Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hva er en bra kropp?


Notatblokk

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-Axby2kEH

cofidis, det hadde jo vært veldig enkelt om manglende menstruasjon bare betydde at man ikke fikk barn (som de "feite" kunne ta seg av) men også at de blir beinskjøre. Det er jo ikke spesielt kult akkurat. Eller er det kanskje et lite offer for muligheten for å veie 40 kilo?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har helt rett smårips. Og jeg tror ikke at noen gutter i denne tråden ville hatt noen jenter som spøy for å bli tynnere. å spy for å slanke seg er ikke sunt.

 

Og det er heller ikke slik det er meningen det skal være. I tillegg så mener jeg at disse jentene som får anoreksia på grunn av inntrykk fra resten av verden har misforstått en del.

 

Bilder og tekster som henger rundt sier ikke at du ikke skal spise og spy opp det du har spist for å få en bra kropp. Bildene viser heller ikke kropper som har gjort det.

 

Det jeg tolker av det jeg leser og ser er at vi skal spise sunt, og sørge for å holde oss i form ved fysisk aktivitet.

 

edit: mente det forrige innlegget ikke det rett over :)

Endret av glx-rider
Lenke til kommentar

Benskjørhet og andre psykdommer er et faremoment ja, og det er nok de fleste klar over også. Risiko for å oppnå et mål er ikke noe nytt her i livet, og er noe kanskje flere burde lære av. Jeg er helt klar over at det er mange som går for langt og har problemer, f.eks begynner å kaste opp maten osv, ref. utvikl. til bul/ana, men dette gjelder alikevel bare en liten andel (nettopp de som overdriver).

 

Man er ikke nødt for å utvikle bul/ana selv om man klarer å få ribbs/kinn/hofteben som vises. :o

Lenke til kommentar

De står i fare for........ på lik linje med millioner av andre i verden som står i fare for..å pådra seg hjerte og karrsykdommer på grunn av truende overvekt m.m.

 

Hadde flere hatt litt av instillingen chiqsa i første post har, hadde kanskje ikke overvekt vært #1 helseproblem. :D

Endret av CofidiS
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Jeg lurer på om jeg leste et sted at overvekt hadde gått forbi underernæring som helseproblem, men jeg husker ikke kilden i farten. Det er ikke sånn at det blir greit å være anorektiker fordi man har mye feite folk i verden. Sykelig er sykelig uansett hvilken form det tar. Det er ganske god klaring mellom å være anorektisk og det å være overvektig, og hadde vel egentlig vært ideelt om folk innstilte seg på dette :)

 

Veldig enig med Mushi angående en del av uttalelsene i tråden. Anoreksi er en veldig skummel sykdom som rammer den som er syk veldig veldig hardt. Den bør ikke bagatelliseres som noe "målrettede jenter" gjør. Dersom man klarer å få sykdommen under kontroll skal det gjerne svært lite til før det går utfor igjen. Slike holdninger hjelper ikke.

Endret av Slettet-Axby2kEH
Lenke til kommentar

Tenk å klemme på dama, men så være redd for at du ikke klemmer henne i stykker når du kjenner beina hennes gnage seg inn mot deg :no:

 

Si hva du vil CofidiS men at dama ser ut som et beinrangel vitner ikke akkurat om noen sterk og heldig personlighet i mine øyne. Og nå er jo personligheten ofte minst like viktig.

 

Helt klart det er ikke bra å gå for langt den andre veien heller, men jeg vil påstå at en som er 20 kg for tynn normalt sett ser verre ut en en som er 20kg for tung.

 

Når vi øker verdiene blir jo de tunge også "mindre finere" med eksponentiel fart, men man kan jo ikke sammenligne de med den andre enden av skalen da undervekt oftes begrenser seg selv mye tidligere enn hva overvekt gjør. Er ikke så lett å nå (-) kiloene vet du, om du nå ikke har funnet en eller annen form for antimaterie, med negativ masse :p

Lenke til kommentar

Psykisk lidelse etc. = folk som går for langt og blir anorektiker.

Går man ikke så langt er det vel ikke noe galt?!

