Gå til innhold

"Gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse"-FrP


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Omtrent hver tredje gjerningsperson, eller 30 %, er enten utenlandsk borger (6) eller har utenlandsk opprinnelse (6). Dette er en noe større andel enn i 2003 (24 %), og utgjør en markert overrepresentasjon i forhold til andelen av befolkningen.

 

Her gjør FrP rett i å kalle en spade en spade. Så lenge man holder seg unna tulle-generalisering, som "Oi! En utlending! Han er kriminell.", så gjør det ikke noe om statistikken ser lyset. Om man fornekter problemet kan man aldri løse det.

Endret av Zethyr
Lenke til kommentar

Helt greit egentlig. Har ikke lest brosjyren, men den inneholder såvidt meg bekjent stort sett faktaopplysninger.

 

Det er intet galt i å påpeke følger av en dårlig integrering.

 

Men skulle gjerne sett at aviser også begynte å skrive "gjerningsmann av norsk opprinnelse" når det er tilfellet. Det kan gjøre oss bevist på at nordmenn ikke akkurat er noen skytsengler det heller.

 

Egentlig er det en utrolig god førsteside, for den skaper blest om emnet og vekker folks interesse, enten man finner den avskyelig elller ikke. Og det er tross alt hovedoppgaven til en forside.

 

Men forhåpentligvis skjønner folk som leser dette at integreringen ikke akkurat behøver å bli bedre med FRP politikk.

Lenke til kommentar
Liten tvil om at FrP er tildels populistiske og spiller på fordommer til folk...

Populistiske på hvilken måte i større grad enn de andre partiene?

Hvilke fordommer, som går imot hvilken statistikk?

Så lenge andre partier synder så kan hvem som helst gjøre det...?

Har aldri påstått at FrP er er alene om å være populistiske....

Virker som mange partier velger seg ut en gruppe som de "populerer" seg i mot, KrF har fks. kristne. FrP har rasister. Sier ikke at FrP er et rasistisk parti, men partiet gjør seg veldig attraktive for rasister....

 

Vil påstå at de tildels går i mot statestikken når de fremstiller det på en måte som tilsier omtrent at innvandrere(generelt)=kriminelle. I hvertfall det jeg ser som undertonene i dette.

 

Vil også påpeke at folk kan få et litt svartere bilde enn statestikken når det blir stor sak hver gang det er en av utenlandsk opprinnelse mens kriminelle nordmenn får en liten notis....(satt veldig på spissen, men tendensen er der...) :shrug:

Endret av TLZ
Lenke til kommentar

TLZ; Det jeg skulle frem til, er at "populisme" i dag er et begrep som brukes om alle som skiller seg litt ut fra resten, og samtidig lover noe godt med politikken. Jeg har sett utsagn om lavere skatter, mer bevilgninger til omsorg, kritikk av andre partier, og alt har til felles at noen kaller det populisme. M.a.o. mener jeg ordet brukes litt oftere enn strengt nødvendig. Her er et av eksemplene.

 

Rasistene har ingen spesiell grunn til å stemme FrP, men anti-kriminelle har opptil flere; Det er ikke innvandrere spesielt man rakker ned på, men de kriminelle. Her kan man finne en del problemstillinger som f.eks. hva man skal gjøre med notorisk kriminelle utlendinger (eller nordmenn for den saks skyld), eller hvordan vi kan integrere innvandrerne bedre og mer effektivt i samfunnet, så de har lettere for å klare seg uten å gå veien om kriminalitet.

Rasister råder jeg til å stemme Hvit Valgallianse.

 

Den undertonen dere snakker om, er ingen undertone i det hele tatt, men en dum generalisering kombinert med overdrivelse av fakta. Det FrP her presenterer er statistikk, og senere et forslag til å løse en del floker som kanskje kan rette på denne ubehagelige statistikken.

Jeg må bare tilføye; Jeg håper dere støtter integrering av innvandrerne, så færre tyr til kriminalitet?

