Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen erfaringer med Ølet av typen "Slots Gold"?

Dette er øl med alkohol prosent på 5,9%, har fått tilbud om kasse for 250,- med disse, men gidder ikke hvis det er noe standard dritt øl med kjip smak...

 

Innspill?

Mener du brett?

 

Kjøpte selv et par brett for 250,- per stk, helt greit øl :)

Lenke til kommentar

Den dobble IPAen blir for kraftig for meg... NØ IPA er akkurat passe mengde humle/alkohol synes jeg. Denne koster 60-70 kr på polet. Da vil jeg anbefale folk å plukke opp Haandbryggeriets Pale Ale fra butikk (fant min på Ica Bislett). Jeg synes den smaker veldig lik NØ IPA, men til kun 35 kr!! Anbefales!

Hm, har faktisk en Haandbryggeriet Pale Ale stående jeg ikke har fått testet og har vært litt spent på. Hvis den likner på NØ IPA er jo det veldig fint :)

Da var flasken konsumert og det var en positiv overraskelse ja. Absolutt veldig god og den liknet faktisk utrolig på NØ IPA. Beste butikkølen jeg har smakt :)

Lenke til kommentar

 

Noen som vet hvor i olso man kan kjøpe dette ølet?

 

Mange som har det tror jeg. Vet at jeg har fått tak i det på Ica Maxi Bjølsen og på Ica Nær Oslo S, men tror jeg har sett det flere steder. Mener jeg så det på Meny Grønland også, men skal ikke si det helt sikkert. Teit reklame, god hverdagsøl.

 

Aass Gourmet Stout ble testet her om dagen. Mere fruktig enn jeg er vant med fra andre stouts, noe som ikke gjør så mye. Jeg synes imidlertid den har en vond ettersmak av noe jeg best kan beskrive som søt, gammel pils. Dette blir derfor neppe kjøpt flere ganger. Ikke udrikkelig, men det finnes så mange bedre alternativer.

Endret av Avien
Lenke til kommentar

Vel var det ikke dere øl "flinkiser" som påstod at det ikke var viktigst å drekka seg full? Hvorfor skal jeg da bry meg med prosenten på øl?

I denne sammenhengen nevnte jeg det da du klagde over prisen. Jeg forsøkte å forklare hvorfor enkelte øl er dyrere og det er nemlig slik at øl over 4.7% er i en annen skatteklasse enn de under 4.7% og at det forklarer noe av prisforskjellen.

 

JA ALL ALKOHOL VANNES UT FOR Å NÅ LOVLIG SALGBAR ALKOHOLPROSENT.

Det stemmer faktisk ikke. Enkelte merker vanner ut ølet sitt for å få solgt det i butikk fremfor å få solgt det på polet. Fremfor å faktisk BRYGGE ølet med "riktig" alkoholprosent i utgangspunktet. Du skjønner, det er fullt mulig å brygge øl under 4.7% og det er fullt mulig å brygge øl på over 10%.

 

Iallefall om man ser på cider i butikk, som er forferdelig miks av vann, brus og tilsetningstoffer.

Noe som er en god grunn til å kjøpe cider på polet om man liker cider. For på polet selger de britiske cider som faktisk består av gjæret frukt, ofte uten tilsatt sukker og kullsyre. De har naturlig karbonering fra gjæringen og ofte også ettergjæring på flaske. Noe som gir høyere kvalitet og et MYE bedre resultat enn søppelet de selger på butikk, som du påpeker er sukkerlake, tilsatt masse skvip for å gjøre det billigst mulig.

 

Men klage på et rennome firma som Tuborg fordi de blander ned alkoholen til lovlig salgbar prosent?

Jeg klager på at de ikke brygger ølet til riktig prosent i utgangspunktet, da det ville gitt høyere kvalitet. Jeg klager også på at ølet deres fremstår som ubalansert og tilsatt masse billig humle og billige malttyper(i ørsmå mengder), for å få til et billig øl som knapt likner på smaken av øl.

 

Dummeste jeg har hørt, isåfall gjelder jo det absolutt alt øl som ikke selges på pol.

Nei, det gjør det absolutt ikke! Det er fullt mulig å brygge ølet med alkoholprosent under 4.7%, noe som vil gi et bedre resultat enn å vanne ut det ferdige produktet.

 

Så hvor er det du vil med tøyset ditt?

Jeg vil at industriøl også skal smake godt, verken mer eller mindre. Jeg vil også at de skal levere et produkt av høy kvalitet, med skikkelige råvarer, fremfor et så billig øl som mulig.

 

Kan dere ikke bare innrømme at dere er så flinkis i elitist ølsmaking at dere absolutt MÅ rakke ned på folk som liker et rimelig og godt, lyst kommersielt ølslag. :whistle:

Det er ikke snakk om å rakke ned på noen som helst, annet enn bryggeriene som ikke fatter at de ødelegger ølet ved å brygge det på 5-6 % for så å tilsette vann i ettertid og drepe ølet ved pasteurisering og filtrering.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nå sier jeg kanskje noe du vet fra før, men husk at med spesialøl så må du skjenke forsiktig og helle ut den siste slanten slik at du ikke får med sedimentene som ligger i bunnen av flasken - de smaker ikke godt.

