Jump to content

Onkel Kompost

Medlemmer
 • Content Count

  3658
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

246 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13548 profile views
 1. Fullstendig akseptabelt at de utsetter spillet litt. Det ville ikke vært noe særlig om det de slapp ut var i større grad mer mangelfullt enn det man forventer. Larian studios vet nok at fallhøyden med BG3 er svært høy, og om de lager et dårlig produkt vil det nok merkes.
 2. Om det er blue (babadi-babada) så er det vel Eiffel 65 som har den?
 3. Jeg må innrømme at selv om jeg har spilt både Fallout 1 og 2, så er det kun Fallout 3 jeg har spilt gjennom. Og jeg er ikke blodfan av FPSer i utgangspunktet. Jeg tror dog at denne serien KAN ha potensiale til å være bra, mye basert på denne blandingen av humor, alvor, far out og ganske nære ting satt i en slags 50-tallsorientert postapokalyptisk setting. Man kan for eksempel gjøre det litt som i Witcher-serien med at det er flere personer hvis historier fortelles og som sammenfaller på et tidspunkt. Musikken i Fallout er jo noe for seg selv, og vil gi mye stemning. Men, det er fort gjort å renne hele prosjektet i ræven om man dytter inn ting som ikke tjener historien, typisk mye moderne identitetspolitikk eller et forsøk på å gjøre satire av verden slik den ser ut for oss i 2020-årene... Om de skal gjøre denne serien håper jeg at de tar et valg om å holde seg til settingen som vi møtte i spillene.
 4. Det kan se ut som de har lettet på disse restriksjonene. I alle fall på gratisspillene sine.
 5. Ah. Da er jeg med. Vel vel, det har man igjen for å ikke følge med videre på det annet enn å ha det på en ønskeliste...
 6. Noen år senere har jeg begynt å spille litt på det spillet. Jeg ser det er mulighet for å få norsk språk på det, men vet ikke om det gjelder dialog og lignende.
 7. Kan det være Svartediket du tenker på? Jeg kan ikke si jeg husker tekstene på det, men det var jo en "black metal teaterforestilling" for 12 år siden. De har blant annet en sang som heter Søsters savn. https://www.discogs.com/Svartediket-Svartediket/release/2268746
 8. Syns det er litt overdramatisk skyttergravskrig her. La meg først si at jeg spilte BG1 og BG2 lenge før jeg spilte Divinity. Elsket (og elsker) de spillene. Er også veldig glad for at det endelig kommer et CRPG igjen med D&D-regler. I min ungdom rotet jeg på hundrevis av timer rundt i AD&D 2nd ed, D&D 3rd ed, og har fått spilt D&D 5e i nesten 100 timer. Så jeg er i mye større grad en D&D entusiast enn Divinity. Jeg har dog spilt Divinity 1 og 2, litt på 1 og gjennom Divinity 2 sammen med en kamerat. Vi brukte ikke noen premade characters. Før jeg går videre vil jeg bare påpeke at jeg kun har sett den 30 minutters saken hvor vi traff han der vampyren. Jeg har ikke sett de lengre versjonene. Så med forbehold om at de viste noe annet der så vil jeg påstå at jeg syns ikke det så så fullstendig annerledes ut. Magi og slikt fungerer annerledes i D&D enn Divinity, det antar jeg at Larian tar hensyn til. Dette med at man kan "hoppe i terrenget" ser jeg på som en fordel, da det er rom for dette i regelsettet til D&D (higher ground etc). Om det derimot blir flyttpuzzles og hopping basert på dette så er jeg mer skuffet. Men det vet jeg ikke om det blir enda. Jeg leste at det skulle være mulig å gå inn i turnbased utenom Combat også. Usikkert på hva jeg mener om det. At det blir turn-based har jeg heller ikke problemer med, det er tross alt turnbased i D&D5ed også. En av de største fordelene jeg så med BG1 og BG2 var at du hadde en viss frihet til å rote rundt uten at du ble myrdet i stykker. Spesielt Divinity, men også Divinity 2 var mye verre der. For å i det hele tatt ha håp om å klare deg på neste område ble du omtrent nødt til å plukke alle quests overhodet. Snakke med alle dyr du slo på, snu på hver en stein for å komme deg til en level som gjorde at ditt party ikke ble totalwipet i det nye omrpdet. Jeg håper at BG3 heller litt mer mot den litt friere stilen vi hadde i BG1 og BG2. Når det gjelder disse Origin storiesen så trenger det ikke være dårlig. Det var jo en del Origin stories med de fleste karakterene du traff i BG også. Du lærte mer om disse mens de fulgte deg. Og en av de tingene som gjorde BG for meg var interaksjon mellom de i gruppen. At man hadde ca 18 folk å velge mellom, men fikk bare ta 6 av de. Og at man kunne sulle litt rundt og treffe raringer. Xzar er fremdeles en favoritt, selv om han var dritt å ha med første gang jeg spilte spillet...