Endret av Zethyr
Lenke til kommentar
Slik annonsen er representert er under tonene i budskapet klare: "Utlendinger er farlige, og FrP har medisinen som trengs." Det er trist at partiet bruker fremmedfrykt til å sanke stemmer. Vel de mister min.

har du lest brosjyren, eller er dett bare noe du antar?

 

For du er vel enig i at den høye kriminaliteten blant innvandrere er et resultat av en feilslått integrering?

 

Men for all del, Per Sandberg(innvandringspolitisk talsmann FRP) er nå en god grunn til ikke å stemme partiet, ihvertfall hvis han står på listen i valgområdet. Men ser ikke at denne brosjyren alene er grunn til det.

 

Jeg kan ikke se at det er fremmedfrykt å påpeke at det finnes høy kriminalitet blant innvandrere. Det er et problem og det bør settes fokus på det. Selv om endel partier velger å overse det helt.

 

Men som sagt, det er ikke dermed sagt at FRP har løsningen. Eneste denne forsiden gjør er å poengtere noe alle vet. Dog mistenker jeg at FRP som vanlig mener innvandrerene selv har alt ansvaret, noe som blir feil. Men påpeker at jeg ikke har lest brosjyren men snakker av tidligere erfaringer med FRP velgere.

Lenke til kommentar
Dog mistenker jeg at FRP som vanlig mener innvandrerene selv har alt ansvaret, noe som blir feil. Men påpeker at jeg ikke har lest brosjyren men snakker av tidligere erfaringer med FRP velgere.

Jeg tok meg den frihet å understreke feilen du gjorde :) Det finnes idioter i alle velgermasser, men det er partiet du stemmer på, og ikke velgerne.

Lenke til kommentar
Slik annonsen er representert er under tonene i budskapet klare: "Utlendinger er farlige,

Dette er bare din mangel på logikk. Det er du som ikke klarer å skille mellom de få som skaper problemer, og alle de som ikke skaper problemer.

 

Ikke ta din egen mangel på logikk og overfør den på andre.

 

Problemet er at det er alt for menge slike som deg, som ikke evner å diskutere virkeligheten, men forsøker å gjøre diskusjonen til noe den ikke er, for så å ta avstand fra den og forsøke å kvele den.

 

Dersom det er slik at innvandring medfører problemer i forhold til kriminalitet, så fikser man ikke problemet med å være redd for å si det, og late som om problemet ikke finnes. For å fikse problemet, må man først kunne diskutere det.

 

Rasisme og fremmedfrykt blir man heller ikke kvitt av å late som om problemet ikke finnes. Tvert om. Alle 'rasistene' 'vet' at innvandrere er et problem. Og de slutter ikke å 'vite' det bare fordi debatten kveles av Pk-mafian. Tvert om, de får bare flere og klarere fiender.

 

Dersom de tvert om opplever at problemet blir åpent snakket om, og diskutert, og forsøkt løst. Da er det lettere for folk å akseptere det, fordi problemet tross alt jobbes med.

 

PK-mafiaen, de som hindrer oss i å snakke åpent om andre grupper enn den store hvite manlige majoritet i 30-årene, skaper mye mer problemer enn de løser.

Lenke til kommentar

Jeg vil rette en stor takk til FrP for å gjennom en årrekke tatt støyten ved å tale PK-mafiean midt imot. Takket være FrP er det nå mulig å sette innvandrere på kurs i norsk og samfunnsfag. (FrP har foreslått, og blitt mobbet for dette, flere ganger.) Takket være FrP har vi en nogen lunde åpen debatt om innvandring i Norge, og vi har unngått de problemene de har i Sveriga, der de sliter mye mer både med de negative følgende av innvandring, og med rasistiske gruppering, og der vanlige svensker ikke tør å bruke svenske flagget offentlig av redsel for å bli stemplet som rasister.