Det er desverre synd at noen utvikler bul/ana, men de sterkeste klarer helt fint og kontrollere seg og vet hvor langt de kan gå.

Så lenge man er målrettet, UTEN å krysse de grensene der man utvikler ana, slik de aller fleste faktisk er, vil jeg ikke på langt nær kalle det en psykisk lidelse/sykdom.

 

Det er pga. folk med dine meninger at folk for spiseforstyrrelser og dårlig forbilde. Håper ikke du går rundt og slenger disse meningene i trynet til alle normalvektige uten synlige ribbein og 30 cm klaring mellom beina.

Ja, er sikkert mye pga. sånne som meg, men jeg kan jo heller ikke si "flere feite mennsker, stå på! flott flott" fordi jeg skal være så politisk korrekt slik at en og annen jente kanskje ikke overdriver. I og med at disse jentene faktisk tar mitt 'syn' på 'alvor' og prøver og innrette seg deretter, sier det kanskje mer om viljestyrken til disse enn andre feite berter. Det er lettere å gi f enn å gå hardt inn for noe.

Og man behøver ikke ha spiseforstyrelser/bul/ana fordi man har synlige ribbs og pizzaskjærere til ben. :)

Lenke til kommentar

Det er ikke sunt å være målrettet på den måten du beskriver, CofidiS..

 

Drinking ice-cold water makes your body burn calories, because your body has to work to raise the temperature of the water to your body temperature.

Drinking an 8-ounce cup of ice-cold water burns 8 calories.

Drinking 8 glasses of iced water a day at 8 calories each = 64 calories burned per day.

Over a year, 64 calories burned per day equals 2.9 kilograms of lost fat.

I know it's not much - but considering that you don't have to do a thing -it's pretty cool!!

 

55636_bvbvcbvc_122_486lo.jpg

 

Vil du ha en slik jente må du være forberedt på en del ting.

- Hun kommer aldri til å spise sammen med deg

- Det eneste hun tenker på dagen lang er hvordan hun skal forbrenne mest mulig kalorier og hvordan hun kan spise mindre

- Hun kommer til å av og til faste en uke i slengen

 

Selvfølgelig trenger ikke alle tynne jenter være syke, og det er jeg enig i. To av venninne mine er veldig tynne uten at de har gjort noe som helst for det (men trives de med å være så tynne? Nei).

Det er noe mange i Norge som sikkert kunne ha godt av å trene litt, inkludert meg selv (bare for å holde fasongen), men for dere gutters skyld, eller fordi de selv syns at de blir mye finere av å gå ned 5 kg?

Lenke til kommentar
Anoreksi kan da hvem som helst få? Trenger ikke være en psykisk lidelser som "ligger" i hjernen din fra før av.

7684221[/snapback]

Både unipolare depresjoner og spiseforstyrrelser kan man være predisponert for. En person som er genetisk predisponert for spiseforstyrrelser vil ikke nødvendigvis få spiseforstyrrelser, men sannsynligheten øker drastisk. Nøyaktig hvorfor noen utvikler spiseforstyrrelser vet man ikke per dags dato.

Lenke til kommentar
Det er ikke sunt å være målrettet på den måten du beskriver, CofidiS..

Hva som er sunt/usunt er opptil enhver kropp, mye kan gjøre utifra tilpassing og vane.

 

Vil du ha en slik jente må du være forberedt på en del ting.

- Hun kommer aldri til å spise sammen med deg

- Det eneste hun tenker på dagen lang er hvordan hun skal forbrenne mest mulig kalorier og hvordan hun kan spise mindre

- Hun kommer til å av og til faste en uke i slengen

Mulig dette er evnt "ulemper" hvis man synes det, men fordelene er at man får ei jente som er fornøyd med seg selv, stadig jobber med å forbedre seg, ikke bare sitter i sofaen og stapper potetgull, ei jente man kan være stolt av å vise frem..

 

men for dere gutters skyld, eller fordi de selv syns at de blir mye finere av å gå ned 5 kg?

Ja x 2. Tror de fleste synes de hadde blitt finere og fått bedre selvfølelse av å gå ned 5 kg.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...