Jump to content

Wisd0m

Medlemmer
 • Content Count

  2887
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

666 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Spiller ingen rolle hva det står på kortet. Mastercard er mastercard. Blir litt sånn som når jeg skulle prøve å dra Shell MC kortet på en bensinstasjon i Kroatia forrige år. Mannen bak kassen sa da "no shell" litt småhissig. Han viste tydeligvis ikke at kortet bare var et vanlig Mastercard. Hadde heldigvis med et gullkort fra Danske Bank som han ble mer fornøyd med 😂
 2. Mye rart kan skje når en gjeng småaksjonærer får bestemme kursen 😆
 3. Angående siste punkt så kan det nok bedre seg, men husk at arbeidsinnvandrere bryr seg om lønnen i euro. Så da spørs det om vi ikke må lønne de bedre enn hva vi har gjort tidligere (i NOK). Vi så samme problemet etter oljesmellen i 2014 som ga en kraftig kronesvekkelse, som medførte at mange utlendinger ikke ønsket å jobbe i Norge da lønnen ble for lav i euro.
 4. Nei, de jeg kjenner tar imot den hjelpen de har betalt for. Det skulle bare mangle at staten må betale i Norge med det skattetrykket spesielt høyt lønnede har vært utsatt for.
 5. Italia sies å være landet som er ille rammet av corona. Såvidt kan jeg se at det er 32330 døde. Ok, det er mange, men folk dør og blir født hver dag og vi har alle en begrenset periode her på denne planeten. Kanskje litt kynisk sagt, men sånn er det. Litt nøyere sjekk så ser vi at Italia har ca. 55 millioner innbyggere. Altså har det dødd 0,058 % av de totale innbyggertallet, og det virker som om nærmest alle fikk korona i Italia. Skulle vi fått en like ille tilstand av korona i Norge ville vi fått 3190 døde. Med tanke på at vi nå setter hele Norge utenfor sitt normale liv tar vi hver måned 5500 "liv". Jeg teller iallfall ikke mitt nåværende liv som spesielt givende, på linje med gamlehjemmet. Med de økonomiske konsekvensene dette også før så spørs det om vi ikke snakker om 10-gangeren verre enn om vi bare lot korona herje fritt og kjørte mot immunitet. Men selvfølgelig, et liv er uvurderlig i disse tider. Hvor har jeg bommet? Det vi driver med nå virker ikke spesielt logisk. Edit: Og hvert år dør det vel omlag 2000 av influensa. Korona virker ikke som veldig farlig spør du meg. Og verre blir det om vi regner om til leveår.
 6. De økonomiske vinnerne av krisen blir de med stabil jobb og høye lån, også helst i kombinasjon med stort drivstofforbruk. Jeg tipper derfor at bøndene blir de største vinnerne. De har fått svekket konkurranse (kronekursen), lavere lånekostnader på traktorer o.l, og drivstoffkostnadene har gått rett ned. I tillegg så har de fått et oppgjør som ikke er et nulloppgjør, slik jeg regner med at mange av oss andre må ta til takke med. Offentlig ansatte er nok også vinnere.
 7. Enig. Det er skuffende å se at time-of-use, som faktisk er problemet og enklest er tatt ut. Hvorfor skal noen begrense elbilladingen sin midt på natta? Mens de rundt klokken 16-17 fint kan holde jevn effekt så lenge den ikke blir dimensjonerende. Håpløst.
 8. "Center of Automotive Management". Kjapt søk gir adresse: Tyskland. Hadde denne vært seriøs kunne de satt VW på ca. samme nivå eller litt under Tesla i 2013/2014. Altså i tiden Model S ble lansert. Edit: Og jeg ville nok satt Hyundai lengre opp. Bilene deres er billige og effektive. Kanskje totalt på nivå eller over VW
 9. Wisd0m

  Siv.ing petroleum.

  Noe å tenke på. Hvordan ser du for deg livet når du går ut og er ferdig som 25-åring? (Antar du er ung). Med stor sannsynlighet så ønsker du nok å havne i oljebransjen? Flere som har jobbet i oljebransjen har siden forrige krise (2014) blitt sagt opp flere ganger og har slitt med å ha en pålitelig inntekt. Og da snakker jeg ikke bare om petroleumsingeniører, men alle som jobber mot oljeindustrien, spesielt unge hos leverandørene. Personlig så vil jeg heller ha en stabil inntekt slik at jeg har mulighet til å eie eget hus (boliglån) og bil, slikt har dessverre vært vanskelig for mange innen denne næringa de siste årene. Jeg hadde funnet meg noe annet enn olje å drive på med, det er rett og slett for ustabilt.
 10. Kjernekraft har den lavest dødsraten av alle energikilder. Så ille er det absolutt ikke. https://www.statista.com/statistics/494425/death-rate-worldwide-by-energy-source/
 11. Hvorfor Tangen gidder dette kan man lure på. Først å dra med seg en formue på 7-10 milliarder hjem til Norge utløser formuesskatt som antagelig er 10 gangeren lønnen han får i Oljefondet. I tillegg stresset med å komme på Debatten med alskens spørsmål fra folk uten forståelse på hvordan finans har blitt drevet. En ting er iallfall sikkert. Dette er ikke finansielt motivert.
 12. Wisd0m

  Bygge NAS?

  Regnet på strømkostnadene? 50W*8760h/år*5år = 2190 kWh. Anslagsvis 2000 kroner. Kanskje lager du et system som bruker litt mindre osv. Så las oss runde helt ned til 1500 kroner, men ikke overse denne kostnaden.
 13. Håper du fikk med deg tilbudet til 5999 hos Power? https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc/baerbar-pc/huawei-matebook-d-14-laptop/p-1056617/ Bruk evt. angrerett
 14. Husk også at man ved å bygge selv kan kjøpe Windows-lisens som er flyttbar, slik at man unngår å stå der med en lisens som ikke fungerer hvis for mye blir byttet ut (les: alt). Ellers er det jo gjenbruk av deler. Pass på at du skaffer et godt kabinett, spesielt om du kjøper ferdigbygd. PSU gå en god del år (min forrige var 10 år+) og kabinettet er også 10 år. Minne og SSD kan en også ta med videre hvis en ikke er for kravstor. Du kan også bygge med brukte deler, der kan det være endel å spare. Jeg bygde denne selv nylig: - AMD 2600 - 1500 kroner - MSI B450 Mortar - 1100 kroner - 16 GB RAM 3000 Mhz - 900 kroner - Brukt RX570 4gb - 700 kroner - EVGA 650 W - ~1000 kroner - SSD - Gjenbruk - Kabinett - Gjenbruk - Wifi - Gjenbruk Sum: ca. 5500 kroner inkl frakt. Det som virker åpenbart mot når jeg bygde for noen år siden er at grafikkortet står for en veldig stor kostnad. Har en begrenset budsjett bør det kanskje vurderes å kjøpe brukt da det er mest å hente der.
 15. En ting som kan nevnes siden testen er at Jula har kommet med veldig billige muttertrekker på batteri. Den er også på tilbud til 599, så enda billigere enn resten. Har ikke prøvd den selv, men ser ut til at mange er fornøyd.
×
×
 • Create New...