Jump to content

Golaz

Medlemmer
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Golaz

  Tråden om katter!

  Hei, Jeg er litt uviten når det gjelder stamtavle. Er det noen som kommer å kontrollerer kattene genetisk før de blir ført opp på stamtavle? Hva forteller egentlig stamtavle og kan du stole på det? Hvilke kontrollorganer sørger for at kattene er renraset og at ikke oppdretter mikser og trikser som de vil?
 2. Golaz

  Tråden om katter!

  Ved kjøp av en rasekatt hvordan vet man at det ikke er en blandingsrase av et eller annet slag eller bare hvilken som helst gatekatt? Ser flere som selger såkalte rasekatter på finn.no hvor selger enten ikke viser bilde av foreldrene i dette hele tatt eller bare bilde av en av foreldrene. Enkelte annonser vises det bilder av kattunger som ikke har visse særtrekk for rasen, hvordan kan man da være sikker på at man får det man betaler for? Feks. da jeg søkte opp en britisk korthåret på finn.no viste deg seg at foreldrene var en britisk korthåret og en scottish fold. Kan man da under loven selge kattungene som britisk korthåret? Eller finnes det ikke noe lovverk? Finnes det noen gode nettsider for å finne seriøse oppdrettere man vet man kan stole på? Har vært på www.nrr.no og www.rasekatter.no og sidene virker veldig utdaterte og dårlig vedlikeholdt.
 3. Hei, Jeg har en 10 uker gammel valp som jeg ikke vil ha i sofa. Gjentatte ganger forsøker den å hoppe i sofaen og jeg har forsøkt med forskjellige metoder for å få den til å slutte. Har løftet den ned, men straks er det opp med begge forlabbene igjen. Etter vi har gjort denne runddansen en god stund begynner den å bjeffe konstant. Har forsøkt med en "tssh" lyd og et lite nakkestikk men dette gjør bare bjeffingen verre. Lokke den bort med en godbit og dermed få den til å sitte og ligge på annet sted (helst i den gode hundesengen jeg har kjøpt). Etter den har spist godbiten er det tilbake i sofaen. Etter å ha lokket den bort 5-6 ganger og den har fått godbit mister den interessen selv om den liker godbiten veldig godt. Bare løfte valpen vekk fra sofaen og bort til hundesengen sin (1 m fra sofaen). Etter jeg har gått tilbake til sofaen kommer den med labbene opp i sofaen klar til å hoppe opp. Ignorere bjeffingen helt - Den har da 2 labber oppi sofaen. Etter å ha ignorert den i 1 minutts tid hopper den bare opp i sofaen. Etter å ha mistet tolmodigheten ved å ha forsøkt de andre metodene sprikker jeg til slutt gjør et byks mot hunden og nesten brøler om at den skal tie stille. Da stopper bjeffingen og den trekker seg vekk (helst under sofa i en 10 minutters tid før den kommer fram igjen med et valpeblikk. Dette med å gå i sofa for valpen skjer mer på kveldstid. Jeg har forsøkt med å ta ham ut på tur når han skal opp i sofa gjentatte ganger i håp om å slite ham ut litt og at han vil sove når han kommer inn. Problemet med en valp er at de skal jo ha så korte turer (5-10 minutter). I stedet blir han mer hyperaktiv og bjeffingen for å komme i sofa blir verre. Jeg trenger noen gode tips. Hver gang jeg har brølt til den stakkarsen sitter jeg igjen med dårlig samvittighet. For øyeblikket er det eneste jeg har fått til å fungere. Jeg skjønner heller ikke hvordan folk får mengden med godbiter til å strekke til utover en hel dag. Jeg har lest at godbitene ikke skal utgjøre mer en ca 10% av kostholdet til hunden i løpet av en dag. Skal du da rose hunden og gi godbiter hver gang den gjør noe riktig samt for distraksjon, godbitsøk, kong, lydighet (sitt, ligg), bæsje og tisse ute, for å ta kontakt, innkalling, etc.. så løper jeg ut for godbiter i løpet av noen timer.
