Jump to content

Frexxia

Medlemmer
 • Content Count

  2037
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

426 :)

About Frexxia

 • Birthday 08/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg vil anbefale å bruke Python, da du da kan fokusere på algoritmene og ikke selve programmeringen. Men det er selvsagt fritt valg.
 2. Jeg vet ikke hvilken annen måte jeg skulle skrevet det på. Jeg kunne utelatt det, men da ville det fortsatt vært ord mot ord. Poenget mitt er bare at jeg tviler på det er tilfeldig hvordan stillingene deles ut. Noe mer enn anekdoter kan man ikke komme med, med mindre noen her har innside-informasjon rundt hvordan utvalgsprosessen gjøres.
 3. Mener det går på snitt (muligens innen instituttets fag), ikke nødvendigvis karakter i det individuelle faget. Det er mange som har høyt snitt, så da er det ikke nødvendigvis så enkelt å få de mest populære stillingene. edit: Nå snakker jeg bare for meg selv her, men jeg har fått alle stillingene jeg har søkt på gjennom studiet. Derfor tviler jeg på at det er noe flaks inne i bildet.
 4. Tok meg ~10 sekunder med googling: http://www.casiopeia.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=1650
 5. Spørsmålet er selvsagt: Anta at konvergerer. Vis at . Det er uheldig å ha to feil i ett spørsmål, men det er ikke så mye annet spørsmålet kunne være.
 6. Det er vel uansett slik at ingeniøremnet må være på et visst nivå. Man kan ikke ta et førsteklassefag.
 7. En kan da umulig kalle en uke med lesing for skippertak? Avhengig av hvor lang eksamensperioden er så er vel det et normalt antall dager å ha til disposisjon for hvert fag (om man tar fire fag). Selv har jeg prøvd å ha minst 5-6 dager til hvert fag, men det er ikke alltid så lett å få til om man tar ekstra fag. Føler ikke at det har vært noe skippertak. Dette er selvfølgelig avhengig av at man faktisk har jobbet med faget under semesteret.
 8. Har du snakket med fakultetet? Det er de som registrerer praksis.
 9. Hvilken av mattene var det da, mage versjoner av matte 4, ligger den på internett ? eller kan du scanne den? https://wiki.math.ntnu.no/_media/tma4123/2014v/v14-english.pdf Kombinert LF og eksamen. Løsningen på oppgaven er feil i LF, såvidt jeg kan se. Det er trivielt å se at vektoren (som har norm 1) gir ut (som har norm større enn 1). Det betyr at matrisen har norm større enn 1. Feilen foreleser har gjort er at han har antatt at , noe som (generelt) kun er sant for symmetriske matriser, noe ikke er. Det korrekte er at . Sjekker man denne finner man, ikke overraskende, at . En kan derfor ikke bruke normen til matrisen for å vise konvergens. (Jeg forbeholder meg retten til å ha misforstått noe, da jeg ikke har faget og bare skummet over løsningen) edit: betyr norm her, jeg fikk ikke de vanlige norm-symbolene til å fungere. edit 2: Gitt at man kan vise at egenverdiene til er distinkte (dette følger vel av et tilsvarende argument som foreleser har gjort for å vise at egenverdiene har absoluttverdi mindre enn 1) kan matrisen diagonaliseres, noe som er nok til å vise konvergens (selv om ).
 10. Det bør ikke være fryktelig mye arbeid å lage en fortegnslinje i Tikz (i Latex), så lenge du ikke skal lage så alt for mange.
 11. Et komplekst tall sies å være (rent) imaginært dersom . Dermed er imaginært hvis og bare hvis , der er et heltall. Jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår hva du mener med likningen du skrev opp. Hvis , så er alle en løsning. Hvis må nødvendigvis være slik at er reell, og dermed lik (ellers ville du hatt et kompleks tall med imaginærdel forskjellig fra null på venstre side og et reellt tall på høyre side). edit: Jeg antar her at er reell.
 12. Totalt har søkertallene gått ned though, så virker som man skremmer vekk menn med de samme endringene. 1209 til 1267 er en oppgang, ikke nedgang (det er en liten nedgang i mannlige søkere totalt sett, men ikke i førstevalg). Det skal sies at man helst burde se på flere år for å få et mer komplett bilde, men jeg fant ingen enkel måte å gjøre det på samordna opptaks sider. Jeg er for lat til å hente ut flere år manuelt. Jeg synes også det er litt uheldig at det må en navneendring til for å få folk interessert, jeg ville bare frem til at endringene faktisk fungerer. En hadde jo en tilsvarende situasjon med Energi og Miljø for en del år tilbake. Det er veldig få fag som går både på våren og høsten. Det eneste jeg kan komme på akkurat nå er Matematikk 3. Hvis faget bare går på våren må du vente til neste vår med å ta eksamen. Jeg vil anbefale deg å ta konteeksamen i stedet, om du har mulighet til det (da er du nødt til å møte opp på eksamen og stryke/levere blankt).
 13. Dere vitser, men om en ser på søkertallene så har navnendringen til elektronikkstudiet fungert: 2014: 1267 søkere, derav 300 kvinner (23.4%). 144 førstevalg, derav 24 kvinner (16.7%) 2013: 1209 søkere, derav 192 kvinner (15.9%), 105 førstevalg, derav 10 kvinner (9.5%)
 14. Nei. (Noen folk hevder det, men blindtester viser ikke det) Forøvrig er denne tråden 3 år gammel.
 15. Det er ikke bredden det går på, men høyden (det ser ihvertfall slik ut av bildet).
×
×
 • Create New...