Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Spikeren i kista for dette prosjektet kom ikke mot Liverpool, City eller i kveld. Den kom da Cristiano Ronaldo gikk inn portene tilbake på Old Trafford.

Misforstå meg rett - jeg digger Ronaldo, mener han er fantastisk god, synes det er kult at han kom tilbake og vil gjerne se han på banen for United. Dette er på ingen måte Ronaldos feil, så la meg forklare.

Å hente tilbake Ronaldo var en plutselig avsporing. Han er en spiller med ekstrem-egenskaper, men som passer skikkelig dårlig inn i den spillemåten Ole hadde begynt å få ordentlig på plass. Man gikk bort fra prinsippet om aggressivitet, press og løpskraft på topp som kjennetegnet dette laget kanskje først og fremst uten ball, og i omstillingsspillet. Det er dette man har bygget det meste rundt i snart tre år, med følelsen av at det manglet kun et par brikker før man virkelig kunne hevde seg ordentlig igjen. 

Om det var Ole selv, Woodward og Arnold eller Glazers selv eller alle sammen som ga Ronaldo-signeringen grønt lys vet jeg ikke. Men jeg sliter ærlig talt litt med å se for meg at han var var av høy prioritet for Ole å få Ronaldo inn i denne troppen når han er en spillertype som er såpass fravikende fra prinsippene han har snakket så mye om. Kanskje vi får vite mer om det i fremtiden.

Jada, Ronaldo har allerede scoret en del mål, noen av de har vært helt avgjørende også. En av verdens beste avsluttere, definitivt. Men han er knapt involvert i banespillet ellers. Han er knapt nær ballen, linker dårlig opp med medspillere, binder ikke opp motstanderens midtstoppere, dropper sjeldent ned, og viktigst av alt - han presser klart minst av alle angrepsspillerne i Premier League. Vi har knapt spilt én eneste god 90 minutter med ham på banen, om noen i det hele tatt.

Dette er ikke Ronaldos feil, han er den spilleren han er, men Ole som ikke har funnet en måte å få laget til å fungere med han på banen. Så det får vi krysse fingrene for at neste manager klarer bedre, for Ronaldo skal nok som regel være i den startelleveren. Dette er selvsagt ikke hele årsaken, langt derfra, men jeg føler meg ganske sikker på det har hatt mye å si. Vendepunktet er så ekstremt tydelig og bratt.

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener nå at det var ganske mange kamper forrige sesong også hvor vi slet enormt med presspillet. Synes ikke vi var i nærheten av de andre topplagene i løpskraft eller aggressivitet. Gang på gang så var vi jevngode mot lag med langt mindre budsjett enn oss. Det var ikke tilfeldigheter som gjorde at vi havnet bak hele tiden, men da greide vi å snu det. Attpåtil så er vi like elendige til å spille oss ut av press i år som forrige sesong. Med Ronaldo på banen har nok svakhetene bare blitt enda tydeligere. Men så kan man jo ikke forvente at vi skulle greie å tilpassse oss Ronaldo på banen når laget ikke evner å presse individuelt og som et kollektiv uten ham heller.

Maguire og Shaw sin form er jo rene mysteriet. 

Endret av Mr. President™
Lenke til kommentar
Sitat

Ole will always be a legend at Manchester United and it is with regret that we have reached this difficult decision. While the past few weeks have been disappointing, they should not obscure all the work he has done over the past three years to rebuild the foundations for long-term success.

Ole leaves with our sincerest thanks for his tireless efforts as Manager and our very best wishes for the future. His place in the club’s history will always be secure, not just for his story as a player, but as a great man and a Manager who gave us many great moments. He will forever be welcome back at Old Trafford as part of the Manchester United family.

Michael Carrick will now take charge of the team for forthcoming games, while the club looks to appoint an interim manager to the end of the season.

Beste manageren siden Sir Alex. Alt i alt en bra periode, foruten de siste månedene. Nå ligger det mye bedre til rette for neste manager enn etter de vi hadde tidligere.

Carrick overtar midlertidig. Ganske overraskende egentlig, siden han var Oles høyre hånd og defensive trener.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Danielzu skrev (28 minutter siden):

Hva måler du det i? Antall triumfer, Høydepunkter, lengde eller nostalgi? Oppryddingen og spillestilen(the united way) som edger han foran de andre?

Jojo, fint med 2.plass i covid-sesongen, men ble da ingen troféer. 

Det er mye jeg måler det i, men i de store linjene er det fremgangen. Man skal virkelig være litt av en revisjonist hvis man glemmer det rakkelet av en tropp, stemning og dysfunksjonell sportslig avdeling han overtok. Det man skulle gjøre var å ta en skikkelig reset på alt, en vanskelig og tidkrevende jobb som han i stor grad klarte.

