Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ouch...Var vel litt derfor jeg foreslo en grense på et par tusen. :dremel: Hvor klarte du å blåse av 20 000?

Banken min tvang jo på meg kredittkort når jeg skulle ha boliglån. Skjønner fremdeles ikke hvorfor jeg fikk en grense på 50000. Mulig det havnet en null for mye på søknaden, men 50k var uansett litt i meste laget.

Likevel; når en går litt i minus hver måned er det praktisk å "flytte" pengene hele året fram til jeg får lønn/skatt/feriepenger/januar-stipendet. Da betaler jeg ned hele beløpet så jeg slipper å røre utdanningsfondet.

Nå har jo jeg en såpass godt betalt sommerjobb, men jeg skjønner at mange klager på at studiestøtten er altfor lav, spesielt er det vanskelig å klare seg i juni hvis en ikke har mulighet til å spare opp en reserve.

Lenke til kommentar

Var et økonomisk geni da jeg var yngre ;-) Skal ikke skryte på meg nevneverdige ferdigheter på det området i dag heller, men. Haha. De eneste gangene jeg har mulighet til å betale ned større beløp er når storstipendene kommer, men dukker opp uventede utgifter hver gang. Depositum, ødelagt data osv. Har ingen nå heldigvis, så får betalt ned ganske mye denne måneden. Men blir nok ingen nye MasterCard på meg, liten grense eller ei. Stoler ikke nok på meg selv :-P

 

Ja, jeg må ha deltidsjobb ved siden av for å kunne klare meg. Og økonomien er egentlig veldig grei størsteparten av året, har nok en god del mer å leve på enn den jevne student, men juleferie er dyre greier! Er allikevel vanskelig å kvitte seg med alt, da man ofte ender opp med å bli blakk og bruke kreditt igjen etter større nedbetalinger, haha. Er en ond sirkel. Med 50k tilgjengelig hadde jeg havnet på luksusfellen tror jeg! Fikk automatisk tilsendt MasterCard med 10k i kreditt da jeg fylte 18 år, lite gunstig alder for min del. Bankene er sleipe!

Lenke til kommentar

SiT er stort sett greie. Jeg har bodd hos dem i 2 1/2 år nå, og har opplevd en god del. Ryker f.eks. kjøleskapet, så fikser de det kjapt, og vaktmesterne er stort sett veldig effektive og behjelpelige. Men er det noe som ikke er lager, og ikke kan repareres, så kan det ta sin tid. I mitt tilfelle gikk det vel rundt 3 måneder uten et pip, før telefonen plutselig ringte. Da hadde de fått det, og kunne komme med det samme dag.

 

Det vonde? De på Moholt svarer på akkurat det som passer dem, og gir blaffen i resten. Slik virker det i hvert fall. Og sånn generelt gir SiT blanke i privatlivet til beboerne. Praksisen er at de låser seg inn om noe skal ordnes. Varsel? Kanskje i postkassen, per e-post eller SMS. Kanskje to-tre dager før, kanskje en time før. Og det er i din private hybel. I fellesareal i kollektiv går de rett inn, så ikke bli overrasket om du møter en vaktmester neste gang du skal på badet.

Lenke til kommentar

Det har seg slik at jeg skal ha 2 stillinger på skolen dette semesteret: studass i fysikk og LA i EiT. Hvordan blir dette med levering av frikort? Vil det holde å bare levere et frikort eller blir jeg nødt å dele frikortsbeløpet i 2?

 

Takk for svar!

 

Sorry for spydigheten: men har du aldri jobbet før du da? Du kan bestille kopier av frikortet ditt, men det jo ikke slik at du deler opp frikortbeløpet på antall frikort. Den inntekten du kan ha skattefritt gjelder samlet for alle arbeidsgivere/inntekter.

Lenke til kommentar

Sliter med å finne valgfag til dette semesteret.

 

Har surret litt på Classmate man aner ikke. Går Informatikk men kunne tenke meg å lære noe utenom dette studieløpet i dette valgfaget.

 

Any tips?

Det er litt vagt med info mtp anbefalinger føler jeg. Du går informatikk og vil ta et emne som ikke er informatikk. Vel, har du noen preferanser eller interesser? Vil du at emnet skal okkupere minst mulig av tiden din? Skal det være et teknologisk/realfaglig emne?

 

Edit: Snek seg inn en ekstra quote.

Endret av Raspeball
Lenke til kommentar

Sorry for spydigheten: men har du aldri jobbet før du da? Du kan bestille kopier av frikortet ditt, men det jo ikke slik at du deler opp frikortbeløpet på antall frikort. Den inntekten du kan ha skattefritt gjelder samlet for alle arbeidsgivere/inntekter.

Sorry for spydigheten, men vet du ikke at man kan dele et frikort i to?

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Ligger datoene for konteksamenene 2013 ute noe sted?

De blir vel ikke bestemt før til sommeren.

 

Noen som vet hvem som skal forelese Fourieranalyse og funksjonalanalyse i år?

Lindqvist, det er ihvertfall han som har sendt ut mail.

 

edit: Av en eller anen grunn så jeg ikke innlegget over meg.

Endret av Frexxia
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...