Gå til innhold

Tråden om katter!


Anbefalte innlegg

Hihi...det er snakk om å ta knekken på ugress rundt hele huset, samt langs nabogjerdet. Store områder ja.

Jeg tviler på at hverken kokende vann eller eddik vil være tilstrekkelig her, men takk for tipsene :)

 

Det er vel ikke størrelsen på området som avgjør hva som er effektivt? Skal man ha noe som både er ufarlig og effektivt, vet jeg ikke om annet enn eddik. Men det er viktig å ha ordentlig utstyr og spille på lag med været.

 

Det  koster omtrent 500 kroner å gjøre et ordentlig forsøk - ca. 250 for en god sprøyte og ca. 250 for 10 liter klar eddik (5 eller 7 %). Jeg har prøvd å få til dette i mitt eget sameie, men styret ville ikke, så jeg har ikke fått prøvd det i praksis.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ved kjøp av en rasekatt hvordan vet man at det ikke er en blandingsrase av et eller annet slag eller bare hvilken som helst gatekatt?
Ser flere som selger såkalte rasekatter på finn.no hvor selger enten ikke viser bilde av foreldrene i dette hele tatt eller bare bilde av en av foreldrene. Enkelte annonser vises det bilder av kattunger som ikke har visse særtrekk for rasen, hvordan kan man da være sikker på at man får det man betaler for?

 

Feks. da jeg søkte opp en britisk korthåret på finn.no viste deg seg at foreldrene var en britisk korthåret og en scottish fold. Kan man da under loven selge kattungene som britisk korthåret? Eller finnes det ikke noe lovverk?

 

Finnes det noen gode nettsider for å finne seriøse oppdrettere man vet man kan stole på?

Har vært på www.nrr.no og www.rasekatter.no og sidene virker veldig utdaterte og dårlig vedlikeholdt.

Endret av Golaz
Lenke til kommentar

Be om stamtavle.

 

Hei,

 

Jeg er litt uviten når det gjelder stamtavle. Er det noen som kommer å kontrollerer kattene genetisk før de blir ført opp på stamtavle?

Hva forteller egentlig stamtavle og kan du stole på det? Hvilke kontrollorganer sørger for at kattene er renraset og at ikke oppdretter mikser og trikser som de vil?

Lenke til kommentar

Kva er vitsen med å kjøpe ein reinrasa katt til dyre penger når dyrevernsorganisasjoner har so mange katter som treng ein heim?

Fordi mange har enkelte krav til egenskaper til pus, da funker det dårlig å plukke opp en random kattunge. Rasene er selvsagt like forskjellige som hunderaser.

 

Skal du ha en liten katt kan du ikke ha katt med maine coon i feks, eller hvis du skal ha en stor katt så går du ikke for devon rex.

 

Follk går som oftest etter kattunger og det er vanskelig å forutsi hvor stor pus kommer til å bli eller hvordan pus blir personlighetsmessig (alle har selvsagt forskjellige personligheter, men det er ting som er typisk den og den rasen, samme som med hund).

Lenke til kommentar

Hola! Adopterte en utekatt fra en dyrebeskyttelse for tre uker siden. Han begynner å bli veldig rastløs og frustrert av å måtte være inne hele tiden.

 

Jeg lurte på hvor vanlig eller nødvendig det er med GPS-sporing på katt når jeg kanskje slipper han ut. Er det unødvendig eller har det noe for seg?

Lenke til kommentar

Har et lite spørsmål jeg ville satt pris på å høre deres meninger om.

 

Jeg har i mange år hatt en villkatt på verandaen min. I det minste har jeg tenkt at dette har vært en eierløs katt grunnet dens rampete oppførsel, samt at den er uhyre sjy.

Den har overlevd relativt ekstremt kalde vintere og er på ingen måte avmagret.

 

Den siste tiden (månedene) har det vokst seg til en stor hvit flekk i pelsen dens - nå viser det seg et stygt sår i senter av denne flekken.

Den har det helt tydelig ikke noe særlig bra.

 

Jeg har begynt å sette ut min egens katt matskål på verandaen når jeg ser den, og det har endt med at den nå sitter der ute og venter på meg.

Fremdeles forsvinner den ved minste tilnærming, og det er umulig for meg å få tak i den slik at jeg kan ta den til dyrlegen.

 

Hva ville dere ha gjort i denne situasjonen?

Fortsatt å gi den mat?

Den har vært her i MANGE år altså, og den vil ikke forsvinne selv om jeg slutter å sette ut mat til den. Vi snakker 6-10år.

Merk at hovedårsaken til at jeg nå har valgt å gi den mat er fordi jeg tydelig ser at den er syk, og jeg har ønsket å få den litt "tam" slik at jeg får tak i den - men dette ser ikke ut til å fungere.

Lenke til kommentar

Og der var pus på oppdagelsesferd. Åpnet terassedøra midt på natten for å hente noe og han trasket lett ut og forsvant inn i noe kratt. Rakk ikke skaffe GPS-sporing så får håpe pus ikke tar ferga hjem til tidligere matmor. Sitter med åpen dør så lenge jeg er hjemme. Om natten må jeg stenge for de andre kattene i nabolaget vil så gjerne inn til meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...