Jump to content

Thorsen

Medlemmer
 • Content Count

  6701
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

416 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Ja, rushtiden starter tidligere på fredager. Du vil vel starte og avslutte på trafikkstasjonen på Forus, så du kommer til å dele veien med alle som skal tidlig hjem fra jobb. Jeg vil anta sensorene har god erfaring med trafikkmengden, så de vil nok finne en rute til deg der du ikke blir stående stille i kø hele tiden.
 2. Skadefryd Staten hadde alt en perfekt løsning for sikker digital kommunikasjon gjennom Altinn (med varsel til epost/mobil/etc) og i tillegg en fin løsning for digitale faktura rett i nettbanken gjennom eFaktura. Har inntrykk av at Digipost fra starten har primært vært et forsøk på å beskytte og å gi nye oppgaver til en statlig bedrift (Posten). Politikere og byråkrater uten teknisk innsikt har blitt forledet til å tro at digital distribusjon hører bedre hjemme hos noen med kompetanse på tradisjonell distribusjon enn hos noen med kompetanse på digitale løsninger.
 3. Men ta å inviter han med på en aktivitet eller noe da, eller sitter du der med henda i fanget og forventer at bare du sier du liker han så skal han ta initiativ og planlegge aktiviteter for dere?
 4. Det er fult mulig at komponenten har fungert som både sikring og shunt motstand. Hvis du studerer banene på kretskortet rund komponenten vil du kanskje få en indikasjon på dette. Er det bare en leder som går til sikringen på hver side, og går denne bare ett sted? Eller er både oversiden og undersiden av komponenten koblet til en og samme IC? Det jeg ikke helt får til å stemme er at kapasiteten blir målt til å være større enn den er. Det skulle tilsi at det faktiske strømtrekket er mindre enn de 2 A som enheten "tror" den trekker. Hvis strømmen som trekkes styres ved feedback fra målingen som gjøres over "shunt" motstanden så skulle en lavere motstand gjort at enheten trekker mer strøm enn oppgitt (fordi en trenger en større strøm for å få det spenningsfallet som enheten tror tilsvarer 2A), og dermed at målingen ble lavere enn den skulle.
 5. Ja, bare lodd en ledning på hver side av sikringen på kretskortet (parallellkoble) til den sikringen du vil bruke, evnt. en sikringsholder. Lodd gjerne av SMD sikringen i samme slengen, men hvis denne er permanent brutt er ikke det så viktig. Merk at det kan også være andre komponenter som har blitt skadet av reversspenning. At sikringen ryker betyr jo at det har gått en strøm på over 1.5 A ett eller annet sted gjennom en eller annen komponent. PS: Vi har en egen elektronikk del på forumet også. Plassert under Data->Maskinvare -> Elektronikk.
 6. Lever dem inn selv før det blir begjært avskilting. Da kan du også hente dem ut igjen gratis innen 6 mnd. https://www.vegvesen.no/kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/skilt/avregistrering
 7. Hvis det er en bakterieinfeksjon (f.eks streptokokker) som har kommet langt eller er stor vil legen ofte kunne konstatere dette bare ved å se deg i svelget (visuelt). Er det en mindre bakterieinfeksjon er det ikke sikkert legen klarer å skille mellom det og det kan være de tar en prøve som må analyseres (kan ta noen dager). Finner de noe som kan behandles med antibiotika tar de kontakt. En lege kan ofte gi en forklaring på hva det mest sannsynligvis er der og da. Et vanlig svar kan være: Det er sannsynligvis et virus, legen skriver ut noe hostesaft eller smertedempende eller ingenting og ber deg gå hjem og vente til det blir bedre. Så får du beskjed om å ta kontakt igjen om det ikke blir bedre i løpet av en uke eller 14 dager eller om det blir verre. Er det nødvendig med sykemelding får du det der og da av legen, men er du ok bortsett fra vondt i halsen er dette ofte ikke nødvendig. Dette kan også avhenge av hvilken type jobb du har, evnt. om det er et problem at du kan være smittefarlig.
 8. Ja. Virusinfeksjoner blir vanligvis ikke behandlet, da antibiotika ikke virker på virus. Antibiotika virker på bakterier ikke på virus. Virusinfeksjoner vil en oftest la gå over av seg selv. Ja.
 9. Hvis det ikke er mer enn de to skadene der er det ikke mye mer enn hva jeg anser som normalt i løpet av et år. Det kan repareres med Pergo reperasjonsvoks for noen hundrelapper pluss en liten time med arbeid. Så noen tusenlapper er kanskje i overkant.
 10. Som spurven som faller til bakken, hva hjelper det at han er bekymret?
 11. Alle som jobber på eksamenskontoret og studiekoordinatorer etc. i administrasjonen har tilgang. Universitetslærere har normalt ikke direkte tilgang, normalt ikke engang til egne studenter (får bare kandidatnr. som er "tilfeldig"), men kan få tilgang til resultater via administrasjonen dersom det er behov for det. Arbeidsgivere har ikke tilgang, og praksisen er så vidt jeg vet også at karakterer ikke gis ut til arbeidsgivere som måtte spørre utdanningsinstitusjonen. Det arbeidsgivere kan gjøre for å sjekke om et vitnemål og karakterer er ekte er å sende dette inn til institusjonen, så vil de sjekke det opp mot sine arkiv og gi et ja eller nei svar. Så relativt begrenset. Dog, så vidt jeg vet blir karakterer ikke regnet som sensitive personopplysninger etter personopplysningsloven. Offentlighetsloven §26 gir videre utdanningsinstitusjoner mulighet til å unnta karakterer og vitnemål fra "Loven om rett til innsyn i dokument i offentlig virksomhet". Men merk at lovteksten sier "kan unntas", og ikke må.
 12. Det kan være en pumpe som trenger vann for å oppnå pumpeeffekt. Vannpumper suger/pumper ofte ikke dersom de tørrkjøres. I tillegg kan tørrkjøring i verste fall føre til at pumpa ødelegges. Det kan skje både med den mekaniske delen, eller ved at motoren overopphetes. Edit: Lite annet å gjøre enn å fylle vann som beskrevet og prøve igjen. Sannsynligvis vil den da virke fint, skulle du i verste fall ha ødelagt noe så gjør du det nok ikke verre, og du får i det minste bekreftet at noe er ødelagt.
 13. Høyreklikk på disken eller mappa det gjelder. Velg egenskaper, gå til sikkerhet fanen og sjekk at brukeren til sønnen din har alle tillatelser. Endre, Lese, Skrive etc. Du kan gjøre dette på disker, mapper, eller enkeltfiler. Sjekk også at han har alle tillatelser på selve spillfilene.
 14. Du har rett. Hilsen elektroingeniør På moderne LED lys styres gjerne lysstyrken ved at strømmen skrues av og på flere tusen ganger i sekundet.. mye raskere enn hva du kan se. (PWM).
×
×
 • Create New...