 9. Ja. Det er egentlig merkelig hvordan Games Workshop har gått fra å være veldig tilbakeholdne med å gi ut Warhammer-lisenser til å kaste dem på alle og enhver. Jeg er enig med deg i at Warhammer er en veldig kul setting. Har kan man blande litt forskjellig og alt funker. Jeg har også spilt flere Warhammer-baserte spill. Total War skal være bra, men jeg tror kanskje at jeg ikke liker den typen spill så godt, så jeg har bare spilt i et par timer på det. Mordheim har jeg lagt ned 20 timer i, Blood Bowl 1 har jeg vel og spilt i over 10 timer og jeg har flere andre Warhammer-spill liggende på Steamen min. Jeg lar meg forsåvidt også irritere over at det er vanlig å legge til DLCer til Warhammer-spillene, men det er vel gjerne noe som henger igjen fra selve miniatyr-spillet hvor man måtte kjøpe litt forskjellig. Det er Warhammer fantasy jeg skulle ha likt å sett mer av. Se for deg et episk Warhammer-spill ala Baldurs Gate eller Pathfinder Kingmaker. Jeg tror at det er et potensiale der, og det kunne blitt veldig bra.
 10. Vel. Jeg kan ikke si at det er en spillfantasi. Men så har jeg da heller ikke store fantasier om 2 skolegutter som sloss seg frem for å redde sine mannlige kjærester. Jeg har i det hele tatt svært lite fantasier tilknyttet Beat Em Ups, med unntak av da jeg var veldig ung og så disse lettkledde baddie-damene som Nora i Streets of Rage. Jeg hadde ikke lyst å slå damer, og så var det noe underlig med at de valgte å trippe rundt på høye hæler og piske folk. Vet ikke helt hva det var. Men det var mer en observasjon enn en fantasi. Men til syvende og sist så kan jeg ikke si at jeg bruker spill på den måten som du kanskje henspiller på. Jeg bare gir en lang f**n i hvilket kjønn protagonistene har når selve spillet ikke har noen historisk bakgrunn som gjør at det er helt urealistisk, samtidig som spillet utgir seg for å være noenlunde realistisk. Det jeg derimot syns er litt irriterende er når folk bruker enhver anledning til å raljere om SJW og dets like, selv i tilfeller der det på meg ikke virker som det er noe grunnlag for dette. Her vurderte jeg å legge til et avsnitt om "...men det er vel ikke politisk korrekt" etc, men jeg tror jeg dropper den diskusjonen. Jeg vil også påpeke at det ikke er uhørt at man har kvinnelige protagonister i andre sjangre. RGP for eksempel, eller Bayonetta for å ta noe helt annet.
 11. Det er bare til å stålsette seg. Her kommer det til å flomme over av SJW-hets og lignende. Jeg ser ikke noe problem med at man kan styre damer i stedet for menn. Jeg mener, Skullgirls er jo et veldig trivelig spill og der ligger det til og med Girls i navnet.
 12. Det var synd at spillet ikke leverte. Jeg har fått en aldri så liten dille på Warhammer-universet nå, og er klar for noen riktig gode spill lagt til dette universet. Vel, vel, jakten fortsetter får en anta...
 13. Jeg så feil. Det spillet jeg tenker på heter Realms Beyond og er ganske riktig på kickstarter (https://www.kickstarter.com/projects/ceresgames/realms-beyond-ashes-of-the-fallen), men det bruker ikke Pathfinder, men er i stedet lagt opp slik at det bruker Jeg har en del interessant ting til 3.0 og 3.5, blant annet har jeg alltid hatt lyst å spille en Oozemaster. Men de jeg spiller med har gått over til 5th edition av ukjent årsaker. Så ingen Oozemaster på meg. Jeg er ellers enig med deg i at BG3 bør ha noe form for sammenkobling med spillet og stilen fra de andre spillene, ellers kunne de ha kalt det noe annet. Jeg må forøvrig også si at jeg syns bevegelsene i den cinematiske traileren ser noe urealistiske ut.
 14. Ja, jeg håper jo at det er hype av Molyneux-typen vi ser her da. Det er ikke alltid kruttet trengs å finnes opp på nytt. Men det er klart, uansett hva de finner på så kommer jeg til å gi dem sjansen (kanskje med unntak av VR siden jeg ikke gidder investere i VR). Ja, med mindre de kjører noe ala Mordheim hvor du driver med strategispill ala x-com, men med tredje persons synsvinkel. Jeg håper ikke det, da Mordheim er veldig uoversiktig. Pathfinder er basert på D&D 3.5. Jeg har ikke spilt Kingmaker enda, men det ligger på listen min på Steam. Når det kommer på tilbud slår jeg til. Det er forøvrig et annet rollespill på gang nå også som også baserer seg på Pathfinder, men det vet du kanskje? Når det gjelder D&D 3.5 så må jeg si at jeg alltid likte muligheten for å tilpasse spilleren din via feats og slikt der. Det var mange av dem, men det er også litt av moroa for meg. Dessverre var de jeg pleide å spille med på vei til å bli fedre og slikt, så fikk aldri stupt så langt ned i 3rd edition. Spilte mye 2nd edition, og jeg kan ikke si at jeg var like begeistret for det. 5e er en slags forenklet versjon av D&D 3.5, med mindre muligheter for tilpasning. Men noen er det da. Hvordan dette oversettes til spillmediet er jeg mer usikker på.
 15. HVa har ikke blitt sett i CRPG? VR? Vi har jo sett både første- og tredjepersonsperspektiv i tillegg til det isometriske. Kjenner at jeg ble litt skeptisk nå...
×
×
 • Create New...