Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Flaske nummer to ble en 12 årig Glenfiddich. Mitt første steg inn i single malt verdenen og jeg regner ikke med at den skuffer? Jeg antar den egner seg best bar? Eller skal skal det noen vanndråper til?

 

Et godt valg :) Anbefaler denne bar, da den er såpass "mild" og god.

 

En fuktig kveld ute på byen resulterte i et glass 21 år gammel Glenfiddich, denne gav mersmak, og vurderer å handle inn hele aldersrekka til Glenfiddich snart. Dette gleder jeg meg til :)

 

Andre som har smakt de litt eldre til Glenfiddich? Hva syntes dere?

Det er stort sett slik at de whisky blir bedre og bedre med lang lagring. Har drukket både 21 år og 30 år gammel Glenfiddich. Det som gjør dem bedre er at de fortsatt er mild, men smaken varer lengre i munnen. Den på 30 år er også noe tørrere og har en mer søtlig nyanse.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ardberg Uigedail eller Lagavulin Distillers Edition er 2 gode Islay whiskyer. Om dere føler dere spandable er Ardberg 16 kanskje noe som kan falle i smak? Lagavulin 16 er mer overkommelig og også finfin i smaken. Sjekk også ut Caol Ila Distillers Edition eller Cask Strength.

 

Glenlivet Nadurra 16 Cask Strength er også en whisky som jeg ble positivt overrasket over, men da er man jo på Speyside.

Lenke til kommentar
Ardberg Uigedail eller Lagavulin Distillers Edition er 2 gode Islay whiskyer. Om dere føler dere spandable er Ardberg 16 kanskje noe som kan falle i smak? Lagavulin 16 er mer overkommelig og også finfin i smaken. Sjekk også ut Caol Ila Distillers Edition eller Cask Strength.

 

Glenlivet Nadurra 16 Cask Strength er også en whisky som jeg ble positivt overrasket over, men da er man jo på Speyside.

 

Ardbeg Uigeadail ser mest fristende ut. Ardbeg 16 blir litt for dyr trur jeg. Lagavulin Distillers Edition har jeg smakt men liker Lagavulin 16 bedre (har 12 tomme flasker av den :)) har en tom Caol Ila Cask Strength også men jeg kjøper heller Lagavulin 12 over Caol Ila CS.

 

Ser ut som at Glenlivet Nadurra 16 CS er veldig søt og snill på smak, eller? Kan den måle seg opp mot de store tøffe Islay whiskyene? :)

Lenke til kommentar

Glenlivet Nadurra er langt fra så tøff i smaken som Islay whiskyer. Det er ikke en gang hint av røyksmak i den. Speyside whiskyer er nok ikke veien å gå om du foretrekker Islay, men de slår veldig ofte an hos folk som ikke synes noe særlig om den tunge røyk og torv smaken. Derfor har jeg alltid en slik i skapet for å ha noe å tilby alle.

 

Ardberg Uigedail er et veldig godt valg, og er nok den jeg også ville valgt av de jeg ramset opp, tett etterfulgt av Lagavulin 16. Om jeg ser bort fra Ardberg 16 selvsagt, den er jo i en litt høyere prisklasse enn resten her.

Lenke til kommentar
Sier du det..Talisker var hvertfall for sterk og røykfyllt for min smak. Men det gikk jo ned.
Hmmmm....smaken er som baken..... :roll:

 

Nokon her som har prøvd Oban Single Malt 14yo?

Fekk denne anbefalt av en entusiast i går, så trur dette må bli mitt neste innkjøp, men det er jo greit å høre om det er fleire som har samme opplevelse av den.

Oban Singel Malt har en veldig utpreget karamellsmak. Første gang jeg prøvde den trodde jeg det skulle være utpreget tang og torvsmak av den. Der tok jeg grundig feil. Litt torvsmak var det, men det var søtsmaken (karamell) som satt igjen. Likevel kan jeg anbefale Oban. Det er en whisky som de fleste liker. Selvfølgelig kan den ikke slå islay whiskyene med skikkelig røyk og torvsmak, men dette er jo en smakssak. Viser også til tidligere anbefaling HER.

 

Hva mener dere om Glen Moray sin single malt?
Lys, lett og en grei nok whisky, men jeg ble ikke totalt overveldet. Vil antakeligvis kjøpe andre merker hvis jeg har valget.
Lenke til kommentar
Nå kommer sikkert noen av dere til å skyte meg, men jeg har funnet ut at Ardbeg Uigeadail er utmerket til å marinere kjøtt med. :)

 

PANG! :p

 

Uigeadail er utmerket til det meste.. Med unntak av grisefylla, det anbefales ikke.. Har riktignok bare prøvd 10 år gammel Ardbeg på nach, men det var ille.

 

Men jeg ser ikke for meg at marinering får med alle nyansene i Uigeadail, så jeg tror standard 10 år ville gi ca samme resultat. Så kan man nyte Uigeadail som den skal nytes, alene eller med en liten dråpe vann.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...