Jump to content

Mys1

Medlemmer
 • Content Count

  719
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 :)
 1. Okey, så litt uavhengig av øvingsopplegget så er det ikke ekstremt mange timer en må ha før eksamen? At det er ganske forutsigbart sammenlignet med mange fag på NTNU?
 2. Vurderer å ta emnet TIØ4295 - Bedriftsøkonomi til høsten. Noen som kan fortelle meg om fagets omfang? Sammenlignet med f.eks mattefagene, statistikk osv, hvis det går an å sammenligne.
 3. Hei! Har en søster som skal ut og reise, og vil ta bilder med mobilen, men mobilen er full. Hun har alle bildene på Photos-appen på Macen(og Bilder på iCloud). Jeg er ikke Mac-bruker så har ikke kjempeoversikt selv. Men hun vil slette så og si alle bildene på mobilen for å få plass til nye. Som jeg har fortsått så er disse synca så da vil alle bildene på Photos-appen forsvinne? Sett at det gjør det, så er det riktige å da eksportere hele Photos-biblioteket(ta backup). Så har jeg det på en harddisk. I fremtiden når hun får større mobil vil hun ha alle disse samlet. Hvordan får jeg da denne backupen inn igjen på Photos-biblioteket/iCloud/bildene på mobilen? Trodde Apple skulle være så suverent lett på alt, men her har jeg sliti til tross for å ha lest en del. I tillegg så er det plutselig 80 bilder fra litt ulike tidpsunkter som er på bilder på mobilen og icloud->bilder, men ikke på Photos. Forslag til hva som ahr gått galt?
 4. Hei. Skal ha en ny bærbar til redigering. Skal ikke spille noe, så kun for redigering som er viktig. I tillegg skal den gjerne ikke være altfor tung. Vet det er vanskelig å få til begge, men kom gjerne med ulike alternativer.
 5. Hei. Har et modem inn, så en switch, og så en router, som jeg kjøpte D-Link DIR 842, for å få trådløst nett. Bytta router siden den gamle routeren var veldig ustabil. Testet først nettverkshastigheten fra switchen og til en stasjonær pc(helt uavhengig av nye routerent), fikk 48 i nedlasting og som forventet i opplasting(husker ikke). Så det er jo "bra nok". Så koblet jeg opp routeren, og testet trådløs kapasitet, fikk 4 i nedlasting og 9 i opplasting(!). Nedlasting er jo helt ræva. Og nettverkskabel fra router til TV så var kapasiteten veldig dårlig der og, Netflix fungerte ikke for eksempel(og det fungerte fint med forrige routeren). Har jeg gjort noe feil instillinger, er det en connection mellom switch/router jeg må ta hensyn til osv?)
 6. Hei. Hjelper en venn, så har ikke tilgang til pc-en, kun tilgang via chat. Hun har kjøpt en ny Macbook, med da El Capitan 10.11.2 installert. Skulle til å laste ned Google Chrome(.dmg-fil), laster ned fila, men når hun skal dobbeltrykke for å installere får hun opp feilmeldingen, "finner ingen program" . Prøvde å installere andre programmer, det går ikke. Har huket av "Allow Applications load from...Anywhere" er huket av, skal ikke være problemet det. Er også verdt å nevne at de installasjonsfilene er hvite ark, og ikke med logo(f.eks chrome-logoen) som det skal være. Noen som vet hva problemet er?
 7. Prøver det, har ingenting spesielt viktig
 8. Fikk Netshop til å bygge min pc i 2009. Har funket bra i mange år nå, men i dag morges sluttet den å funke. Jeg kom til skjermbildet før en loader Windows, men der sto den bare. Jeg har overklokket litt osv, så jeg tok clear CMOS. Etter dette kom jeg forbi skjermbildet som var nevnt over, og Windows begynte å loade. Men så krasjet den. Fikk opp et blått bilde som varte i 1 kort øyeblikk slik at jeg ikke fikk anledning til å se hva som sto. Så starta maskinen på nytt, og prosessen gjentok seg. Har prøvd reparasjonsverktøyet til Windows, systemgjennoppretting, sikkerhetsmodus, minnediagnostikk, og