Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har et par spørsmål til dere når det gjelder kosthold. Jeg så nylig på et par videoer av Scooby når det gjaldt bulking. Det han sier er veldig riktig og jeg føler det meste er pålitelig, men det er noe han nevner som jeg lurer litt på. Han viser bla. hvor utrolig smart det er å spise mye bønner. Du får mye proteiner for lite penger. Har inntil nylig begynt å like bønner, så jeg vurderer å blande dette mer inn i kostholdet mitt. Hvordan kan jeg gjøre dette? Mange av dere som spiser egg og bøner til frokost eller har det sammen med noe annet? Setter veldig stor pris på tips til retter. I den andre videoen snakker han om sin værste fiende. Eggeplommen. Han mener den er så ille at man skulle tro han pratet om djevelen? Er den virkelig det? Jeg bor i en familie, hvor jeg er avhengig av mine foreldres innkjøp og penger. Har opplevd at de har blitt sure over at jeg kaster plommene til tider og mener jeg sløser penger på dette. Det er forståelig, men hva er egentlig sannheten? Er plommene så grusome som han skal ha det til?

 

Jeg ville vært veldig skeptisk til det meste som kommer fra Scooby.

 

Det er bare bra å spise eggeplommen. Eggeplommen inneholder fett og vitaminer som kroppen trenger. Det er sant at mesteparten av proteinene i egg kommer fra det hvite, men kroppen lever ikke på proteiner alene. Spis masse egg; plomme og det hele ;).

 

Angående frokost:

Jeg har en litt spesiell filosofi når det gjelder mat. Jeg spiser kun god mat i helgene, for da kan jeg ta meg god tid til å lage et skikkelig bra måltid som smaker prima. Resten av uka spiser jeg ene og alene for å få i meg næring. I mine øyne skal ikke mat alltid smake godt. Det er den psykologien som er med å bidrar til at folk blir så feite.

 

Mitt tips til deg er å leve på egg, bønner og annen sunn og rask mat og glede deg til helga når du kan kose deg med noe skikkelig god mat :).

 

Takk for et fint svar. Er veldig enig i filosofien din og den er veldig lik min egen. Spørsmålet var vel egentlig hvordan jeg kan inkludere bønner i kostholdet. Har aldri lagd et måltid med bønner før, og det er jo den billigste protein ressursen der ute. I tillegg Anbefalte Scooby, å kjøpe in store bagger med ukokte bønner. Dette skal visst være veldig økonomisk. Noen som gjør det slikt? :)

Lenke til kommentar

Haha, mye hate her for tiden :p

 

Jeg har en fyr på gymmen der jeg trener som tydeligvis hadde lest om starting strength, for han var virkelig helt fersk og så veldig nervøs og beskjeden ut siden da han meldte seg inn en dag i april, men begynte rett på benkpress, knebøy, markløft og militærpress. Hendte han spurte litt om teknikk og slik, men holdt seg stort sett for seg selv. Kom, gjorde compounds og gikk. "Good for him" tenkte jeg da, og håpet han fortsatte.

 

Nå, 5 måneder etter, har han virkelig fått KJEMPEfremgang, gått ned sikkert 20 kg fett og pakket på muskler som bare det. Gått fra å være ganske rund i kantene til å ha en atletisk fremtoning. Han er virkelig verdens mest beskjedne fyr, og det er helt awesome at han har hatt disiplin og pågangsmot til å komme tre ganger i uka og løfte jern. Jeg sa til han i går at jeg virkelig var imponert over fremgangen hans, og at det var en fornøyelse å se folk trene på den måten så tidlig "i gamet". En skikkelig feel good-story fra den kalde storbyen Oslo, som bl.a. setter et godt eksempel for at SS funker :)

Nice, hva er SS?

Lenke til kommentar

Eg synest det er ein snodig filosofi, men det får så være. Maten eg et skal ha god smak. Ikkje noko problem med å regulera mengden sjølv om smaken er god.

 

De fleste synes filosofien min er rar ;). Slik jeg ser det er mat et regnestykke. Det må være mettende, uten å overskride "næringsbudsjettet" mitt, som går på nøyaktig hvor mye kroppen min skal ha av forskjellige stoffer hver dag. Jeg spiser for eksempel mye kylling. Dersom jeg skulle brukt saus på kyllingen min, snakker vi plutselig 100kcal - 200kcal ekstra, kun for smak. Det metter ikke ekstra og dermed er det i mine øyne ikke vits.

 

Det å lage god mat tar også mye lengre tid. Jeg bruker 5min på å lage frokost (egg, rå eller stekt) og 10min å å lage middag (kylling). Mange bruker opptil en halv time for å lage ett enkelt måltid, noe som blir ganske mange timer på en uke ;).

