Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-127711

Appropo det, så går Catch Me If You Can på TVNorge kl 21:30, The Island på TV3 21:30, Last King of Scotland 21:40 og Ghostbusters på NRK3 21:25. Mye å velge imellom!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

Da er omsider filmsamlingen lagt ut for salg. Spent på om jeg i det hele tatt får solgt den for summen jeg har satt. Snittpris på 36,- inkludert seriene og boksene. Hvor attraktivt er det egentlig å kjøpe brukt dvd nå som blu-ray har sin storoffensiv?

Link? :)

 

Usikker på hvorvidt dette kommer inn under reklamering, men siden du spør så kan jeg nå alltids skjule en link. =)

 

 

 

Endret av Slettet-77do0b
Lenke til kommentar

Så en veldig interessant dokumentar på Viasat History om Pentagon og Hollywoods samarbeid opp gjennom tidene når det gjelder krigs-filmer.

 

Jeg er kanskje uvitende, men jeg visste ikke at Pentagon faktisk har et eget kontor for "tilsendte film-manuskripter" som de enten godkjenner eller avslår ang. støtte fra Pentagon.

Den røde tråden er jo såklart at filmer som fremstiller militæret på en uønsket måte (eksempler: Apocalypse NoW!, 13 Days osv osv) blir enten ønsket sensurert, eller så får de avslått støtte, enten økonomiskt eller ved produksjonshelp.

Mens filmer som Top Gun og lignende filmer der konklusjonen at det Amerikanske Militæret er gull får støtte og utrolig mye hjelp fra Pentagon da det er en slags ny form for propaganda.

 

Kritikerne mener at det er synd at regissører og produsenter bedriver "selv-sensurering" ved å prøve å skaffe seg støtte fra Pentagon, mens pådriverne mener at de ikke gjør noe galt ved å fremstille militæret; "så godt som mulig".

Merkelige er at dette ikke er en slags hemmelig divisjon av noe slag, men at det samtidig er såpass relativt få mennesker som vet om dette samarbeidet.

 

En interessant del av diskusjonen gikk jo ut på hvor effektiv denne nymotens-propagandaen er, da filmer som Pearl Harbour o.l. bidrar til å glorifisere krig (fokus på patriotisme, ære og frigjøring osv osv), og dermed øke rekrutteringen til det amerikanske militæret.

 

 

Edit:

Jeg synes personlig at det er litt synd at Pentagon veiver med gulroten foran produsentene og sier "hør her, gjør dette på en annen måte, og vi kan hjelpe dere med å spare millioner" for å unngå å gå ut i en slags <krig> partene seg i mellom.

Endret av NiXx
Lenke til kommentar

snitt

Tror faktisk jeg har sett sammen dokumentaren, drev å surfet etterpå nettet etter andre filmer som har blitt påvirket, og da poppet 300 fram :dontgetit:

 

Lurer på hva de påvirket der, jeg vet at filmen er veldig løs basert på en historien hendelse, men kan ikke være at perserne (i dag Iranere) skulle bli framstilt som "fy fy, onde folk", eller er det bare jeg som tuller her? La ikke merke til noe av dialogen deres som virket altfor "påvirket".

nei huff tror jeg bare surrer her.,

Lenke til kommentar

Jeg har aldri tenkt LiT i forbindelse med Reprise, tankene går kanskje heller i retning av fransk nybølge. Men, som Tjalla sier, de deler mer eller mindre en universell tematikk. Sjeldent har jeg kjent meg så godt igjen i en film(særlig innenfor landegrensene), dette er filmen for vår generasjon. I tillegg til å treffe en nerve i samtiden på en meget god måte, skilter den med godt skuespill og ikke minst et filmspråk vi ikke har sett siden Løchen's filmer. En bunnsolid film, og ikke bare "til å være norsk".

Lenke til kommentar

Vis 300 er basert på en tegneserie så må det tilføyes at den tegneserien er basert på Slaget ved Salamis.

Perserstyrken måtte gjennom Thermopylene for å nå Athen. Passet var bare 15 meter bredt og ble forsvart av 300 spartanske hoplitter under kommando av deres konge Leonidas. Gang på gang angrep perserne, og hver gang ble de slått tilbake med store tap. Ikke engang den persiske elitestyrken (også kalt "de udødelige") klarte å ta Thermopylene. Og som de som har sett filmen vet at spartanerne ble forrædet av en greker ned navnet Efialtes som viste persene en annen vei over fjellet og dermed kunne de angripe spartanerne i ryggen.

Endret av CThomassen
Lenke til kommentar

Så Last King of Scotland i går, og ble positivt overrasket.

Selv har jeg bare hørt tittelen før, så hadde ingen store forventninger, og visste ikke hva filmen handlet om heller.

 

Synes det var en bra film, og bra spilt av Forest W.

Lærte også mye om historien i Uganda, da jeg aldri har hørt om Amin før :blush:

Lenke til kommentar

Har vokst opp med å få høre om at vi er på verdenstoppen når det gjelder selvmord. Nå har du ødelagt det godt forplantede inntrykket. Takk skal du faen meg ha. :p

 

Men helt ærlig, hvis vi fremdeles hadde hatt den "melankolikulturen" vår uten det gode velferdssamfunnet MÅ vi jo ha ligget svært nær toppen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...