 4. Båndsag så ikke dumt ut men disse er så veldig store ut når jeg googlet det. Jeg har ikke allverdens med lagringsplass hvor jeg bor. Tror jeg tar en nærmere titt på en bajonettsag
 5. Betalte ca 250,- for 20 kg. For en valp er det nesten mat i 2 måneder "Råvarene som benyttes i vår VOM serie kommer utelukkende fra norske slakterier som er godkjente og kontrollerte leverandører av kjøtt til menneskemat. Råvarene som benyttes i produksjon er kylling, blandet innmat fra storfe, lam og svin, storfevom, laks, okselever og egg. Alle blandingene fra Vom og Hundemat er tilsatt vitaminer og mineraler som dekker hundens daglige behov." Kilde: https://vomoghundemat.no/ Oppdretter av valpen benytter denne serien av hundemat og anbefalte meg å gjøre det samme, samtidig er det veldig billig synes jeg.
 6. Hei, Kjøpte en 20kg blokk med vom igår og dette var vanskeligere å dele opp enn jeg hadde forestilt meg. Etter ca 2 timers tining på kjøkkenbenken var det fram med øks og hammer og det var en langsom prosess. Hvordan gjør dere når dere skal dele opp denne gigantiske kjøttblokken? Jeg har trålet gjennom noen gamle forumtråder og ser at folk har tint hele blokken i opptil 1 døgn før de deler den opp og fryser den. Er dette måten å gjøre det på? Så for meg at kjøttet som tiner ytterst vil bli fordervet ved å ligge slik så lenge? Bare etter et par timers tining på min kjøkkenbenk var litt av ytterlaget tint og det er vel ikke bra at det ligger så lenge? Ser andre har anbefalt bajonettsag eller lignende så vurderer å gå til innkjøp av dette. Er det mulig å bruke en sånn innendørs på kjøkken eller blir det mye griseri? Vet ikke hvor populært det blir å grise til fellesområdet utenfor borettslaget hvor jeg bor. Hva med vanlig kjøttsag? Er dette tilstrekkelig?
 7. Jippi, endelig netflix på mobil. Eneste som har manglet for å gjøre livet komplett. Senke seg ned i sofaen på lørdagskveld med mobilen. Jo mindre skjerm jo bedre.
 8. Takker for svar. Jeg får bare bruke sunn fornuft og ikke drukne dem
 9. Kjøpte meg nylig min første leilighet og har fått meg en del planter nå. Jeg lurer på hvor ofte dere vanner plantene deres? Jeg har lest flere artikler på nett at man skal stikke fingeren ned 2-3 cm i jorda og kjenne at det er tørt før man vanner på nytt. Tingen er at det nå snart nærmer seg 3 uker siden jeg vannet sist og det er fremdeles litt fuktig nedi jorda. Ved forrige vanning sørget jeg også for at plantene ikke ble overfylt av vann nederst i pottene. Fra hva jeg har lest har jeg fått inntrykk av folk vanner plantene sine 1 gang i uken. Bør jeg vanne oftere selv om det er fuktig i jorda eller er det helt ok å vanne hver 3. eller 4. uke? Plantene jeg hovedsaklig tenker på er: DRACAENA MASSANGEANA Yucca palme Elefantfot
 10. Hadde jeg bare fått spilt det. Ikke nok diskplass til å laste det ned. Formaterte PS3'en og har 31GB av 37GB etter formatering. I utgangspunktet skal det være 40GB totalt. Så hvor disse 9GB med lagringsplass har blitt av aner jeg ikke. Har bedt om å få hevet kjøpet..boo
 11. Jeg foretrekker denne type tastatur..har for øyeblikket logitech wave. Dette er ikke fullt så kurvet som Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 som jeg har hatt tidligere. Kommer nok til å teste dette tastaturet når mitt logitech keyboard trenger å byttes ut
 12. har du link? http://www.youtube.com/watch?v=Q4nswWwgLEw http://www.youtube.com/watch?v=sDq2a3zy_6M
 13. hmm..da er det jo bare til å vente til noe lager en modifisert utgave med smalere kammer eller noe som gjør at den eksploderer i hånden på en når man fyrer av eller liknende.
×
×
 • Create New...