Lenke til kommentar

Hvordan smaker bønner egentlig? Har alltid tenkt på det som æsj æsj, der det ligger i den røde/oransje sausen, men har vell egentlig aldri smakt det! Må testes!

 

Det smaker ganske lite egentlig og har en litt uvant konsistens. Konsistensen minner vel kanskje litt om poteter. Jeg bruker ikke tomatsausen bønnene ligger i, denne siler jeg ut. Det er sukker i sausen :O. I stedet bruker jeg chunky salsa og krydder og da smaker det helt greit :).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Du kan spare penger på å koke dine egne bønner, men det er et helvetes mas. Du kan rettferdiggjøre tidsbruken hvis du spiser en god del (jeg tror også det finnes typer der du ikke må bløtlegge på forhånd, men da mistenker jeg at mye av pengegevinsten vs å kjøpe hermetikk er borte)

 

Uansett, bløtlegge over natten/et døgn, skylle godt av bønnene så de er skikkelig rene deretter koke til hele kjøkkenet/leiligheten lukter bønner. Selve kokeprosessen tar vel ca en time. Husker jeg gjorde det med kikerter en gang. Kokte opp massevis, lagde hummus til det tøt ut ørene på meg og puttet kikerter i alt jeg spiste i en ukes tid. Nå står det en pakke til inne i kjøkkenskapet og bare ler av meg, har ikke orket å røre det siden. :p

Lenke til kommentar

I det siste har kommet over endel stoff som har fått meg til å revurdere dette med bulking. Tror nemlig jeg har gjort mye feil, rett og slett fordi jeg har sett meg blind på det å få i seg nok kalorier. Det har blitt mye fett, og av det er en god del av det usunt fett. Jeg har fått i meg MYE helmelk, mandler, peanøttsmør, til tider mye grandiosa, pølser og annen dritt.

 

Det jeg lurer på er om det finnes kostholdplaner eller lignende som kan "erstatte" bulking, dvs muligheten til masseøkning, men i stor grad slippe alle de kiloene med fett som legger seg på kroppen. Det er ikke snakk om å være ripped året rundt, men å slippe å se ut som bamse vinterstider. Eller kanskje det beste er å bulke med sunn mat? Problemet som oppstår da er at pengen ikke strekker til. Jeg klarer ikke å ligge i kalorioverskudd dersom jeg kun skal spise grønnsaker, tunfisk, kylling osv.

 

Noen tanker?

Lenke til kommentar

@Coa:

 

Ja, det er fullt mulig å bygge muskler uten å legge på seg fett. Formelen er som følger:

 

Kaloriunderskudd + proteinoverskudd = fettforbrenning + muskelvekst

 

Kaloriunderskuddet skal ikke være stort, men husk på å få i deg nok proteiner. Det som er litt tricky er å få i seg nok proteiner uten at det samlede energiinntaket overskrider ditt energibehov. En grandis gir kanskje 1000kcal og maks 20g proteiner og da er du rimelig fucked allerede. Derfor er denne typen kosthold vanskeligere å holde, men man slipper å legge på seg 4kg fett per 1kg muskler ;).

Lenke til kommentar

I det siste har kommet over endel stoff som har fått meg til å revurdere dette med bulking. Tror nemlig jeg har gjort mye feil, rett og slett fordi jeg har sett meg blind på det å få i seg nok kalorier. Det har blitt mye fett, og av det er en god del av det usunt fett. Jeg har fått i meg MYE helmelk, mandler, peanøttsmør, til tider mye grandiosa, pølser og annen dritt.

 

Det jeg lurer på er om det finnes kostholdplaner eller lignende som kan "erstatte" bulking, dvs muligheten til masseøkning, men i stor grad slippe alle de kiloene med fett som legger seg på kroppen. Det er ikke snakk om å være ripped året rundt, men å slippe å se ut som bamse vinterstider. Eller kanskje det beste er å bulke med sunn mat? Problemet som oppstår da er at pengen ikke strekker til. Jeg klarer ikke å ligge i kalorioverskudd dersom jeg kun skal spise grønnsaker, tunfisk, kylling osv.

 

Noen tanker?

 

Det er ingen tvil om at bulk/deff fungerer, hvis du syns du blir for feit er det jo alltid bare å bulke "bedre", skru ned kaloritallet litt. Ingen som sier at du SKAL spise grandis når du bulker :p Det er billigere å leve sunt enn du tror... En grandiosa koster like mye som 800g kyllingkjøttdeig f.eks.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...