Jump to content

TLZ

Medlemmer
 • Content Count

  7201
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Der jeg jobber har vi utviklet vår egen CMS. Vi bruker den blant annet til nettavisen som vi har laget for våre ansatte. Forsider og oversiktssider har vist seg å være problematisk å jobbe med. Den første versjonen av CMS'n vår (over 10 år gammel nå) tok automatisk første avsnitt (ingress) og bilder fra artikkelen og resizet disse og satte sammen en forside av dette. Problemet med dette var at det ble fryktelig avansert (sammen med resten av CMS'et som hadde en funksjon for *alt*.) Med den andre versjonen har vi egne artikler/sider som automatisk ble lastet inn på forsidene. Her skifter vi linker, ingress og bilder selv. Det gir oss mye kontroll, men det kan være vanskelig å jobbe med. Nå holder vi på å lage tredje generasjons CMS. Jeg ble satt til å prøve å finne ut litt hvordan bedrifter og gjerne aviser gjør dette med forsider. Er forsidene en fast "artikkel" med thumbs, ingress og lenker til andre artikler? Er den automatisk og laster automatisk rette artikler fra div. kategorier og finner ingress, lager thumbs og link selv? Har dere et eget ingress-felt og et eget thumb-bilde for alle artikler? Hvordan holder dere styr på forsider? Ser etter en måte som gir både fleksbilitet, og automatikk. Tusen takk for evt. svar.
 2. Dei har vel heller lagt inn simulering sånn at me som ikkje er fargeblinde kan sjå korleis ting ser ut for dei som har fargeblindhet og tilpasse design til det. (f.eks. passe på at fargeblinde også ser stor nok kontrast til å se ting tydelig.) Finnes slike sider som gjer dette på nettstader, men greit å ha det integrert i Photoshop. Eg kjem nok til å teste det sjølv når eg får prøvd CS4.
 3. Hvis brukeren sjølv må konfiguere eit program i særleg stor grad så er default instillingene (evt. dei forskjellige "presetsene" ein kan velge) dårleg, og det er eit dårleg brukergrensesnitt. Å lage gode brukergrensesnitt er programvareleverandøren sin jobb, ikkje brukerens.
 4. Veldig bra artikkel. Eg er ingen Linux-brukar(utenom til server kanskje), men eg tykkjer likevel at fleire burde prøve det. Til mange ting så er det veldig bra. Sjølv så held eg mykje på med medie-relaterte ting så folk kan gjetta seg fram til kva eg brukar. Elles så er eg veldig enig i mykje av det Manuel skriv.
 5. Videon er egentleg bare ein langtrukken rap av det Arve skriver. Forøvrig: Eg tykkjer SEO er eit fint ord. Folk på jobb har begynt å sjå verdien av høvelig kode/markup.
 6. Hvis eg ikkje tar feil så er HP allerede involvert i open source og støtter blant anna GNOME-prosjektet med både folk og penger. Til dykk som er skeptiske til at HP lagar sitt eiget OS. Husk at de ikkje trenger å laga alt "from scratch". Det fine med åpen kjeldekode er jo at ein kan basera ting på andres arbeid(rett og slett). Kanskje me får sjå ein HP-variant av Ubuntu? Kvifor skal Apple dele OS'et sitt? Dei har gjort det før, og det gav kun negative resultater. Det begynner å bli ganske lenge siden Vista var ustabilt. Har du prøvd Vista i det siste? Når eg fekk ny maskin på jobb så ba eg om XP, men etter kvart så tenkt eg at eg kunne prøve Vista. Det var mykje meir stabilt enn XP. Det har blitt sagt i 15 år, og sikkert meir. Er Microsoft døde av den grunn? Nei. Kommer Microsoft til å dø fordi folk forsatt seier det? Nei.
 7. Å bruke SVG til animasjon gir ikke så mye mening, SVG er litt for tungt til det. Avansert grafikk kan sikkert også vise seg å være problematisk. Men for mer enkle ting, og ikke minst: for logoer så er SVG perfekt. Microsoft har så langt faktisk gjort en god jobb i IE8 med å få den til å støtte div. standarder, og jeg håper de kommer til å jobbe med å få støtte med SVG også. Et problem er jo at IE6(Ja, jeg skrev 6, ikke 7) kommer til ikke til å få under 10% markedsandel før 2011, og forsatt da må vi ta hensyn til den helvetesbrowseren. Huff.
 8. Lenkjen til Ars Technica er feil. Kvifor skulle dei ha noko i mot det? Fordi dei står bak WebObjects? Du meinar at hvis det hadde vore opp til Apple så skulle ikkje GCC, WebKit, Apache, eller FreeBSD eksistert reknar eg med...? Apple's stålkontroll over iPhone kan selvfølgelig kritiserast, seiar ikkje noko på det...
 9. Fireworks er det eneste programmet jeg vet om som er dedikert til dette og fungerer bra. Hadde jeg hatt Fireworks på jobb så hadde jeg nok lett brukt det foran Photoshop til webdesign mockup.
 10. Hva med å sette opp en Gmail account og bruke SMTP-serveren deres?
