Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Er det ulovlig å bruke finlandshette offentlig?


Dotten

Anbefalte innlegg

I forbindelse med diskusjonen rundt evt forbud av ansiktsslør (https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=662749) blir det spurt om det finnes noe forbud mot bruk av finlandshetter på offentlige steder.

 

Selv finner jeg ingenting, vet kun at det ble foreslått i Sverige å forby bruk av finlandshetter i forbindelse med demonstrasjoner.

 

Så om noen kan avkrefte/bekrefte om det eksisterer noe slikt forbud så ville det vært flott :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lovlig eller ikke så tør jeg vedde på at man blir plukket opp av onkel politi rimelig raskt hvis man tar seg en handletur med sin gode varme finlandshette på.

 

Og begrunnelsen vil sannsynligvis være at man er vanskelig å kjenne igjen. Som vi alle vet så gjelder dette merkelig nok ikke hvis man skjuler seg på enkelte andre måter.

Lenke til kommentar

Å gå rundt med finlandshette i private lokaler vil nok bli slått ned på fordi eierne nekter. Her snakker jeg om norsk lov og om det finnes noe konkret :)

 

Finlandshette er det mange som bruker, jeg gjorde det selv i årevis i min ungdom når jeg gikk med avisene kalde vintersmorgener. Går jeg med finlandshette i Bergen sentrum en kald vinterskveld i ufyselig vær, er det ulovlig?

Lenke til kommentar
Går jeg med finlandshette i Bergen sentrum en kald vinterskveld i ufyselig vær, er det ulovlig?

7274698[/snapback]

Kan jeg aldri tenke meg. Gjør du det midt på sommeren derimot, tror jeg en tilfeldig forbipassernde betjent vil stille deg noen spm. Si du har en hudsykdom du, at hetten holder på plass bandasjer med salve, og du har ikke under noen omstendigheter lov av legen å ta den av.. ;)

Lenke til kommentar

Jeg kjenner ikke til noe forbud mot maskering, derimot så har jeg funnet ut at lov om politiet åpner for at politiet kan nedlegge forbud mot maskering i demonstrasjoner (untatt for deltakere i skuespill eller maskerader).

 

http://www.lovdata.no/all/tl-19950804-053-002.html#11

 

§ 11. Arrangementer på offentlig sted m.v.

[...]

Det er forbudt for deltakere i et arrangement som nevnt i første ledd å opptre maskert, unntatt for deltakere i skuespill, maskerade eller lignende.

Lenke til kommentar

Hadde jeg hatt baller nok hadde jeg gått inn i en bank om kvelden med finlandshette på og prøvd å tatt ut litt cash elns... Eller opprette en konto som tar ca |----| så vi blir sittende å fylle ut saker med hette mi på :p

 

Det kan UMULIG være staffbart å gå inn i en bank med finlandshette på og gjøre noe. Hvis det er litt kjølig må jeg få lov til å ha på meg finlandshette når jeg gjør saker, folk som går rundt med slør, samme sak.

 

Det var faktisk noen som gjorde det samme i et eller annet land, en fyr tok på seg ei strømpebukse over hodet og gikk inn til forskjellige butikker, de klikket mer eller mindre :p.

Lenke til kommentar

Har faktisk prøvd dette. Gikk god del med finnlandshette før, stå og vente på bussen i snøstorm hjelper det faktisk med finlandshette. Men bretta den selvsagt opp når jeg kom innpå bussen, og var innom bensinstasjoner og slikt.

 

Kan ikke heller se hva lov du bryter med finlandshette. Må isåfall være ro og orden. Da folk blir redde og springer og ringer politiet, på noen plasser i rans utsatte strøk hadde det nok skjedd!

Lenke til kommentar

jeg har brukt finnlandshette og balaklava(bare ett hull) en del ganger, onkel politi har aldri sagt noe på det...

 

men så gikk jeg i grønne klær og med ag3 på ryggen også...

 

anyway, det er ikke lov å maskere seg, men det er lov å kle seg etter forholdene, er det -50 grader og snøstorm har man jo lov til å dekke seg til, men ikke maskere seg, er stor forskjell på det...

 

du burde vel kanskje ha den av i banken også, det er jo ulovlig å si "dette er TRAN" i banken også, hvis du da gjør det som om det var ett ran...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
anyway, det er ikke lov å maskere seg, men det er lov å kle seg etter forholdene, er det -50 grader og snøstorm har man jo lov til å dekke seg til, men ikke maskere seg, er stor forskjell på det...

7297309[/snapback]

 

Hva er det alle muslimske(?) kvinner driver på med i Norge da? Ser ikke at det er ei kvinne, kan like godt være en mann bak det svarte teppet. De går rundt om sommeren når det er pokkers varmt, de må svette bra mye... :ph34r:

 

Edit: Måtte legge til han der... ^

Endret av Bruktbilen11
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...