Dette er en sannhet med modifikasjoner faktisk. :)

 

Selv liker jeg sedimentene i bunnen av flasken på veldig mange øl, men jeg heller relativt forsiktig og lar det stå igjen en skvett. Når jeg har smakt på ølet uten sedimenter og drukket en god slump uten, så virvler jeg opp den siste skvetten i flaska slik at den får med seg sedimentene - for deretter å helle dette over i glasset. Man vil i veldig mange tilfeller få mer smak og større grad av kompleksitet. Andre ganger så vil man treffe på at det ikke tilfører noe positivt.

 

Jeg kjenner veldig mange som ikke liker bunnfallet, men jeg kjenner minst like mange som liker bunnfallet - så her er det smak og behag, som på andre områder når det gjelder smak.

Lenke til kommentar

Ok, personlig preferanse det også med andre ord.

 

Dog har jeg personlig ikke møtt noen som liker sedimentene, og for min del holdt jeg på å "ødelegge" en NØ Imperial Brown Ale i går pga. flasken bruset over da jeg åpnet den og alt blandet seg da jeg måtte forte meg å helle over i glasset. Var udrikkelig i min gane først med alt flytende rundt, men etter 30 min hadde det meste sunket til bunnen av glasset igjen heldigvis.

Lenke til kommentar

I dag konsumeres 1stk Haandbryggeriet Røyk uten Ild.

Første gang jeg er borti "Smoked beer" og jeg merker jeg blir litt irritert over at jeg ikke har funnet dette før.

 

Den lukter noe spessielt. Klarer ikke å sette fingeren på hva det er. Det stikker liksom litt i nesa, men jeg tror ikke det er torv. Minner nesten litt om svovelsyre.

 

Ble litt bekymret der, men smaken setter jeg virkelig pris på. Ikke for søt, men balanserer fint på grensen. Mye smak med en gang, men FOR en ettersmak! Passelig salt og bitter. Nesten "oljete" i konsistensen. Denne liker jeg! :)

Endret av dePt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Southern Tier Un*Earthly Imperial IPA, som er på 153IBU.

 

Håhå, den der hørtes fresh ut. Hvor får man tak i den? Kunne ikke se den på polet sine nettsider...

 

Polet på/i Valkendorfsgate (Bergen) og Vika (Oslo) (spesialpolene) har hatt inne noe Southern Tier. Usikker hvordan status er pr. dags dato da det er lenge siden jeg har vært innom Valken.

Lenke til kommentar

Ser ut som jeg ikke har forsøkt høyere enn 120 IBU. Husker ærlig talt ikke den som veldig bitter, men det varierer kanskje en del fra øl til øl. Den jeg drakk en flaske av, Dogfish Head 120 Minutes, har f.eks. dobbelt så høyt alkoholinnhold som denne fra Southern Tier, noe den også bar tydelig preg av.

Lenke til kommentar

I dag konsumeres 1stk Haandbryggeriet Røyk uten Ild.

Første gang jeg er borti "Smoked beer" og jeg merker jeg blir litt irritert over at jeg ikke har funnet dette før.

 

Den lukter noe spessielt. Klarer ikke å sette fingeren på hva det er. Det stikker liksom litt i nesa, men jeg tror ikke det er torv. Minner nesten litt om svovelsyre.

 

Ble litt bekymret der, men smaken setter jeg virkelig pris på. Ikke for søt, men balanserer fint på grensen. Mye smak med en gang, men FOR en ettersmak! Passelig salt og bitter. Nesten "oljete" i konsistensen. Denne liker jeg! :)

 

 

Røyk uten ild er et godt, norskt røykøl. Aromaen synes jeg ligger ganske nærme skikkelig speiderleirbål :) Likte også denne meget godt.

 

Fikk en flaske Aecht Schlenkerla Eiche Dobbelbock som nybakt farsgave. Her snakker vi røyk! Flytende bacon :)

Lenke til kommentar

NikkaYoichi.. hva betyr 153IBU? nyskjerrig :)

IBU er et mål på bitterhet og står for International Bittering Units, tilsvarende har vi også European Bitterness Units scale. Disse skal i utgangspunktet gi samme verdi, men siden de beregnes litt forskjellig vil man se små forskjeller. Den vanligste av disse, i alle fall på det ølet jeg har drukket er IBU.

 

Dette betyr ikke nødvendigvis at et øl med mange bitterenheter er bitrere, da f.eks en stout(som er brygget på masse mørke malttyper) vil trenge høyere bitterhet for å balansere smaken. Har du f.eks en pilsner med 150IBU så vil det bli innmari bittert. (Det er humla som skaper denne bitterheten.)

 

 

Southern Tier Un*Earthly Imperial IPA, som er på 153IBU.

 

Håhå, den der hørtes fresh ut. Hvor får man tak i den? Kunne ikke se den på polet sine nettsider...

Du finner/fant den på DGN i Trondheim. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...