 11. Jeg er en av de som har bidratt i statestikken deres. Tror ikke alle trenger iMac, alt til sitt bruk. Skal du spille spill så er Windows best, og til surfing/office-ting så duger Ubuntu veldig greit. Men skal du drive med grafisk design eller fotografi så synes jeg dette er en veldig fin plattform å jobbe på. Apple har prøvd å linsensiere OS'et sitt til andre før. Det fungerte veldig dårlig. Hvorfor skal de prøve noe de har prøvd før og feilet på? Steve Jobs gjorde en god jobb ja, men han gjorde det ikke på ekstremt kort tid. I første omgang prøvde han å få folk over på sin NeXT-operativsystem, noe Mac-eiere var i mot. Det var ikke før han modifiserte NeXT til å bli det vi i dag kaller OS X at det begynte å gå i retning suksess. Problemet med Mac er vel at de ikke har noen billig-maskiner. (Utover Mac Mini som suger da den har hardware fra 2006.) Men da en likt spekket maskin og sammenlign så er som regel forskjellen ikke så veldig stor. Husk at Apple oftest har skarpere skjermer med bedre fargegjengivelse og bruker i større grad dyrere materialer enn plastikk. I de øvre spektet så er de vel faktisk veldig gunstig priset. Finn en Mac Pro og finn en med tilsvarende specs så er sjangsen stor for at Mac Pro'n faktisk er billigst. Nå skal det sies at Apple tar latterlig mye for minne. Selv er jeg skeptisk til hvor lukket iPhone er, men så tenkte jeg litt og det er jo like mye DRM, låssgreier(Java programmer må signeres) på andre mobiler. Og Google har jo ikke akkurat vært så åpne som de lovet med Android. (De andre mobil linux-plattformer er ikke verdt å nevne. Leketøy for nerder er uinteresant for folk flest.)
 12. Jeg vil si at (for vanlige konsumere) så er det veldig veldig lenge siden megapikselracet er over. Hjelper ikke mye med MP hvis du har dårlig kvalitet på linsa.
 13. Per Kristian kom med noen virkelig gode tips! Kan jo prøve å komme med noen tips selv, men jeg er ingen ekspert på verken webdesign eller usability. Ha en fokusert side Siden bør være fokusert på det du trenger på. Prøver du å være en side som gjør alt så blir det fort rotete og det går på bekostning av hva som egentlig er fokuset ditt. For eksempel, hva gjør Lenker, Aviser, Administrator på siden i det hele tatt? De vil bare forvirre brukere. Ha siden ryddig og oversiktelig Prøv å ha siden oversiktelig. Det er bedre å ha lite god informasjon enn å ha mye dårlig informasjon. Det er veldig mye informasjons du presenterer og slikt kan være vanskelig å ha oversikt over, kanksje du kunne bruke litt farger til å gjøre den mer oversiktelig? (Dette kan i tilegg potensielt friske opp siden litt.) Du har også ganske mange annonser på begge sider av siden. For meg ble dette veldig voldsomt og noe som virkelig trakk ned siden. Hvis du er veldig avhengi av annonse-intekter så kan du kanskje vurdere å bruke Google AdWords eller noe lignende? Den finner relevante linker, men kun som tekst slik at den ikke plager brukeren for mye. Lett å bruke Dette har mye med forrige punkt å gjøre. Et lite men betydningsfult grep her er jo å gjøre hele navigasjonsknappene klikkbare og ikke bare teksten. Dette gjør at det blir enklere for brukere å klikke dem da de ikke trenger å være så nøyaktig. (I tilegg så er de fleste sider slik at man trenger bare trykke på knappen, og ikke selve teksten så det er uvant for folk.) Hvis du vil liste partnere eller ha anbefalinger så tror jeg ikke det er bra å ha i dropdown-boks. Dette er fulstendig feil bruk av dropdown-boks og ikke særlig brukervenlig. (De brukes vanligvis til submit-former, det er forvirrende.) En vanlig sted å ha partnere er gjerne i footeren, men skal ikke påstå at det nødvendigvis er den beste plassen for det. Og sist, noe som egentlig ikke er sååå viktig sammenlignet med andre ting jeg har nevnt men som jeg likevel bet meg fast i: få deg en finere logo/header. Den er ikke så veldig fin, og gir ikke så veldig positivt intrykk. I tilegg så er kanskje grått på siden litt kjedelig? (På en annen side: det er jo en avslappende farge.) PS: Ikke svelg alt jeg skriver her rått selv om jeg er litt bastant i språket, jeg er ingen ekspert på dette.
 14. Anders Jensen: Han oppfører seg ikke som han har røyket noe som helst, han er seg selv veldig veldig lik. Er det noen som er overasket? Han slenger dritt i alle retninger og har alltid gjort det. Fyren er jo beinsta og slenger ut sterke provoserende meninger i alle retninger. Og Theo De Raadt, Stallmann, og andre er jo ofte rimelig "friske" i språket de og. Egentlig kan jeg tenke meg at fks. Bill Gates eller Steve Jobs er friske noen ganger når de diskuterer internt, forskjellen er bare at der kommer det ikke ut til alle. (Mailinglistene til Linux, BSD, osv jo åpne for alle å lese.)
×
×
 • Create New...