Endret av JBlack
Lenke til kommentar

Zethyr: Vil si at FrP overdriver, selv om problemet helt klart eksisterer. :shrug:

 

Uansett, overdrivelser er et vanlig virkemiddel når en skal nå ut til massene, og jeg mener på ingen måte at FrP skal få "munnkurv". Bare sier min personlige mening om akkurat denne brosjyren... :p

 

Ja innvandrings-kriminalitet er helt klart et problem, det blir ikke bedre av å kvele debatten, ei bedre av å gi et bilde av at alle innvandrere er kriminelle. (Noe som er mitt intrykk av FrP i dette tilfellet...)

 

EDIT: Personlig liker jeg ikke denne brosjyern, men alle har lov til å si sin mening, ei hvor "dum" noen måtte synes at den er...

Endret av TLZ
Lenke til kommentar
Dog mistenker jeg at FRP som vanlig mener innvandrerene selv har alt ansvaret, noe som blir feil. Men påpeker at jeg ikke har lest brosjyren men snakker av tidligere erfaringer med FRP velgere.

Jeg tok meg den frihet å understreke feilen du gjorde :) Det finnes idioter i alle velgermasser, men det er partiet du stemmer på, og ikke velgerne.

De samme velgerene er også medlemmer av partiet. Men for all del, erfaringen stammer også fra folk som nok ikke er medlemmer også.

 

For ordens skyld mener jeg bestemt at FRP har en politikk som fraskriver samfunnet det meste av ansvaret og vil legge alt over på innvandrerene. Noe jeg sitter igjen med etter å ha lest deres poltiikk på området.

 

Men for all del, de er langt fra værst når det kommer til innvandringspolitikk. De tør ihvertfall sette fokus på utfordringer og problemer knyttet til dagen integreringspolitikk.

Lenke til kommentar
Det blir ei bedre av å gi et bilde av at alle innvandrere er kriminelle. (Noe som er mitt intrykk av FrP i dette tilfellet...)

Hvor har du dette inntrykket fra? Jeg har nemlig ikke det samme inntrykket, men jeg ser at mange andre har det. Får du dette inntrykket når du leser hva jeg siterte fra kripos.no også, eller bunner dette i gammel anti-frp-propaganda? (jeg kjenner den propagandaen litt for godt, jeg har omtrent ikke sett annet i løpet av hele U-skolen)

Lenke til kommentar
Men for all del, erfaringen stammer også fra folk som nok ikke er medlemmer også.

Ja, det skjer ikke rent skjelden. Se mitt forrige innlegg ang. "propaganda".

 

For ordens skyld mener jeg bestemt at FRP har en politikk som fraskriver samfunnet det meste av ansvaret og vil legge alt over på innvandrerene. Noe jeg sitter igjen med etter å ha lest deres poltiikk på området.

Hvilke punkter tenker du på? Jeg sitter med et inntrykk av at de gjerne skulle ha vært mer positive til flere tilbud til innvandrerne, men vi kan ikke gjøre stort mer enn å være åpne for innvandrerne og tilby dem muligheter til å integreres. Tvang som virkemiddel viser seg ofte å være ineffektivt hva integrering angår.

 

Men for all del, de er langt fra værst når det kommer til innvandringspolitikk. De tør ihvertfall sette fokus på utfordringer og problemer knyttet til dagen integreringspolitikk.

:thumbup:

Lenke til kommentar
Det blir ei bedre av å gi et bilde av at alle innvandrere er kriminelle. (Noe som er mitt intrykk av FrP i dette tilfellet...)

Hvor har du dette inntrykket fra?

Brosjyren. :shrug:

 

Er ikke så anti-frp-politisk-korrekt som du kanskje tror, mener de har gode poenger som fks. at alle innvandrere SKAL lære norsk. (Hvis jeg husker rett).

Lenke til kommentar

Jeg synes det er greit at de sier det, men de t gjør dem neppe mer spiselige for de andre borgerlige partiene. De fronter en sak og skal kanskje som JBlack sier ha takk for det (avhengig av øynene som ser), men da inviterer de i hvert fall ikke til samarbeid. Sier man "Ta meg som jeg er", må man ikke blir snurt hvis den utkårede sier "Nei takk"...

 

Men jeg synes som sagt det er greit. Desverre er det vel usannsynlig at de andre partiene møter dem med argumenter.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...