC da vil jeg tro at det lønner seg å komme seg ut relativt raskt etter at nyheten(e) blir offentliggjort.

Dersom du ikke har et stort beløp investert kan det lønne seg å snitte ned til nivået NEC omsettes på i dag og komme seg ut samme dag. Eller være en ekte cowboy å håpe at det kommer gode nyheter innen relativt kort tid. Men vær klar over at selskapets konkurs beskyttelse i denne omgang utløper 22.10.2013. Det er også en relativ fare for konkurs, men de største eierene er nå ned så mye at de vil prøve alt for å redde det de har investert i selskapet. Aksjen var mye omtalt i mediene da den i begynnelsen av 2013 var opp over 800% men som med mye annet i markedet er detter high risk gambling.

Hvis du er en optimist og har noen kr til overs bør du titte nærmere på IOX,(Inter Oil)

Dersom de får en forlengelse til virksomheten sin i Peru har denne myggen potensialet til å gå til mangedoblet nivå fra dagens kurs. Jeg er sterk i troen å håper på det. En av lederene i selskapet lastet opp på fredag, og som du kan se fra handels slutt fredag var den opp litt over 10% ?

Endret av Sempre esperança
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har et kort spørsmål vedrørende situasjonen i Syria. Obama har bestemt seg for å gjennomføre angrepet. Oljeprisen vil nok få et hopp fremover, men i media er det mye snakk om at dette hoppet kun er kortvarig. Hva ligger i ordet kortvarig - et par dager, uker eller måneder? Og vil prisen mest sannsynlig falle tilbake til nivået den er på i dag, eller vil den slå seg til ro på et nivå høyere eller lavere enn i dag? Hva er deres prognoser?

Lenke til kommentar

Så da vil det være lurt å kjøpe olje nå da?

Etter hva jeg har lest meg opp til vil oljeprisen stige høyt hvis det gåes til angrep.

Den vil nok få et raskt hopp i starten av uken. Spørsmålet er om angrepene vil spre seg mot Irak. Dette er avgjørene for om oppturen fortsetter eller ikke. Enkelte har spådd at den vil gå opp mot 120-125, mens andre tipper 150. Obama har heller ikke avklart når angrepet vil starte, så ingenting er 100 % sikkert. Men uttalelsene fra Obama i seg selv vil nok gi et hopp. Jeg setter pengene mine på olje for øyeblikket, så følger jeg spent med på utviklingen.

 

Er ganske ny når det kommer til investeringer, så jeg har ikke stor erfaring med hvordan markedet reagerer. Oppturen nå i starten vil kun baseres på frykt og spekulasjoner. Lurer derfor på om noen med litt mer erfaring med markedets reaksjon kan fortelle om hvor lenge de tror denne oppturen basert på ren spekulasjon vil fortsette?

Endret av ggree
Lenke til kommentar

Noen som kan si meg litt om price/earning og pris/bok, jeg vet at det handler om timing ved kjøp og salg av aksjer. Og at p/e er for mere kortsiktige kjøp og pris/bok er opp til ca 12 måneder fram i tid. Men vil høre litt hva dere mener om når timingen bør være. Jeg er mest opptatt av p/e siden jeg tenker kortsiktig, og disse tallene står på e24 så det er lett å følge med på.vurderer å sette inn noe cash i oljeselskap i morgen, regner med at resten av børsen faller? Iox er muligens et godt alternativ med tanke på framtidsutsiktene deres som sempre esperanca påpekte. Men er usikker om hvordan disse er priset.

Hvilke tall er det som sier om hvordan selskapet er priset, vet at det er noe.

Beklager for veldig uryddig innlegg, så på tv samtidlig er ingen multitasker.

Lenke til kommentar

Du snakker om fundamentalanalyse. Du nevner her noen av de vanligste, men en fundamentalanalyse kan bestå av mange fler forholdstall beregnet ut i fra selskapets regnskap og markedsverdi. I tillegg må du gå ut i fra at markedet priser etter fundament og ikke manipulasjon eller luft - da blir ikke analysen mye verdt. Handler du i aksjer med høyt volum eller velger å sitte langsiktig begrenser du risikoen for dette.

 

De vanligste målene:

EK/aksje - viser egenkapitalen per aksje. Kan yttligere deles opp i andre varianter, eks. kasse+fordringer/aksje for å se hva de mest likvide omløpsmidlene per aksje ligger på. Er EK/aksje mer enn aksjepris er selskapet markedspriset til under egenkapitalen og eventuell fremtidig inntekt er "gratis".

Pris/bok - en slags videreføring av ovennevnte. Viser hvor mye du betaler per bokførte egenkapitalkrone. En pris/bok under 1 gir deg en større eierandel på egenkapitalen enn du betaler for og eventuell fremtidig inntekt er igjen gratis.

P/E - viser markedsverdi delt på årsresultat - hvor mye penger legger selskaper på seg i forhold til markedsverdien. Tallet du kommer frem til må sees i sammenheng med foventninger og nyheter, men om et selskap har en P/E på >20 bør det foreligge store forandringer til neste resultatfremlegg for å forsvare prisen.

P/S - viser markedsverdi delt på inntekter. Hvor mye penger kommer inn i forhold til markedsverdien. Personlig ser jeg ikke helt verdien av denne, med mindre den brukes for å avdekke forskjeller mellom selskaper i samme bransje og så gå videre inn for å finne ut hvorfor.

 

Flere kan med også med hell suppleres med standard rentabilitetsanalyser for å se hvor effektivt selskaper forvalter kapitalen, men du er avhengig av å kunne trekke tråder mellom forholdstallene du kommer frem til og helst danne deg et bilde markedssituasjonen i bransjen selskapet opererer i, samt følge med på nyheter som vil eller kan forandre utgangspunktet helt. Lek deg litt i excel og plott inn litt tall, så lærer du etterhvert mye.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...