Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Billy Bob

Anbefalte innlegg

Jeg mener at det var en samletråd for aksjer for en stund siden. Denne kan jeg ikke finne, selv ved søk, så da håper jeg det går greit at en ny startes, om ikke må den gjerne stenges.

 

Har nettopp registrert meg hos Nordnet, og spyttet inn ca 1/3 av sparepengene mine. Jeg har ingen efaring fra aksjer eller lignende, det nærmeste må være poker. :p

 

Uansett, ved hjelp av en bekjent og min egen stahet, har jeg gjort disse kjøpene idag:

 

NORD - 1000stk - 9,50

GGS - 2000stk - 3,70

 

Jeg har ikke peiling, så derfor denne tråd der jeg håper folk kan komme med innspill og gjerne fortelle om deres kjøp og salg.

 

Om noen skulle føle for litt kritikk, skylder jeg på den lille gambleren i meg; jeg har trukket et lodd, så får vi se.

 

Rune

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Annonse

Kjekk tråd. Nå kommer den i mine innlegg.

 

Har følgende kjøp i år.

400 aksjer i statoil. Inngang 155kr. (5 januar).

600 aksjer i statoil. Inngang 152,25kr. (9 januar).

 

Jeg har ikke noe erfaring i aksjemarkede. Leser DN og Finansavisen hver dag for å føle meg litt oppdatert. Tror oljeprisen skal opp, vi er jo altfor langt nede nå. håpe, håpe ;)

 

Sitter å snuser litt på å kjøpe i opera. Har troen på at de vil gjøre det bra fremmover.

Endret av EskimoBob
Lenke til kommentar

Det kan ha kommet inn kjøpsordre som var høyere enn den du hadde sett, mens du la inn ordren. En gang la jeg inn en salgsordre, og i mellomtiden var det kommet inn en kjøpsordre til en høyere pris enn jeg la inn som salgspris på Netfonds, og da fikk jeg den høyere prisen. Er veldig godt fornøyd med at ikke Netfonds snyltet på floaten i den situasjonen, slik jeg har vært ute for at meglere har gjort. De tar aksjene fra meg til salgsprisen jeg la inn, men selger dem til den høyere prisen, og tar mellomlegget selv. De som gjorde det har forøvrig lagt ned nå, det er noen år siden, og jeg husker ikke navnet en gang, men jeg tapte rundt 20 000.

Lenke til kommentar

Å sitte long i en aksje vil si at du sitter på den en stund og tror den vil stige. På de 400kr du har tjent, har du regnet med kurtasje ved kjøp/salg og 28% skatt? Husk at pengene ikke er tjent før de står på konto. Akkuratt dette er skummelt, alltid kjekt å se at en har 3000-4000kr i fortjeneste for så å logge seg inn dagen etterpå og se at du er i minus :)

 

Edit: når du sjekker kursen, bruker du da gratismetoden (som ligger på f.eks oslobørs.no, dn.no etc) eller har betaler du ekstra for sanntidskurser?

 

Kurt M: Oljeprisen skal OPP, det er vel 90% sikkert. (Tenker da iløpet av et par mnd tid).

 

Edit 2: Rettet opp en setning som var dårlig skrevet.

Endret av EskimoBob
Lenke til kommentar

:blush: Nei, jeg har vel ikke det. Men slik jeg har forstått det, er kurtasjen på salg/kjøp hos Nordnet 9,- de første x antall transaksjonene.

 

Seff, jeg er innstilt på at det kan fort snu. Spiller poker til vanlig, så dette blir ikke noe nytt.

 

Jeg sjekker kursene på wap.dn.no, bors24 og nordnet.no. Er det noen steder en betaler for å få vite kurser?

Lenke til kommentar
Hva er ulempen med å ha informasjonen 15 min for sent?

 

Ta det med Funcom altså, når jeg så at den lå på 22.50, vil altså si at realtidskursen kunne egentlig vært høyere, men jeg hadde en 15 min forsinket informasjon?

7710477[/snapback]

 

å sitte Long er det som vanligvis gjør når vi kjøper aksjer. Da kjøper vi en aksje og håper at den stiger i verdi. jeg er ikke helt sikker, men jeg tror tiden man sitter på aksjen er irrelevant. Det motsatte av Long er Short. Da låner man en aksje, og håper at den synker i verdi, for så å selge den tilbake.

 

De fleste som investere bør egentlig vurdere om de beste kanskje er å sette pengene sine i et index fond, slik at man får markedsavkastningen. Det å gjøre det bra i aksjemarkedet er ikke så lett som mange tror. Markedseffisiens anyone...

Lenke til kommentar

jeg sitter på 5000 kroner, er det noe poeng i å gå inn med så lite penger? Kurtasje er på 95kroner gjennom Sparebanken vest, så jeg taper 2% av pengene mine bare på å gå inn.

 

Jeg tenkte å satse på noe innenfor off-shore eller IT, men jeg har ikke egentlig analysert markedet så veldig godt. Jeg har bare ikke fulgt noe særlig med det siste året, da jeg ikke har hatt noe særlig med penger.

 

Jeg er student, men tenkte å gå inn i en jobb når ved semesterstart, og kanskje kaste inn opp mot 50 000 kroner til sommerferien.

 

Skal jeg vente, eller skal jeg bare hoppe i det?

Lenke til kommentar

Jeg ville valgt å hoppe i det. Er selv i samme situasjon og tenker at det sikkert er lurt å begynne smått og få erfaring.

 

5000 kroner kan man jo få til å stige mer en 2%. Hvis du ikke er en skikkelig gambler er det jo heller ikke lurt å gå inn med noe særlig mer i ett selskap når man må tenke på at man kan gå i tap.

Lenke til kommentar
Jeg ville valgt å hoppe i det. Er selv i samme situasjon og tenker at det sikkert er lurt å begynne smått og få erfaring.

 

5000 kroner kan man jo få til å stige mer en 2%. Hvis du ikke er en skikkelig gambler er det jo heller ikke lurt å gå inn med noe særlig mer i ett selskap når man må tenke på at man kan gå i tap.

7721371[/snapback]

 

Flott, da skal jeg sette meg litt mer inn i det, og så håper jeg at jeg får gjort min første aksjehandel innen månedskifte.

 

Siden dette er Den Store Aksjetråden, så hadde det vært fint hvis noen kunne gi litt tips om hvilke markedsdeler som er i siget for tiden. Hva som er mest stabilt, hvor det ligger potensielt mest penger, etc.

 

Bare generelt, hvor ville dere vært mest oppmerksom hvis dere skulle ha gjort daytrading med potensielt stort tap/vinn. Er IT på vei opp i dagen igjen, eller er den bølgen over før den fikk startet igjen?

 

Mvh.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...