ingen av det gjør at jeg kommer inn på Windows. Fikk dog noen meldinger da jeg kjørte oppstartsreparasjon(scrollet gjennom og prøvde å finne noe unormalt), som kanskje vil hjelpe dere: Diagnostikk- og reparasjonsdetaljer: - Opprinnelig årsak funnet: Uspesifiserte endringer i systemkonfiurasjonen kan ha forårsaket problemet. Øktdetaljer: Systemdisk = \Device\Harddisk1 WIndows-mappe = C:\wINDOWS AutoChk kjørt= 0 Antall rotårsaker = 1 Ellers så gjorde jeg ikke noe spesielt med pc-en igår. Eneste var at jeg hadde koblet til et digitalkamera, som sto på da jeg skrudde av dataen. Kameraet sto også på da jeg skrudde på pc-en i dag da den ikke funket, men tok så ut kameraet og prøvde på nytt, og ingenting annerledes skjedde. Har ikke all informsjon om komponenter i datamaskinen av ulike grunner, men har noen: Hovedkort: Evga X58 SLI LE Prosessor: Intel i7 920 med D0-stepping Skjermkort: XFX GeForce 8800 GT 256MB (satt inn dette for 2 måneder siden da mitt gamle skjermkort sluttet å funke) Jeg antar at kanskje en komponent kan være ødelagt, noen peiling på hvilken? Rop ut hvis dere har noen løsning på problemet!
 9. Hei. Bor med 2 andre, og vi kjøpte sammen en TV til 5000 kr aug 2014. Nå skal alle flytte, og en av oss skal ha den med videre. Hva vil dere si er rikti verdi for TV-en per mai 2015 sånn ca. Finnes kanskje en prosentreduksjon som en operer med i slike saker?
 10. Teste kortet i annen pc, alternativt teste med annet kort i din pc. Fant et billig på finn, XFX GeForce 8800 GT 256 MB. Skal ikke game noe særlig på pc med det første, så dette får duge. Men 2 spørsmål 1. Er det nevnte skjermkortet kompatibelt med mitt hovedkort(husker ikke helt de reglene) 2. Bruker pc-en primært til videoredigering, sony vegas, uten at ejg driver med så mye 3d-effekter osv. Da bør dette skjermkortet fungere fint?
 11. Finnes det noen løsning? Eller hvordan vet jeg 100 % at det er ødelagt?
 12. Men hvorfor fungerer det i sikkerhetsmodus? Er jo fortsatt en DVI tilkoblet skjermkortet til PC-skjermen? Er det jeg ikke helt forstår. Kan det hjelpe og koble skjermkortet ut og så inn?
 13. OS: Windows 7 64-bit Hovedkort: EVGA X58 SLI LE, Socket-1366 Minne: OCZ DDR3 6 GB Obsidian Triple Chann CPU: Intel Core i7 920 2,66Ghz d0 - stepping Skjermkort: Sapphire Radeon 6970(er ikke 100 % sikker, sliter med å finne det ut) SSD: Intel SSD fra 2010(må dere ha mer info9 Hei. Kort om hva som skjedde. Så en Youtube-film, så blacka skjermen ut. Restartet seg selv, og etter det står "laster windows", så kommer jeg bare til et svart bilde. Alt funker som det skal i sikkerhetsmodus, så må være et eller annet med skjermkortet? Etter dette skjedde bestemte jeg meg for å bare kjøre en clean install, dvs. formatere SSD-en, installere Windows 7 på nytt. Lastet ned nødvendige drivere som jeg har gjort før(og da har pc-en funka). Første gang jeg startet pc-en, altså før jeg lastet ned drivere, funka pc-en. Så lastet jeg ned drivere, blant annet skjermkort-drivere. Da jeg sklle skru på pc-en igjen, skjedde akkurat det samme. Altså hjalp ikke en clean install noe La ved et bilde som viser hvordan skjermen så ut da jeg kjørte reparasjonsverktøy(meny jeg kom til etter å ha trykket F8). Slike streker over skjermen opplevere jeg også på det første bildet jeg ser på skjermen etter jeg har startet pc-en. Wild guess fra meg er at skjermkortet er ødelagt? Hvis ikke, hvordan skal jeg få fikset dette. Noe mer info dere trenger?
 14. Har prøvd recovery og alt av den slags. Prøver Opera nå, går en del raskere,eneste problemet er scrollinga til en viss grad. Blir ting enda verre får jeg heller vurdere oppgradering av minne etc.
×
×
 • Create New...