Jump to content

Thorsen

Medlemmer
 • Content Count

  6711
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

415 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20096 profile views
 1. Kort svar: Nei, det er ikke gitt at det er trukket frem jord til punkt i "tørre" rom. Sannsynligvis er det ikke gjort det.
 2. Som sagt jeg vet ikke hvor mye varen veide eller hvilken type frakt du fikk. "Noe verktøy" kan være alt fra en liten fil som kan sendes i brev til mye større greier. Sendte de det som Norgespakke er jeg enig i at det virker dyrt, men det skal ikke mye til før bedrift til bedrift pakker koster 500 kr. Spesielt dersom det sendes som ekspress.
 3. Veldig vanlig i bedrift til bedrift salg å operere med med standard frakt eller leveringsbetingelser. Sikker på at det ikke var oppgitt i katalog eller på nettsider. Kostnaden du har hatt virker ikke helt urimelig, uten at jeg vet hvor mye varen veide og hvilken type frakt du fikk. Men det stemmer som du sier at du har mye mindre rettigheter som bedrift enn som forbruker. Som bedrift regnes du som en profesjonell part. Det er gjerne forventet at du som bedrift vet eller er inneforstått med at at levering ikke er gratis og at det vil komme ekstra kostnader i forbindelse med dette.
 4. Ja, og fordi temperaturen gjør at fett og oljer blir flytende og stoffer som sukker o.l løser seg lettere opp i varmt enn kaldt vann. Samme grunn til at å vaske med varmt vann har mer effekt enn å vaske med kaldt vann. Du vil se stor forskjell om du legger en sukkerbit i et glass kaldt vann og en annen i et glass varmt vann.
 5. Rødsprit består av denaturert etanol og gjerne også en blanding av denaturert etanol + 2-propanol (isoproanol) fra noen produsenter. Rødsprit lages primært for å brenne på en ren og god måte, men det funger også fint som avfetting og rensemiddel. Blårens består av 2-propanol (isoproanol). Blårens lages primært for å brukes som avfetter og rensemiddel. Begge produktene inneholder i tillegg noe vann og farge. For rensing av elektronikk er blåsprit førstevalget. Men rødsprit vil også fungere og er en del billigere. For alle praktiske formål etterlater ingen av de rester av seg selv (men det er ikke slik at de magisk tar med seg alt av skitt og støv når de fordamper, du må fortsatt skrubbe eller la skitt og støv renne bort). Jeg foretrekker lukta av blårens, noen produsenter av rødsprit har noe i som gjør at det luker dårlig. Ellers: Det er langt fra så mye brekkmiddel i rødsprit at du vil merke noe som helst om du tar på en tørr overflate som har blitt behandlet med rødsprit. Ikke noe å bekymre seg for med mindre du har tenkt drikke det.
 6. Hvis jeg forstår deg rett vil du koble to terrassevarmere sammen på ett støpsel? Det har du ikke lov til.
 7. Helt ok å be om en standard kontrakt. I det aller minste må det opprettes en skikkelig depositumskonto. En fremgangsmåte er å åpne samtalen med spørsmålet om depositum og vise til loven, så kan du foreslå at det kanskje er enklest å bare bruke en standard leiekontrakt fra forbrukerrådet. Hvis utleier gjør seg vanskelig bare med spørsmål om depositum så er ikke dette personen å leie av uansett.
 8. Jeg tror læreren har god dekning i punkt n. Blyant og penn er nødvendige verktøy for å kunne delta i undervisning og for å gjøre skolearbeid. En lighter er ikke det. Formålet med en lighter er å sette fyr på ting, og siden du ikke har lov til å røyke så er det vel ikke noen grunn til at du skal ha en lighter med deg? Angående din argumentasjon: Hvorfor skal du i det hele tatt ha med et "samleobjekt" på skolen? Ellers: deretter sa hun. Og neste gang du tar med lighter eller liknende. La den ligge fint i bukselomma uten å ta den opp, så slipper du at læreren konfiskerer den.
 9. Mest sannsynlig vil 14V pærene lyse litt sterkere og du vil kanskje oppleve at de også vil få en litt kortere levetid enn 15V pærene. Antar at pærene står i serie og er tilkoblet nettspenning, du har ca. 230 V i veggen som gir ca. 14.4 V for hver pære i serie. Det skal gå fint med både pærer ratet for 14 V og for 15 V.
×
×
 • Create New...