Først ble det sjetteplass etter han tok over, så en tredjeplass og til slutt andreplass. Det ble ikke trofeer, men han satte klubben i en posisjon hvor det føltes mulig å vinne de igjen.

Dette klarte han samtidig som han gjennomførte en massiv opprydding av spillerstallen, og med veldig mye bruk av akademispillere (17 debuter!). Det yngste laget i ligaen over en lang periode. Han gjorde laget likbart igjen, og har klart å tiltrekke gode spillere. Så er det bare å sammenligne spillertroppen med den Ole overtok og den han forlater oss med. Og så igjen titte på den Mourinho forlot oss med.

Vi spilte også vår klart beste og mest underholdende fotball på mange år, der intensjonen var å angripe og underholde. Det funka ikke hver gang, men ganske ofte. Stadig oftere frem til denne sesongen hvor alt plutselig røyk.

Så alt i alt synes jeg Ole har gjort en veldig god jobb ja, han gjorde det han var satt til å gjøre med bravur mens han fikk tilbake litt identitet. Men det siste steget ble for langt.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (12 timer siden):

Spikeren i kista for dette prosjektet kom ikke mot Liverpool, City eller i kveld. Den kom da Cristiano Ronaldo gikk inn portene tilbake på Old Trafford.

Misforstå meg rett - jeg digger Ronaldo, mener han er fantastisk god, synes det er kult at han kom tilbake og vil gjerne se han på banen for United. Dette er på ingen måte Ronaldos feil, så la meg forklare.

 

 

Cristiano Ronaldo joined Madrid, Mourinho got fired. Cristiano Ronaldo joined Juventus, Max Allegri got fired. Cristiano Ronaldo returned to United and Ole just got fired. Don't look at me like that I love the GOAT but these are facts. 

 

grei trend, sier ikke at han har massiv makt men noe har han nok. Ryktes nå at Ronaldo ønsker Luis Enriquee (trener Spania atm) som Ole's arvtaker så look out for that. 

Lenke til kommentar

Virker som om United igjen, har sjokkerende dårlig planlegging. Carrick skal være midlertidig manager, før man får inn en midlertidig manager. Kanskje man bare ordlegger seg feil - siden de aller fleste managere går en eller annen gang, og dermed er der midlertidig.

Lite beroliget av at Carrick nå tar over. Vi har sett fryktelig ut defensivt, og Carrick har visstnok vært vår defensive trener i år. 

Lenke til kommentar

@Danielzu Hehehe. Tror nok det er mest tilfeldig det der. Hva som eventuelt har skjedd med "makt" eller harmoni i garderoben vet man lite om, så det er vanskelig å si. Men det spillemessige og taktiske er det som har vært synlig.

Hvert fall tydelig at Ole ikke fikk United til å fungere som et lag med Ronaldo på banen. United har spilt få virkelig gode omganger fotball denne sesongen hvor de har lignet på det de var forrige sesong, men den beste kom mot Everton der Ronaldo ikke startet kampen. Man blir et litt annet lag når man presser som en enhet og gjør det man har øvd på så lenge.

Noen reaksjoner.

FEt40nrX0AUnoZi?format=jpg&name=medium

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva gjør dere nå? Jeg ser det spekulares og listes opp noen managere, men de fleste av disse er jo bare OGS 2.0 (altså en ung manager fra en mindre klubb). Tør styret i United å prøve noe slikt igjen allerede med en gang eller kommer de til å gå for noen som har vist å kunne håndtere store stjerner og vist internasjonal og nasjonal suksess?

Lenke til kommentar

Det er en veldig attraktiv jobb med den stallen som er der nå. Potensialet har vi tidvis sett komme ut forrige sesong, og nå er det et par-tre brikker til der. Mye unge spillere.

Men for å finne noen på nivå med Klopp, Pep og Tuchel må det være en skikkelig match made in heaven tror jeg, hvis man skal få inn noen som skal komme opp på det nivået de er.

En strammere taktiker som har erfaring med stjerner tror jeg nok er ønskelig, men jeg håper de går for en type som har litt samme prinsipper som Solskjær/Ferguson med mye bruk av akademiet og fokus på å utvikle klubben som helhet også. Jeg likte den veien man var inne på under Solskjær.

Ny kamp allerede om 48 timer. Den er viktig. Taper vi den så kan det ha noe å si for interim/managerjakten, for vi blir enda mer attraktive med sluttspill i Champions League til våren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...